Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Moratorium - VX - lemezkritika

2012.02.19. 19:06 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A budapesti főhadiszállással rendelkező Moratorium 2008-ban alakult meg négy taggal - Hámori "Gabe" Gábor (gitár), Szmolnik "plaskov" Péter (gitár), Sick (ének) és Tommy (dob) -, a basszusgitáros poszton történtek időközben változások, jelenleg Farkas Gyuri gyalulja a négyhúrost.

Amikor először hallottam a zenekarról, erősen elgondolkodtam, hogy mégis mi vihette rá a tagokat arra, hogy a "haladék" nevet válasszák. Ki és mire kap türelmi időt, de főleg miért?
 
Nos, ha van haladék, ha nincs, a srácok előrukkoltak egy igen húzósra sikerült - introval együtt - hat számot tartalmazó EP anyaggal. A leegyszerűsített megnevezés szerint a Moratorium egy death metal banda. Az igencsak sokatmondó - és rendkívül igényesen megszerkesztett - borítóval ellátott "VX" EP-t hallgatva inkább a deathcore,grindcore, metalcore  jelzők ugranak be.
 
A hangzás teljesen elfogadható, az intro is nagyon el lett találva – a hangulata olyan, mint egy nagyon jól sikerült számítógépes játék háttérzenéje. A felvezetést követően nincs kegyelem, belecsapnak a sűrűjébe és innentől gyakorlatilag folyamatosan hömpölyög egészen a végéig, a zene nagyon beteg. A "Creation of Your Mind" végén hallható reggae részen konkrétan besírtam, az azt követő "Pain comes closer" fogászati fúróján már dőltem a röhögéstől...hatalmas! Koncerteken egész biztos komoly csontozás lehet az első sorokban.
 
A dallamosabb zenét kedvelők messziről kerüljék el a zenekart, mert félő, hogy sokkot kapnak. Kizárólag elvetemült extreme metal hívőknek ajánlott az anyag, de nekik nagyon. Sick az orális zajkeltés - éneknek titulálni valahogy nem tudom - igen széles tárházát vonultatja fel, van itt "disznóvisítás", hörgés, károgás és minden, amire egy elvetemült beteges dobhártya vágyhat, a gitárok megszólalásán lenne még mit javítani, de amúgy élvezhető.
 
A maga stílusában a Moratorium simán megállja a helyét, sajnos élőben még nem volt alkalmam elcsípni őket, de ha egy kis darálásra vágyom, egész biztos felkeresem majd valamelyik fellépésüket, nem tudom, egy ilyen anyagra mit reagálhat egy olyan hallgató, akinek ez a stílus teljesen idegen, nyilván egy szám után kikapcsolja, de nekem nagyon is bejött. Durva, morbid, mégis precízen összerakott zene.
 
 
Szerző: Novák Árpád

Címkék: lemezkritika

Cool Head Klan koncert Vecsésen. Vendég : Twister - 2012.02.25.

2012.02.19. 16:23 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Február 25-én Vecsésen, a Zeneklubban lép fel a Cool Head Klan. Vendégül most is, mint oly sok alkalommal már, a Twister zenekart hívták. A két zenekart jó barátság köti össze, és ez mindig rányomja bélyegét a buli hangulatára. Nem hiszed? Gyere el! :) Ha kocsival érkezel, ennyit kell a GPS-be írnod: Vecsés, Bajcsy-Zsilinszky út 13. Ha buszozol, tedd azt a 200-as busszal és a Kőbánya-Kispesttől számolj nyolcig.

A buli 20 órakor kezdődik, érkezz időben! A belépő csak 800 forint.
 
2012.02.25.
Vecsés, Zeneklub
Cool Head Klan, vendég: Twister
Kezdés: 20 óra
Belépő: 800 HUF
 

Címkék: ajánló

Reason-X & Ankh koncert a Rock Club 25-ben - 2012.02.24.

2012.02.19. 10:02 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Február 24-én közösen koncertezik a révkomáromi Rock Club 25-ben a tatabányai Reason-X és a tatai Ankh. A Reason-X  túl van a Pulzus tehetségkutató-beli megmérettetésen és hamarosan nekiállnak első kislemezüknek. Az Ankh nemrégiben jelentkezett első EP-jével, mely a Tükörterem névre hallgat. Az Ankh progressive-melodic death metalként aposztrofálja saját stílusát, a Reason-X pedig metalcore-ban utazik, így e stílusok kedvelőit várjuk február 24-én Révkomáromba. A buli este 9-kor kezdődik és a belépő csak 1 Euro.

Gyertek sokan! Jó lesz!

 

 Komárom-Esztergom megyei rockerek! Nektek kötelező! :)

 
 
2012.02.24.
Rock Club 25, Révkomárom
Reason-X & Ankh koncert
Kezdés: 21 óra
Belépő: 1 Euro
 

Címkék: ajánló

Nevergreen Karmageddon lemezbemutató Pécsett- vendég: Virrasztók - 2012.02.24.

2012.02.19. 09:31 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Még sokan a januári Gothica fesztivál és a Nevergreen Karmageddon lemezbemutató lázában égünk és már itt is a következő lehetőség, hogy e remek album dalai újra felcsendüljenek. Azé az albumé, ami a 6. heti MAHASZ lista második helyére került, két héttel a megjelenése után. A Nevergreen ezúttal a pécsi El Inferno meghívásának tesz eleget, vendégül pedig a Virrasztók zenekart hívták. 

A Nevergreen sikeres 2011-es évet tudhat maga mögött. Szinte az összes nagy magyarországi fesztiválon felléptek, és meghívást kaptak az erdélyi Félsziget Fesztiválra is. A szezon végeztével kizárólag az új album elkészítésére koncentráltak, aminek meg is lett az eredménye. A Karmageddon, amit sokan az eddigi legjobb Nevergreen albumnak tartanak. A január 28-i lemezbemutató koncert egyértelmű bizonyítéka volt annak, hogy bár hasonló stílusban muzsikáló zenekarból akad még néhány, de még mindig a Nevergreen az egyetlen gothic metal zenekar Magyarországon, aki tömegeket tud megmozdítani. 
 
Február 24-én azon rajongóknak lesz lehetőségük ehhez a tömeghez csatlakozni, akik nem tudtak jelen lenni a budapesti lemezbemutatón. De természetesen az elszánt rajongókat, az ország bármely pontjáról szívesen látjuk. 
 
A vendégzenekar szerepét betöltő Virrasztók neve is jól cseng metal körökben. A pécsi zenekar albuma, a Memento Mori! 2011-ben, a júniusi HammerWorld Magazin mellékleteként jelent meg és több zenei portáltól kapott jó kritikát. A zenekar tavaly fellépett, többek között  a Rockmaratonon, a Fekete Zaj fesztiválon, ősszel a Club 202 színpadán és decemberben bemutatkoztak az erdélyi közönségnek is, a Thunder Rock Clubban.
A koncertre a rajongók igazán baráti áron juthatnak be, hiszen jegyekhez, elővételben már 900 forintért hozzá lehet jutni, a helyszínen pedig 1100 forint lesz a belépő.
 
2012.02.24.
Nevergreen Karmageddon lemezbemutató
Vendég: Virrasztók
Kapunyitás: 21 óra
 
Jegyek elővételben:
 
Partyzoo jegyiroda
7621, Pécs, Ferencesek utcája 26.
Tel.:20/551-3416      
Web: www.partyzoo.hu/jegyiroda
 
 
 
 

Címkék: ajánló

Pulzus tehetségkutató - III. forduló - 2012.02.20.

2012.02.19. 09:30 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

És már itt is a harmadik! :) Hétről hétre többen kíváncsiak a tehetségkutatóra és hétről hétre új kedvencekre lelhet az, aki elsétál a Városligetbe, a Pecsa Music Caféba.

Túl vagyunk egy zúzós és egy lájtosabb fordulón, ahol a lájtosság nem feltétlenül jelentett punnyadást, hiszen volt pár banda, akik rendesen lázba hozták mind a közönséget mind a zsűrit. :)

Február 20-án főleg a hard rock muzsika dominál majd, így e stílus rajongóit, no meg persze minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

 

 

A résztvevő zenekarok: 

Álomút (Budapest), Progress Hard Rock (Budapest), Road Stone (Győr), WetSkin (Veszprém),Tűzerő (Szolnok), Mirodam (Rákóczifalva), Senor (Karcag), Paradigm Shift (Sopron), Progtyca (Miskolc), Southern Comfort (Nagykapos, Szlovákia)

 
A zsűri tagjai a harmadik fordulón:
 
Lévai Hangyássy László - Hangya Produkció
Hajnal Gábor - a Piramis zenekar menedzsere
Schwartz Gábor - Fon-Trade KFT
Gyurcsik György - Rockpanoráma 
 
A rendezvény 17 órakor kezdődik és a belépés továbbra is ingyenes!
 
Köszönet támogatóinknak: Fon-Trade KFT, Paiste, Gitárcentrum, Render Media, Csepel Zeneművek, Hangya Produkció, Kontakt Rádió, Rockerek.hu, Rádió17, Rockpanoráma, Pecsa Café, Pecsa Music Hall
 

Címkék: pulzus

Dobosok Farsangja - 2012.02.25.

2012.02.19. 09:27 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Február 25-én 17. alkalommal kerül megrendezésre a Dobosok Farsangja elnevezésű zenei rendezvény. A délután 14 órakor kezdődő esemény egy igazán színes és változatos programot kínál az érdeklődőknek, hiszen a rendezvény részeként mesterkurzusok és az ország legnagyobb ütőhangszeres kiállítása is megtekinthető majd a Vigyázó Sándor Művelődési Házban. Kiállítóként részt a Pulzus tehetségkutató fő támogatója, a Fon-Trade KFT is, és a zenei világ különböző szegleteiből érkező vendégek gondoskodnak a szórakoztatásról. 

A programban helyett kapott Ralf Gustke, aki egy dobshowval készül elkápráztatni a nagyérdeműt, a Szubjektív panasz zenekar, Szendőfi Péterrel a dobok mögött és az ifjú tehetség, Veress Marci, aki a Pokolgép zenekar új dobosa.
 
A program 14 és 24 óra között látogatható. 
 
A belépő: Délutáni jegy, mely érvényes a kiállításra, kurzusokra: 1000 Ft
Minden programra érvényes jegy: 3000 Ft (az esti koncert csak ezzel a jeggyel látogatható)
 

Címkék: ajánló

Ezt az egyet ne hagyd ki! Subscribe koncert az A38-on - 2012.02.24.

2012.02.19. 09:26 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Figyelem! Egészen a nyári fesztiválokig egyetlen koncertünk lesz, ennek részleteivel szeretnénk most megismertetni benneteket. Február 24-én az A38 állóhajón vonulunk fel, hogy megünnepeljük a közelgő tavaszt és természetesen Benneteket!

Először az osztrák Show Your Teeth mutatja ki foga fehérjét, őket követi a hamarosan nagylemezzel jelentkező Shell Beach, melynek tagjaival igen jókat szoktunk mozgolódni az éjszakában, valószínűleg most sem hagynak majd cserben bennünket. Közvetlenül előttünk az utóbbi évek egyik számunkra legnagyobb felfedezettje, a deathcore hatásokat is felvonultató, de leginkább modern extrém metálként aposztrofálható The Southern Oracle melegít be benneteket.

Mi pedig egy speciális másfél órás masszív set-tel készülünk, összes eddig megjelent anyagunkról válogatunk, rendesen leterhelünk benneteket, hogy nyárig senki ne érezze majd hiányunkat. Reméljük ott találkozunk, alig várjuk, hogy érezzük az alattatok kellemesen himbálódzó hajótestet! Rajtunk nem fog múlni semmi, ígérjük oda fogjuk tenni magunkat!

 
Dátum: 2012. február 24.
Helyszín: Budapest, A38 állóhajó
Kapunyitás: 19:00 
Jegyár: elővételben 1300 HUF, a helyszínen 1700 HUF
Info: http://www.a38.hu/, http://subscribe.hu/
 
Sorrend:
19.40-20.10 Show Your Teeth (A)
20.30-21.00 Shell Beach
21.20-22.00 The Southern Oracle
22.30-00.00 SUBSCRIBE
 

Címkék: ajánló

Suicide Rockers / Giant Horizon - évkezdés Kapuváron - 2012.03.10.

2012.02.15. 21:46 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Március 10-én a Suicide Rockers egy hatalmas buli keretein belül kezdi el a 2012-es évet. A zenekar rendesen kiéheztette rajongóit, hiszen az utolsó koncertet tavaly novemberben adták Dunaszerdahelyen. Ahogy az évet a Giant Horizon társaságában zárták, most velük együtt nyitják Kapuváron, a Hanság sörözőben. Mivel mindkét banda jócskán rápihent a bulira, brutális erővel fogják majd az arcotokba tolni a Rock'n' Rollt!

 
2012.03.10.
Suicide Rockers & Giant Horizon
Kapuvár, Hanság söröző
Kezdés: 22 óra
 
 

Címkék: ajánló

POP84 a Pecsa Music Caféban - 2012.03.13.

2012.02.15. 21:19 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Egy kellemes tavaszi keddi napon, március 13-án, a POP84 zenekar fiatalító kúráján vehettek részt a Pecsa Music Caféban. Hogy mennyire lesz tavaszi ez a kedd, az még a jövő zenéje, de hogy a kellemes és fiatalító lesz, az tuti biztos!

A POP84 formáció DJ  Frankie Fantasticoval kiegészülve a Pecsa Music Caféba varázsolja nektek azokat a csodás 80-as éveket. Van még kérdés? Ugye,hogy nincs. :)

A jó hír pedig az, hogy ezen a fiatalító kúrán ezentúl minden hónap második keddjén részt vehettek.

 

2012.03.13.
Pecsa Music Café
POP84 koncert
Kezdés: 19 óra
Belépő: 1000 HUF
 

 

Címkék: ajánló

Pulzus tehetségkutató,második forduló - összefoglaló

2012.02.14. 13:50 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hát ez is megvolt! Szinte óramű pontossággal teljesítettek a zenekarok a tegnapi estén is, már ami az átállást és a színpadi produkció hosszát illeti. Kezdem azt gondolni, direkt csinálják, hogy ne tudjak belekötni :)
 
Egy dolog volt zavaró, hogy sem a budapesti sem a közelben lakó zenekarok nem érkeztek meg előbb, mint a számukra kiírt időpont. Valószínűleg nem kíváncsiak a többi bandára, illetve a zsűri reakciójára, amit hibának tartok. Remélem, a további fordulókon ez másként lesz.
 
Az estét a Kilincs zenekar nyitotta. A stílusuk legjobban a brit popra hajaz és kedves gondolat volt tőlük, hogy megpróbálták megénekeltetni a közönséget. Ez sajnos nem sikerült, de a vidámságukból ez egy fikarcnyit sem vett el. Kedves srácok, akik dalaikban a világ általános problémáit éneklik meg, olyan Kilincsesen. :)  Az utánuk következő Fool's Paradise egy minden szempontból nagyon fiatal formáció. Bár megmondom őszintén, a nemrégiben megjelent saját kiadású EP külsőleg egy igazán igényes darab, látszik, hogy sokat foglalkoztak vele, de még hosszú az út előttük. 
Nos, az őket követő csapatról, a Contourról az első gondolatom az volt, hogy ENERGIA. Nem kell ide se Jovital C, se cseppek, se szuper müzli, ami egész napra feltölt energiával! Hallgass Contourt.Ennyi. :) Ja, és ne felejtkezzünk el a sikítozó csajokról sem. Mert voltak azok is. :)
A Miheztartás Végett zenekar színrelépésével megtelt a Pecsa Music Café színpada. Nézzük csak: volt, dob, két gitár, basszusgitár, egy jó hangú frontlány, egy szinti és egy hegedű. A hegedű, ami szerintem izgalmasabbá tette az egész produkciót, viszont ami nekem belőlük hiányzott, és több más zenekarból is, akik az eddig lezajlott elődöntőkön a színpadra álltak, az a megjelenés. Engem borzasztóan zavar, ha egy zenekar utcai ruhában áll a színpadra, még ha csak 3 dal erejéig is. Nem azt mondom, hogy mindenki bújjon jelmezbe, vagy hordjanak egyenruhát, de valamiféle összhangot, színpadképet, hívjuk ezt bárhogy, én személy szerint elvárnék.
 
A sorban utánuk következő zenekarral kapcsolatban szintén ez volt a gondom. A soproni Novel profi zenészekből áll, nem véletlenül kaptak jó pontszámokat a hangszeres tudás és a pontosság kategóriákra, de ez ettől nekem még nem volt „produkció”.
Az este második energiabombáját a Semi Holsen zenekartól kaptuk. Megmondom az őszintét, még soha az életben nem hallottam a királyhelmeci Semi Holsenről. Tegnap este viszont tettek arról, hogy soha ne felejtsem el őket. Ezen az estén ők voltak A  zenekar, akiktől libabőrös lettem. Nádasdi Péter a FRONTEMBER. Így, nagybetűvel. A zene pedig elementáris erővel sugárzott le a színpadról. Felejthetetlen volt.
 
Az Arizona zenekar nem volt ismeretlen számomra. Egy éve láttam őket Somorján, sokat fejlődtek. Maja, a frontlány nagyon magabiztosan mozgott a színpadon, nem mellesleg szép is, és énekelni is tud. Sajnos az igazi hangját ezen az estén nem tudta megmutatni, de mindenféleképpen egy üde jelenség volt a színpadon. Az őket követő Dabi Tibor Edison Band, röviden DEB, érdekes színfoltja volt a tehetségkutatónak. A frontember, (+szintis + zenekarvezető) nem hagyta, hogy akár egy másodpercre is unatkozzunk. Szórta a poénokat, amit én egy tehetségkutatóhoz kicsit erősnek éreztem, viszont egy városi rendezvény színpadán ezzel tuti tarolt volna. Hiányoltam azt is, hogy ha már „megzenésítik” József Attila, Karóval jöttél című versét, akkor ez derüljön ki mindenki számára, ne csak annak, aki ismeri a verset. 
 
Mire a  What’s up? színpadra került, már csak kevesen maradtunk a kávézóban. Mivel ismét volt fél óra pluszunk, és a zenekar még nem érkezett meg, a közönség nagy része azt gondolta, hogy itt a vége és elmentek. Kár volt. A srácok muzsikája tökéletes levezetése volt az estének. Lényegében tökéletes levezetése lett volna bármelyik olyan estének, amit egy fáradt, nyűgős nap előz meg. Félhomály, helyes kis asztalok egy füstös lokálban, összebújó párok, és a pici színpadon a What’s Up? zenél. Ez a kép tárult lelki szemeim elé, őket hallgatva. Jó volt. Nem tudom, hogy a srácok milyen jövő képzelnek el maguknak, de nem lesz egyszerű dolguk. A rétegzene rétegzenéjét művelik, professzionális módon. Viszont Molics Zsolt személyében egy új rajongóra tettek szert. :) Remélem, hamarosan többen is csatlakoznak majd.
 
Túl vagyunk a második estén. Ismét készültek fotók és videók, és ahogy láttam, ismét születtek új kapcsolatok, zenekarok és klubok/szervezők között. Tegnap este nézőszám szempontjából túlszárnyaltuk a múltkorit és remélem, hogy jövő hétfőn is sokan lesztek kíváncsiak az új trónkövetelőkre.
Ugye, akkor is találkozunk?
 

 

Címkék: pulzus

süti beállítások módosítása