Facebook

Utolsó kommentek

A Silenos bemutatja - Kjell Månsson/BURZUM - A fekete fém!

2011.11.08. 22:07 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 A Kjell Månsson tollából született könyv többek között  a norvég black metal színe-javát hivatott bemutatni.  Kjell Månsson könyvének a Burzum címet  adta, de olvashattok benne a  Mayhem-ről ,a  Thorns-ról , a Darkthrone-ról, és az  Immortal-ról is. Templomgyújtogatások, öngyilkosságok, emberölések. Fekete fém!

Ez az a könyv, amely egyetlen black metal rajongó polcáról sem hiányozhat. A könyvet a Silenos Kiadó terjeszti és most akciós, 2240 forintos áron megrendelhető.

http://silenos.hu/burzum/

Címkék: ajánló

Bemutatkozik az Ankh zenekar!

2011.11.08. 20:23 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A magyar metal zenei paletta kicsi, de figyelemre méltó pontja a 18-20 éves fiatalokból álló tatai Ankh zenekar. Stílusukat progressive – melodic death metalként definiálják. A megnevezés már önmagában is összetett, sokszínű zenei világot sejtet.

2006-ban kezdték el szervezni a bandát, de születésüket mégis 2008-ra teszik, amikor a barátokkal való örömzenélést felváltotta a komolyabb munka. Az elmúlt években összegyűlt másfél albumnyi kész és számtalan félkész, szöveg nélküli dal között éppúgy megtalálhatjuk a döngölős, társadalmat kritizálót, a személyiség szétesésétől megőrülő, szinte követhetetlenül bepörgőt, hörgőst-károgóst, mint a viking metal hősi éneket, lassabb dallamokat, vagy a folk és kalóz metal témákat. Kis zenekarok átka, hogy ezt csak 2 házi felvétel és néhány koncert videó bizonyítja, illetve a hamarosan megjelenő első EP, amiről készült egy előzetes videó. ( lásd cikk alján)

Fiatal koruk ellenére komoly zenei múlttal rendelkeznek. Csanády Dániel (alapító tag) 8-9 évesen kezdett gitározni tanulni, 6-7 éve basszusgitározik, ének tagozatos általános iskolába járt, kórusban énekelt, és több zenekarban is játszott. Ő írja a zenét és a szövegeket is. Henzer Géza 2007 óta tag, ekkor kezdte a dobolást, de nagyon hamar belejött. 2009-ben egy projekt keretein belül Dani és Géza Franciaországban zenélhetett, ahol olyan klasszikusokat játszottak, mint a Bikini, a P.Mobil és Az István a király tételei. Tulajdonképpen Schmidtmayer Gábor csatlakozásával született meg az Ankh, ő 2003 óta gitározik. Két igazi „zenebohóc” is található a zenekarban: Rigó Márton és Kulcsár Szilvia. Marci 2008 végén érkezett a bandába. 9-10 évesen kezdett hegedülni, zongorázott, 13 évesen kezdett autodidakta módon gitározni tanulni. Jelenleg a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola végzős diákja, ahol a hegedűn kívül furulyázni, énekelni és brácsázni is tanul. Az Ankh-on kívül két másik zenekarban is aktív tag. Szilvi 2010 nyarán csapott fel Ankh-nak. 2002-ben iratkozott be az oroszlányi zeneiskola furulya tanszakára, ahol tanul még fuvolán, zongorán, szaxofonon és kürtön játszani. Az éneklést általános iskolában kezdte, több népdaléneklési versenyen is megfordult, most pedig a gimnáziumi énekkar tagja.
A jelenlegi felállás 2011 októberében alakult ki, amikor a fennálló billentyűs hiányt Szücs Balázs pótolta. Ő 4 évig zongorázott, 4 évig akusztikus gitározott, majd elektromos gitáron is játszott, 2 éve pedig dalokat ír. Az Ankh mellett saját produceri karrierjét is építi. Bár még csak 1 hónapja tag, de máris sokat lendített a zenekar előmenetelén. Az EP-hez ő keverte ki azokat a hangszíneket, amiket kénytelenek voltak gépi módon betenni (pl. az összes billentyű). Samplerével lehetővé tette, hogy úgy prezentálják a dalaikat, ahogyan azok egy albumon szólnának.

Csanády Dániel – basszusgitár, ének
Henzer Géza – dobok
Kulcsár Szilvia – fuvola, vokál
Rigó Márton – szólógitár, vokál
Schmidtmayer Gábor – ritmusgitár
Szücs Balázs – sampler

http://www.myspace.com/ankhmusic
https://www.facebook.com/pages/Ankh-zenekar/127872193898164

 

Címkék: bemutatkozik a

Pulzus nevezettek - SenoR

2011.11.08. 18:44 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A  SenoR zenekar 1985-ben  Karcagon alakult és maradt eredeti felállásban egészen 1991 -ig,Tagjai voltak: Perge Tibor ének ,Mátyus Sándor szólógitár,Perge Attila ritmus gitár,+ Bodnár Zoltán basszusgitár,Balogh József dob,
Saját szerzeményű hard rock muzsikát játszó zenekar ,a 80-as évek stílusjegyeivel fűszerezve. Működése alatt olyan  ismert zenekarok társaságában koncerteztek, mint a Bikini, Lord, Ossian, Hobo BB, Edda, Tunyo RB, Varga Miklós Band. 1989-ben  Nagy Feró vendégei voltak a  Garázs című rockzenei műsorban ,majd több Nagy Ferós rendezvényen is szerepeltek. 1991-ben a műfaj hanyatlása  és érdektelensége megtépázta a magyar rock zene ezen vonalat, ezért a SenoR feloszlott.  20 év után,  2011 -ben újra bemutatkoztak egy közös szervezésű  Lord bulin és megjelent egy 5 dal tartalmazó demo is, amit még idén egy LP is követni fog.

Jelenlegi felállás:
Perge Tibor - ének
Mátyus Sándor - szólógitár
Perge Attila - ritmusgitár
Szatmári Péter - basszusgitár
Raj Ferenc - dob
D.Nagy Ágnes - billentyű

 

Címkék: pulzus

Éjfény hírek és pályázat!

2011.11.08. 15:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Új lemezén dolgozik az Éjfény. Az album 12 vadiúj dalt fog tartalmazni és ahogy  az előző esetében , a lemeznek lesz egy angol változata is. A borító és a szövegkönyv is rendhagyó lesz, de ha valaki ismeri az Éjfényt, az tudja, hogy meglepetésekben és innovációban abszolút otthon vannak.
A  Darkzone megjelenése után komoly érdeklődés mutatkozott az Éjfény iránt külföldről ,de sajnos a dobos-problémák megakadályozták a további, érdembeli lépéseket. Most a csapat egységes, így a zenekar ismét nyit külföld felé, viszont ehhez szükségük lesz egy angol névre. Segítsetek nekik!
Adj új nevet az Éjfénynek! Várjuk ötleteiteket, milyen néven jelentesse meg új lemezének angol nyelvű változatát a zenekar. Az ötleteket a metalkilincs@gmail.com-ra várjuk és az első három legfrappánsabb névvel pályázó megnyeri  az Éjfény új lemezét.
Ötleteljetek, pályázzatok és figyeljétek a zenekar körüli történéseket.


https://www.facebook.com/Ejfeny

Címkék: hírek

Rock klasszikusok és születésnap a Pecsa Caféban

2011.11.08. 14:22 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az igazán értékes rockzene jegyében telik el a november 10-vel kezdődő hétvége Budapest egyik legnépszerűbb klubjában. Csütörtökön Csákvári László, a "magyar Bryan Adams", aki nemcsak hangjában, hanem küllemében is megtévesztésig hasonlít nagy példaképéhez, ezúttal akusztikusan szólaltatja meg a világhírű gitáros dalait. A rendkívül sokoldalú énekes-gitáros már több helyen kipróbálta oroszlánkörmeit, játszott a Station nevű U2 zenét nyomó bandában és Kalapács Józsi zenekarában is. Az est másik fellépője a Queen Unplugged Project, akik 2004 óta játsszák a Queen dalait és a több mint 200 hazai fellépés mellett, nagy sikerrel szerepeltek Svájcban és Angliában is. Ez az év több Queen évfordulót is hozott, amelyek közül örömteli a zenekar megalakulásának 40, szomorú Freddy Mercury halálának 20 éves évfordulója. A magyarországi Queen rajongók klubja 1985-től a Pecsában működött és a jövő év elejétől ismét visszaköltözik eredeti bázisára.

 11-én, pénteken este az egyre népszerűbb Időgép együttes lép fel a Rock-on bemelegítője után és mivel mindkét banda rengeteg klasszikus nótát játszik, hatalmas rock slágerkavalkád várható az Edda, a Korál, a P.Mobil, a Taurus, a Beatrice dalaiból, valamint külföldi számokból, nem beszélve az Időgép saját számairól és a Tunyó nótákról, ugyanis tulajdonképpen az Időgép az "ős" Tunyogi Band, hiszen sokáig játszottak együtt a legendás énekessel.

 Szombaton hatalmas születésnapi őrület várható, a Mr. Basary Group érte el a 20 évet és ennek apropóján nagyszabású felfordulás ígérkezik, rengeteg vendégzenésszel, saját és Zep, Uriah Heep, Purple, Rainbow nótákkal, tortával, pezsgővel és egyéb nyalánkságokkal....

    
http://www.pecsacafe.hu/

Címkék: ajánló

WISDOM - HEAVEN AND HELL klippremier 2011.11.11. 11:11-kor!

2011.11.08. 11:08 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A  RockTV-n, a  Youtube-on, a Wisdom myspace oldalán, a Hammer  és Wisdom weblapján, valamit a Facebookon egy  időben, 2011.11.11. 11:11-kor HEAVEN AND HELL klippremier!

A premierrel egy időben egy Facebook  játék is indul majd a ROYAL VODKA támogatásával. Aki részt vesz játékunkban, elővételes jegyet nyerhet a december 17-i lemezbemutató koncertünkre, amihez egy Wisdom póló is jár ajándékba, ha az első 300 elővételes között érkezel a helyszínre.

A pénteken megjelenő HammerWorld magazin rendhagyó Wisdom posztert  rejt. Így biztosan nem láthattok soha többé minket. :)

Időközben szombaton elérkezünk a jubileumi turnénk feléhez, és igen, valahogy így képzeltük el a 10 éves életút megünneplését. Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket jelenlétével! A hátralévő állomásokon (Balassagyarmat, Székesfehérvár, Pécs, Debrecen, Szombathely és Budapest) reméljük minden ugyanígy folytatódik tovább!

    
http://www.wisdom.hu
http://www.wisdommetal.com
http://www.facebook.com/wisdommusic

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása