Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Omen - készül az új album!

2011.12.06. 20:50 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

November közepén elkezdődtek az Omen új lemezének felvételei. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, dupla album készül, és a második lemezre néhány régebbi Omen nóta fog felkerülni, szimfonikus hangszerelésben.

A zenekar a munkálatok minden mozzanatát fotókkal és videofelvétellel dokumentálja, most a dobfelvételből kapunk egy kis ízelítőt.

 

https://www.facebook.com/Omenzenekar

 

Címkék: hírek

Csak - Morzsák

2011.12.06. 12:30 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Nemrégiben elkészült a Csak zenekar legújabb videoklipje, a Morzsák.  A zenekar története egészen 1993-ig nyúlik vissza, mikor is megszületett az első dal, R. I. P. címmel. A zenekar tényleges működése viszont csak 1996-ban kezdődött el, miután meghívást kaptak a Kálvin téri Utca Zene című rendezvényre. Az első, 20 dalos demo 1999-ben készült el és ebből egyet Cserháti Pityi stúdiójában rögzítettek. Háromszor léptek fel a Veszprémi Utcazene fesztiválon és a 2000-es évek elejére már masszív rajongótáborral bírt a zenekar.
2009-ben rögzítették a Michelangelo felhők című demót és már készül a következő, Írd meg levélben címmel.  A legnagyobb dolog az lenne számukra, ha az ország számos helyén ismert lehetne a Csak. Megjelenne egy albumuk és azzal egy 200-300 fős közönség előtt felléphetnének, minden alternatív klubban. Ez elég őszinte lenne számukra. A legfontosabb azonban, hogy zenélhessenek, akkor is ha „csak” egymást hallják…
 
Tagok:
 
Balázs Tamás-ének, gitár
Madai Anita-hegedű, ének
Vígh Zoli-basszus gitár
Vincze Krisztián-szóló gitár, vokál
Takács Ricsárd-ritmus szekció

Vendég gitáros: Kun Zoltán 

http://csakzenekar.mindenkilapja.hu/

 

 

Címkék: hírek

Bohemian Betyars koncert Győrben - 2011.12.09.

2011.12.06. 11:57 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 A Bohemian Betyars 2009-ben alakult, valahol a hazai és balkáni népzene, a roma folk, a rock, az alternatív zene, a punk, a ska, és, mint társművészet, a néptánc határvidékén. Az együttest az énekes, Szűcs Levente és a gitáros, Mihályfi Máté alakították – saját megfogalmazásuk szerint „egy borozással, pálinkázással eltöltött este után, az árokparton muzsikálva kitalálták, hogy együtt fognak zenélni”. A két zenészhez később egy hegedűs (Palágyi Máté), egy szaxofonos (Hajnal Ferenc), egy bőgős (Fehér Gábor), és egy dobos (Fellegi Kristóf) csatlakozott – így született meg a hat tagból álló „elmebeteg zenekar”.

Névválasztásuk a bohém, művész életmódra, és a magyar hagyományokra utal. Koncertjeinken a saját számok mellett Gogol Bordello-feldolgozásokat is játszunk, de megszólalnak a Rage Against The Machine és egyéb nagyhatású zenekarok klasszikusai is. A zenekar idén tavasszal jelentette meg bemutatkozó nagylemezét, mely a Bohemian Betyars első két évének esszenciája.
 
2011. december 9. péntek
Győr – Black Rock
Kezdés: 21:00
Belépő:  800 Ft
 

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása