Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Viking – albán invázió októberben

2011.09.06. 21:20 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

D-khant a Tirana Rockers basszusgitáros/zenekarvezetőjét kérdeztem a lemezről és az őszi turnéról.


Hogy állnak a lemezmunkálatok? Készen lesz időre?


Szarul. Tulajdonképpen augusztus közepére kellett volna készen lennie mindennek és sajnos nem tudtuk tartani a szoros határidőt. Így egy lassú nóta véletlenül lemaradt, amit holnap játszik fel Mikky Slade és Matt. Ez egy akusztikus verzió lesz. Minden dal készen van már és a végstádiumban kocogunk…jön a maszterelés.

Nagyon brutal lett minden régi Tirana dal, atom a hangzás, egyedi gitársoundok meg ilyesmi… és hát Gubi egy Istenkirály hanggal megáldott fazon! Az biztos, hogy nagyon meg fog lepődni úgy a közönség, mint a vájt fülű szakma.

Az esetleges fikázókra is felkészültünk, pont azért csináltunk mindent jól: D.Nem hagyunk támadási felületet.
Érzésem szerint ilyen hard rock itthon nincs máig sem és büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek annak, hogy Daczi Zsolt gitárművész dalait játszhatom és vihetem országról országra. Ezzel egyébként minden zenekari tag pont így van.

Október közepén indul a turné. Mely országokat érinti majd a Thunderbolt és a Tirana Rockers közös "támadása"?

Jaa,: D jönnek a vikingek meg az albánok: D :D.
Bánatunkra, először technikai okok miatt elmaradt a szeptemberi Skandináv turnénk, most meg sok-sok tényező miatt elmarad az európai és marad a Kelet-és dél európai rész, egyfajta tisztességből. Nem érkezett meg időben az a támogatói vonal, aminek már itt kellett volna lennie, illetve egy csomó híres és nyilván nagy banda bulijait kereszteztük volna Európában, ha végigcsináljuk október elejétől a turnét.

Öngyilkosság lett volna. Ráadásul jó lett volna a magunk részéről friss lemezzel ott lenni a turnén, az meg valószínűleg addigra meg sem lett volna… úgyhogy a biztosat választotta nagyon helyesen managerünk Roger és áttettük az egész turnét tulajdonképpen 2012 késő tavaszára.
Lett közben egy holland segítőnk is, így bővülni fog a 2012-es naptár holland helyszínekkel.

Gondolhatod, ez a pálfordulat ezer tennivalót hozott magával. Például nyilván innen intézünk buszt magunknak. Ezúton kell kiemeljem Gellér Tamás gitárost az AVATAR-ból aki a T.T.S. Travel Team Kft.-nél segít nekünk a busz dolgokban időt nem sajnálva.

Szerettem volna ha reklámot csinálhattunk volna az INVMUSIC magyarországi képviseletének is,de ők pld érthetetlen módon egész egyszerűen válaszra sem méltattak,pedig 1000 üzenetet hagytam nekik és ráadásul jó kapcsolat van velük a tavaly márciusi híres Tim Owens buli óta.Talán naív vagyok,de még mindig várom a válaszukat a mostani turnéval kapcsolatban.Felfoghatatlan számomra hogy az ingyen reklámot hogyhogy nem értékelik hazánkban akkor,amikor egy sor szövegért is fizetni kell a cégeknek mindenütt?

Úgyhogy most, ez a végső jelenlegi felállás, amennyiben választ kapunk Zentáról:

14-10-2011 Crazy Mama, Budapest, HUNGARY
15-10-2011 Rocktar, Kiskunfelegyhaza, HUNGARY
16-10-2011 Garaboncias, Szeged, HUNGARY
19-10-2011 Oldies Pub, Sibiu, ROMANIA
20-10-2011 Thunder Rock Club, Odorheiu, ROMANIA
21-10-2011 ??? Zeppelin Club, Zenta, SERBIA ???
22-10-2011 Zeljeznicar, Zagreb, CROATIA

A két zenekaron kívül mely zenekaroknak adtok még lehetőséget? Úgy tudom, hogy számodra nagyon fontos, hogy ez tényleg lehetőség legyen és ne üzlet.

Így van. Köztudott hogy annál vékonyabb bőr van az arcomon, hogy lehúzzak bandákat elő zenekari pénzzel… és hozzáteszem, néhány gázsiért dolgozó „művészünk” szégyene ez az állapot, hogy „fizetni kell”. Régen nem volt ilyen és én visszaerőltetem a sötét agyakba, hogy most sem muszáj ezt csinálni… no meg hölgyek, urak… tessék emlékezni honnan indultatok valaha és főleg hogyan!
Nem csak hogy nem kell fizetni a lehetőségért, de még a buszban való utazásért sem kell.
Személyes jó barátom a basszeros Güzü a Crossholder-ből és mi annyiszor segítjük egymást, hogy én az Ő zenekarát hívtam és a szegedi bulin már ott lesznek supportnak.
Minden helyszínre beengedünk magunk elé 1 esetleg 2 support bandát, de ne kérdezd hol illetve ki lesz, mert én ezt átpasszoltam az adott helyeknek. Van lehetőség, tessék kihasználni!
Azt tudom, hogy Kiskunfélegyházán Wisdom lesz. De van, ahol azt olvasom, hogy ingyenes bulit adnak, ami furcsa mert ők ott support és a buli belépős (igaz vicc áron) hol meg azt, hogy ők a fő banda és mi a turnézók a support. Persze én semmin nem lepődöm már meg: D.
Azon sem emelném a szemöldököm, ha netán be sem engednének Kiskunfélegyházán: D, vagy netán fizetnünk kellene, hogy felléphessünk egyáltalán: D.
 
Ki szervezte le ezeket a turnéállomásokat?


Van, amit a management, van ahova hívtak bennünket konkrétan. és nagyon… és van, amiben én segítettem. A 2012-re való átköltöztetésben viszont minden egyes koncerthelyszín egyetértett, így ugyanazok a helyszínek lesznek /plusz néhány/ amik lettek volna most.Én egyébként örülök, mert addigra a nép hallgathatja, megismerheti a dalainkat és nem egy ismeretlen magyar bandára jön majd be, hanem a TIRANA ROCKERS-re…”tudod, arra a magyar bandára”: D

Milyen fogadtatásra számítotok Romániában és Szerbiában?

Tökéletesre, mivel az ottani közönség még mindig megmaradt igazi tisztességes rockernek. Én Romániában pld. soha nem találkoztam gumirockerekkel, itthon viszont rengeteggel… sajnos.
Ugye nem baj, ha ezt kimondtam?
Egyébként meg nem érdekel senki ellenvéleménye, mert igazam van. Horvátországban meg komoly közönsége van a Thunderbolt-nak, ráadásul egy kisebb fesztivál lesz az ott egy csomó bandával… úgyhogy király lesz az is.
Itthon meg az lesz, ami lesz… ami szokott lenni. Vagy 50 ember, vagy 250.Amilyen szép volt a klubélet, úgy lett mostanra szar az is és ennek a helyzetnek is van egy pár bűnöse.

A Facebook-on látható az új koncertszerkód. Valóban hastáncosnőkre való csilingelőkkel leszel felvértezve? :) A többiek is átalakulnak?

Igen, a piros kendőscsilingelős cucc az kell, az albános: D, én meg roma vagyok: ) Nem kell félteni a többieket sem, egyik öltözéke sem szokványos és igazából kell, hogy felismerjenek és kiemeljenek az emberek az átlagból. Mi sem zenében, sem kinézetben, sem semmiben nem akarunk átlagosak lenni.Egyikünk sem a leányneveldében végzett (pedig jártunk oda csak másért: D) a mi fazonunk már rég kialakult én úgy gondolom.

Cselesen ki lett téve nemrég az egyik Tirana dalból egy szólórészlet, és aki megmondja melyik dalból való, az kap egy dedikált cd-t. Lett nyertes végül?

Nem: D, nem lett hála Istennek és ez király, hiszen ennyire lesz brutal az új hangzás. :D…majd meghalljátok!





 

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr933207545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása