Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Interjú Csákvári Lászlóval

2011.08.29. 22:51 | Metalkilincs | 6 komment

Csákvári Laca nevét és a hozzá kapcsolódó eseményeket képtelenség kikerülni annak, aki a közösségi portálok tölti az idejét. Az énekes/gitáros több formációban is énekel és gitározik, nézzük ezeket szépen sorban.

 Talán kezdjük azzal, amire a legbüszkébb vagy. Kalapács és az Akusztika zenekar. Mit kell erről a formációról tudni?

Idén februárban az Akusztika zenekar megjelentette első kiadványát, "Akusztikum Hungaricum" címmel. Hosszú évek után ez az első hivatalos kiadvány, amelyben, mint zenekar tag részt vettem.

Erre mindenképp büszke vagyok, de ami igazán a szívem csücske zenei értelemben az a Room Service együttes, mely Magyarország egyetlen Bryan Adams tribute zenekara, amit ma már külföldön is elismernek.

Azt gondolom,  hogy a Room Service az igazi szerelem. Javíts ki, ha nem így van. Érdekelne, hogy Te jöttél rá arra, hogy a fazonod és az orgánumod hasonlít Bryan Adamsra vagy mások hívták fel rá a figyelmedet?

A Room Service illetve Bryan Adams zenéje valóban, mint már előzőleg említettem egy igaz szerelem. Amikor 2008-ban útjára indult a csapat nem is foglalkoztam a hasonlósággal, a fontos az volt, hogy a dalokat minél jobban megszólaltassuk, hogy túl mutasson a banda munkássága egy egyszerű tribute zenekarnál.

A hasonlóságra az egyre bővülő magyar Bryan Adams rajongó közönség hívta fel a figyelmemet. Ez az asszimilálódás viszont más zenei közegben nem bizonyul igazán szerencsésnek (gondolok itt a Megasztárra) ahol pont emiatt ejtettek ki. Egyébként én magasabb vagyok a Bryan Adamsnél. :)

Korábban volt egy U2 tribute bandád is, a Station. Ezzel most mi a helyzet?

1998-ban testvéremmel, Csákvári Gáborral megalakítottuk a Station zenekart, mely sajnos csak ígéret maradt, a sok tagcsere és néhány be nem váltott lemez kiadási lehetőségek sok csalódáshoz vezettek. 2007-ben az akkori formáció tagjai, végül morálisan  kifogásolható módon kiváltak és lehetetlenné tették a zenekar további működését. Én azóta nem vállalok több zenekar vezetői tisztséget sehol. A 2010-ben újjáalakuló Station együttes néha hobby szinten lép fel, csak U2 dalokat játszik, melynek szervezője  Balikó Tamás a Room Service-ből. Az örömzenélésre néha a testvérem is beszáll.


Ha jól tudom, volt szerencséd személyesen is találkozni a U2-val. Mesélnél erről?

Aki valaha találkozott a kedvencével, annak örök élmény és emlék marad az a pillanat. Csodálatos dolog volt olyan Megasztárokkal találkozni, akik végtelenül barátságosak, közvetlenek és emberiek. ( az ezzel kapcsolatos video az interjú végén található)

Tagja voltál a Kornélkül zenekarnak is. Feszegessük az elválás okait vagy csak a szépre emlékezünk?

A Kornélkül zenekarral kapcsolatban csak a szépre emlékezem, illetve arra, hogy milyen nehéz dolga van ma Magyarországon egy saját dalokat játszó zenekarnak érvényesülni a zenei szakmában. A sikert nem adják ingyen!

 Itt a legújabb formáció a StOrM! Hogy kerültél be a zenekarba?

A StOrM  zenekarba Németh "Nyiba" Sándor barátom ajánlott be, akinek már sok dalát énekeltem De-Pression néven. Az alakuló StOrM együttes tagjai megtisztelték jelenlétükkel a Room Service nyárbúcsúztató koncertjét, ami után úgy döntöttek, hogy nekem szavaznak bizalmat e fontos poszt betöltésére. Izgatottan várom az első koncert pillanatait, hiszen ebben a zenekarban rock legendákkal lehetek majd egy színpadon.

Milyen dalokat fog játszani a zenekar és ki fogja írni azokat?

A StOrM formáció saját dalokat fog játszani, magyarul és előreláthatólag a dalokat közösen írjuk majd.

Dolgoztál, sőt dolgozol együtt legendákkal, de Som Lajos és Slamovits István egy generációval korábbi legenda. Milyen érzés velük együtt dolgozni?


Megtisztelő, hogy Rock legendák bíznak bennem és nagyon jó érzés egy magamfajta srácnak olyan zenészekkel együtt zenélni, Akiknek a bakelit lemezeiket hallgattam még a hőskorban? Fantasztikus, amikor a régi élményeikről sztorizgatnak.. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen muzsikusokat ismerhetek.

 Lehet már tudni valami a zenekar terveiről? Te személy szerint, hogyan tudod majd összeegyeztetni a fellépéseket a többi formációval?



A StOrM zenekar tervei még kialakulóban vannak, de az újságokban már egy-két hír a napvilágra került miszerint a zenekar karácsony tájékán szeretne bemutatkozni a közönségnek. Addig is sodródom az eseményekkel és próbálok megfelelni a feladatnak. A Room Service, illetve a Akusztika koncertjei előre tudhatóak, így könnyű lesz összeegyeztetni a fellépéseket és próbákat az új formációval.

 

 

 

 

 


 

 




Köszönet a fotókért T. Ritának és  Németh Tündének.

 

 


 

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr813189347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GUMIKACSA 2011.08.30. 09:53:27

Tisztelt Szerkesző ! Szép szerényen jegyzem meg, fogy a Csákvári Lacival készült interjú fotóját nem a jegyzett Hölgy készítette. Tárnoki Rita PICASA albumában van az eredeti! Ami Önöknél fel van téve az kicsit, csak kicsit alul le van vágva- a fotó készítőjének neve.... Mivel a PICASA-ban albumban fel van tűntetve a minden jog fenntartva, így párom nevében kérem korrigálják a hibát és kerüljön be az eredeti kép Fotó: T. Rita jegyzésssel .
Köszönöm megértésüket ! Tóth Géza

Metalkilincs · http://www.facebook.com/andrea.boltsek 2011.08.30. 10:04:18

Kedves Gumikacsa!
Ez áll a cikk alatt: "Köszönet a fotóért (Laca profilképe) Németh Tündének"
Azt a képet,amin CSAK Csákvári Laci van, azt Németh Tünde készítette.

GUMIKACSA 2011.08.30. 10:14:32

@Metalkilincs: Nyert! Elnéztem, de a StOrM képét nem vitatja, ugye? Mert az tényleg Tárnoki Rita Picasa albumából lett kivágva!Kérem szíveskedjen utána nézni! Köszönöm!

GUMIKACSA 2011.08.30. 16:38:18

Valahogy Szerkesztő Úr nem vesz tudomást róla, hogy illetéktelenül használ egy jogvédett képet a StOrM zenekarról! Kérem a Fotó készítőjének nevét - Fotó: T.Rita-feltüntetni szíveskedjen! Köszönöm!

Metalkilincs · http://www.facebook.com/andrea.boltsek 2011.08.30. 16:46:46

@GUMIKACSA:
Kedves Gumikacsa! Javítva. És ha már ennyi időt tölt el az oldalamon,akkor már észrevehette volna,hogy nem Úr vagyok.

GUMIKACSA 2011.08.30. 16:57:45

T HÖLGYEM ! Köszönjük- Így korrekt a dolog!
süti beállítások módosítása