Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

ARTatlanok - szemben a széllel

2011.09.10. 17:21 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az ARTatlanok zenekar az évek során több  átalakuláson ment keresztül. Mostanra biztosnak látszik a négyesfogat és remélhetőleg az elszenvedett csalódások, mellyel annyi más zenekar is szembesült már, tapasztalattá formálódott és képesek lesznek a dolgokat más perspektívából vizsgálni.


Kérdéseimre Juhász Zsolt válaszolt.

 



 Az ARTatlanok zenekart 2004-ben alakult  és  lényegében 2006-ban kezdett el koncertezni illetve abban az évben készítette el első videoklipjét. Egy régebbi biográfiából az derül ki,  hogy 2006-ban ez a klip ment a VIVA-n. Mennyit javított ez a zenekar  népszerűségén akkoriban?
 

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jelentett semmit. Hiszen a médiának nagy szerepe van a zeneiparban. De az igazán érdekes kérdés az, hogy a többi klipet, amit készítettünk miért nem játszották le. Vagy, hogy miért nem játszanak a külföldi multi kézben lévő médiumok szinte egyáltalán független magyar zenét! Milyen alkuk és mocskos anyagiak vannak annak a hátterében, hogy egyáltalán mit játszanak le.

Szóval nem érzékeny művészlelkeknek való az a világ. Ráadásul mi soha nem  a trend irányába igyekeztünk. Így az ottani jelenlétünkről annyit: Jó lenne, ha úgy működne a világ, hogy készít az ember egy jó klipet, és akkor azt televíziók lejátszanák. De ez abszolút módon most úgy működik, hogy csinálj egy jó klipet. Tegyél mellé egy millát, mert azt úgyis visszakapod (talán) jogdíjban, és akkor mi majd nyomjuk.


 2008-ban újabb klip, majd beindulni  látszik a dolog. Az  archívumban már budapesti koncertek is szerepelnek. Vidékre nem jutott  el a zenekar?


Valóban vidéken csak két-három koncertünk volt. Pedig mennénk szívesen, ha van, buli szóljatok!

 2008-ban napvilágot látott egy lemez is. Mit kezdtetek vele. Promótáltátok valamerre?


  Bepróbálkoztunk nagy multi kiadóknál. De ilyen a magyar zeneipar, azt a választ kaptuk, hogy ha hozunk hozzá pénzt is, kiadják. Az nem volt elég hogy felvettük, klipet gyártottunk hozzá. Én majdnem ebben az időben dolgoztam együtt a később Csézy néven ismerté vált énekesnővel. A válasz ugyan az volt. Ő később aztán szerencsésen talált egy befektetőt. Az ország nagy része meg is ismerte a nevét. Aztán úgy hallottam elfogyott a pénz. Ennyi volt. Sajnos a lemezipar úgy tűnik errefelé halott.

  2008-tól újra  rendszeresen koncertezik a zenekar. Merre jártatok, kivel léptetek fel?



Budapesten szerencsére majdnem mindenhol játszottunk már ahol érdemes és szeretik a rockzenét, meg a bluest. Ilyen szempontból szerencsések vagyunk, hogy ahol játszottunk általában jó szívvel emlékeznek ránk és visszahívnak.

Gondolom az előző lemez elkészülte óta készültek új dalok. Nem terveztek egy újabb lemezt?


 Folyamatosan veszünk fel új dalokat, biztos, hogy van már megint egy lemezre való. Ahogy öregszünk, egyre közelebb kerülünk a blues-hoz, a nyugisabb zenékhez. De remélem egyre, jobbak érettebbek is leszünk. Ha nem fejlődnénk, nem is lenne érdemes csinálni.

 Hol láthatunk Benneteket legközelebb?

Szeptember 24-én a PeCsa Caféban az Alice Anton és a D.O.J. zenekarokkal.


http://www.facebook.com/pages/ARTatlanok/101618226599659

http://artatlanok.hu/
 

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr173216355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása