Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

bugZ - Interjú

2011.11.11. 08:45 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A 2002-ben alakult bugZ zenekar életét az utóbbi években hullámvölgyek tarkítják. Játszottak a Petőfi Csarnok nagyszínpadán és néha hónapokig nem hallunk róluk. Gyakran a tagcserék hátráltatják az előrehaladást, de egy valami biztos a bugZ-ban. Fischer Robert, alias Robbie. Ő elemzi az évet illetve a jövőt néhány mondatban.


Fussunk gyorsan végig ezen az éven. 2011-ben volt jó pár olyan koncert, ami emlékezetes számotokra. Áprilisban felléptetek a Gödörben. Ha jól tudom nagy sikerrel.

Jól tudod, a Gödrös koncert kiemelten jól sikerült, főleg azért, mert a saját rajongóinkon kívül a helyi közönség is bekapcsolódott a bulizásba és óriási mulatság kerekedett a hétfő este 11 órás kezdés ellenére is. Ezt azon is lemértük, hogy míg a másik két zenekar alatt főleg ültek az emberek, nálunk ment a tánc és az éneklés ezerrel! :) Ráadásul a közönség soraiból egy angol koncertszervező is felkért minket egy nagy-britanniai fellépésre!

Egyébként sokfelé megfordultunk az országban, kisebb fesztiválokon és számos klubban is játszottunk szokás szerint.

 Májusban a Club 202 színpadára is feljutottatok. Ez minden zenekar életében egy fontos lépés. Hogyan éltétek meg?

Nagyon készültünk erre a fellépésre, hiszen ahogy említetted, igen fontos lépcső a zenekar életében, akárcsak a tavalyi fellépés a Pecsa nagyszínpadon. Igyekeztünk emlékezetessé tenni mind a közönség, mind pedig magunk számára is. Ezen kívül sokat nyomott a latba, hogy mind az Üzletembers-szel, mind pedig a Hollywood Rose-zal jó kapcsolatot ápolunk, és éreztetni akartuk, hogy sokat jelent nekünk a meghívás. Ráadásul a saját koncertünk után még egy jót is bulizhattunk.

Zorall sörolimpia. Ez is az első alkalom volt számotokra. Milyen tapasztalatokkal és milyen élményekkel tértetek onnan haza?

A Sörolimpiát vártuk, bár sajnos elég korai időpontban léptünk fel. Ennek ellenére úgy láttuk, hogy nem volt ránk panasz, és emellett sikerült igen jól ellazulni a koncertünk után is. A közönség vette a lapot, és a lufit is :)  Mivel jövőre a Zorallal megyünk turnézni, remélhetőleg játszunk még itt.

Nyár végén a Render Média jóvoltából leforgattátok az első profi klipeteket. Mesélj!

A klipforgatásról órákat lehetne mesélni, de a lényeg, hogy nagyon jó hangulatban telt, nagyon jó ütemben haladtunk és remek lett a végeredmény. Habár nagy nyomás volt rajtunk, mégis rengeteget nevettünk és azt hiszem, mindenki számára emlékezetes esemény volt. A stáb nagyon segítőkész és rugalmas volt, akárcsak a statiszták és a többi segítő. Ha minden jól megy, dolgozunk még együtt Dusa Tibiékkel a jövőben.

Nem hagyhatom ki a Dallamos villamost, amitől tartottatok egy kicsit. Hogy fogadták az emberek a bugZ zenéjét?

A mai napig át tudjuk élni ezt a „félelmet”, hiszen egy teljesen szokatlan környezetben kellett zenélni. A hangosítás miatt nem tudni, hogy mennyien hallották valóban a zenét, de akik a közelben álltak, azoknak az arcán fellelhető volt a mosoly. Óriási kihívás ilyen körülmények között rock zenekarként előadni, de a visszajelzések alapján nem voltunk ultragázok :)

 Készül a lemez. Hol tartanak az ezzel kapcsolatos munkálatok?

Sajnos a lemezzel kapcsolatban rossz hír, hogy egyelőre egy EP-t rögzítünk, mert még idén szeretnénk kijönni egy anyaggal a Zorall-turné előtt, és bár számos dal van, amit felvehetnénk, szeretnénk még őket továbbcsiszolni, így egyelőre 5-6 számban gondolkodunk. 2012-ben azonban elkészítjük a teljes nagylemezt. Meglepetésvendéget is tervezünk az egyik dalban, de erről egyelőre nem szeretnénk többet elárulni.

A 2012-es évben lehetőségetek lesz a régi és az új nótákat az ország szinte összes pontján előadni. Erről mit árulhatunk el?

Az már hivatalos, hogy a Zorall vendégeként számos helyszínen előadjuk a dalainkat. Bizonyára megerőltető lesz munkahely mellett turnézni, de szeretnénk bemutatkozni még több helyen, és ez a turné remek alkalom lesz rá. Jövő év végén azonban majd okosabbak leszünk és jól „kielemezzük” ha-ha! :)



http://www.bugz.hu/
https://www.facebook.com/bugZenekar

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr223370070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása