Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Bírják a Metalt - Rádió17 ajánló - 2. hét

2012.01.08. 15:32 | Metalkilincs | Szólj hozzá!


Hétfőn este 20 órától a Rocksziesztában vendégül látunk néhány nevezetes történelmi személyiséget. Így velünk lesz a boszorkányosan jó Abigail Williams, mindenki Ősapja (Foerfather),  sőt maga a Vasálarcos (Iron Mask) is. Persze mindegyikük friss dallal érkezik hozzánk, a belga szimfo metalos Iron Mask egyenesen kettővel! Továbbá egy exluzív premiert is hallhattok, hiszen  - Magyarországon először - lejátszunk egy nótát a január 23-án megjelenő új Sear Bliss albumról. A dallomosabb muzsikákat kedvelőket pedig egy-egy Shy, Vain, és Brand New Sin felvétellel várjuk. 

Kedden este 20 órától a Rockrtiumvirátus folytatja hódító útját, és ebben olyan zenekarok lesznek a segítségére, mint az Omen (Világvége fesztivál), a Dalriada, (Folk-rock-marathon ajánló), Christian Epidemic (Gothica fesztivál előzetes). A hírek között terítékre kerül a Killswitch Engage, és az Ensiferum, de már a Világegyetem meghódítása is terítéken van, szakértők bevonásával (Space Vikings). 
Backstage kedden este 20 órától a Rádió17-ben, ahol összekötjük a kellemeset a HANGOSSAL!
 
 
 
 

Címkék: hírek

Második Országos Zenész Pótszilveszter - 2012.01.14.

2012.01.08. 15:27 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

 
Lassan véglegessé válik a január 14-én megrendezendő Második Országos Zenész Pótszilveszter programja, és már csak alig 200 jegy van elővételben. Ha nem akarsz lemaradni az eseményről, akkor Budapesten az Aranytíz Kulturházban ( 1051 Budapest, Arany János utca 10.) még vásárolhatsz, 700 forintos egységáron. A fellépő zenekarokon kívül ismét összeáll a REKORD zenekar, és a megjelent vendégek 100 zenész előadásában hallgathatják meg a a három ismert rockhimnuszt. (Zöld Csillag, Soha nem elég, Zöld a bíbor és a fekete).
 
A rendezvény programja:
 
17:00 Kapunyitás
17:40 Angyal Gyula és barátai -  Rockszavalók megnyitóverse
17:50 RockCorn
18:50 Schenker Band
19:45 Creedence Clearwater Revival Tribute
20:30 Twister
21:30 Nemcsak Berry
22:00 REKORD zenekar:100 zenész a 3 Rock himnusszal: Zöld Csillag, Soha nem elég, Zöld a bíbor és a fekete
23:00 Miskolci művek zenekar
00:00 Himnusz (Pezsgő)
00:15- JAAMMMM kifulladásig.
 
Belépő: elővételben: 700 FT
Belépő a helyszínen:800Ft
 
További információk:
 
Szick Gergely
+36/20-371-2333
motoroshang.hu@gmail.com
www.motoroshang.hu
"Az internetes rockrádió,
ahol csak Magyar zene szól."

 

 

Címkék: ajánló

Decaying Incest koncert a Borgödörben - 2012.01.14.

2012.01.08. 10:32 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A csornai illetőségű Decaying Incest január 14-én debültál az érdi Borgödörben. A zenekarnak tavaly tavasszal jelent meg első lemeze, a Tépd szét a csendet, a Nail Records gondozásában. Ezután több helyen megfordultak az országban, játszottak Győrben, Sárváron, Tokodaltárón és Budapesten is.

A 2011-es év nagy sikere volt számukra, hogy játszhattak Csehország legnagyobb zenei fesztiválján, a Rock For People-on.  Zenéjük, a hozzáértők szerint, valahol a heavy és a thrash metal mezsgyéjén egyensúlyozik. Várnak mindenkit szeretettel, akik eme  stílus (ok) nagy rajongói.

 

 
Január 14-én a koncert ingyenes és lehetőség lesz kedvezményes CD vásárlásra is.
 
2012.01.14.
Decaying Incest koncert
Érd, Borgödör
 
 
 
 

Címkék: ajánló

POP84 - Retro csütörtök a Barba Negrában!

2012.01.08. 10:31 | Metalkilincs | Szólj hozzá!


Januártól, minden hónap második csütörtökén visszarepülhetünk az időben. Nem sokat, csak úgy 30 évet :) A POP84 elnevezésű szupergroup feleleveníti számunkra azokat a csodálatos 80-as éveket. Duran Duran, Alphaville, Spandau Balett Kajagoogoo, Culture Club, Depeche Mode, Aha, Police, Level 42, Ultravox, Dead or Live, Wham, Communards, Black és még sorolhatnánk azokat a zenekarokat, előadókat, akik azokban években a kedvenceink voltak és talán örökre azok is maradtak.

Január 12-től, havi rendszerességgel csendülnek majd fel a 80-as évek meghatározó zenekarainak korszakalkotó/korszakformáló dalai.
 
Gyere, és utazz velünk az időben!
 
 
2012.01.12. 19 óra
POP84 Retro csütörtök
Barba Negra
 

Címkék: ajánló

Pulzus nevezettek - SirVive

2012.01.06. 17:06 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

A zenekar alapítása egy gyerekkori barátsághoz fűzhető. Jurin Szabolcs (ének/gitár) és Schubert Máté (dobok) alapítottak egy zenekart 2008-ban. A kezdetektől fogva saját dalok írásával foglalkoztak, eleinte csak magyar nyelven. Később már angol nyelvű dalokat is születtek. 2010 nyarán fel is vették első angol nyelvű számukat. Még ugyanabban az évben december 10-én sor került az első saját fellépésre is. Azóta sorban követik egymást a koncertek. Ettől az időszaktól fogva a zenekar SirVive néven működik. 

 2011 áprilisában újabb két szám felvételére került sor Like Changing Seasons és Helpless címmel. Mindkét dal meghallgatható a YouTube-on. A felvételeket egy pécsi hangstúdióban rögzítették. Basszusgitáros poszton több tagcsere is történt, de végül 2011 nyarán csatlakozott a bandához Györgyi Donát. Ez év augusztusában rögzítették egyik akusztikus számukat, Secret címmel. A nyár és az ősz folyamán több tehetségkutatón is elindult a zenekar, több-kevesebb sikerrel. 2011 végén csatlakozott a zenekarhoz Hartmann Zsófia billentyűs. Ezzel kialakult a jelenlegi felállás. 
 
Jurin Szabolcs - gitár / vokál
Györgyi Donát - basszus
Hartmann Zsófia - billentyűk
Schubert Máté - dob
 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Corvus

2012.01.06. 13:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 A zenekar 2006 óta létezik, akkor még nagyon-nagyon az elején voltunk, most már legalább az elejéig eljutottunk!:)  Eddig feldolgozásokkal és pár saját számmal álltunk ki a nagyérdemű elé, de ezt bővítjük további saját szerzeményeinkkel is, amiket próbálunk elfogadhatóvá varázsolni, mint amatőr banda. Igazán a saját számainkat nem lehet egy adott kasztba besorolni, merthogy mindenki ad bele a saját elképzeléséből, és így konkrét meghatározása nincs, eredetileg a metal a mérvadó.

 
Tagok:
 
Kovács Dávid - Ének
Tóth Attila - Basszusgitár, Vokál
Horváth "Duly" Bálint - Szólógitár, Vokál
Szalai Ádám - Ritmus gitár
Ungvári Tamás - Dobok
 
 
 

Címkék: pulzus

Újévi koncert a Pecsa Caféban - Phlegethon/Flúg/Cherokee/Steroid - 2012.01.07.

2012.01.06. 09:50 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Kezd az Újévet a Pecsa Caféban!  Kezd az Újévet rock zenével! 

 A szezon nyitónapján, az év első szombatján a Phlegethon, a Flúg, a Cherokee és a Steroid  ráz majd fel mindenkit a januári depresszióból. Még nem heverted ki a karácsonyi vacsorát és a végeérhetetlen rokonlátogatást? Megint zoknit és kötött pulcsit kaptál karácsonyra? Még mindig tele van a lakás konfettivel? Már megint itt egy új év, és nem tudod, hogy mire számíthatsz? Nem, nem lettem jós. De mikor január 7-én reggel felkelsz, pontosan tudod majd, hogy mire számíthatsz, ha este felkeresed a Pecsa Cafét a Városligetben. Négy remek rockzenekar vár majd ott rád, hogy együtt kezdjék veled az Újévet, ami legyen bármilyen is, várjon bármi is ránk, a Rock az mindig velünk lesz, mert a Rock az örök. És nem, Mága Zoltán nem lesz ott.
A belépő a nyitóbulira mindösszesen 500 forint, ami kevesebb mint egy doboz cigaretta ára. Arról meg úgyis épp leszoktál :)
 
2012.01.07.
Újévi koncert, Pecsa Café
Phlegethon / Flúg / Cherokee / Steroid
 

Címkék: ajánló

Székesfehérvári Zenekör - csatlakozz Te is!

2012.01.06. 09:22 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Gyere el minden szombaton este 6 órakor a Museum Caféba a ZENEKÖR nevű eseményre! Ide te is beszállhatsz nem csak közönségnek, hanem énekelhetsz, és zenélhetsz is velünk. Hozd el kedvenc dalodat bármilyen zenei stílusban, és ha van, akkor a hangszeredet is! Érezzük magunkat közösen nagyon jól! Mindenkit szeretettel várunk erre a közös és hangulatos jammelésre, zenélésre.

 

 Cím: Székesfehérvár, Megyeház utca 17. (a város szívében)
 

Címkék: hírek

Pulzus nevezettek - Stormraizer

2012.01.05. 20:15 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar 2007-ben egy baráti társaságból alakult. Stílusunk a kezdetektől fogva a melodikus power metal, a repertoárt a kedvencektől (Angra, Dragonforce, Stratovarius, Rhapsody…) feldolgozott számok határozzák meg, amelyekkel igyekszünk kielégíteni a közönség igényeit. Terveink között szerepel saját számainkból egy koncert album összeállítása a közeljövőben. A zenekart koncertjei során általános elismerés kíséri, számos fellépésen és sikeren van már túl Debrecenben és a régióban, emellett több ismert hazai zenekarral is játszott már egy színpadon (pl.: Wisdom, Watch My Dying, Demonlord). Zenekarunk célja az általunk képviselt műfaj hazai meghonosítása és eljuttatása azokhoz, akik rajongói ennek a csodálatos zenei stílusnak.

 
Abuczki Norbert (Gitár)
Bonyár Attila (Ének)
Ézsiás János (Gitár)
Kocsis Árpád (Dobok)
Mészáros Edit (Billentyű)
Szűcs Soma (Basszusgitár)
 
 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Éberálom

2012.01.04. 19:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az Éberálom zenekar egy alternatív rock stílusú, saját számokat játszó budapesti zenekar, melyet 2008 novemberében alapította Körmendi Richárd és Balogh Viktor. Első koncertjüket 2009 májusában adták a Blue River pub-ban, majd több helyen megfordultak Budapesten és vidéken is. Játszottak többek között Vácott, Vecsésen és Pécsett. Mára már csak Körmendi Richárd maradt az eredeti felállásból.

A banda jelenleg a következő tagokból áll:
 
Körmendi Richárd - ének/gitár
Kincses Dávid - basszusgitár/Vokál
Sziszik Dániel - Dobok
 
 
 
A zenekar eddigi, saját kiadásában megjelent lemezei:
 
2011. Február  - Különálló dolgok (Nagylemez)
2011. December  - Zaklatott Állapot (EP)
 
 
 

Címkék: pulzus

süti beállítások módosítása