Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

április 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Long Road - Interjú

2012.04.06. 21:06 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Alig 1 éves a zenekar, de már népes a rajongótábor, és sok koncerten vagytok túl. Ez most a bejáratós időszak?

A zenekar 2010 nyarának végén alakult, de a végleges felállás 2011 októberében született meg. Valóban az első koncerttől kezdve mind többen kezdtek járni a koncertjeinkre és egy eléggé népes állandó közönséget sikerült meghódítani magunknak. A 2011-es évben 13 koncertet adtunk, és ebben az évben sem tétlenkedünk. Mondhatnánk úgy is, hogy ez a zenekar életében az az időszak, amikor megmutatjuk magunkat, tudásunkat, a saját szerzeményeinket. Ez az az időszak, amikor a köztudatba szeretnénk kerülni!
 
Januárban lehetőséget kaptatok a Pecsa Music Hall színpadán zenélni. Hány rajongót tudtatok a "nagyoktól" elorozni?
 
Igen a 2012. január 21-i koncert egy olyan lehetőség volt, amikor megmutathattuk magunkat nagyobb közönség előtt, és olyan zenekarokkal léphettünk egy színpadra ilyen fiatal zenekarként, akiket gyerekkorunk óta hallgatunk és szeretünk. Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget az Omennek és az Akelának… A koncert után közvetlenül rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk és jelentősen növekedett a zenekar rajongóinak a száma. 30-40 ember közé tennénk az új rajongók számát, akik a koncert után csatlakoztak a hivatalos facebookos oldalunkon.
 
Nem tudom kikerülni a kérdést, mert mindig izgatott a zenekarok névválasztásának miértje. Miért Long Road? Mit szimbolizál ez a név?
 
A zenekar név választásakor csak Gieszer Tomi volt a zenekarban az alakító tagok közül, de igazából a tagcserék után azért nem változtattunk nevet, mert számunkra a zenekar neve azt a hosszú utat jelképezi, amire az ember, mint zenész lép rá, és a nehézségei ellenére is szeretni tudja. Ez egy olyan út, ami egy életre szól, egy hivatás. Mi ezt az utat választottuk, mert szeretjük a zenét, és szeretnék pluszt adni az emberek életébe ebben a romlott világban a zenénk által. 
 
 
Sok tagcserén ment át a zenekar a megalakulása óta. Ez a formáció most mennyire biztos?
 
A tagcserék úgy gondoljuk, és bízunk benne, hogy befejeződtek. A csapat jelen formációban barátként dolgozik együtt 2011 októbere óta, és a próbatermen kívül is sok időt töltünk együtt. Számunkra fontos az, hogy barátként, emberként is összeillő legyen a zenekar. Ez úgy tűnik megvalósult!
 
A legtöbb zenekar, aki ilyen intenzitással vág bele a Rock'n Roll bizniszbe, célokat is kitűz maga elé. (Szerencsére). Nektek mik a rövid távú terveitek? Hova szeretnétek eljutni?
 
Rövidtávon a zenekar kislemezének a kiadása, klipforgatás és premier a cél. 2012. május 11-én jelenik meg limitált példányszámban a kislemezünk. Ugyanezen a napon Kislemez bemutató koncertet tartunk, ahol a belépő mellé a lemez, mint ajándék jár. Valamint ezen a napon kerül bemutatásra első klipünk is. Szeptemberre pedig jön a nagylemez.
 
Van akusztikus verziótok is. Miért kényszerül rá egy rock zenész, hogy "halkan" játsszon? Vagy csak én érzem kényszernek?
 
Tulajdonképpen a Long Road akusztik ötletét Kalapács Józsinak köszönhetjük, hiszen ő hívott meg törzshelyére, egy közös zenélésre. Számunkra az, hogy egy meglévő saját számunkat vagy esetleg feldolgozást akusztikus változatban adjunk elő, egyáltalán nem kényszer, sőt egy kemény rock zenét lírai, melankolikus stílusba átírni inkább kihívás. Az elektromos gitár a dob és a basszus helyett csak két akusztikus gitár szólal meg olykor egy zongora kísérettel. Úgy gondoljuk, hogy egy akusztikus számmal a katarzis érzését ugyanúgy ki lehet hozni a közönségből, ahogyan a "Méreg" vagy az "Álmatlanság" című számunkhoz hasonló rock-metál stílussal.
 
 
Hol láthat Benneteket legközelebb a nagyérdemű?
 
Legközelebb 2012. május 11-én a Zúzda Rockkertben tartjuk a kislemez bemutató koncertünket Budapesten. Májusban még 2012. május 26-án Pécelen egy két napos rock hétvégén fogunk fellépni a Cool Head Clan, Kalapács, és a Lord zenekarok társaságában, majd másnap 2012. május 27-én a Pannónia fesztiválon csapunk a húrok közé. Júniusban ismét Budapesten a Club 202 színpadán zúzunk, a Cherokee zenekar lemezbemutató koncertjén! Reméljük, sokan megtisztelnek minket a jelenlétükkel. Gyertek minél többen és bulizzunk együtt egy hatalmasat.
Üdv: Long Road
 
 

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása