Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Let's See I'm Bleeding - Porba Hullt Világ - lemezkritika

2012.03.06. 21:01 | Metalkilincs | 1 komment

 Let's See I'm Bleeding. Mire számítasz a név hallatán? Na, pont azt fogod kapni.

A Let' See egy 2010-ben alakult banda, fiatal tagokkal, a szó jó értelemben vett rozsdás stílussal. Ennek a bandának amúgy 1990-ben kellett volna megalakulnia - a tagok többsége amúgy pont ebben az évtizedben született - és lenyomni egy rakat koncertet, mondjuk a Beyond és az Undertaking társaságában, fénymásolt, rajzolt plakátokkal, 100 Forintos belépővel és akkor még bőven teltház előtt.

A bevezetőből talán már kitaláltátok, hogy a srácok igazi mocskos thrash metalt nyomnak az arcotokba death metal elemekkel gazdagon megspékelve az alábbi recept alapján:
Magos Krissz énektémái valahol a kajabálás és a hörgés határán mozognak, van benne fantázia, de erre azért még rá kell gyúrni. A kiabálás a thrash nagyjait hivatott követni, a hörgős vokál pedig a korai Deicide muzsikáját idézi. Szergej csépel, mint a gép, ahogy azt a stílus megkívánja, de az említett gyúrás bizony a dobtudásra is még bőven ráfér. A gitárhangzás a már emlegetett kilencvenes évek jó öreg, enyhén sztaniolosan zúgó, de legalább rommá torzított hangzásvilágát idézi a basszust pedig a saját kiállásain kívül konkrétan nem sikerült kihallanom a katyvaszból, de ezt írjuk a technika rovására.
Mindenesetre pozitív jövőképet vetít lelki szemeim elé, hogy Maróti Ádám példaképeként Szuna Petit említi.
 
A zenekar www.lsib.atw.hu weboldalán megtalálható három számot tartalmazó "Porba Hullt Világ" névre keresztelt demó egy igen bátor próbálkozásról árulkodik. Az anyag születéséről nem sokat tudtam meg, de a hangzás alapján úgy vélem egy segítőkész, hangkártya bűvész haver lehetett a srácok segítségére, vagy maguknak rakták össze a felvételt.
A stílus szerelmesei - csendben megjegyzem magam is közéjük tartozom - bő húsz évvel ezelőtt bőven megelégedtek a ronggyá másolt Sodom és Kreator kazettákkal, vagy épp egy orsós magnóval és egy belógatott mikrofonnal felvett próbatermi demóval is. Ne legyünk már nagyravágyók, kérem szépen. Ez a három szám számomra kellemes nosztalgia, az életkorral némiképp ellentmondásban álló pikantériával.
 
A srácok tán szüleik, vagy egy idősebb testvér zenei ízlését örökölték. Mindenesetre a honlapon emlegetett párhuzamok, mint pl. Killswitch Engage, As I Lay Dying és Amon Amarth nem villantak be a zene hallgatása közben, a gitáros Jani pólóján szereplő zenekar neve annál inkább. Ha érdekel, mi az, nézd meg a honlapon. A zenekar koncertjeinek látogatását elvetemült old skull thrash fanatikusoknak ajánlom. Elő a szegecselt PVC dzsekikkel, farmermellényekkel és Puma cipőkkel.
 
 
 
Szerző: Novák Árpád

Címkék: lemezkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr1004293961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chryssz 2012.03.06. 22:10:39

Köszönjük a kritikát! :D
süti beállítások módosítása