Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Gólyavári Rockesték - első este

2012.01.29. 21:05 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Kedves kollégám, Novák Árpád igen szép témáról írt tanulmányt: Tiltott zenék, a kultúrpolitika és a szubkultúrák viszonya Aczél György korszakában. 

Elolvasva arra gondoltam, hogy mi, akik a jelenben a zenével foglalkozunk, zenélünk, illetve a zenéből próbálunk megélni, mennyit tudunk a zene, különösképpen a rockzene múltjáról. Sokszor sírunk, hogy milyen rossz helyzetben vagyunk, de mennyire lehettek rossz helyzetben a nagy elődök, akik nem játszhattak akármit, akárhol, akárkivel, akármikor és az " akár" szinte vég nélküli...
Persze bennem felvetődik az a kérdés is, hogy most, mikor lényegében mindent szabad, mennyit használ ez a nagy szabadság az igazi rockzenének, az igazi tehetségeknek. Most mikor " terjedhetnek" szabadon, csak a kérdés az, hogy oda is érnek-e. A magyar ember nagy megfejtő. Remekül értünk a politikához, a focihoz és persze a zenéhez is. Nézzük, hogy mennyire voltunk leleményesek akkor, amikor erre igazán szükség volt.
Nem szokványos dolog egy ilyen tanulmányt egy magát online rockzenei portálnak tituláló felületen megjelentetni. De hát kit érdekel? :) Persze, remélem, hogy sokan elolvassátok és érdekesnek találjátok majd.
 
 
 
Dolgozatom fő célja, hogy bemutassam a Kádár rendszer és ezen belül is elsősorban az Aczél György fémjelezte kultúrpolitika és a 70-es 80-as években, hazánkban létrejövő zenei szubkultúrák (underground) szembenállását. Ismertetem az úgynevezett „Három T” szemléletmód lényegét és egykori KISZ könnyűzenei politikáját és kapcsolatát a Kádár korszak fiatalságával. Röviden felvázolom, hogy milyen hatást gyakorolt hazánk korabeli kulturális életére a Rock zene megjelenése, miként reagált erre a kitörni vágyó fiatalság, és miként ellenkezett a diktatúra, vagy épp adott esetben milyen formában próbálta a maga képére formálni, “megszelídíteni” ezt az irányzatot. Bemutatom, hogy milyen hatalmi eszközökkel próbálták ellehetetleníteni az underground zenekarok mindvégig leginkább tiltott, de legjobb esetben is csak eltűrt tevékenységét, ennek szemléltetését elsősorban személyes interjúk segítségével végzem.
 
Témaválasztásom annak köszönhető, hogy különböző zenekarok énekeseként magam is részt veszek a hazai underground zenei életben. Bár pályafutásom pontosan tíz évvel a rendszerváltás után kezdődött, több olyan zenész kollégával is volt alkalmam megismerkedni, akik az alábbiakban bemutatott korszakban vagy már aktívan zenéltek, vagy mint koncertlátogatók járták az országot. Beszélgetéseink során sokat meséltek személyes tapasztalataikról, az akkori viszonyokról, és lehetőségekről pozitív és negatív értelemben véve egyaránt. 
 
A hetvenes és nyolcvanas években természetes volt, hogy egy-egy népszerűbb (híres, vagy hírhedt) hazai Rock zenekar koncertjét több százan, vagy épp több ezren élték végig, de ugyanígy megszokott volt, hogy a nem kívánatos koncert „váratlan áramszünettel” rosszabb esetben tömegoszlatással, fogdában töltött éjszakával, vagy épp kisebb-nagyobb sérülésekkel zárult mind a rajongók, mind a zenészek számára. Gyakran megesett, hogy a közönség soraiban az elfojtott indulatok olyan intenzitással törtek a felszínre, hogy a rendezvény végül botrányba fulladt. A színpadon vagy a nézőtéren feltörő indulatokat sokan sokféleképp magyarázták. Van, aki esze vesztett őrjöngésnek, dekadens tombolásnak titulálta és van, aki a katarzis élményét a szabadságvágy elemi megnyilvánulásait láthatta benne. Ugyanígy magát az undergrund zenét is lehetett egyszerűen értelmetlen zajnak titulálni, vagy művészeti és kulturális értékeket felfedezni benne, tegye ezt mindenki belátása és személyes tapasztalatai szerint.
Számomra mindenképpen a személyes beszélgetések során vált egyértelművé, hogy az adott időszak kultúrpolitikája, és a korszak szubkultúráinak szembenállása egy igen egyedi és talán semmi máshoz nem hasonlítható - olykor kifejezetten groteszk - kulturális légkört teremtett. 
 
Az alapkérdés részemről az, hogy a korszak uralkodó szellemiségét meghatározó politikai elit, vajon menyire hitt abban, hogy egy tömegeket mozgató és minden oldalról heves indulatokat kiváltó életérzés és szemléletmód hosszú távon hatékonyan irányítható és megszelídíthető. Ugyanígy elgondolkodtat az is, hogy a gyakran tíz-húsz éves lázadó zenészek mennyire gondolhattak bele abba, hogy azzal a pár lefogott akkorddal milyen hatást váltanak ki az emberekből, és végül valamilyen szinten „történelmet írnak”.
 
 
Elmondható, hogy a vasfüggöny keleti oldalán, újfajta hangszereken újfajta dallamokat (vagy néhány esetben „ősi hangszereken ősi dallamokat”) játszani a Kádár rendszer alatt egyet jelentett a megbélyegezettséggel. A rendszer mindent megtett azért, hogy a Rock N’ Rollt lejárassa és ellehetetlenítse, mivel saját érdekeivel szemben kezdettől fogva veszélyesnek tartotta. Ezt a látásmódot a hatalom a közvéleménybe is belesulykolta. A propagandán keresztül a rétegzenészeket „naplopóknak” titulálták, akik „a társadalmuk számára hasznos munka nélkül” akarják leélni az életüket.
Ennek a hatása egyébként a mai napig érzékelhető. A rendőr már nem viszi el a fiatalokat, csupán a hajviseletük, vagy az öltözködésük miatt, bizonyos szubkultúrák képviselőit azonban a mai napig érezhető előítélettel kezelik, holott elvileg a Rock zene mára már szervesen beépült a kultúrába. Ezt a beépülést jól példázza, hogy az egykor botrányosnak titulált gitárzseninek, Radics Bélának, Angyalföld egyik eldugott kis terén 2005. októbert 29-én szobrot állítottak. Az avatáson magam is részt vettem, és elmondhatom, hogy történelmi pillanatként éltem meg az eseményt.
 
Aki ma kezdi a zenélést már sok tekintetben teljesen más légkört tapasztalhat maga körül. Az elmúlt 30-40 év alatt akár a hétköznapi életben akár a zene világában rengeteg változás történt. Akkor volt vagy inkább napjainkban nehezebb rétegzenével érvényesülni? Csupán nézőpont kérdése, hisz egészen más a kor, egészen más a társadalmi berendezkedés, az információáramlás, és ezek által teljesen mások a lehetőségek és az akadályok is.
 
Dolgozatban kiemelten vizsgált szubkultúra, a punk. A korszakban jelenlévő irányzatok közül véleményem szerint ez a megnyilvánulásaiban határozottan szélsőséges - és éppen ezért hatékonyan szemléltethető - irányzat jelentette a legnagyobb ellentétet a kor ideológiai elvárásaival szemben. A legmarkánsabb szembenállást ez a réteg, illetve az ebből kiinduló műfajok, (mint például a hardcore) tanúsították. Természetesen az egyidejűleg jelenlévő, vagy épp előzményként említhető más zenei irányzatok képviselőit is (mint például Hard Rock, Heavy Metal, Dark Rock) említeni fogom.
 
 
A rendszer, ellentmondást nem tűrő hozzáállásának szemléltetése céljából kiemelt hangsúlyt kapnak a 80-as évek során lezajlott Magyarországi Punk perek és előzményei, illetve ezek politikai háttere, melyek igen jól bemutatják az egykori diktatórikus rendszer és a szubkultúrák ”összecsapását”.
A kor elvárt társadalmi szemléletmódját illetve a vele szembeni tiltakozást főként a témához kapcsolódó - nem kizárólagosan punk kategóriába sorolható - dalszövegekkel, vagy szövegrészletekkel illusztrálom. Teszem ezt azért, mert leginkább a szövegeken keresztül válik felismerhetővé a rendszer, bizonyos szubkultúrákkal szembeni tiltó hozzáállásának és a gyakran túlzottan erőteljes retorzióknak oka is.  A bemutatott idézetek, burkolt, kevésbé burkolt, vagy kifejezetten direkt megnyilvánulásaikban súlyos, nem ritkán vulgáris, cinikus módon, kritikát gyakorolnak a társadalmi problémákkal és a rendszer részéről általánosan megkövetelt magatartásformákkal szemben.
 
Kifejezetten jelen dolgozat apropójából két interjút is készítettem. Az egyszerűbb összehasonlítás érdekében mindkét esetben ugyanazokat a kérdéseket tettem fel beszélgetőpartnereimnek.
 
Az első interjúban a korszak egy máig is viszonylag széles körben ismert és nemzetközileg is elismert underground zenekarának egykori gitárosa nyilatkozik. A második esetben egy igen sokoldalú és a mai napig aktívan alkotó zenészkollégával beszélgettem, aki a 80-as évek végén kezdte underground zenei pályafutását punk és hardcore zenekarokban, napjainkban pedig - többek között - mint jazz dobos és a 90.9 Jazzy Rádió műsorvezetője tevékenykedik.
A beszélgetéseket a „A Magyar Punk kezdetei” című fejezethez csatolom, azonban mindenképp megjegyezném, hogy az említett zenekarok és zenészek tevékenysége ezen a beskatulyázáson jóval túlmutat. 
 
Elmondhatjuk, hogy az Aczél György fémjelezte korszakban működő underground zenekarok jelentős hatást gyakoroltak a későbbi utódaikra, sőt némelyikük, akár eredeti nevén, akár mint „utódzenekar” a mai napig létezik, vagy épp a közelmúltban („nosztalgiából”, vagy „üzleti érdekből” inkább nem firtatom) alakult újjá. A korszak „feketebárányai” közül mára sokan már teljesen hétköznapi életet élnek, részben vagy egészében visszavonultak a nyilvánosságtól, de előfordulnak olyan személyek is, akik a jelen kor emberének teljesen más szerepkörben lehetnek ismerősek. A tiltások korszaka volt kinek a későbbi népszerűségét alapozta meg (Nagy Feró), és volt, akit börtönbe juttatott (CPg zenekar tagjai).
 
Vége az első estének.
 
Szerző: Novák Árpád
 
 
 

Címkék: gondolatok

Reason-X és Let's See I'm Bleeding a győri Shadowban - 2012.02.04.

2012.01.29. 17:04 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Győrben laksz? Szereted a metalcore muzsikát? Szereted az ingyenes koncerteket? Na, akkor ezt a bulit neked találtuk ki! :)

Február 4-én, szombaton a győri Shadowban lép fel a tatabányai Reason-X és a Let's See I'm Bleeding. A Reason-X ősszel már járt Győrben, a Thornwill társaságában, most pedig a Let's See I'm Bleedinggel zúznak majd. 
A Reason-X még csak most indult hódító útjára és február 6-án megméretteti magát a Pulzus tehetségkutatón is, a Pecsa Caféban. A Let's See I'm Bleeding már elkészítette első demoját, Porba hullt világ címmel, mely a honlapjukon ( http://lsib.atw.hu/) ingyen letölthető. 
 
 
Ez a két fiatal, de határozottan feltörekvő zenekar vár benneteket, február 4-én a győri Shadowban.
 
 
 

Címkék: ajánló

Zorall 10! – Szülinapi koncert a Club 202-ben – 2012.02.04.

2012.01.29. 09:52 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 10 még gombócból is sok. Legalábbis nekem. Évekből pedig néha egy örökkévalóság. No de sikeres évekből 10, már igazán említésre és főleg megünneplésre méltó.

Mindenki ismeri a Zorall zenekar történetét, de talán a későn érkezők kedvéért elevenítsük fel újra. 
A zenekar 2002 február 2-án alakult. Az első fellépésük a százhalombattai kőolajfesztiválon volt, ahol a félórás repertoárt kétszer kellett eljátszaniuk. A koncepció nagyon egyszerű volt és még ma is az. Ismert külföldi slágereket gyúrnak össze ismert magyar slágerekkel. Működik. 
A Zorall ez alatt a 10 év alatt 6 albumot adott ki és olyan népszerű slágereket dolgozott át zseniálisan, mint az Induljon a banzáj, Ajándék, Egyszer véget ér, Kell még egy szó, Csakazértis szerelem, Déli partok vagy a Szomorú vasárnap.
 
5 évvel ezelőtt megszületett a Zorall Sörolimpia gondolata, melyen évről évre többen vesznek részt. A Hangya Produkció zenekarain kívül rendszeresen lehetőséget kapnak a fellépésre tehetséges feltörekvő rock zenekarok. A fesztivál programját minden évben, játékok, vetélkedők és esküvő színesíti.
A Zorall rendszeresen járja az országot és folyamatosan szélesíti rajongóbázisát. 
 
A 10. születésnapját a Club 202-ben fogja ünnepelni, február 4-én, szombaton, és az eseményre a két vendégzenekaron kívül (bugZ és Jackpot) egykori Zorall tagok és Zorallinák is hivatalosak. No, meg Ti is, ha velük szeretnétek ünnepelni.
 
2012.02.04.
Zorall 10. születésnap
Kezdés: 22 óra
Belépő: 1500 HUF
 
 

Címkék: ajánló

A Twister újra a Crazy Mamában - 2012.02.04.

2012.01.29. 09:50 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Régen nem játszott már a Twister a Crazy Mamában, úgy hogy épp itt volt az ideje. Február 4-én a Stressz zenekar meghívására lépnek újra az Öreg Hölgy színpadára.

A koncert különlegessége továbbá az, hogy a Stressz ezen az estén eredeti felállásban zenél majd, és meglepetés vendégeket is hívnak. Hogy kiket? Na, ezért meglepetés :) A Twister mellett az este másik vendégzenekara a Fókusz lesz. 

A kapuk este 19 órakor nyílnak. Tessék menni sokan! :)
 
 
 
 
 
 
2012.02.04.
Crazy Mama Music Pub
Fókusz
Twister
Stressz
 

Címkék: ajánló

Rubicon tavasz - A Leander és a Rómeó Vérzik társaságában

2012.01.27. 10:09 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Februárban egy Club 202-beli fellépés, márciusban pedig egy hétállomásos miniturné vár a Rubicon zenekarra és persze a rajongóira.

A második lemezén dolgozó zenekar a januárt munkával töltötte és februárban is csak egy, megtisztelő meghívásnak tesz eleget, mikor is a House of Lords egyik vendége lehet a Club 202-ben. Márciusban csatlakoznak a Leander és a Rómeó vérzik közös turnéjához, melyben néhány magyarországi városon kívül, fellépnek majd Felvidéken és Szerbiában is. Önálló bulik is szervezés alatt vannak, és tavasszal elkészül a második nagylemez is, melyet egy nagyszabású lemezbemutató koncert keretében mutatnak majd be.
 
Nézzük a tavaszi turné állomásait!
 
március 9. Eger, Broadway Aréna
március 10.Zenta, Zeppelin
március 14. Szeged, Club Noir
március 15.Győr,Black Rock
március 16. Hárskút, Kulturház
március 17.Kazincbarcika,Diamond
március 23. Dunaszerdahely, Soulhunter Club
 
 

Címkék: hírek

Távirati stílusban - Szalai Gábor (Stoneblade) válaszolt

2012.01.26. 12:05 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Készül az új lemez? Mit lehet már elárulni róla?

Igen. Bár koncerteztetjük egy ideje az új anyagot, azt hiszem megérett a rögzítésre. Ennek egy előzetese van már a youtube-on.
11 dalt tartalmazó kb egy órás anyag készül. Véleményem szerint mind hangzásban, mind zeneileg 'érettebb' lesz az ezt megelőző két kislemeznél, bár van 3 nóta azokról, amit újra feljátszunk talán egy kicsit másképpen.
 
Januárban elkészült egy új klip. Hol találtatok ilyen remek helyszínt?
 
Veszprém közelében van egy elhagyott laktanya. Annak idején még az orosz katonák lakták, most nem foglalkozik vele senki. A területen teljesen eluralkodik a természet, csak a hajléktalanok, a graffitisek, no meg a Paintball kedvelői látogatják. A mi helyszínünk színház volt a maga korában. Van még pár ilyen a környéken...
 
Ritkán játszotok Budapesten. Ebben a "vízfejű" országban azt gondolom, hogy ez elengedhetetlen lenne. Mi ennek az oka?
 
Kevesebb meghívást kapunk. Protekció hiányában nem jutunk el sok helyre. Az utóbbi néhány alkalommal bevállaltuk, hogy felmegyünk, de nem lehet számítani utiköltségre sem. Mindent ingyen, persze megértem, hogy ez a legolcsóbb, de egy szórakozóhely mindenképp jól jár. Nem igaz? Befektettünk nem keveset a zenekarba, még egy kisbuszt is vettem, hogy csökkentsük a kiadásokat, de nem mindig tudjuk befizetni magunkat koncertekre... A pestieknek ebből a szempontból könnyebb. Vidéken sokkal jobban megbecsülnek minket.
 
Ha a zenekar megalakulása óta eltelt 4 évből ki kellene emelni a legfontosabb momentumot, mi lenne az?
 
A Neo fm-s meghívás! Élveztük azt a stúdiót a Borossal. Főleg a dohányzót. Ott elég sokat megtudtunk a magyar zenepiac igazságairól... Néha azt érzem, hogy jobb megmaradni underground szinten. Bár a PeCsa-ban játszani is felemelő érzés volt!

Hol láthatunk benneteket legközelebb?
 
Január 28-én Tokodaltárón, február 4-én pedig Balatonalmádiban. Ha a basszeros (Pinyó) törött ujját nem kell műteni, akkor tavasszal bejárjuk a környéket, és Pestre is megyünk még. Ha követitek a Facebook-os oldalunkat, akkor mindig megkapjátok az aktuális híreket.
 
 

Címkék: távirati stílusban

Cain - Kiszabadulok - Vadiúj klip!

2012.01.25. 14:01 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Elkészült a budapesti Cain zenekar új klipje. A Kiszabadulok című nótára készült klip a Sit56design keze munkáját dicséri. A klip elkészítését, úgy magyar módra, sok tényező hátráltatta, de ettől függetlenül maga a forgatás jó hangulatban telt.

A klipet alább megnézheted, a zenekar lemezét, mely szintén a Kiszabadulok nevet viseli megvásárolhatod a Rocktogonban és megrendelheted itt:cainzene@gmail.com

 

 www.cain.hu

 
 
 

Címkék: hírek

Pulzus zenekarok a Kontakt Rádió Rockfan című műsorában - 2012.01.26.

2012.01.25. 13:33 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
A csütörtök esti Rockfanban a Pulzus zenekarok dalaiból szemezgetnek majd a szerkesztők. A műsor este 19 és 21 óra között hallgatható az FM 87,6 MHz frekvencián, illetve online a www.kontaktradio.hu oldalon, a Pulzussal foglalkozó adásrész pedig 20 óra magasságában kezdődik.
Mivel az összes zenekar bemutatására rövid a műsoridő, a szerkesztők véletlenszerűen választják majd ki a zenekarokat. Aki most nem kerül sorra, az ne búsuljon, hiszen az első három helyezett zenekarral élő interjú lesz idén tavasszal a Rockfan műsorán.
 

 

Címkék: pulzus

Jön a P.Mobil!

2012.01.24. 10:37 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Amikor a 70-es évek elején, mint a Kőbányai Ifjúsági Park műsorvezetője, megláttam az aznapi fellépő molinóját, amin a Gesarol felirat díszelgett, nem gondoltam, hogy a következő 40 év egyik legfontosabb bandájának elődjét látom és hallom. 1973. május 1-től lépett színtérre az addigi Gesarol  együttes P.Mobil néven és elindult az egyik legfényesebb, legküzdelmesebb és legfájdalmasabb karrier a hazai rock történetében.

Rengeteget dolgoztam együtt a Mobillal, rengeteg emlék, élmény fűz hozzájuk, kezdve onnét, hogy csaknem kirúgtak az Egyetemi Színpad könnyűzenei szerkesztői poziciójából, mert a Lóránt  kitapétázta a várost a buli szórólapjaival, ami akkoriban főbenjáró bűnnek számított. Ugyancsak ezen a helyszínen a Vadmacskák nevű lány rockzenekarral közös bulin, miután vita támadt ki játszik ki után, az akkori P.Mobil dobos, Póta András főnöki utasításra, órákig kucorgott a wécében, a Lóri pedig közölte velem, hogy ők csak később tudnak játszani, mert a Póta hazament vacsorázni. Dorogon viszont a nagyérdemű publikum összedöntötte a színpadot, mikor én ordítozva bekonferáltam a zenekart, a Lóri pedig a másik mikrofonba üvöltötte, hogy jeeeee! Kimásztunk a romok alól, hogy kezdhessék újra építeni a motyót , mi pedig megállapítottuk, hogy semmi szükség a zenekarra, mi ketten megcsináltuk a bulit... Sok-sok koncert, utazások, Ifi Park záróbuli, Fradi-pálya, szimfónikus Honfoglalás, amelyet először nagyon utáltak a "szomorú zenészek", de végül a vonósok hangszereiken kopogva, néhányan könnycseppel a szemükben, fogadták maguk közé a rockzenészeket,  majd évekkel később  Omega-P.Mobil a Népstadionban és megannyi közös emlék fűz össze a Mobillal.
 
 A klubok fontos szerepet játszottak a csapat életében. klubban játszani mindig izgalmas feladat, közel vannak az arcok, minden rezdülés érzékelhető, ugyanakkor intim és baráti. A Metro klub, az FMH körterme és a kisebb vidéki helyszínek akkor is fontosak voltak, amikor évente több száz koncertet adott a banda nagy színpadokon. A decemberi  sikeres buli, után a Pecsa Music Cafét választotta állandó klubjának a zenekar, ahol minden hónap utolsó szombatján várják a régi és új Mobilosokat.
 
 A rockzenét nagy divat manapság temetni és bizony vannak akik mindent elkövetnek, hogy eltöröljék. A rock azonban nem adja meg magát. Ellehetetlenítették a Pont FM rockrádiót, de már szól  A 97,6-on és a 88,4-en a Best of Rock és itt vannak a veterán zenészek és a fiatalok, akik nem hagyják, hogy elvegyék tőlük ezt a zenét, mert a rock örök és elpusztíthatatlan.
 
Ezt jól jegyezze meg mindenki.
 
Hajnal Gábor
 
 
P.Mobil koncert
 
Pecsa Music Café
2012. január 28. 21 óra
vendég: Empty Rooms
 

Címkék: ajánló

Punnany Massif hétvége

2012.01.24. 10:25 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Hogy miféle zenekar a Punnany Massif? Fifikás lírika, robbanékony hangminták, harmonikus hangszeres játék és büszkén vállalt lokálpatrióta attitűd a Mecsek (leg)aljáról, ha csak pár szóval akarjuk jellemezni a csapatot. 10 fős élőzenekari felállásuk végigturnézta az országot , meghódította Isztambult, 3 új klip mellett kidobta várva-várt második nagylemezét, majd egy huszáros rohammal bevette Pécs szuperakusztikájú koncerttermét, a Kodály Központot, ahol kórussal, vonósokkal, fúvósokkal és táncosokkal és egy Kölesferivel kiegészülve majd’ százan léptek színpadra. A sok munkának be is ért a gyümölcse: a Punnany lett az MTV zenecsatorna idei EMA-szavazásának egyik jelöltje a ’Legjobb Hazai Előadó’ kategóriában!

A csapat magját alkotó, termékeny zenei kollektíva továbbra sem nyugszik: szeptember elején jött ki a Shen Kick folytatásaként is felfogható, 8 számos Sun Kick kislemez. A nyári ízekkel átitatott napfényes hangulat-pakk egyik ’legfílingesebb’ dala, az ’Élvezd ’egyből közönségkedvenc lett, a városkánk irányában vállaltan elfogult ’Pécs Aktuál X’ c. nótához készített, helyi fejeket is szép számban felvonultató videoklip pedig nemrég került bemutatásra.
 
01.27. Péntek
 
MosonmagyarÓvár: Egyetem (régi díszterem) 
Vendég: DJ.System (UGS) 
Kapunyitás: 20:00
Jegy: 1.500 HUF
 
 
 01.28. Szombat
 
Kapuvár: Shop-Stop 
Kapunyitás: 22:00
Jegy: 1.000 HUF
Koncert után Insomnia parti
 
 

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása