Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

április 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

EGO PROJECT - Puszta Ököllel - Keresd az áprilisi HammerWorld magazin mellékleteként!

2012.04.03. 14:23 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Már a standokon a HammerWorld magazin áprilisi száma és benne az EGO Project új lemeze, a Puszta Ököllel. Az EGO 2008-ban jelentkezett először debütáló albumával, melyen megtalálható volt az a Harcom! című nóta, melynek video változata már túlhaladta a tízezres nézettséget is a Youtube-on, most pedig elkészült a Puszta Ököllel. Az albumon 11 új magyar nyelvű dal mellett bónuszként 5 angol is található. 

A zenekar elég mozgalmas hétvégének néz elébe, hiszen április 6-án, pénteken, Szombathelyen, a Demonlord társaságában zenélnek, április 7-én, a szolnoki Metal Liget Fesztiválon láthatjátok és hallhatjátok őket, április 8-án pedig a Club 202-ben megrendezendő II. Húsvéti Heavy Metal Fesztiválon csapnak le Puszta Ököllel!
 
 

Címkék: hírek

Demonlord - Interjú

2012.04.03. 11:20 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Demonlord. Van esetleg valaki, aki nem hallott erről a bandáról? A kérdés természetesen költői, hiszen a közönség kedvenc nóta, a Bastard's Songs már átlépte a 6000-s nézettséget a Youtube-on. Kérdéseimre Jurásek Balázs válaszolt. 

 
15 éve ugyanabban a felállásban zenéltek (Kovács Gábor, Nagy András, Világi Zoltán és Jurásek Balázs). Ez azért elég ritka. Mi tartja össze a csapatot?
 
 
A dolog titka nagyon egyszerű: mi nem kényszerből, vagy érdekből zenélünk együtt, hanem nagyon jó barátok is vagyunk. Így sokkal könnyebb elviselni egymás rigolyáit, sokkal könnyebb felülemelkedni az esetleges összezörrenéseken, mert azért nálunk is vannak ilyenek néha, nem akarom itt a Szent Család - képet kialakítani a bandáról, mert eszetlenségben nem ismerünk határokat! A másik, hogy a zenei felfogásunk, elképzeléseink még mindig nagyon közel állnak egymáshoz, így erről az oldalról sem merült fel, hogy valami miatt tagcsere lenne szükséges.
 
Én magam el sem tudnám már képzelni, hogy valaki más gitározzon, vagy csépelje a dobokat. A frontemberi posztról nem is beszélve, ugye... Meg a közös utazásaink, fellépések is bővelkednek olyan mozzanatokban, amit nem cserélnék el, mert nekem nem az énekléstől, hanem a röhögéstől szokott elmenni a hangom. A lényeg, hogy egyikünk sem szeretne fapofákkal zenélni, abban semmi szórakoztató nincs.
 
 
Magyarország legjobb power metal csapatának aposztrofáljátok magatokat, viszont az angol szövegek miatt számomra evidens a kérdés: külföld?
 
Az, hogy így aposztrofáljuk magunkat, az nyilván nem a többi power-metal zenekar ellen irányul, ez inkább az egészséges önbizalom jele. Viccet félretéve, vannak a zenész színtéren nálunk technikásabb muzsikusok is; aki ezt nem látja be, mármint aki nem ismeri a saját korlátait/képességeit, aki magát valóban és gátlástalanul a legjobbnak tartja, annak komoly önképzavara kell, hogy legyen. Nincs olyan, hogy legjobb, a hangsúly azon van inkább, hogy ki milyen dalokat tud írni, milyen hangulatos koncerteket tud adni, hogyan kommunikál a közönséggel. A többi kvázi lényegtelen. Persze szükségeltetik azért ehhez zenei felkészültség is, de ez még nem jelenti azt, hogy négy-öt irgalmatlan virga muzsikusból jó bandát lehet összehozni. Ha nincs meg köztük a "szikra", akkor megette a fene az egészet.
Természetesen mi is szeretnénk megcsípni egy jó kis külföldi szerződést, voltak is ilyen akciók már az előző anyagoknál is, de ehhez egy nagy adag szerencse is kell. Már van rá példa itthon is, úgyhogy nem reménytelen a helyzet!
 
 
Tavaly a HammerWorld Magazin mellékleteként jelent meg a negyedik lemezetek. Miért ezt a megoldást választottátok és mennyit profitáltatok ebből, értem ez alatt elsősorban a plusz rajongókat, hiszen több ezer emberhez jutott el ebben a formában a lemezetek.
 
Nem sok értelme van a lemezeladásokon keseregni - vagy azok nemlétén -, mindenki tisztában van vele, hogy a lemezpiac a maga hagyományos formájában szinte nem létezik. Nem tudom én sem a jó megoldást, talán az lehetne még egy járható út, amit a filmstúdiók és filmforgalmazók felismertek pár éve, hogy egy kvázi friss filmet is megkapsz egy ezresért a bevásárlóközpontban. Mivel azért nem mindenki "letöltőkirály" - magam sem -, így én a kenyér meg a szalámi mellé be-bedobok a kosárba egy mozit is, mert éppen megtetszik. Viszont a lemezeknél, CD-knél ezt nem teszem meg, hiszen ebben az árkategóriában nagyon nehéz olyat találni, ami valóban érdekelne. Ám ha megkaphatnám az albumokat egy ezresért - a sokszor 5-6 ezer forintos ár helyett -, akkor havonta biztos megvásárolnék 3-4 albumot. Így viszont ki tudod találni, hogy mennyit.. Bár ez a fajta terjesztés/forgalmazás a filmeknél is kezd visszaesni, úgyhogy sokáig ez sem tartható fent. 
 
A Hammer-melléklet jó ötlet, jó dolog, hiszen az előbb említettek miatt a lemezanyagok nagyon korlátozott körhöz jutnak csak el a "klasszikus" úton. Mármint, hogy lemezboltban megvásárolt formában. Így viszont rengetegen meghallgatják ezeket az albumokat, és ha csak az emberek felének tetszik is, már gólt lőttünk. Ennyire egyszerű. Pozitívak voltak a visszajelzések, amit reméltünk is, mert nagyon sokat melóztunk vele, meg a Töfit is nyektettük eleget miatta, amíg olyan nem lett, ami mindannyiunkat megelégedéssel tölt el. 
Most viszont már előre tekintünk, szeretnénk még nyáron felvenni a következőt, hogy ne kelljen éveket várni egy új Demonlord lemezre. Dalok születtek bőven, már csak a megfelelő formába kell önteni őket.
 
 
 
Függetlenül attól, hogy szerintem a Bastard's Songs nálam az év dala volt, bár engem senki sem kérdezett :), találtam 6 és 7,5 pontos kritikát is a lemezről. Mennyire olvassátok ezeket a kritikákat, mennyire veszitek komolyan és szerintetek mennyire befolyásolják ezek a közönséget?
 
Köszönjük, úgy vettük észre, hogy ez valóban nagy közönség kedvenc lett, de nem csak ez a nóta; erről az anyagról elég erősen válogatunk mostanában az élő performanszokon. A legtöbb dalt kipróbáltuk közönség előtt is, van, ami nem süt annyira - ilyen vagy olyan okokból -, azokat nem kell erőltetni élőben. Nincs olyan banda, amelyik minden dalát játszaná a koncerteken. Nem is kell...
 
Egyébként én találtam 8-9 pontos kritikákat is, na, azokat vesszük komolyan.. Nem zavar, ha valakinek esetleg nem tetszik a lemezünk, nekem sem tetszik minden album, amit meghallgatok, de nyilván az azt elkészítő zenészeknek az a "szerelemgyerek". A kritika azért van, hogy véleményt mondjon, de az is csak EGY vélemény. Hogy befolyásolja a közönséget, az nyilvánvaló, hiszen tájékoztató jellege miatt ez - kimondva- kimondatlanul - célja is. Ettől függetlenül nem omlok magamba, ha egy nem túl hízelgő kritikát olvasok. A közönség meg eldönti, hogy tetszik-e neki a zene, vagy sem. A többivel meg nem kell foglalkozni, ez nem az angolkisasszonyok világa, ahol ilyesmin meg kéne sértődni, vagy fel kéne venni.
 
Győri a zenekar. Mennyire befolyásolta ez a tény az elmúlt 15 évben a Demonlord pályáját illetve előrejutását?
 
Annyira vagyunk győriek, hogy Zolika Mosonmagyaróváron lakik, Gábor Győrben, mi az Andrással Pesten. A kezdetekben volt még mindenki inkább győri, de azóta változott sok minden. Egyébként ez különösebb fennakadást nem okoz, nincsenek olyan nagy távolságok. Persze néha jobb lenne, ha kicsit közelebb lennénk egymáshoz, de így legalább nem megyünk egymás agyára...
 
Idén az EGO Projecttel nyomtok néhány bulit. Miért pont rájuk esett a választás? Vagy ők választottak Benneteket?
 
Puccer, az EGO gitárosa dobta fel az ötletet, hogy csináljunk pár közös mókát, volt idáig egy Fehérvár, Tatabánya, most pénteken Szombathelyre megyünk (minden környékbelinek kötelező a megjelenés)!!!! Már csak azért is, mert az EGO is egy igen bika anyagot rakott össze, ami a mostani Hammer mellékleteként hallgatható meg. És élőben is karmol a cucc, szóval ez egy jó kis párosítás! 
 
Aztán megyünk majd még Győrbe is, és itt lesz a húsvét vasárnapi Metal Fesztivál a Club 202-ben, ami kihagyhatatlan, mert olyan felhozatal lesz, hogy minden tisztességes metalista megnyalhatja mind a tíz ujját. Vagy kettőt. Mivel folyamatos villázás lesz.. 
 
A Demonlordon és az EGO-n kívül lesz még Omen lemezbemutató, Tűzmadár, Chronology, Rotor, Fekete Sereg, Power (a dobosunk Zolika másik bandája), és Noa Rock, ami egy zsír új banda, a Lovegun-ból ismert Noa metálzenekara. Őket is érdemes csekkolni, ez lesz a bemutatkozásuk, elkél a támogatás, de nem csak nekik, hanem az összes fellépőnek! Az egész onnan indult, hogy Schrottiékkal meg Noáékkal kötöttük le az időpontot, aztán konzultáltam Hartmann Kristóffal, hogy csináljuk meg a bulit nagyszabásúra, mint a Gothica Fesztivált. Csak most inkább a heavy-vonalat hangsúlyozva. Szerencsére vevők voltak az ötletre, úgyhogy most így állunk. Nem rosszul! 
 
Ráadásul az e havi Hammerben ingyenjegyet talál a nagyérdemű, úgyhogy ez a mi húsvéti ajándékunk! A Demonlord majd 9 körül kezd, de már kettőtől kezdődik a parti, érdemes korán érkezni. Nagyon várjuk már! 
 
 

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása