Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bemutatkozik az Ankh zenekar!

2011.11.08. 20:23 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A magyar metal zenei paletta kicsi, de figyelemre méltó pontja a 18-20 éves fiatalokból álló tatai Ankh zenekar. Stílusukat progressive – melodic death metalként definiálják. A megnevezés már önmagában is összetett, sokszínű zenei világot sejtet.

2006-ban kezdték el szervezni a bandát, de születésüket mégis 2008-ra teszik, amikor a barátokkal való örömzenélést felváltotta a komolyabb munka. Az elmúlt években összegyűlt másfél albumnyi kész és számtalan félkész, szöveg nélküli dal között éppúgy megtalálhatjuk a döngölős, társadalmat kritizálót, a személyiség szétesésétől megőrülő, szinte követhetetlenül bepörgőt, hörgőst-károgóst, mint a viking metal hősi éneket, lassabb dallamokat, vagy a folk és kalóz metal témákat. Kis zenekarok átka, hogy ezt csak 2 házi felvétel és néhány koncert videó bizonyítja, illetve a hamarosan megjelenő első EP, amiről készült egy előzetes videó. ( lásd cikk alján)

Fiatal koruk ellenére komoly zenei múlttal rendelkeznek. Csanády Dániel (alapító tag) 8-9 évesen kezdett gitározni tanulni, 6-7 éve basszusgitározik, ének tagozatos általános iskolába járt, kórusban énekelt, és több zenekarban is játszott. Ő írja a zenét és a szövegeket is. Henzer Géza 2007 óta tag, ekkor kezdte a dobolást, de nagyon hamar belejött. 2009-ben egy projekt keretein belül Dani és Géza Franciaországban zenélhetett, ahol olyan klasszikusokat játszottak, mint a Bikini, a P.Mobil és Az István a király tételei. Tulajdonképpen Schmidtmayer Gábor csatlakozásával született meg az Ankh, ő 2003 óta gitározik. Két igazi „zenebohóc” is található a zenekarban: Rigó Márton és Kulcsár Szilvia. Marci 2008 végén érkezett a bandába. 9-10 évesen kezdett hegedülni, zongorázott, 13 évesen kezdett autodidakta módon gitározni tanulni. Jelenleg a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola végzős diákja, ahol a hegedűn kívül furulyázni, énekelni és brácsázni is tanul. Az Ankh-on kívül két másik zenekarban is aktív tag. Szilvi 2010 nyarán csapott fel Ankh-nak. 2002-ben iratkozott be az oroszlányi zeneiskola furulya tanszakára, ahol tanul még fuvolán, zongorán, szaxofonon és kürtön játszani. Az éneklést általános iskolában kezdte, több népdaléneklési versenyen is megfordult, most pedig a gimnáziumi énekkar tagja.
A jelenlegi felállás 2011 októberében alakult ki, amikor a fennálló billentyűs hiányt Szücs Balázs pótolta. Ő 4 évig zongorázott, 4 évig akusztikus gitározott, majd elektromos gitáron is játszott, 2 éve pedig dalokat ír. Az Ankh mellett saját produceri karrierjét is építi. Bár még csak 1 hónapja tag, de máris sokat lendített a zenekar előmenetelén. Az EP-hez ő keverte ki azokat a hangszíneket, amiket kénytelenek voltak gépi módon betenni (pl. az összes billentyű). Samplerével lehetővé tette, hogy úgy prezentálják a dalaikat, ahogyan azok egy albumon szólnának.

Csanády Dániel – basszusgitár, ének
Henzer Géza – dobok
Kulcsár Szilvia – fuvola, vokál
Rigó Márton – szólógitár, vokál
Schmidtmayer Gábor – ritmusgitár
Szücs Balázs – sampler

http://www.myspace.com/ankhmusic
https://www.facebook.com/pages/Ankh-zenekar/127872193898164

 

Címkék: bemutatkozik a

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr243364317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása