Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Stormraizer - Interjú

2011.09.04. 12:31 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Stormraizer zenekar pár héttel ezelőtt megnyerte a kazincbarcikai Gitárpárbajt. Ez az apropója annak, hogy most velük beszélgetünk, illetve az, hogy új frontember erősíti a csapatot, a Phlegethon zenekarból ismert Bonyár Attila.

Stormraizer. Mit jelent a név és miért ezt választottátok?

Az angol szó jelentése „viharkeltő”. Több névváltoztatás után maradtunk ennél a névnél, (egy előző verzió volt például a Masterstorm). A név részben stílusunkat is jellemzi: a vihar hangulata van párhuzamba állítva a power-speed metal energiájával és sebességével. Az mindenesetre érezhető, hogy ez nem egy popzenekar neve. Továbbá annyit még elárulhatunk, hogy köze van a terveinkben szereplő első albumunk történetéhez is.

A zenekar 2007-ben alakult. Egy négy éves zenekar miért jár még tehetségkutatóra?

Általános szemszögből a válasz kettős. Egyrészt egy zenekar akkor kezd el tehetségkutatókra járni, amikor már megérett rá, másrészt addig jár, amíg nem éri el vele a célját. Ebből a nézőpontból a megalakulás irreleváns, az számít valaki mikor áll készen a megmérettetésre.
Megalakulásunk után az első években a zenekar tagsága, stílusa is jelentős változásokon esett át, körülbelül 2010-ben értük el jelenlegi formánkat és stílusunkat. 2011-re értünk meg a tehetségkutatókhoz, és először fél éve vettünk részt ilyen rendezvényen. A fél év során három ilyen koncerten szerepeltünk a régióban (Püspökladány, Hajdúszoboszló és Kazincbarcika) és mind a hármat megnyertük. Ezek alapján talán kijelenthető, hogy megérte megvárni, amíg készen állunk.
 A válaszunk második része, hogy mi is addig szeretnénk tehetségkutatókra járni, amíg el nem érjük a célunkat, a nagyobb ismertséget. Ezért terveink között szerepel újabb megmérettetésekre pályázni, többek között pesti, rangosabb versenyekre is (pl. Bandák Csatája).

Meséljetek erről a legutolsóról, a kazincbarcikai Rockpárbajról!


A Rockpárbajra körülbelül 10 vidéki zenekar jelentkezett (bár egy-kettő végül nem jött el a koncertre), zenekaronként három számot kellett játszani, köztük saját szerzeményt. A zenekarok sorrendjét a helyszínen sorsolták. A klub és a szervezés is pozitív benyomást tett ránk, a többi résztvevő zenekar is szimpatikus volt, elmondhatjuk, hogy jó volt a mezőny. Külön tetszett, hogy más vidéki városokból is jöttek zenekarok, akár sok száz km távolságból. Volt olyan zenekar is, akikkel (kölcsönös szimpátia alapján) jövőbeli közös koncert is szóba került.

Mi jár az első díjjal? Számítottatok a győzelemre?

Úgy tudjuk, hogy az első hellyel egy kis „reklám” (pl. interjúk) és további fellépési lehetőségek járnak a zenekarnak. Ez az interjú is ennek a része, jelenleg a többi nyereményünk még nem konkretizálódott. Ami a győzelmi esélyeinket illeti, az előző tehetségkutatók eredményéből adódóan nem lenne igaz, ha azt mondanánk meg se fordult a fejünkben. De az eredményhirdetésnél ugyan úgy izgultunk mint mindenki más, és egy emberként örültünk a sikernek.

Új frontemberetek van Bonyár Attila személyében? Mi történt az előző énekessel?

Az előző énekesünknek, Mosek Mártának, nagyon sokat köszönhet a zenekar, aki a kezdetektől fogva a zenekar tagja volt. A váltás oka az volt, hogy Márti más stílusú zenekarban képzeli el a jövőjét énekesként, a power metalt nem érezte a sajátjának, ezért hosszú távon nem tudta lelkesen csinálni. Új frontemberünkkel, Attilával a stílusunk teljesen megegyezik, kiállása is jobban passzol a zenekarhoz. Emellett a számok megírásában és egyéb munkálatokban is hatékonyan tudunk együtt dolgozni, csatlakozása pozitív irányba lendített a zenekaron.

Attila a Phlegethon csapatát is erősíti. Hogyan sikerül ezt összeegyeztetni?

Attila: Szerencsére a két zenekar összeegyeztetése eddig nem ütközött akadályba. Ennek oka, hogy időben és térben jól el van választva a két tevékenység. Hét közben Budapesten dolgozok és a Phlegethonnal az egyik este próbálunk egy fix időpontban. Hét végén hazautazok Debrecenbe (ahol egyébként a családom is lakik) és ekkor próbálunk a Stormraizerrel, gyakran az egész szombati nap során. A koncertek általában hétvégén vannak, eddig sikerült elkerülni az összeütközést, ez csak szervezés kérdése. Részemről eddig úgy érzem a nagyobb terhelés, a több próba és gyakorlás jót tesz a hangomnak és ebből mindkét zenekar profitál.

 A Facebook oldalon található bemutatkozásban szó van egy lemezről. Ez még csak terv, vagy már tettetek lépéseket is?

Igen, komoly terveink vannak a lemezzel kapcsolatban. Még nagyon sok munka vár ránk, mielőtt stúdióba tudunk vonulni a terveink szerint leghamarabb télen. Fontolgatjuk, hogy „konkrét lépésként” egy vagy két számot még ez előtt felvegyünk demó verzióban, de elsősorban most még a számokat csiszolgatjuk.

Azért tart viszonylag sok ideig, mert egyrészt nagy hangsúlyt fektetünk a részletekre a stílus legjelesebb képviselőihez hasonlóan (Angra, Dragonforce, Rhapsody), és ehhez mindenki próbálja kihozni magából a maximumot, másrészt mindenkinek van munkája és egyéb elfoglaltságai és így effektíven csak hétvégénként tudunk haladni a munkával. Ekkor viszont általában egész nap ezzel foglalkozunk szombatonként.

 Mik az őszi tervek?

Elsősorban haladni szeretnénk az albumunk munkálataival. A zenekar történetében először egy hete már billentyűsünk is van Mészáros Edit személyében, akit szeretnénk minél hamarabb beilleszteni a csapatba. Emellett szeretnénk koncertezni is ősszel. Tervezünk egy nagyobb koncertet Debrecenben és természetesen várjuk a Rockpárbajos nyereményünkkel járó lehetőségeket is :)

Köszönöm az interjút!

http://stormraizer.com/

http://www.facebook.com/pages/Stormraizer/205007906217650?ref=ts


 

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr393201756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása