Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Pecsa Music Café - 2012. április 10-14.

2012.04.08. 09:15 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Öt fantasztikus este következik a Pecsa Caféban, a hét mindegyik bulija hatalmas élményeket ígér. Április 10-én, kedden a Pop ' 84 varázsolja vissza a ' 80-as éveket, olyan világhírű előadók  slágereivel mint a Depeche Mode, a Duran Duran, az Alphaville, a Spandau Balett és a korszak többi nagy előadója. Szerdán évadzáró Beatrice buli lesz a Nagy Gaby Band vendégszereplésével és az is előfordulhat, hogy Feró ezúttal a lányával énekli el a "Gyere kislány, gyere" című felejthetetlen Ricse discó nótát. Csütörtökön Sáfár Öcsi P.Box bandája lép színpadra, sok ismert nótával és egy pár új dallal, vendégük sem akárki, az Időgép érkezik Kecskemétről, hogy saját dalai mellett elnyomjon egy-két igazi rock világslágert. Péntek, 13-a nem ígérkezik szerencsétlen napnak, hiszen a magyar beat és rock egyik legnagyobb legendája, a Liversing  idézi vissza a csodálatos 60-as éveket, olyan előadók nótáival mint a Rolling Stones, a Pretty Things, a Them és az Animals.  A hét zárásaként beáll a teljes őrület, szombaton este a Mystery Gang eszeveszett bulija tetőzi be a hét műsorát.

Címkék: ajánló

Flood in the Desert / Steroid / Twister a Dürerben - 2012.04.13.

2012.04.08. 09:05 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Tegye fel a kezét, aki látta már ezt a hármast egy este, egy színpadon. Sokan vagytok, tudom. :) Nos, az élet mindig megismétli önmagát, ezt tudjuk, viszont azóta sok víz lefolyt már a Dunán. No, de hagyjuk szép magyar nyelvünk szólás-mondásait. Térjük a lényegre! Újra együtt, egy színpadon zenél a Flood in the Desert, a Steroid és a Twister. Most a Dürerben.

Meg lehet-e ismételni a megismételhetetlent? Ez csak rajtatok múlik! A Flood in the Desert azóta még jobb lett és nemsokára nekiállnak a lemezfelvételeknek. A Steroid tavaly befejezte Skrizoféniás névre hallgató EP-jét, ami igen jó kritikákat kapott. A Twister bejárta az országot a Junkies zenekarral, fellépett a Lizzy Borden előtt, hamarosan elkészíti első profi videoklipjét, és már dolgozik a második lemezén.

 Április 13-án, pénteken ez a remek hármas vár Benneteket a Dürer kistermében. Ne hagyjátok ki! :)

 
2012.04.13.
Dürer Kert
Flood in the Desert / Steroid / Twister
Kezdés: 20 óra
Belépő: 500 HUF
 
 

Címkék: ajánló

Thornwill koncert a müncheni Garage Deluxe Clubban, vendég: Mr.Eddie Krueger & Pikes Edge - 2012.04.13.

2012.04.08. 09:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

New Rock Generation. Ez várja minden pénteken a müncheni Garage Deluxe vendégeit. Teret adnak a picit keményebb zenének és az ezt művelő zenekaroknak. Ebben a hónapban a fellépők között találjuk a japán Blood zenekart, az ír Eamonn McCormacket és a magyar Thornwill zenekart. A Thornwill itthonról a Mr. Eddie Kruegert viszi magával a klubba, a helyi erő szerepét pedig a Pikes Edge fogja majd betölteni. 

A klub honlapján egy részletes bemutatkozást találhatnak a német rockerek a Thornwillről, így időben felkészülhetnek a jófajta magyar muzsikára. A zenekar nagy várakozásokkal indul neki a német koncertnek és mi pedig örüljünk, hogy a Thornwill hírét viszi a tehetséges magyar zenészeknek. Természetesen, ha április 13-án valamelyikötök Münchenben tartózkodik, ne felejtsen el benézni a város egyik legnépszerűbb klubjába, a Garage Deluxeba.
 
 

Címkék: ajánló

Cadaveres klipforgatás, Don Gatto új EP megjelenés a Dürerben - 2012.04.14.

2012.04.08. 09:02 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Április 14-én, szombaton a Dürer Kert kistermében csap le a Digitour 2012. A két hónapon keresztül tartó ámokfutás főbandája a Cadaveres, akik nemrég adták ki DigitalStream című EP-jüket, hátha a csajok is megszeretik őket, nem csak a marcona rockosok.

Ezen a koncerten viszont nem lesz elektronikus prüntyögés, gitárdzsidzsi viszont annál inkább. A turné állandó vendégei a szekszárdi Don Gatto zenekar, akiknek lehet, hogy minden számuk egyforma, de legalább hangosak, az Éjfény, akik a nevük alapján nem ilyen fodros inges vámpírbuzik, hanem igazi tökös metálosok, illetve a Just Four, akik zsenge koruk ellenére sem lacafacáznak, ha fémzenéről van szó.

 

 Gyere április 14-én a Dürerbe, hogy személyes is lásd és halld ezt a nem mindennapi különítményt! :)
 

Címkék: ajánló

Iron Maidnem a Roxxyban, vendég: Nickelblack - 2012.04.13.

2012.04.08. 08:59 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Április 13-án, pénteken azt kapod, amit biztosan szeretsz. Az Iron Maidnem (Iron Maiden tribute)  ad koncertet a tatabányai Roxxyban, és vendége a Nickelblack (Nickelback tribute) lesz. Magyarország legismertebb Iron Maiden tribute zenekara ritkán koncertezik Tatabányán, sőt Magyarországon is, ezért mindenféleképpen ragadd meg ezt a különleges alkalmat. Ha pedig az Iron Maiden mellett a Nickelback is nagy kedvenc, akkor már tudod, hogy hol a helyed április 13-án.

2012.04.13.
Tatabánya, Roxxy
Iron Maidnem, vendég: Nickelblack
Belépő online: 900 HUF
Belépő a helyszínen: 1200 HUF
 
 

Címkék: ajánló

POP84 a Pecsa Music Caféban - 2012.04.10.

2012.04.08. 08:57 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Hamarosan elérkezik az a bizonyos "minden hónap második keddje", amikor is a POP84 csapata beveszi a Pecsa Music Cafét és a 80-as évek fülbemászó muzsikájával szórakoztatja a nagyérdeműt. Duran Duran, Talk Talk, Alphaville, Culture Club, Depeche Mode, Wham és persze az A-Ha. Mindannyiunk nagy kedvencei, kortól függetlenül. Ezen remek zenekarok örök slágerei olyan ismert és kitűnő művészek tolmácsolásában hallhatók mint Csordás Levente (ex Shygys) - ének, Boros Péter (Zorall) - dob, Lévai Hangyássy László (Zorall) - bass és Vilmányi Gábor (ex Exotic, Manhattan)- gitár. Persze, csak ha április második keddjén is a Pecsa Music Cafét és a POP84-et választod. :)

Zsoltoknak kitűnő névnapi buli. :)
 
2012.04.10.
Pecsa Music Café
POP84 koncert
Kezdés: 19 óra
Belépő: 1000 HUF
 

Címkék: ajánló

Verestói Géza emlékkoncert

2012.04.07. 19:32 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Alig pár hónapja, hogy végső búcsút vettünk egy rock énekestől. Egy olyan muzsikustól, aki élete utolsó percéig kitartott a számára kedves műfaj mellett még akkor is, ha a rockzenével nem tudta megváltani a világot. 

A magyar rock szakma immár többszörösen bebizonyította, hogy képes összefogni nemes cél érdekében. Január 28-án, csendesen – ahogyan élt – hagyott itt bennünket a Sybille, a Giterátor, a Médium, és a Missio énekes frontembere Verestói Géza. Ugyan miképp lehetne egy vérbeli rocker emlékét megőrizni, mint egy jó hangulatú koncerttel?  
 
2012. április 13-án, pénteken a Crazy Mama Music Pub ad otthont az Emlékezés Koncertjének, ahol a régi barátok, zenésztársak idézik fel a mára kultusszá lett dalokat. Saját formációjával ott lesz Mr.Basary, eljön a Missio együttes Tihanyi Tánci Gáborral, de Géza emléke előtt tiszteleg a Médium zenekar is, amelynek Géza állt egykor a mikrofonja mögött… És a névsor koránt sem teljes.
A belépés ingyenes, de a bejáratnál egy „becsületkassza” várja a jólelkű adományokat, amelyet Géza munkásságának és emlékének megőrzésére használ majd fel Verestói Kati és a család. 
 
Pénteken este, április 13-án 19 órától mindenkit, aki szereti a hamisítatlan rock muzsikát, szeretne fejet hajtani Verestói Géza előtt, várunk a Crazy Mama Music Pubba (Bp.1097. Gubacsi út 97.). 
 
Long Live Rock and Roll! 
 
 - Hegedűs István -
 

Címkék: ajánló

Tűzmadár hírek

2012.04.07. 18:04 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az elmúlt két-három évben egyre többet hallani a Silverblade nevet, ha gitár, és basszusgitár erősítőkről van szó. Nem véletlen, hogy a szakmában már sokat elért zenészek is beálltak az endorser-ek, és a vásárlók sorába. Egy egyedi, és különleges szponzori megállapodás jött most létre a Tűzmadár zenekar és a Silverblade cég között is. Mostantól a TM koncertek hangzását merőben meghatározó, modern, nyers zúzda-metal-sound fogja jellemezni, hiszen Károlyi Gary és Tóth Péter gitárosok is a Hellhound széria egy-egy jeles képviselőin játszanak majd. 

Facebook nyereményjátékunk is ehhez kapcsolódik, mostantól a tavaszi Álmok turné minden állomásán 2 Silverblade pólót sorsolunk ki azon megosztók között, akik az aktuális koncert meghirdetett beharangozó FB linkjét megosztják! A pólót a helyszínen lehet átvenni, előzetes méretegyeztetés után. A nyerteseket természetesen levélben értesítjük.
 
Üdv.
Tűzmadár zenekar
 
 

Címkék: hírek

Decaying Incest koncert a győri Shadowban - 2012.04.14.

2012.04.07. 17:17 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Bár a csornai Decaying Incest már a második lemezén dolgozik, biztosan vannak olyanok, akiknek még nincs meg az első. Nos, erre a problémára lehet megoldás, ha április 14-én, szombaton ellátogattok a győr Shadowban, ahol is a Decaying Incest ad majd rendesen a hallójáratotoknak. A koncert este 8-kor kezdődik és a belépés a becsületkassza elvén fog működni. Azaz vagy támogatod a zenekart vagy nem. Viszont akármelyik lehetőséget választod, a koncert végén ne felejts el sorba állni a Decaying Incest első lemezéért, mely a Tépd szét a csendet névre hallgat.

 

 

 
2012.04.14.
Győr, Shadow
Decaying Incest koncert
Kezdés: 20 óra
Belépés: becsületkassza
 
 
 

Címkék: ajánló

Long Road - Interjú

2012.04.06. 21:06 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Alig 1 éves a zenekar, de már népes a rajongótábor, és sok koncerten vagytok túl. Ez most a bejáratós időszak?

A zenekar 2010 nyarának végén alakult, de a végleges felállás 2011 októberében született meg. Valóban az első koncerttől kezdve mind többen kezdtek járni a koncertjeinkre és egy eléggé népes állandó közönséget sikerült meghódítani magunknak. A 2011-es évben 13 koncertet adtunk, és ebben az évben sem tétlenkedünk. Mondhatnánk úgy is, hogy ez a zenekar életében az az időszak, amikor megmutatjuk magunkat, tudásunkat, a saját szerzeményeinket. Ez az az időszak, amikor a köztudatba szeretnénk kerülni!
 
Januárban lehetőséget kaptatok a Pecsa Music Hall színpadán zenélni. Hány rajongót tudtatok a "nagyoktól" elorozni?
 
Igen a 2012. január 21-i koncert egy olyan lehetőség volt, amikor megmutathattuk magunkat nagyobb közönség előtt, és olyan zenekarokkal léphettünk egy színpadra ilyen fiatal zenekarként, akiket gyerekkorunk óta hallgatunk és szeretünk. Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget az Omennek és az Akelának… A koncert után közvetlenül rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk és jelentősen növekedett a zenekar rajongóinak a száma. 30-40 ember közé tennénk az új rajongók számát, akik a koncert után csatlakoztak a hivatalos facebookos oldalunkon.
 
Nem tudom kikerülni a kérdést, mert mindig izgatott a zenekarok névválasztásának miértje. Miért Long Road? Mit szimbolizál ez a név?
 
A zenekar név választásakor csak Gieszer Tomi volt a zenekarban az alakító tagok közül, de igazából a tagcserék után azért nem változtattunk nevet, mert számunkra a zenekar neve azt a hosszú utat jelképezi, amire az ember, mint zenész lép rá, és a nehézségei ellenére is szeretni tudja. Ez egy olyan út, ami egy életre szól, egy hivatás. Mi ezt az utat választottuk, mert szeretjük a zenét, és szeretnék pluszt adni az emberek életébe ebben a romlott világban a zenénk által. 
 
 
Sok tagcserén ment át a zenekar a megalakulása óta. Ez a formáció most mennyire biztos?
 
A tagcserék úgy gondoljuk, és bízunk benne, hogy befejeződtek. A csapat jelen formációban barátként dolgozik együtt 2011 októbere óta, és a próbatermen kívül is sok időt töltünk együtt. Számunkra fontos az, hogy barátként, emberként is összeillő legyen a zenekar. Ez úgy tűnik megvalósult!
 
A legtöbb zenekar, aki ilyen intenzitással vág bele a Rock'n Roll bizniszbe, célokat is kitűz maga elé. (Szerencsére). Nektek mik a rövid távú terveitek? Hova szeretnétek eljutni?
 
Rövidtávon a zenekar kislemezének a kiadása, klipforgatás és premier a cél. 2012. május 11-én jelenik meg limitált példányszámban a kislemezünk. Ugyanezen a napon Kislemez bemutató koncertet tartunk, ahol a belépő mellé a lemez, mint ajándék jár. Valamint ezen a napon kerül bemutatásra első klipünk is. Szeptemberre pedig jön a nagylemez.
 
Van akusztikus verziótok is. Miért kényszerül rá egy rock zenész, hogy "halkan" játsszon? Vagy csak én érzem kényszernek?
 
Tulajdonképpen a Long Road akusztik ötletét Kalapács Józsinak köszönhetjük, hiszen ő hívott meg törzshelyére, egy közös zenélésre. Számunkra az, hogy egy meglévő saját számunkat vagy esetleg feldolgozást akusztikus változatban adjunk elő, egyáltalán nem kényszer, sőt egy kemény rock zenét lírai, melankolikus stílusba átírni inkább kihívás. Az elektromos gitár a dob és a basszus helyett csak két akusztikus gitár szólal meg olykor egy zongora kísérettel. Úgy gondoljuk, hogy egy akusztikus számmal a katarzis érzését ugyanúgy ki lehet hozni a közönségből, ahogyan a "Méreg" vagy az "Álmatlanság" című számunkhoz hasonló rock-metál stílussal.
 
 
Hol láthat Benneteket legközelebb a nagyérdemű?
 
Legközelebb 2012. május 11-én a Zúzda Rockkertben tartjuk a kislemez bemutató koncertünket Budapesten. Májusban még 2012. május 26-án Pécelen egy két napos rock hétvégén fogunk fellépni a Cool Head Clan, Kalapács, és a Lord zenekarok társaságában, majd másnap 2012. május 27-én a Pannónia fesztiválon csapunk a húrok közé. Júniusban ismét Budapesten a Club 202 színpadán zúzunk, a Cherokee zenekar lemezbemutató koncertjén! Reméljük, sokan megtisztelnek minket a jelenlétükkel. Gyertek minél többen és bulizzunk együtt egy hatalmasat.
Üdv: Long Road
 
 

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása