Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

VI. Kecskemét Fringe fesztivál - 2012.03.29 - 04.01.

2012.03.23. 17:04 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre Kecskeméten a Fringe Fesztivál, a 14 és 30 év közöttiek alkotó fesztiválja.

A hivatalos megnyitó március 29-én, 17.00 órakor lesz a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban és a zenei programok a Tudomány és Technika Házában ( TEKA) nézhetők és hallgathatók meg március 30-án és április 1-én. A pénteki program fellépői között találjuk a tatabányai Scage zenekart, a budapesti Leggierockot, a No Pie Bandet Nagykőrösről, és a kiskunhalasi T-Bandet, akik a 2011-es Hangfoglaló győztesei voltak. Április elsején, többek között  a kecskeméti Molestar, a szintén kecskeméti metalbanda, a Stroke of Fate, a budapesti Armada és a tatabányai Reason-X szórakoztatja majd a nagyérdeműt. 

A részletes programot itt találjátok: www.kio.hu
 

Címkék: ajánló

Thornwill koncert Tatabányán, az EGO Project és a Demonlord vendégeként - 2012.03.30.

2012.03.21. 21:13 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Alig három hét választja el a Thornwill zenekart első németországi koncertjétől és alig pár hónap a második lemezétől. Ez is az oka annak, hogy kevés fellépést vállal idén tavasszal, viszont a tatabányai buli eddig hiányzott a zenekar koncertnaptárjából. Tatabányán szeretik a metalt, így csak ajánlani tudom minden földimnek, hogy március 30-án, pénteken vegye komolyan a 20 órási kapunyitást és ha már kinyíltak a kapuk, jöjjenek is be rajta.:)  A Thornwill koncert fél 9-kor kezdődik, a buli pedig a Demonlord és az EGO Project koncertjével folytatódik, kifulladásig. Gyanítom, hogy az elmúlt hetek sikerszériáját folytatva, ismét egy remek estére számíthat az, aki a március 30-át a tatabányai Roxxy Music Caféban tölti.

 
2012.03.30.
Roxxy Music Café,Tatabánya
20:30-Thornwill
21:20-DemonLord
22:30-EGO Project
 
Belépő online : 800 Ft
Belépő a helyszínen : 1100 Ft
 

Címkék: ajánló

Rockmaraton hírek

2012.03.21. 09:59 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A napkitörések árnyékában elkezdünk mi is készülődni, az utolsó Rockmaratonra. A méltó és vidám búcsúhoz, a jó hangulat és az olcsó pia mellé több, mint 120 banda fogja húzni a talp alá valót. Idén végre fellép egy igazi power metal ikon, a finn Stratovarius, de jönnek a népszerű skót kalózok, az Alestorm is. Az USA-ból érkezik a death/core nagyágyúja a Carnifex, a Crowbar, a Texas In July és az Auburn. A punk vonalat erősíti az angol legenda, a G.B.H. és a szlovák Konflikt zenekar is.

 Az első magyar meghívottak nevei is napvilágot láttak már, a klasszikus metal Pokolgép, a több mint két évtizede létező, legendás punk banda a HétköznaPI CSAlódások, a három évtizede sikeresen munkálkodó Moby Dick is a fellépők között lesz. A folk metal rajongói akár egy napon nézhetik meg az Alestorm-mal a Dalriada, a Paddy and the Rats és a The Moon and the Nightspirit koncertjét. Egy igazi különlegesség is vár a publikumra, mert sok-sok év után először áll össze egy fellépés erejéig Kalapács József és az OMEN zenekar. A koncerten együtt idézik fel a régi slágereket, és bemutatkozik a zenekar új énekese Koroknai Árpád is. A hardcore/deathcore szerelmeseinek külön dühöngőt építünk, a 100 m2-es, színpad nélküli Nuskull Pit-ben a legsúlyosabb pogó várja majd a 18 éven felülieket, olyan kuriózumokkal, mint az ex- HateSphere énekessel felálló dán Scarred By Beauty. A fellépők névsora folyamatosan bővül, nem árt figyelni a weboldalunkat és a facebookot.
 
A hetijegyek elővételben kedvezményesen 9.990 forintért kaphatóak egészen július 8-áig. Az ország más pontjáról és a határon túlról érkezők számára jó hír, hogy a MÁV-Start jóvoltából idén is 50% vasúti kedvezménnyel utazhatnak a fesztiválra jegyet váltók. 
 
Idén is megrendezésre kerül a nagy sikerű Miss Rockmaraton vetélkedő, ráadásul több kategóriában:
1. Küldj egy fotót, mi feltöltjük a fesztivál facebook oldalára, te meg gyűjtöd rá a "tetszikeket". Ha tiéd lesz a legtöbb akkor nyersz két VIP hetijegyet, ha második vagy harmadik leszel, akkor egyet-egyet!
2. Ha Rockmaraton póló van rajtad, lehet saját készítésű is, vendégünk vagy két sörre vagy üdítőre a fesztiválon!
3. Idén külön értékeljük a kreativitást is, a képekből a szervezőség kiválasztja a három legötletesebbet, akik ajándékcsomagot nyernek!
Fotókat március 22. éjfélig várjuk e-mailben!
Az e-mail tárgya legyen: Miss Rockmaraton - és a neved
E-mail cím: horvath.laszlo@zombie11.hu
 
 

Címkék: hírek

Progtyca - Segíts Látni - lemezkritika

2012.03.20. 21:12 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A progresszív rockzene fő jellemzője, hogy nehéz eljátszani, még nehezebb jól eljátszani és kegyetlen nehéz élvezhetően játszani. Fő veszélye, hogy könnyen torkollik egyfajta "zenei maszturbációba", nyakatekert  és élvezhetetlen ritmusváltások tömkelegébe, amit az előadókon kívül, maximum a stílus megrögzött hívei képesek őszintén élvezni. Nagy fába vágja a kisbaltát aki erre a stílusra voksol, mikor zenekar alapításra adja a fejét. Az alábbi kritikát ajánlott a fentiekre való tekintettel végigolvasni!

A 2010 szeptemberétől próbáló, kezdetben - énekes hiányában -instrumentális dalokkal operáló Progtyca igen nehéz utat választott a rock világában, sőt mi több 2012. január 28. napján még egy szerzői kiadásban megjelentetett, tizenegy dalt tartalmazó lemezzel is előrukkoltak. Az anyag a "Segíts látni" címet kapta, és a csapat tagjai úgy döntöttek, ingyenesen letölthető formában a közjavára adják. A zenekari névválasztással a srácok egyértelműen utalnak választott zenei stílusukra, így nem árulnak zsákbamacskát. Ha már emlegetem a népszerű négylábú házi kedvencet, egyszerűen  nem tudok megjegyzés nélkül átsiklani azon a tényen, hogy a zenekar neve hallatán minden rosszindulat és gúnyolódás nélkül a "porcica" kifejezésre asszociálok, és ez cseppet ront azon, hogy a stílushoz méltó komolysággal tudjam kezelni az anyagot. Ennek ellenére mindent megtettem ennek érdekében, mikor elindítottam a lejátszót.
 
A nyitó Instrumentális tétel címe - a záró MonuMetal címhez hasonlóan - egy félreérthetetlen szójáték: InstruMetal, és nem is okoz csalódást. Ének nélkül is sikerült egy élvezhető kis Hapy Metal tételt összerakni. A zenekar tagjai amúgy nincsenek híján a tehetségnek, sőt, kifejezetten jól muzsikálnak és hozzák a stílussal kacérkodó, egyébként kezdő zenekaroktól elvárható színvonalat. Egyedül az énekkel nem vagyok kibékülve, de nagy valószínűséggel, ez idővel csiszolódni és tisztulni fog.
 
A zenekar által kitűzött cél, miszerint "próbálják vegyíteni a dallamos témákat a súlyos metal riffekkel és a progresszív zenére jellemző stílusjegyekkel", határozottan teljesült. Az alap jó, most már csak formázni kéne és némi egyéni jelleget adni, amin pl. egy profi hangmérnök egész biztos, hogy tudna segíteni. Ha őszinték akarunk lenni, ez még nem lemez, hanem egy jó sok számot tartalmazó demó, de ez cseppet sem probléma, hisz nem kell és talán nem is szabad azonnal a legnagyobb magasságokban indítani. A kevesebb talán több lett volna, hisz a stílus megérdemli a kiváló hangminőséget.
 
Bőven vannak az anyagon olyan dallamok, amibe az ember hajlamos belefeledkezni, de ahhoz egy kicsit kevés, hogy önfeledten képes legyek egy szuszra végighallgatni mind a tizenegy dalt, annak ellenére, hogy alapvetően mindegyik tetszik. Barkóczi Bence és Juhász Ádám kiváló gitárosok és szerény véleményem szerint az Ő zenei teljesítményük teszi a helyenként hamiskás énektémák ellenére is igazán élvezhetővé a produkciót. Ha másért nem ezekért a gitártémákért érdemes meghallgatni a lemezt és, hogy az ének pozitívumait is megvillantsam, Zoller Marci hangjához határozottan passzol ez a kicsit melankolikusabb énekstílus és pozitívumként könyvelem, hogy nem próbálkozik indokolatlan hangmagasságokba torkolló dallamozásokkal és egyéb felesleges öntömjénezéssel. A dob és basszusszekció szintén rendben van, stabilan hozzák az alapokat, és kifejezetten tetszik a dob és gitár összjáték, minő "véletlen", hogy a zenekar Zakar Viktor dobos és a szólógitáros Bence ötletein alapszik.
 
Ha ki kell emelnem a "kedvenceket" az egyértelműen "A megsorvadt nappal" és az igencsak elszállósra sikerült, remek gitárszólóval megtámogatott címadó tétel. Egy kicsit dögösebb hangzással hatalmasat ütnének a dalok, bár így is élvezhető a muzsika. Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből mondjuk jövőre. A srácok egyértelműen jó úton haladnak, és minden szigor ellenére azt mondom, érdemes velük megismerkedni.
 
Dalok:
 
1.      InstruMetal
2.      Küzdelem
3.      Vedd Észre!
4.      Tükörkép
5.      CSDSZ
6.      A megsorvadt nappal
7.      A szunnyadó vulkán
8.      CSDSZ II.
9.      Segíts látni
10.     Szabadon száll a szó
11.     MonuMetal
 
Zenekar:
 
Zakar Viktor - Dob
Barkóczi Bence - Szólógitár
Fehér Csaba - Basszus
Juhász Ádám - Ritmusgitár
Zoller Márton - Ének
 
 
Szerző: Novák Árpád 
 

Címkék: lemezkritika

Flúg hírek - megvan az új dobos!

2012.03.20. 19:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Flúg örömmel jelenti, hogy megtalálta új dobosát, Szumper Ádám Ákos személyében. A 18 éves dobos tehetséges, és remélhetőleg hamar sikerül majd a zenekarba beilleszkedni. Fontos is a rugalmasság, hiszen a Flúg most pénteken a Dürerben játszik, április 8-án a Pecsa Music Hall színpadán zenélnek, és a nyári fesztiválok is szépen alakulnak. A Flúg már biztosan ott lesz a Zorall Sörolimpián és meghívást kaptak a júniusi gútai fesztiválra is.  

 Friss infókért keresd a Flúgot a Facebookon: www.facebook.com/Flugzenekar

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása