Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nadír hírek - Underground Heroes

2011.11.09. 20:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Mint azt már sokfelé beharangoztuk, elkészültünk a feldolgozás-lemezünkkel, amely a hagyományokhoz híven ingyen letölthető lesz a http://www.nadir-official.com oldalról. Ezen az anyagon olyan zenekarok egy-egy dalát gyúrtuk át, amelyeket a legnagyobb kedvenceink között tartunk számon, és amelyek éppúgy inspirálnak bennünket, mint a fő hatásainkként emlegetett formációk, viszont nem számítanak annyira ismert névnek és gyakori hivatkozási alapnak. Szeretnénk egy kicsit rájuk irányítani a közvélemény figyelmét, miközben a feldolgozásunkkal tisztelgünk előttük.

Nem vagyunk hívei a cover, illetve tribute bandáknak, de ez a fajta tisztelgésen és egészséges rajongáson alapuló koncepciójú lemez jól reprezentálja a metal zene szerteágazó világa iránti elkötelezettségünket. Próbáltuk elkerülni a mostanában készülő hasonló feldolgozás-anyagokra jellemző izzadtságszagot is, tehát nincs Black Sabbath, Motörhead és vicces pop nóta-átdolgozás sem. Ezzel szemben az old school death metal, a doom és a hardcore egyaránt képviselteti magát a lemezen. Igyekeztünk olyan előadók számaiból összeválogatni az Underground Heroes anyagát, amelyek a fenti stílusokban alkottak /alkotnak nagyot, esetleg ötvözik ezeket, vagy teljességgel kategorizálhatatlanok.

A Cemetary-féle doom a pályánk kezdeti szakaszára nézve volt meghatározó, az Eyehategodban és a Stressballban az abszolút nyers, sallangmentes hozzáállást tartjuk példaértékűnek, a Morgothnak és a Gorefestnek pedig gyakorlatilag minden korszakában sikerült időtállót alkotnia –előbbitől egy klasszikus, a műfaj aranykorából származó death metal tételt, míg utóbbitól egy kimértebb, döngölős nótát választottuk.

Hardcore vonalon a keményvonalas, militáns megközelítés jegyében esett a választásunk a Strife-ra és az Earth Crisisra, utóbbinak az állatvilág védelmére buzdító szövegvilága az Eco-ethic albumunk mondanivalójával is kapcsolódási pontot jelent.

A fennmaradó együttesek, illetve a tőlük választott számok – Skinlab, Monster VoodooMachine, Transport League, Will Haven – ismét más szempontból izgalmasak számunkra. Ahogy az eddig felsoroltak esetében, úgy it tis törekedtünk arra, hogy a dalokat a saját arculatunkhoz igazítsuk, tehát nem szolgai módon, egy az egyben reprodukáltuk az eredeti verziókat.

A lemezen a hazai színtér olyan alakjai is közreműködtek, akikkel hosszú ideje baráti viszonyt ápolunk, és akik – túl azon, hogy fontosnak érezték a vendégszereplést és örömmel vállalták azt – szintén hozzá tudtak tenni valamit a saját egyéniségükből az adott dalhoz: a Gorefest nótában Füleki Sándor (Wall Of Sleep) játssza a gitárszólót, a Stressball és az Eyehategod számban pedig Hámori Benedek (Torn From Earth) a vendég énekes. Mellettük Kósa Dániel basszusgitáros is (aki idén csatlakozott hozzánk) bemutatkozik vokalistaként több dalban.

Némi ízelítő az Underground Heroes anyagából itt:
Strife - Overthrow: http://soundcloud.com/nadir-hungary/overtrhow-strife-cover

Transport League - Rotten Soil: http://soundcloud.com/nadir-hungary/rotten-soil-transport-league

 A következő sorlemezünk munkálatai már zajlanak és szeretnénk a következő év elejére megjelentetni az anyagot.

 Megújult netes elérhetőségeink:

http://www.facebook.com/Nadirhungary
http://www.nadir-official.com
http://www.myspace.com/nadirhungary

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr463366765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása