Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Rockerek éjszakája - az idei utolsó Cool Head Klan buli a Big Bike-ban!

2011.12.11. 21:46 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az idei utolsó bulijára invitál benneteket a a Cool Head Klan zenekar, december 16-án, azaz jövő héten pénteken. A Fókusz és a Madsen Modell közreműködésével megrendezendő buli ráadásul ingyenes, tehát nem foghatjátok a távolmaradást arra, hogy az összes pénzetek elment ajándékra :) Szóval nincs kifogás, különösen a budapesti rajongók számára. Menjetek és bulizzatok egy utolsót ebben az évben a Cool Head Klan zenekarral!

 

2011.12.16.
Budapest, BIG BIKE PUB Cím: III. Bogdáni út. 1.
Kezdés: 21 óra

 

 

www.coolheadklan.lapunk.hu/

 

 

 
 

Kettős rockünnep a székesfehérvári Fezenben - 2011.12.16.

2011.12.11. 19:06 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A fejéri megyeszékhely sokat látott Fezen klubja ezúttal az igényes, művészi rock muzsikától lesz hangos. December 16-án, pénteken az Ismerős Arcok a Papp-Sárdy NBB-vel karöltve csap a húrok, illetve a billentyűk közé, ezzel is emlékezetessé téve a karácsony előtti utolsó hétvégét. 

Karácsony előtt még egy utolsó nekirugaszkodás és irány Székesfehérvár! A rangos klub ezúttal a magyar rock különleges hajtásainak enged teret, amelyeket akár nemzeti rocknak is lehetne nevezni – csakhogy ezen már réges-rég túl van mindkét formáció.  

A magyar sorskérdéseket sajátos zenei kifejezési eszközeivel taglaló Ismerős Arcok zenekar lassan tizenharmadik éve, hogy új fejezetet nyitott a magyar rocktörténelem lapjain. Nyerges Attila énekes, Galambos Nándor basszusgitáros, Práder Vilmos gitáros, Leczó Szilveszter billentyűs, Kovacsik Tamás dobos, valamint Tánczos „Stewie" István szaxofonos 2011. december 16-án, a Fezen klubba várja mindazokat, akik egy kis lelki töltődésre, valamint nyolc napon túl gyógyuló zenei élményre vágynak.

Nyerges Attiláéknak feltehetően nem lesz nehéz dolga, hiszen előttük a rokon értelmű stílusban mozgó Papp-Sárdy NBB forrósítja fel a levegőt. Papp Gyula billentyűs virtuóz zeneszerző (Török Ádám aposztrofálásában a Hammond orgona doktora), aki megjárta már a hadak útját (Mini, Skorpió, Dinamit, P.Mobil, stb.) Sárdy Barbara énekesnővel, valamint Szebelédi Zsolt dobossal, Móczár László gitárossal és Tarnai Dániel basszusgitárossal együtt túl vannak már számtalan koncerten, valamint első albumukon (Magyar akarok maradni). Sikerük az egyre népszerűbb, egyszerre felemelő és gondolatébresztő lemezdaloknak, valamint a műfaj iránti elkötelezettségüknek köszönhető.
A jegyek elővételben 1.900.-Ft-ért, a helyszínen, a koncert előtt 2.400.-Ft –ért kaphatók. Kapunyitás 8 órakor, bővebb információ a 06-20/776-0773 telefonon.
Mindenkit vár egy felhőtlen kikapcsolódásra a Fezen klub, valamint az Ismerős Arcok és a Papp-Sárdy NBB.  
 
- Hegedűs István -
 

Címkék: ajánló

Pulzus nevezettek - Kilincs

2011.12.11. 16:01 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Kilincs egy budapesti  zenekar, ami ugyan azokat a kérdéseket teszi fel, mint az összes többi, csak válaszokat is talál, mindezt 2010 nyara óta. Stílusát tekintve power-pop-indieként képzelhető el a frontember által évek alatt megálmodott zenei világ.

Jelenleg bemutatkozó hanganyagukon dolgoznak, melyet még 2011. decemberében elérhetővé tesznek minden internetező számára.

Nemeshegyi Barna - ének, gitár
Szabó Balázs - szólógitár, vokál
Paulheim Alfonz - basszusgitár
Várkonyi Balázs - billentyű, vokál
Szenohradszki Péter - dob, harangjáték
 
 

Címkék: pulzus

I. Balatonfüredi Rock Est - Animid Effect lemezbemutatóval!

2011.12.11. 15:30 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A balatonfüredi Arácsi Népházban, december 17-én bemutatásra kerül az Animid Effect új lemeze, mely a keresztségben az  Engramosis nevet kapta.

A 2002-ben alakult és saját bevallásuk szerint juhar metalt játszó zenekarnak (jelentkezzen, aki erre a tudja a megfejtést :)) az előző albuma 2009-ben jelent meg, így már éppen itt volt az ideje a következőnek. A zenekar, az új albumról eddig már négy nótát publikussá tett a Facebook profilján, remélhetőleg sok rocker figyelmét felkeltve ezzel.

A Rock Est másik fellépője a Farkasok nemzeti rock zenekar, akik szintén az új lemezüket promótálják majd. A kettős lemezbemutatóra a belépő 500 forint.
 
 
2011.12.17.
I. Balatonfüredi Rock Est
Farkasok & Animid Effect
 
http://www.animid-effect.com/
http://www.farkasok.ioo.hu/
 
 
https://www.facebook.com/events/206937392719102/
 

Címkék: ajánló

Let the Zetor TRoll - Előszilveszter a Kék Yukban - 2011.12.30.

2011.12.11. 14:19 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

2011. december 30-án, pénteken  előszilveszteri buli keretében búcsúztatja együtt az óévet a Kék Yukban a hazai underground négy markáns társulata - az undeground zenék négy teljesen különböző irányából!

Az esemény, a Yukban már több alkalommal megrendezett "Let the Zetor Roll" parti folytatása, apró csavarral az elnevezésben: "Let the Zetor TRoll". A honi black metal színtér budapesti képviselője, a Harloch nyitja az estét, majd a buli "szülőatyja" és névadója, a progresszív thrash / death metal Megazetor és a doomcore / death vonalon következetesen kitartó Nadir következik, az i-re pedig a súlyos, riffelős muzsika sokat látott veteránjaiból (volt Mood, Stereochrist, Wall Of Sleep, valamint Neck Sprain tagokból) álló Magma Rise teszi fel a pontot.
 
 
"Let the Zetor TRoll" - Előszilveszter a Kék Yukban.
 2011. december 30.
 Kék Yuk - Budapest, III. kerület, Fényes Adolf utca 28.
 Belépő: 1000 HUF, leiható!!!
 
20:30-21:10: Harlock - https://www.facebook.com/harloch
21:30-22:10: Megazetor - https://www.facebook.com/megazetor
23:30-00:30: Magma Rise - https://www.facebook.com/magmarise
 
 

Címkék: ajánló

Pecsa Café napról napra - 50. heti programajánló

2011.12.11. 14:05 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

December 13-án, kedden, Luca napján az újjáalakult Rolls Frakció immár harmadik koncertjét adja a klubban. Megtudhatjuk, hogy mitől megy a villamos, mik vannak az iskolásgyerekek naplójában és milyen ha egy zenész mérges kígyóvá változik. Két poénja is van az estnek, az egyik, hogy a buli elején klasszikus zongora muzsika szól, a másik, hogy az a hölgy aki hoz magával egy Luca-széket, ingyen mehet be a koncertre.

Szerdán a szokásos Blues Company őrület következik, amelynek középpontjában Kispirics eseményeinek bemutatása szerepel, különös tekintettel a szexuális jellegű történésekre.
 
Csütörtökön Gary Moore-ra emlékeznek a klubban az Empty Rooms segítségével. A zenekarban több ismerős arcot fedezhetünk fel, így Kalmár Gézát, aki Tunyó zenekarában is játszott vagy Talabér barátunkat, aki a Hit zenekarban vált ismertté, nem is beszélve Nagy Laciról, aki főállásban az Örökségben püföli a dobokat. Előzenekarként a Day of Joy és egy szemtelenül fiatal zenekar, a Gázrózsák lép a dobogóra.
 
Pénteken a Kedélyes Urak rockbanda vezeti elő a rockzene közismert nótáit, köztük sok-sok Deep Purple klasszikust, de nem maradnak ki a hazai bandák sem, itt többek között a P.Mobil dalai szerepelnek a listán Előttük az egyre ismertebb a GMT dübörög.
 
17-én, szombaton Zefi és a Rock Band várja szép számú rajongótáborát, amely kitartó hűséggel követi zenekarát, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a színvonalas, igazi hard rock zenére mindig lesz kereslet, bárhogy erőlködnek is médiák, hogy Fluor Tomit szeressük meg. Őt meghagyjuk nekik...
 

Címkék: ajánló

Első találkozásom a Fehér Bálnával - Club 202 - 2011.12.10.

2011.12.11. 12:36 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Kezdhetném és lényegében be is fejezhetném azzal, hogy számomra ez az év koncertje volt. De ebből sohasem derülne ki az, hogy milyen érzéseket váltott ki belőlem az első találkozás a Moby Dick zenekarral. Nem terveztem lázasan a koncerten való részvételt. Tudtam róla, írtam róla, és természetesen volt elképzelésem arról, hogy ez egy nagyon fontos buli. Fontos a zenekarnak és fontos a rajongóinak. Aztán megérkezett Schmiedl Tamás (Smici) meghívója és döntöttem. Lássuk a medvét! Azaz a bálnát!

Korán érkeztem, mert én mindig korán érkezem. Ez nálam valami beteges félelem az elkéséstől, ezért mindig mindenhova órákkal a lényeg előtt megérkezem. Bár a Club 202-be szeretek bármikor megérkezni. Így volt idő Kati főnökasszonnyal megbeszélni a megbeszélnivalót, néhány szót váltani ismerősökkel, majd végigülni a soundcheck-et, ami valamiért mindig izgalmas számomra. 
Mikor fél 9-kor a Thornwill elkezdte a muzsikálást, már szép számmal voltak a klubban. Sokan érkeztek vidékről, Felvidékről, és sok olyan ismerős arcot láttam, akikkel rendszeresen " összefutok" nagyobb rendezvényeken, fesztiválokon. Fél 10 után kezdett az Eye Beyond Sight. Őket még nem láttam színpadon, de azt kell, hogy mondjam, nagyon rendben volt a produkció. Akkora már kezdtem rendesen elfáradni és bár magam is erős dohányos vagyok, a tüdőm megtelt a többiek füstjével is és a szemem olyan piros volt, hogy a tapsifülesek simán örökbe fogadtak volna. Akkor már órák óta próbálkoztam azzal, hogy pár szót váltsak Smicivel, de akárhányszor felbukkant a tömegben, rajongók vették körül, közös fotók készültek, én pedig nem akartam megzavarni. Ez az ő, és a Moby Dick napja volt. Aztán  persze sikerült pár szót váltani, de a frissen oda röppent rajongók megakadályoztak minket a hosszabb trécselésben. De hát nem is ezért jöttem. Azért jöttem, hogy lássam a a Moby Dick-et színpadon.
 
"A soproni Moby Dick együttes az 1990-es évek elején vált országosan ismert, és a magyar színtéren meghatározó thrash metal zenekarrá. Első három albumukkal (Ugass kutya! 1990, Kegyetlen évek 1991, Körhinta 1992) teremtették meg máig tartó népszerűségüket. A Moby Dick 1999-től három éven keresztül nem létezett. 2002-es újjáalakulásuk óta folyamatosan koncerteznek és lemezeket készítenek" (forrás - Wikipédia)
 
 
Ennyit tudtam a Moby Dickről. Ennyit TUDTAM a Moby Dickről. Mikor Gőbl Gábor megkérdezte, hogy ki van először Moby Dick koncerten, csak azért nem tettem fel a kezem, mert abban az iszonyatos tömegben úgysem látta volna :) De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ez már bőven a koncert közepén történt.
 
Mikor fél 11 felé a fények elsötétültek, majd néhány másodperc múlva mindent fény borított újra és megtörtént a teátrális bevonulás, én a Club 202 hátsó részében, a radiátoron ültem, feszülten. Lényegében odaszorultam. A fények elsötétülésével egy időben a színpad előtti tér a másodperc tört része alatt benépesült. Telt ház volt. Nagyon telt :) Szóval ültem a radiátoron, feszülten, mozdulatlanul és hagytam, hogy a zene a zsigereimig hatoljon. Néha felötlött egy gondolat bennem, hogy szeretem én egyáltalán a thrasht???  De nem volt időm ezen sokat filozofálni, mert amit láttam és hallottam, egyszerűen lenyűgözött. Néha kicsit szégyenkeztem, mikor nem tudtam a tömeggel kántálni a dalszövegeket, de nem hagytam sok időt ennek az érzésnek sem. Nem akartam, hogy bármi is megzavarjon a zene élvezetében. De nézzük a dolgot komplexen. A színpadon egy 30 éves zenekar, előttük súlyos tömeg, kezek a magasban. Leírhatatlan. 
A teljes átélésből a konferanszié megjelenése zökkentett ki. Kicsit haragudtam rá, mert pár perccel előtte még az járt az eszemben, hogy ezt az élményt írnám fel magamnak "orvosságként". A zúzos zene ellenére (vagy éppen azért) valami hihetetlen nyugalom járt át és elszállt belőlem minden feszültség. De hát jött a bálna alakú torta, az erdélyi rajongók ajándéka, majd néhány falat marcipán a közönség között landolt. Majd torta és zenekar elhagyta a színpadon, de csak néhány percre. Jött a Durván, akár a vulkán, melyből az új album első klipje készült. Ekkor már biztosan tudtam, hogy fan lettem. Biztosan tudtam, hogy szeretem a thrasht, de legalábbis a Moby Dick zenekart. 
 
 
6 év után jelentkezett új stúdióalbummal a Moby Dick. A soproni thrash metal az zenekar 1990-es évek elején vált országosan ismert, és a magyar színtéren meghatározó thrash metal zenekarrá. 2011 december 10-én a Club 202-ben tartották " A holnapok ravatalán" című új albumuk lemezbemutató koncertjét és ünnepelték a 30. születésnapjukat. Én ott voltam.
 
Köszönöm az élményt.  
 
( Fotók - Szapy, Rockerek.hu ) 
 

Címkék: beszámoló

süti beállítások módosítása