Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

március 2023
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek:

Lovrek Krisztian · https://www.youtube.com/c/krisztianlovrek 2012.02.28. 14:44:28

Hímer "Paya" Bertalan készített velem egy interjút nemrégiben, amelyben én sem rejtettem véka alá a véleményem bizonyos magyar zenei életet érintő kérdésekkel kapcsolatban. Az interjú linkje: www.magyarzenesz.hu/index5.php?subaction=showfull&id=1327484241&archive=&start_from=&ucat=3&

Részlet az interjúból:

"Decemberben a Hammerworld mellékleteként kijött a zenekarod első CD-je, ezzel párhuzamosan egy videóklip is terítékre került. Kívülálló azt gondolná, sínen vagytok, csak zenélni kell és a pénzt beszedni… Hogy is néz ez ki belülről?

Bárcsak így lenne! (nevet) A szomorú valóság azonban az, hogy ebben az ingyen letöltögetős világban a zenésznél rosszabb helyzetben már senki nincs a show bizniszben...Miközben a roadtól a technikusokig mindenki csak pénzért dolgozik, addig a feltörekvő rockzenész nem hogy pénzt nem keres, de saját zsebből kell fizetnie mindent! A lemezfelvétel költségeit, aztán a kiadásét is, promócióét, és minden egyebet is, pl. videóklipet, ami régen, amikor még volt lemezeladás, a kiadók dolga volt. De ezen felül persze gondoskodnia kell a hangszereiről, és a megfelelő hangszeres képzettségről is, hogy a kegyetlen próbatermi díjakról ne is beszéljek, ami így együttesen már biztos, hogy legalább 8 számjegyű összeg, egy lakás ára, tehát ebben semmi üzlet nincs, csak ráfizetés! Aztán erre jön, hogy ha megvan a lemez, akkor koncertezni kéne, de az előzenekaroskodás szintén pénzbe kerül, ráadásul nem is kevésbe! Egy másodvonalbeli zenekar előtt játszani 20-50 ezer Ft-ba kerül bulinként, ahol nyomhatsz 30-40 percet negyedháznak se... Ha turnéra akarsz menni valakivel, az már több százezer Ft, és abban még az utazás, kaja-pia stb. nincs benne. Most futjuk ezeket a köröket, és szomorúan látom, hogy azok a csapatok is pofátlan összegeket kérnek, akiket anno az akkori nagyok köztudottan ingyen vittek magukkal...Úgy látszik sokan elfelejtették, hogy honnan jöttek, és hogy segítség nélkül ők sem jutottak volna oda, ahol most tartanak... A rock/metál színtéren a 10 évnél fiatalabb bandák közül senki nem tud megélni a zenélésből, és ez tragikus...A 10-20 éve létező zenekaroknál van kb. 5 banda, de ott is csak egy-egy tag keres annyit, hogy mellette ne kelljen a civil szférában gürcölnie... Lemezeladások nincsenek, így jogdíjak se, a mai generáció tehát rendesen ráfázott...Mindebből remekül látszik, hogy manapság ezt csak szerelemből lehet csinálni, semmi másból!

De akkor te miért csinálod?

Erre a kérdésre a kedvenc idézetemmel válaszolnék, amely Kassák Lajostól származik: “A művészetnek nem célja van, hanem oka.” Lehetne boncolgatni, de ebben a mondatban azt hiszem minden benne van..."

Bejegyzés: Interjú - Szakáts Tibor (Hard Rock Magazin)

nyam-nyam 2012.02.25. 19:30:12

Pontosan ugyanazt hiányolom, amit Tibor. Tiszteletlen dolognak tartom, hogy minimális felkészültséggel és időnként kajla önképpel kiáll valaki a színpadra úgy, hogy halvány gőze sincs az ezzel járó felelősség fogalmáról. Ehhez képest csodálkozik a sikertelenségen.
Régóta tudjuk, hogy a tehetség egy dolog. Rengeteg tehetséges embert ismerünk mindannyian, aki elő sem kerültek, jobb esetben elvesztek.
Nemrég láttam egy magyar blues-rock zenekart, nagyon jók voltak. Huszonegykét éves korukra professzionálisan kezelik a hangszert, a dalok és a produkció össze van próbálva, szóval van benn munka, nemcsak tehetség. Ehhez képest szinte tudomást sem vettek a kb 40-50 főnyi közönségről, úgy nézett ki a produkció, mint egy jól sikerült próba. Egyszerűen nem tudták, hogy melyik irányban helyezkedik el a közönség. Innentől eléggé uncsi volt a dolog, az ötödik szám után hazamentem és egy jó darabig nem is látogatom a bulijaikat, mert: minek?
Tudom, hogy el fognak tűnni a süllyesztőben, mert ez így nem tartható fent sem közönséggel, sem anyagilag.
Ritkán látok magyar zenészeket külföldi zenészekkel beszélgetni. Ha csak a próbák színvonalát és mennyiségét hasonlítanánk össze, érdekes dolgok válnának láthatóvá.
Amiről Tibor nem beszélt, az az oktatás. Nagyon fontos és - Kőbánya ide vagy oda - sehol sem tartunk.

Bejegyzés: Interjú - Szakáts Tibor (Hard Rock Magazin)

Mauzer 2012.02.25. 17:50:47

Tisztelet!

Számtalanszor találkoztam az elmúlt 1 évben azzal, hogy hiába küldi ki a zenekar a hírlevelét, hírértékkel: friss klip, ingyenesen letölthető kislemez stb. Az online magyar sajtó még csak válaszra sem méltatja a zenekart. Így bizony elég nehéz az önmenedzselés, ha a lehetőséget sem kapod meg, hogy megmutasd az arcod azoknak az embereknek, akik az adott lapot olvassák. Közönség nem lesz csak úgy magától, valahonnan hallani kellene a csapatról...

Értem én, hogy itt olyan szituációval is számolni kell, hogy "nekünk nem tetszik, amit csinálsz, ezért nem írunk róla, nem tesszük ki a híreidet", de azért egy válasz dukálna, ha már korrektségről beszélünk és tesszük mindezt oly hatalmas mellénnyel, mégis árad belőle a tipikus magyar attitűd: Én jobban tudom, sőt, én tudom igazán...

A magyar zenekarok megítélése is pontosan ilyen mintát követ. Akiket bírunk (mondjuk ismerünk, vagy picit benyalnak), azokról írunk, esetleg ha már megyek egy buliba, amin ők az előzenekarok, akkor talán nem kések el... hoppá, egy újabb fontos infó. Sok magyar zenekarról azért sem ír a "Tisztelt" sajtó, mert rendszerint "lekési" a bulijukat. Nem mellesleg nem egyszer láttam már a tisztelt sajtót a buli elején nem éppen szomjasan, ami gondolom megint nem tesz jót...

Egy dolgot meg sosem szabad elfelejteni: Magyarországon Te CSAK egy Magyar zenekar vagy... értékeljétek nyugodtan... a legtöbb csapat csak a haveroknak játszik... nem véletlenül.

A klubozásról lehetne cikkezni keményen, jómagam is megéltem már pár sztorit... jót nem tudnék sokat mondani, talán egy kezemen megtudom számolni az értékelhető és korrekt helyszíneket...

Bejegyzés: Interjú - Szakáts Tibor (Hard Rock Magazin)

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2012.02.24. 15:00:45

Mivel közvetve meg lettem említve az interjúban, úgy érzem hozzá kell szólnom. Én nem azt mondtam, hogy CSAK a kritikusok miatt üresek a hazai koncerttermek, ez erős csúsztatás! Mondanivalómnak az volt a lényege (még ha ez egyesekből nevetést is váltott ki), hogy a kritikusok az említett online magazinban rosszindulatú hangnemben húzzák le a magyar bandákat, máskor meg arról keseregnek, hogy mennyire kevesen vannak a koncerteken. A gyengébbek kedvéért újra leírom: nem a kritikusok miatt vannak kevesen a koncerteken, de ha az "elvileg" rockzenét szerető emberek ilyen hangnemben gyalázzák a magyar bandák teljesítményét, akkor az egy újabb szög a hazai rockzene koporsóján.
Nem értem a fenti cikkben lévő kesergést sem a hazai bandák teljesítményéről. Úgy látom a Tibor nincs tisztában a mai hazai szociális és kulturális helyzettel! Egy hazai zenész egzisztenciálisan semmilyen szinten nem hasonlítható össze egy külföldi zenésszel, még ha mindketten dolgoznak is a zenélés mellett!!
Igen ma Magyarországon a zenekarok nagy többsége (úgy 95%) önmagát menedzseli. Nem azért mert ne lenne igény külső segítségre, hanem mert nincs rá pénz. Mint ahogy nincs pénz producerre, dalszerzőre sem, aki gatyába rázza, vagy megírja a dalokat, slágereket a zenekaroknak. Mert a külföldi bandáknál igenis van ilyen, meg lehet nézni, hogy a nagy rockbandák (mint a Metallica vagy a Bon Jovi) hány saját slágert írt meg a kútfejéből. És arra is marhára kíváncsi vagyok, hogy Tibor Hogy képzeli el a magyar bandák szintemelkedését, mikor a legtöbben még a próbatermet sem tudják kifizetni, nemhogy befizetni magukat egy-egy "nagyobb" banda elé. Ja, mert hát kis hazánkban az elő-zenekarkodásért is csengetni kell a zenészeknek, ha valaki nem tudná.
Szóval én nem állítom, hogy nincs különbség a hazai és a külföldi bandák között minőségben, akármit is jelentsen ez. De azért a dologhoz az is hozzátartozik, hogy korántsem indulnak azonos feltételekkel, így az összehasonlítás is teljesen értelmetlen. Mintha a Spanyol Focibajnokságot hasonlítanánk össze a magyar NB1-el.

Bejegyzés: Interjú - Szakáts Tibor (Hard Rock Magazin)

Mc_Fly 2012.02.24. 14:10:55

Bár közönségként én is hasonlóan látom a helyzetet, kíváncsi lennék a klubokról kialakult véleményre is.

Szerény véleményem szerint ők, és a rendezvényszervezők tehetnek a leginkább arról, hogy itthon gyakorlatilag szent őrült, aki a zenélésre teszi fel az életét.

A klubos gyakorlatilag odaadja a helyet, esetleg, ha addig zaklatod az ismerőseidet, hogy lejönnek 20-30-an, akkor fizeti a benzinpénzt- Azaz mindent megtesz azért, hogy véletlenül se alakuljon ki olyan klubélet, ahol van törzsközönség, és cserébe csak a jó, valóban bulit csináló zenekarok léphessenek fel (ez nagyjából szükséges feltétele is a törzsközönség kialakulásának..)
Sok nagyon tehetséges barátom azért választott a zenélés helyett más hobbit, mert a folyamatos lehúzások, átverések, megalázó körülmények miatt már nem élvezet, hanem nyűg a zenélés egy most kezdő bandának.

Mo. egyik leghíresebb zenekarának gitárosa mesélte, hogy még őket is, akikre vidéken több ezren kíváncsiak, megpróbálják lehúzni. Ha 800 ezres gázsiban egyeztek meg, adnak a borítékban 750-et, és reménykednek, hogy nem veszik észre. Akkor mit várjunk mi, a feltörekvő bandák? Megmondom: semmit. Legalábbis, amíg nem lesz egy erős, szakmai alapon működő zenész-szakszervezet.

Én is játszottam már több helyen Bp-en. Volt úgy, hogy az ország talán két legjobb fiatal rockénekesét kísértem, tehát valami hitelt talán érdemel a tapasztalatom: a sok hely közül egyetlen, az azóta bezárt Avalon klub volt az, ahol a beállás valóban beállás volt, úgy kezeltek minket, mint akik itt valakik, és nem kegyként zenélhetünk ott, valamint a gázsit sem nekünk kellett elkérni, hanem utánunk hozták. (Ebben egyébként pont a cikkben említett Bazsának is benne van a keze, utólag is nagyon köszönöm az élményt!)

Bejegyzés: Interjú - Szakáts Tibor (Hard Rock Magazin)

Maminti11 2012.01.10. 19:18:16

Hajrá Rubicon!!!
Hajrá Orbán Ducos Tamás!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bejegyzés: Pannónia Fesztivál - Beindult a szavazógép!

Lacka77 · http://tuzero.hu/tagavatar/lacka.png 2011.12.01. 19:22:55

Egy kis adalék a cikkhez:

Amit fontos tudni, hogy minden fellépő zenekar részéről -a nem helyi bandákból is- van fegyverneki kötődés.
A Krízis gitárosa a nem oly rég felbomlott Zuhatag volt zenésze: Kovács Szabolcs, míg jómagam, (Csejtey László - Tűzerő) a 2007-ben feloszlott Anonym formáció dobosa voltam.

Mivel a cikk írója jelezte, hogy a rOzzy hOzzbort formációról nincs semmilyen rendelkezésre álló infója, gyorsan írok pár gondolatot Róluk.

A csapat annyira "Ozzy Osbourne-ra hajaz", hogy nem más, mint egy Ozzy tribute zenekar. :)
Tagjai:
Angyal Attila - dob ('80-as években a helyi Strangers, illetve beugróként a Dogs dobosa is volt.)
Balázs "Kutyu" Lajos - basszusgitár (A Strangers-ben gitáros posztot töltött be.)
Hornyák "Öcsi" József - ének (Dogs, B2-MAN, Zuhatag - basszusgitár illetve ének)
Vízkeleti László - gitár (Crazys, Csúri Big Band, Anonym (2007) - gitár)

A zenészek "előélete" a teljesség igénye nélkül került felsorolásra. Egy biztos: Nem tejfölös szájú ifjoncok! ;)

Zárásul pedig had tolmácsoljam minden fellépő szívélyes üdvözletét.
Aki teheti, látogasson el a rendezvényre, mert nagyon jó kis bulinak ígérkezik.

Bármilyen felmerülő kérdést nyugodtan feltehettek akár a rendezvény főszervezője, a DOGS tagjainak, akár nálunk a Tűzerő vendégkönyvében, valamint a Facebook profiljainkon.

DOGS:
dogs-zenekar.gportal.hu
www.facebook.com/pages/Dogs-zenekar/195793563801239?sk=wall

Tűzerő:
tuzero.hu
www.facebook.com/tuzero

A Rock 'N' Roll legyen Veletek!

Bejegyzés: V. Rock Fesztivál - Fegyvernek - 2011.12.17.

ÉletKe · http://www.facebook.com/eletke1117 2011.11.06. 13:51:46

Mint a képen is szerepel, a Klub Hungarikum, k-val írandó! ;)

..a hely egyik "anyukája"

Bejegyzés: Tatabánya beveszi Tokodaltárót - Dirty Dogs & Black Jack koncert a Klub Hungarikumban!

Bali1992 2011.10.24. 09:03:09

Egyet értek teljesen azzal amit az író megfogalmazott.
Egyet azért hadd tegyek hozzá, a Decaying Incestre azért többen voltak kíváncsiak mint a szupergépre, szépen összejöttünk a srácok koncertjére, és ők kitettek magukért.
Nagyon jó metal zenét toltak nekünk az este, hála istennek a koncert végén én egy cd-vel is gazdagabb lettem, aminek nagyon örülök.
Ajándékba kaptam tőlük, amiért kikiáltottak a legjobb hallgatónak a közönségből, mert képes voltam lekésni a buszomat miattuk.
No egyszóval, nekem nagyon tetszett a Decaying Incest, kellemes meglepetést okoztak nekem úgy, hogy előtte nem ismertem őket.

Bejegyzés: Kis magyar zenei körkép - a Decaying Incest koncertje Tokodaltárón

powerage 2011.09.28. 14:31:04

"Ráadásul azok a körök, akik totálisan kirekesztik a műfajt, még ezzel sem elégednek meg, hanem gúnyolódva igyekeznek a civil társadalom előtt egyfajta igénytelen, primitív közösségnek beállítani a Rockzene kedvelőit és a zenészeket."

www.youtube.com/watch?v=sG1kmJBejbs

Gyerünk!

Bejegyzés: Interjú Paksi Endrével

sipi4214 2011.09.27. 21:53:18

HI! ITT IS FOLYTATOM EGYSZEMÉLYES HÁBORÚMAT MISZERINT!!!!! A ROCKINFORM SZEPTEMBERI SZÁNMÁNAK CD MELLÉKLETE (NEW KIDS ON THE ROCK VOL 1.) EDDIG NEM MEGMAGYARÁZOTT OKOK MIATT HIBÁSAN LETT KIADVA!!! A HANGERILLA HAKUNAMATATA C.SZÁMA VALAHOGYAN LEMARADT RÓLA ÍGY A 13 DAL HELYETT CSAK 12 HALLHATÓ ÉS A 6 OS TREKKTŐL KEZDVE CSÚSZIK AZ EGÉSZ TREKK LISTA......KÖSZÖNJÜK....SZÍVEM LEGMÉLYÉRŐL JÖVŐ JÓKÍVÁNSÁGOK KÖZEPETTE...ÜDVÖZLET...HANGERILLASIPI

Bejegyzés: Hangerilla - 2011 a változás éve

Metalkilincs · http://www.facebook.com/andrea.boltsek 2011.09.26. 17:20:57

@yosha:
sok zenekar keresett meg engem még az elején, hogy mi a véleményem erről az egészről. de már akkor látszott ,hogy halálra van ítélve a történet. ha nem kapják vissza a zenekarok a pénzt, ami összesen több mint 3 millió forint, na majd akkor kezdődnek az igazi gondok...

Bejegyzés: YouArt - amikor egy álom nem válik valóra
süti beállítások módosítása