Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

A Három Metálok ajándékot hoznak... - Pecsa Café - 2011.12.23.

2011.12.07. 18:50 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

December 23-án délután felpakolnak a Három Metálok. Igyekeznek, hiszen estére a Városligetbe kell érniük. A Három Metálok nem tömjént, mirhát és aranyat hoznak majd, mint betlehemi társaik. A Három Metálok a zenét, a vidámságot és szórakozást hozzák el Nektek.

Nektek, akik december 23-án este eljöttök a Pecsa Caféba. Akik szenteste előtt egy nappal is  várjátok az  ajándékot, egy jó kis zúzást, dobhártyaszaggatást és minden mást, ami még  a Három Metálok köpenyében meglapul :)

 

 

 

2011.12.23.
Pecsa Cafe
Reason-X
Éjfény
Eye for I
 
Kezdés: 20:30
Belépő: 500 HUF
Érvényes diákigazolvánnyal: 300 HUF
 

Címkék: ajánló

A Subscribe és a Road vendége a Thornwill! - 2011.12.27. Győr-Bridge

2011.12.07. 13:40 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A december egy igazán izgalmas és élményekkel teli hónap lesz a Thornwill számára. 10-én lehetőségük lesz a Moby Dick lemezbemutató koncerten bemelegíteni a közönséget a budapesti Club 202-ben , majd 27-én, kedden a Subscribe és a Road vendégei lesznek a győri Bridge-ben.
A karácsonyi eszem-iszom után igazán jó testmozgás lehet  ezen a koncerten nézőként résztvenni, a zenekarnak pedig megtiszteltetés, hogy helyi erőként ők kapták a fellépés lehetőségét.

A teljes program:

19:00 kapunyitás
19:20-20:00 - LOTS
20:30-21:50 - ROAD
22:10-23:40 - SUBSCRIBE
00:00-00:40 - THORNWILL

belépő: 1990 HUFA belépők elővételben is megválthatóak:
Hangszerarzenál Hangszerbarlang / Tihanyi Árpád út 23.
Tel: 96/311-869

https://www.facebook.com/event.php?eid=269705353054176

Címkék: ajánló

Decaying Incest - Interjú

2011.12.07. 13:13 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
Decaying Incest. Egy zenekar fura névvel, egy kiadott lemezzel ( Nail Records ), optimistán. Gulyás Tamás válaszolt a kérdéseimre.
 
 
Ha jól emlékszem, először a Rockday's túlélők csoportban "találkoztunk". Mondhatni, az egyik szószólója voltál a csoportnak, amiről mostanra elmondhatjuk, hogy méltán tükrözi a magyar mentalitást. Sajnos. Hogy látod, lehet még valami ebből a nagy "összefogásból"?
 
Igen jól emlékszel, ott futottunk össze először.
Azt nem mondanám, hogy szószólója voltam a csoportnak, de amikor kellett szóltam, lehet néha keményen is, de úgy érzem mindig igazat szóltam, és emellett kiállok bármikor.
Az ún. "nagy összefogásból" mára annyit látok csak, hogy szépen ellaposodott az egész, úgy ahogy van, senki nem azzal foglalkozik, amiért a csoportot létrehozták, senki nem segít a másiknak, ha segítséget ajánl fel valaki, arra nincs jelentkező, ha van, akkor is feltételeik vannak, amik valljuk be irreálisak a helyzethez viszonyítva!
Szerintem ebből nem lesz semmi, gyászhuszárok lepték el a csoportot, csak a szájuk nagy, de ha tenni kell valamit, akkor egyszerre visszalépnek, az ilyeneknek véleményem szerint sok keresnivalójuk nincs a zeneiparban -TISZTELET a KIVÉTELNEK-, akinek nem inge ne vegye magára.
Sok Rockdays-es zenekarról az a véleményem, hogy nem érdemlik meg, hogy bármiben is segítsenek, vagy tegyenek értük, sokan csak nagyot akartak szakítani ezzel a turnéval, elszállt velük a ló, igazán nem is zenélni akartak itt sokan, hanem gyorsan pénzhez jutni, nulla befektetett energiával, persze az ilyeneknek sem önkritikájuk, sem tehetségük nincs, csak hatalmas önbizalmuk, ami remélem, most megtört egy picit.
 
A második találkozásra Tokodaltárón került sor. Én alapjában véve azt vallom, hogy soha semmit sem szabad megbánni, hiszen mindenből tanul valamit az ember fia és lánya. Ez a koncert biztosan nem  a legsikeresebb bulitok volt. Ti milyen következtetéseket vontatok le ebből a buliból? Általában ki szoktátok értékelni ezeket a dolgokat?
 
Mi sem bánunk meg semmit sem, mindent amit csinálunk, vagy minden ami történik velünk, azt átrágjuk, megbeszéljük, és a későbbiekben jó tapasztalatként felhasználjuk, valamint olyan koncert nem létezik ami nem jó egy zenekarnak, a koncert a legjobb tapasztalat, legyen az bármilyen, egy élő buli felér 10 próbával is.
Persze tényleg nem volt a legsikeresebb buli, de annyira sikertelen sem, a színpadról kicsit másképpen nézett ki a helyzet, mint a sarokban a fotelból :D.
A mai helyzetben, amikor az emberek nem akarnak, vagy tudnak eljárni az ilyen élő bulikba, nyugodtan kijelenthetjük, hogy sikeresnek tekintettük, ha ahhoz viszonyítunk, hogy Kalapács koncert is volt nemrég olyan, ahol 3 ember lézengett, akkor én azt mondom, mi sikeresebbek vagyunk :D hehe!
 
 
Nézzünk valami jót is a házatok tájáról! :) Idén tavasszal megjelent az első lemezetek a Nail Records gondozásában. Miért pont ezt az utat választottátok? Lehetett volna melléklet, vagy szerzői kiadás is. De ez egy "igazi, kézzel fogható" lemez. 
 
 
Nos, a lemez! Tényleg jó dolog, ha egy kiadó adja a nevét a zenekar lemezéhez, ez egyfajta siker-elismerés is lehet már, ha annak veszi valaki.
Mindenképpen szerettünk volna egy lemezt csinálni, kiadni, hogy milyen formában az már 2010 év elején eldőlt, a 2009 év végi turné után jött képbe a Hammer, felvettük velük a kapcsolatot, tetszett nekik a zenekar, ezután elkezdtük a felvételeket. A Hammert, mint kiadót egyértelműnek láttuk, mert egy metal lemezt egy olyan kiadó adjon ki, aki ezzel a stílussal foglalkozik, tehát adott volt a választás szerintem.
Figyelembe kellett venni a költség szempontokat is, minden lehetőséget számba vettünk, darabszámot, gyártási - terjesztési - hirdetési költségeket stb…, és ez az út bizonyult számunkra a legjobbnak minden szempontból, valamint a legkényelmesebbnek is az ügyintézést tekintve. A melléklet költségeit nem a mi zsebünkhöz szabták, szerzői kiadást pedig nem preferáltuk, főleg a ráfordítandó energia-idő, és kiadások miatt.
 
Mennyit dobott a zenekar népszerűségén a kiadvány? Milyen visszajelzéseket kaptatok a lemezzel kapcsolatban? Interjúk, kritikák ilyesmi?
 
 Hehehe!! :D :D
Szerintünk semennyit sem, legalábbis nem annyira vettük észre a dolgot, nagyon nehéz manapság érvényesülni, bekerülni a köztudatba, de ezen dolgozunk folyamatosan!
Persze annyiban jobb most, hogy több fellépési felkérést kapunk, ami jó, mert így kevesebbet kell nekünk futni utána. A visszajelzések közönségszinten nagyon jók, bárhova megyünk játszani, a közönség azonnal a szívébe fogad minket, és vannak infóink is, hogy sokan hallgatják otthon a lemezt.
Érdekes módon a lemez megjelenése mindenhol ki lett hirdetve, szinte minden magyar fórumon, a metal oldalak mégsem törték magukat, hogy interjút készítsenek velünk, vagy esetleg írjanak egy kritikát.
Persze van néhány hely ahol megjelentek ilyen dolgok, de ezeket mind mi hajtottuk ki, bosszantó is ez a dolog, mert semmi újat nem akarnak közvetíteni maguktól a hírcsatornák, mindenért könyörögni kell már, mert az új az nem hír senkinek sem, csak a 30 éves cuccok, azok a menők még mindig, persze, hogy nem jut előbbre senki sem, ha nem tudnak róla az emberek, pfffff.
 
 
 
A lemezborító grafikája zseniális. Kinek a keze munkáját dicséri? 
 
A lemezborítót én csináltam (Gulyás Tamás-szólógitár), kicsit a belső világomat is tükrözi.
Van, aki a borító látványa miatt sokkal keményebb zenére számított a hallgatás során, de igazából a zene nem a borítótól függ, szerintünk igazodik a lemez címéhez, csak jól meg kell nézni, és végiggondolni, ezért választottam, persze a többiek beleegyezésével.
 
 
 
 
Nem hagyhatom ki a kérdést: Miért pont Decaying Incest?
 
A név az érdekes kérdés, sokáig nem volt nevünk, anélkül játszottunk itt-ott pár nagyon jó hangulatú koncertet, ekkor gondolkodtunk el, hogy ha már vannak fellépések, akkor kéne zenekarnév is. Ötlete nem volt senkinek sem, így kitaláltuk, hogy csapjunk fel egy szótárat, lesz, ami lesz, rábökünk, valamire aztán majd jön magától.
Aztán ez lett belőle, ha lefordítja valaki, akkor érdekes jelentést kap: Decaying Incest = rothadó vérfertőzés.
Véletlenek sorozatából ez lett, tudom ez hihetetlenül hangzik, de tényleg így történt, a mai napig is elég vicces történet ez szerintem.
Igazából nem a név a lényeg, hanem a mögötte lévő tartalom.
 
 
2005 óta létezik ez a formáció. Mik voltak ennek az elmúlt 6 évnek a legnagyobb sikerei? 
 
Sikereink főként a fellépésekben-koncertekben csúcsosodnak ki.
Mint már említettem, eddig ahol felléptünk, ott mindenhol sikerült "meghódítani" a közönséget. Nem volt olyan koncert ahonnan nem sikerélménnyel jöttünk volna el.2009 év végén végigjártuk szinte az országot, sok ismerőst, barátot és rajongót is szereztünk, következő évben felléptünk a Felvidéken Szlovákiában is, az Ekecsi Rock fesztiválon, és még más helyeken.
A legnagyobb sikernek a Csehországi fellépésünket tartjuk.
A nyáron meghívtak minket játszani Csehország legnagyobb zenei fesztiváljára, a Rock For People-ra, amit egy elég komoly válogatás előzött meg, úgymond zsűrizték a szervezők a zenekarokat, ezután az előválogatás után pedig a közönséget szavaztatták meg, és a Magyar metal stílusban minket választott a szervezőség, és a közönség is.
Ez szerintünk elég nagy siker egy zenekarnak!!
 
Hogyan vágtok neki 2012-nek? 
  
Egy szóval mondva: Optimistán!!!
Kicsit bővebben, egyértelmű, hogy lesznek koncertjeink, folyamatosan szervezés alatt állnak, ezeket facebook adatlapunkon, vagy honlapunkon követheti mindenki.
Tervben van egy videóklipp is, ami nyár óta sajnos folyamatosan csúszik, de igyekszünk megvalósítani amint minden más elfoglaltságunk engedi.Szeretnénk sokat próbálni, hisz nem akarunk megállni az első lemeznél, már íródnak a dalok a következő anyaghoz is, melyekből néhányat lehetett hallani a legutóbbi fellépéseinken is.
 
 
 

 

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása