Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

augusztus 2011
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kényes Foltok újra Budapesten!

2011.08.26. 19:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Rendesen megvárakoztatta budapesti rajongóit a Kényes Foltok zenekar.

Dávid visszatérése után előbb a nyugat-magyarországi fanokat kényeztették el, majd a Fezen fesztivál látogatóinak zenéltek.

De szeptember 16-én végre újra Budapesten lép fel a zenekar és sztárvendégként Kovács Koppány is tiszteletét teszi majd a Rómeó Vérzik zenekarból. Az est másik vendége Washabi KHT. zenekar lesz.


E remek eseményre a Corvintetőn kerül majd sor.
Kapunyitás: 20:00
Belépő: 800 HUF

 
A zenekarral kapcsolatos történéseket itt tudod nyomon követni:

http://www.myspace.com/kenyesfoltok
http://www.facebook.com/pages/K%C3%A9nyes-Foltok/148920626849
 

Címkék: ajánló

Interjú a szombathelyi Morgue zenekarral

2011.08.26. 17:42 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az első kérdésem megegyezik az első gondolatommal, ami rólatok az eszembe ötlött még Megyeren.  Hol voltatok eddig?

Szia! Üdv az olvasóknak!
2005. novemberében alakultunk azóta létezünk változatlan tagsággal (Offa-vokál, Fleshripper Ádám-bassz, ZólaPapa-gitár, Tibipsycho-dob ). Hol is voltunk eddig... Nagyjából a magyar extrém metál berkein belül mozogtunk. Brutál réteg zene lévén + hogy az ország nyugati csücskében lakunk nem játszottunk még nagy közönségnek, de eddig nem is tartottam erre felkészültnek a zenekart... De reméljük, ami késik, nem múlik.2006-ban változtattátok a neveteket Sadits Angelről Morgue-ra. Az előzővel mi volt a baj?

Az első nevünket klisésnek tartottuk és megosztotta a zenekart. A Morgueban megegyeztünk egységesen.

Miért pont death metal?


Miért ne? Ha-ha...
Mind a 4-en a death metalt tartottuk a legjobb műfajnak. Death bandákat hallgatunk ezek a hatásaink. Durva zene brutal szövegek, tempo justo, 6 láb mély vokál. Ez jön belőlünk.
Mind a 4-en sokféle zenekart és műfajt elismerünk, de a death metal az első!

Már a második demónál tartotok. Nagylemez?


A nagylemez azt gondolom még várat magára... A szám írással nem haladunk valami gyorsan, mert van köztünk lusta tag! Ssajnoss :D
 A 2. demónk: A pokol kapujában azonban kapható még koncerteken és e-mailben (tibipsycho@gmail.com) rendelhető (800 FT+pkg.).


 Jelenleg a répcelaki Betrayer-rel akarunk egy közös split-CD-t csinálni, úgyhogy szeptemberben irány a stúdió fejenként 3 szám lesz majd a kiadványon.

A neten fellelhető adatokból úgy tűnik, hogy Szombathelyen és környékén sokat koncerteztek, sőt sok saját szervezésű bulitok van. Másfelé az országban előfordultatok már?


Tényleg kicsit sokat játszunk Szombathelyen... Eleve Offa Balázsunk vezetésével évi 1-2 alkalommal megrendezzük a Gore Fest-et ahol death-grind-thrash bandák lépnek fel, na meg többnyire mi is, ha már úgyis ott vagyunk ha-ha...


A Stygian Shadows fanzine (már megszűnt) segítségével játszottunk az utóbbi években az amerikai Nunslaughter-Sathanas pesti turné állomásán aztán tavaly Pécsen a mexikói Morbosidad előtt, Győrben az orosz Katalepsy előtt, de a pesti Stygian Shadows fanzine utolsó fesztje is elég jól sikerült koncertünk volt valamint a tavalyi gyöngyösi buli is!
Klub bulik főleg Mosonmagyaróvár, Zalaegerszeg, Sitke, Sárvár, Csorna, Nagykanizsa, Sopron, Kaposvár, Kapuvár...  De idén nem sok bulink volt. Ssajnoss... de megyeri Zorallos sörfeszt hangulat elkapott minket! Reméljük jövőre is eljutunk.Bár tudom, hogy ez utópisztikus kérdés Magyarországon, de hobbiból zenéltek vagy van esetleg valami komolyabb célotok is?

Nyilván szeretünk zenélni, de Magyarországon death metal műfajban nem igen lehet megváltani a világot, de az a tapasztalatom hogy az általánosabb rock bulikat is egyre kevesebben látogatják, talán a fesztiválokban van a jövő és a stílusok keverésében...
Én játszom a Morgue-n kívül 2 másik zenekarban is tehát nyilván több mint egyszerű hobbi, de a többiek is hasonlóan vannak vele.Hol láthatunk benneteket legközelebb?


-Szeptember 17-én, Sitkén játszunk a Betrayerrel és a Lost Dreams-el.
-Októberben Mosonmagyaróváron
-November 18-án, Sárváron a Catalepsyvel és a Fanatic Atack-el
-November 25. Szombathely,
no meg elvileg Pesten is játszunk még idén.

Kedves Andrea! Köszönet az interjút!
Üdv!
Tibip.
 

Címkék: interjú

Leforgatta első profi videoklipjét a bugZ!

2011.08.26. 14:32 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A forgatás , a kép tanúsága szerint jó hangulatban telt, de aki ismeri a zenekart és Fischer Robit, az ebben egy másodpercig nem kételkedett. A Render Media által készített klip pár héten belül elkészül, és ez  egyben a zenekar első profi klipje is lesz.


A bugZ 2002-ben alakult. 2009-ban jelent meg az első lemezük, a Nem várt lebegés, az Edge Records gondozásában. A zenekar több tagcserén is átesett, de a mostani felállás biztosnak tűnik. Szükségük is lesz erre, hiszen készül az új lemez és jövőre nagy fába vágják majd a fejszéjüket, de ez még egyenlőre titok.


Ha többet szeretnél tudni a zenekarról:
http://www.bugz.hu/
 

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása