Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Nevergreen - sikeres volt az idei fesztiválszezon

2011.08.27. 21:36 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A ma esti, Félsziget fesztiválon történő fellépéssel a Nevergreen egy igen sikeres fesztiválszezont zár.  A szerbiai nyári rendezvényeken  kívül, szinte az összes nagy magyarországi fesztiválon adtak koncertet az idén.

A zenekar még mindig hatalmas rajongóbázissal bír ( sőt, számuk egyre nő )  így aki tehette,  elkísérte őket a Pannónia fesztiválra, a Rockmaratonra, a Hegyalja fesztiválra, a Szigetre és a SZIN-re is.


A Nevergreen az idei évet a Club 202-ben kezdte, ahol is az Imperium címmel megjelent kiadvány tiszteletére tartott  lemezbemutatót. Ezután két klubkoncertet is adott, egyet Pécsen, egyet pedig a Rockerek.hu által szervezett születésnapi turné keretén belül, Kazincbarcikán.


Az őszi és téli tervekről is hamarosan információkkal szolgálhatunk.

http://www.nevergreen.hu/
http://www.facebook.com/nevergreen.hu

 

Címkék: hírek

Helgrind turné. Támadás Keleten!

2011.08.27. 19:47 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Győr leigázása után a britek kelet felé veszik az irányt.

Szeptember 3-án szombaton a kazincbarcikai Diamond klubban, szeptember 4-én vasárnap pedig Radostyánban a Malom klubban lépnek fel a Mutator és a Wake on Burial társaságában.

Ahogy azt az előző hírekből már tudhatjátok, a walesi Mutator a turné állandó vendége és a magyarországi supportok lényegében helyszínenként váltakoznak.

 

 

 


Ezen a két állomáson a kazincbarcikai Wake on Burial kap lehetőséget a bemutatkozásra. A fiatal banda első lemezére készül, és reméljük, hogy a brit thrash bandával való találkozás hasznos lesz majd a számukra.


2011.09.03.
Diamond klub - Kazincbarcika
Kapunyitás: 21:00
Belépő: 800 HUF

2011.09.04.
Malom klub - Radostyán
Kapunyitás: 21:00
Belépő: 800 HUF

Wake on Burial-http://www.facebook.com/WakeOnBurial
Mutator-https://www.facebook.com/pages/Mutator/252214654166?ref=ts
Helgrind-http://www.facebook.com/HelgrindUK?ref=ts


 

Címkék: ajánló

Tirana Rockers hírek!

2011.08.27. 17:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!


Befejezte  lemezfelvételeit a Tirana Rockers zenekar.
Az első lemezük  már a masterelés  fázisában van, és  hamarosan ott lesz  Nyugat-Európa és az  USA lemezboltjainak a polcain, ezzel is reklámozva majd kis hazánkat.

Hamarosan közzé teszik az őszi turnéállomásokat is, de addig is egy kis játékra invitálnak mindenkit
Aki elsőnek kitalálja ,hogy melyik dalból van ez a részlet, az kap egy minden tag által dedikált Tirana Rockers lemezt.


A dalt innen lehet letölteni:


http://www.divshare.com/download/15609155-8bd

A megfejtéseket a zenekar facebook oldalára várják.

http://www.facebook.com/pages/Tirana-Rockers/167149683328074

 

Címkék: hírek

Kényes Foltok újra Budapesten!

2011.08.26. 19:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Rendesen megvárakoztatta budapesti rajongóit a Kényes Foltok zenekar.

Dávid visszatérése után előbb a nyugat-magyarországi fanokat kényeztették el, majd a Fezen fesztivál látogatóinak zenéltek.

De szeptember 16-én végre újra Budapesten lép fel a zenekar és sztárvendégként Kovács Koppány is tiszteletét teszi majd a Rómeó Vérzik zenekarból. Az est másik vendége Washabi KHT. zenekar lesz.


E remek eseményre a Corvintetőn kerül majd sor.
Kapunyitás: 20:00
Belépő: 800 HUF

 
A zenekarral kapcsolatos történéseket itt tudod nyomon követni:

http://www.myspace.com/kenyesfoltok
http://www.facebook.com/pages/K%C3%A9nyes-Foltok/148920626849
 

Címkék: ajánló

Interjú a szombathelyi Morgue zenekarral

2011.08.26. 17:42 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az első kérdésem megegyezik az első gondolatommal, ami rólatok az eszembe ötlött még Megyeren.  Hol voltatok eddig?

Szia! Üdv az olvasóknak!
2005. novemberében alakultunk azóta létezünk változatlan tagsággal (Offa-vokál, Fleshripper Ádám-bassz, ZólaPapa-gitár, Tibipsycho-dob ). Hol is voltunk eddig... Nagyjából a magyar extrém metál berkein belül mozogtunk. Brutál réteg zene lévén + hogy az ország nyugati csücskében lakunk nem játszottunk még nagy közönségnek, de eddig nem is tartottam erre felkészültnek a zenekart... De reméljük, ami késik, nem múlik.2006-ban változtattátok a neveteket Sadits Angelről Morgue-ra. Az előzővel mi volt a baj?

Az első nevünket klisésnek tartottuk és megosztotta a zenekart. A Morgueban megegyeztünk egységesen.

Miért pont death metal?


Miért ne? Ha-ha...
Mind a 4-en a death metalt tartottuk a legjobb műfajnak. Death bandákat hallgatunk ezek a hatásaink. Durva zene brutal szövegek, tempo justo, 6 láb mély vokál. Ez jön belőlünk.
Mind a 4-en sokféle zenekart és műfajt elismerünk, de a death metal az első!

Már a második demónál tartotok. Nagylemez?


A nagylemez azt gondolom még várat magára... A szám írással nem haladunk valami gyorsan, mert van köztünk lusta tag! Ssajnoss :D
 A 2. demónk: A pokol kapujában azonban kapható még koncerteken és e-mailben (tibipsycho@gmail.com) rendelhető (800 FT+pkg.).


 Jelenleg a répcelaki Betrayer-rel akarunk egy közös split-CD-t csinálni, úgyhogy szeptemberben irány a stúdió fejenként 3 szám lesz majd a kiadványon.

A neten fellelhető adatokból úgy tűnik, hogy Szombathelyen és környékén sokat koncerteztek, sőt sok saját szervezésű bulitok van. Másfelé az országban előfordultatok már?


Tényleg kicsit sokat játszunk Szombathelyen... Eleve Offa Balázsunk vezetésével évi 1-2 alkalommal megrendezzük a Gore Fest-et ahol death-grind-thrash bandák lépnek fel, na meg többnyire mi is, ha már úgyis ott vagyunk ha-ha...


A Stygian Shadows fanzine (már megszűnt) segítségével játszottunk az utóbbi években az amerikai Nunslaughter-Sathanas pesti turné állomásán aztán tavaly Pécsen a mexikói Morbosidad előtt, Győrben az orosz Katalepsy előtt, de a pesti Stygian Shadows fanzine utolsó fesztje is elég jól sikerült koncertünk volt valamint a tavalyi gyöngyösi buli is!
Klub bulik főleg Mosonmagyaróvár, Zalaegerszeg, Sitke, Sárvár, Csorna, Nagykanizsa, Sopron, Kaposvár, Kapuvár...  De idén nem sok bulink volt. Ssajnoss... de megyeri Zorallos sörfeszt hangulat elkapott minket! Reméljük jövőre is eljutunk.Bár tudom, hogy ez utópisztikus kérdés Magyarországon, de hobbiból zenéltek vagy van esetleg valami komolyabb célotok is?

Nyilván szeretünk zenélni, de Magyarországon death metal műfajban nem igen lehet megváltani a világot, de az a tapasztalatom hogy az általánosabb rock bulikat is egyre kevesebben látogatják, talán a fesztiválokban van a jövő és a stílusok keverésében...
Én játszom a Morgue-n kívül 2 másik zenekarban is tehát nyilván több mint egyszerű hobbi, de a többiek is hasonlóan vannak vele.Hol láthatunk benneteket legközelebb?


-Szeptember 17-én, Sitkén játszunk a Betrayerrel és a Lost Dreams-el.
-Októberben Mosonmagyaróváron
-November 18-án, Sárváron a Catalepsyvel és a Fanatic Atack-el
-November 25. Szombathely,
no meg elvileg Pesten is játszunk még idén.

Kedves Andrea! Köszönet az interjút!
Üdv!
Tibip.
 

Címkék: interjú

Leforgatta első profi videoklipjét a bugZ!

2011.08.26. 14:32 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A forgatás , a kép tanúsága szerint jó hangulatban telt, de aki ismeri a zenekart és Fischer Robit, az ebben egy másodpercig nem kételkedett. A Render Media által készített klip pár héten belül elkészül, és ez  egyben a zenekar első profi klipje is lesz.


A bugZ 2002-ben alakult. 2009-ban jelent meg az első lemezük, a Nem várt lebegés, az Edge Records gondozásában. A zenekar több tagcserén is átesett, de a mostani felállás biztosnak tűnik. Szükségük is lesz erre, hiszen készül az új lemez és jövőre nagy fába vágják majd a fejszéjüket, de ez még egyenlőre titok.


Ha többet szeretnél tudni a zenekarról:
http://www.bugz.hu/
 

Címkék: hírek

PeCsa Café - szeptemberi programajánló

2011.08.25. 23:44 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Lassan vége a nyárnak, legalábbis a naptár szerint. Ebből egy dolog következik egyenesen: a szeptember.

 


De a PeCsa Café közönségének nem kell semmiféle változástól tartania. A szeptemberi programok ugyanolyan színvonalasak és jók, mint ahogy azt eddig megszokhatták.


7-én  a Blues Company koncertjére várnak szeretettel mindenkit és ahogy ezt már különböző rendezvényeken és motoros találkozókon megtapasztalhattuk, ők vonzzák a közönséget, mint a mágnes. 9-én a Pandora's Box lép fel a kávézóban és vendégként a Long Play 33 1/3-ot hívták maguk elé.

14-én szerdán, három,eddig még kevésbé ismert zenekar közös bulijára invitálnak mindenkit. Az ARTatlanok, a Day of Joy és az Alice Anton zenél majd az egybegyűlteknek. 22-én a szokásos Club 68 program, 24-én szombaton pedig az idei Bandák Csatája tehetségkutató döntősei tépik majd a húrokat a színpadon.

A szeptemberi tribute programot 29-én, csütörtökön a Lead Zeppelin szolgáltatja majd.Vár mindenkit szeretettel a PeCsa Café!
   
http://www.pecsacafe.hu

50 éves a Budai Ifjúsági Park - születésnap a PeCsa Caféban

2011.08.25. 11:58 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Egy olyan eseménynek lehettek tanúi azok, akik augusztus 23-án a PeCsa Caféba látogattak, ami egyszeri és megismételhetetlen volt. Az 50. születésnapját ünneplő Budai Ifjúsági Park tiszteletére gyűltek össze zenészek és egykori parklátogatók.  A PeCsa Café soha még  ilyen embertömeget nem látott, mint kedd este és szerda hajnalban. Több mint 300 ember érezte úgy, hogy nem maradhat le erről  a nagyszerű, de a maga nemében mégis  megható eseményről.


Voltak páran a fiatalabb generációból is, de az átlagéletkor úgy 50 körül járt. Olyan emberek, akik már régen nem vesznek részt élőzenés rendezvényeken, de ez most más volt. Ez  egy időutazás volt, vissza a múltba, a fiatalság édes éveibe. Az ő fiatalságukéba, amit az Ifipark jelentett nekik.
A megemlékezésre szép számmal eljöttek azok a művészek, akik állandó fellépők voltak a Budai Ifjúsági Parkban. Som Lajos, Zalatnay Sarolta, Slamovits István, Schuszter Lóránt, Bergendy István, Bródy János, Komár László, Szigeti Ferenc,  hogy csak néhányat említsek.


 Természetesen a sajtó is képviseltette magát. Fotósok, tévések kapták el egy-egy interjúra a régi idők nagy sztárjait, akik ma már példaképek mindenki számára.
A Budai Ifjúsági Park gyönyörű helyen fekszik.  A világörökség részét képező Várkert-bazár mégis évtizedek  óta az enyészettel él boldogtalan házasságban. A főleg pénzhiány okozta állapotra egyenlőre nincs megoldás.

Pedig jó lenne a  60. születésnapot egy újjászületett Ifiparkban megünnepelni. De addig  is  maradnak a régi fényképek, a dedikált  bakelit lemezek és a beszámolók, amik erről az estéről készültek.

 

Címkék: beszámoló

Thornwill hírek - a Paiste képviselője meglátogatja magyarországi endorserét!

2011.08.24. 20:18 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Ahogy azt már tudjátok, tavasszal a svájci cintányérgyártó Paiste a Thornwill zenekar választotta magyarországi endorserévé.

Az első szettet a fiúk már át is vették a Fon-Tade Music budapesti üzletében Schwartz Gábortól ,aki a kapcsolattartó a svájci cég és a zenekar között.
Jövő hét elején Magyarországra látogat Meelis Kasepalu, a cég képviselője és találkozni fog a zenekarral. Már informálódott a Thornwill terveiről és őszi koncertjeiről, hiszen eljött az idő, hogy szorosabbá fűzzék az együttműködést.


A Thornwill jelenleg új lemezén dolgozik és hamarosan videoklipet is forgat, amelyben természetesen már az ajándék cinek is "szerepelni" fognak.
   
http://www.thornwill.com

Címkék: hírek

Bandák csatája a PeCsa Caféban! - 2011.09.24.

2011.08.24. 12:18 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Szeptember 24-én különleges esemény helyszíne lesz a PeCsa Café.


 Hogy mitől különleges?  A tavasszal megrendezett Bandák Csatája tehetségkutatón 45 zenekarból csak 4 juthatott a döntőbe. 3 zenekar a zsűri pontjai alapján - Steroid, The Southern Society, Éjfény - egy pedig a közönség jóvoltából - Engine - mérkőzhetett meg az első helyezésért. A viadalt a The Southern Society nyerte, de a másik három zenekar is méltán megérdemelte volna a győzelmet.

Szerencsére a srácok nem vették véresen komolyan a küzdelmet, sőt a zenekarok között barátságok is születtek.

 


Szeptember 24-én a Steroid, az Éjfény és az Engine ismét megmérkőzik, de most nem az első helyezésért, hanem a rajongók kegyeiért.


Gyertek el és adjátok le ismét voksaitokat e remek hármasra!

2011.09.24.
PeCsa Café

Steroid - http://www.steroidrock.hu       
Éjfény - http://www.ejfeny.hu    
Engine - http://www.enginemusic.hu   

Kapunyitás: 20:00
Belépő: 800 HUF

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása