Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Metalkodás a PeCsa Caféban - 2011.08.20.

2011.08.13. 16:51 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Én bírom a metalt. A PeCsa Café falai is bírják. És Te? Bírod a metalt? Nos, ha a válaszod igen, akkor annyi időt még kapsz augusztus 20-án, hogy megnézd a tűzijátékot, de utána irány a PeCsa Café!
Két olyan zenekar koncertjének lehetsz részese, akik bár részt vettek az idei Bandák Csatája tehetségkutatón, de tehetségük és felkészültségük rég túlmutat ezen a szinten. Nem hiszed? Gyere el és lásd a saját szemeddel. Azaz halld a saját füleddel.
Az Engine 2006-ban alakult és Budapest szinte összes klubjában fellépett már. Sok tagcserét megélt a zenekar, de mostanra már biztosnak tűnik a csapat. Az első EP, mely az End of Time nevet viseli, 2010 év végén készült el és letölthető a zenekar honlapjáról.
A Thornwillt sem kell különösen bemutatni a metalrajongóknak. Idén lehetőségük volt fellépni a Metalfesten is, és se szeri se száma a külföldi, természetesen pozitív lemezkritikáknak. Szeptember 2-án, Győrben a brit Helgrind vendégei lesznek, de előtte még várnak mindenkit a budapesti zúzásra.


2011.08.20.
PeCsa Café
Engine & Thornwill koncert

   
http://www.thornwill.com   
http://www.enginemusic.hu

https://www.facebook.com/event.php?eid=184634024925376

Címkék: ajánló

Helgrind turné - 2011 ősz - Magyarország

2011.08.13. 15:34 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Összeállt a brit Helgrind zenekar turnéja, már ami a magyarországi supportokat illeti. 

A walesi Mutatorral érkezik hozzánk a Helgrind a ködös Albionból, de természetesen a magyarországi állomásokhoz magyar support dukál.
Hat tehetséges banda került kiválasztásra.

A Blasted age a Mélypont zenekar átalakulása után született Nagykanizsán. Old school thrash metal alapú, modern elemekkel megtűzdelt muzsikájukkal megfelelő választásnak bizonyulnak. Ők Győrben, Budapesten, Nagykanizsán és Keszthelyen lesznek majd a "helyi erők".
A győri állomáson segítséget is kapnak, a Thornwill  (http://www.thornwill.com) személyében. A Thornwill jelenleg második lemezén dolgozik és készül egy nagyon fontos találkozóra. Szeptember elején meglátogatja őket a svájci Paiste egyik vezetője. A zenekar tavasszal már átvette azt a cintányér csomagot, ami a "belépőt" jelentheti számukra az endorserek világába.   

A Wake on Burial ( https://www.facebook.com/WakeOnBurial) a keleti végeken segíti majd a Helgrind-t a zúzásban. Ők egy fiatal kazincbarcikai zenekar, és a nevük alapján mi más lehetne a stílusuk, mint a death metal. A facebook oldalukon 3 nótájukba bele is lehet hallgatni.

A Concrete (http://www.myspace.com/concrete666) a Dürer kertben mutatkozhat majd be a Helgrind előtt. A 2005-ben alakult budapesti thrash banda már a második lemezénél tart. A Revelations of Perdition három pusztító nótája teljes egészében meghallgatható a myspace-en, illetve ugyanott az album is megrendelhető. A stílus és a zenekar kedvelői legutóbb júniusban, a Dürer kertben kaphattak belőlük egy kis ízelítőt, ahol is a Drünken Bastarddal zúztak egy rendeset.

A következő support a Farcry (http://www.myspace.com/farcrymetal) Ők a szegedi Club Noirban lesznek a Helgrind vendégei. A 2003-ban alakult zenekar, néhány év és pár tehetségkutató után 2008-ban alakította ki jelenlegi felállását. Nemrégiben elkészült az új album mely a  Slaves of Chaos névre hallgat, és a lemezről 3 dal meg is hallgatható a zenekar a myspace oldalán.
   
A Taste my pain (http://www.tastemypain.hu) Nagykanizsán és Keszthelyen veheti ki a részét a zúzásból. A Nagykanizsán alakult zenekar idén ünnepelte 5. születésnapját s keszthelyi 512 Clubban.  A kétlemezese banda ide tér majd vissza a Helgrinddel szeptember 10-én, mely a turné záróbulija lesz.
   
   
http://www.helgrind.co.uk
 

Fiatal formációk bemutatkozó koncertje a PeCsa Cafeban - 2011.09.14

2011.08.12. 11:18 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Szeptember 14-én, szerdán, három kevésbé ismert zenekar mutatkozik be a PeCsa Café színpadán. A klub szép példája annak a törekvésnek,miszerint adjunk lehetőséget mindenkinek a bemutatkozásra. Ezzel a szép gondolattal  a PeCsa Café rövid időn belül elérte azt, hogy Budapest egyik kedvelt klubjává nőtte ki magát. Lássuk akkor a  zenekarokat!

Alice Anton: A zenekar 2009 februárjában alakult és 2010 elejére elkészült az első demojuk. Idén megmérették magukat a Talentometeren és a Bandák Csatáján is, ahol az első harmadban végeztek. A zenekar stílusirányzata pop-rock, melyet dallamos ének, különböző elektronikus hangzások és feszesre húzott gitártémák egészítenek ki. A zenekar nemrégiben átesett egy tagcserén, de most az új taggal megerősödve szeretnének egy masszív rajongótáborra szert tenni.
http://www.aliceanton.com

ARTatlanok: A zenekar csak a jelenlegi felállás tekintetében fiatal formáció, hiszen az ARTatlanok  2004 óta létezik. Ők azok, akik fittyet hánynak az aktuális trendnek és mennek a saját útjukon, bármennyire rögös is. Az élet egy érzés című nótájuk tekinthető akár az ars poeticájuknak is.
http://artatlanok.hu

Day of Joy: A zenekart már ismerhetik azok a rockrajongók, akik figyelemmel kísérték a tavalyi  Káosz fesztivál eseményeit. Bár akkor a zenekart még Ellenpontnak hívták, ahogy ezen a néven neveztek az idei Bandák Csatájára is. Bár előkelő helyezést ott nem értek el, de a zsűri nem nagyon tudott belekötni a produkcióba.
http://ellenpont.tk

Tehát itt van ez a három zenekar, aki szeptember 14-én a PeCsa Caféba várja azon zeneszeretőket, akik nyitottak az újra, a frissre, az ismeretlenre.

  
http://www.pecsacafe.hu
https://www.facebook.com/event.php?eid=215560251829226

Címkék: ajánló

Budapest meghódítása - A Diktátor bulija a Crazy Mamában

2011.08.12. 08:44 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A 25 éves Diktátor zenekar nagy célt tűzött ki maga elé. Meghódítani Budapestet, mindenáron. Már az időpontot és a helyet is kitűzték: 2011.09.03. Crazy Mama Music Pub. Ezen a helyen és napon szabadítják rá magukat a fővárosra és 11 kiadott lemezzel a hátuk mögött ez a terv sikerülni is fog nekik.

Az 1986-ban, Debrecenben  alakult zenekar stílusa egy speciális elegy, mely tartalmaz klasszikus hard rock és heavy metalt, egy kis punkot és némi népzenét. A zenekart három vezér alkotja, név szerint Derzsi, Samu és Laci, de az elmúlt években tucatnyi más művész is adott értéket a produkcióhoz.
Az elmúlt két és fél évtizedben játszottak már számtalan nagyobb rock fesztiválon és rengeteg kis vidéki klubban, felléptek Felvidéken, Erdélyben és Ukrajnában is.


Debrecen sok remek zenekar szülővárosa, így Budapest jobban teszi, ha nem áll ellen a hódításnak.
A szeptember 3-án megrendezendő koncerten két segítője is lesz a vezéreknek, A Harloch és a Zinfield zenekar.

2011.09.03.
Crazy Mama Music Pub
Kapunyitás: 19:00
Belépő: 1000 HUF

  
http://diktatormusic.hu
https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=153858041361532

Címkék: ajánló

Változatok rock zenére. Pecsa Café progam: augusztus 1o-13.

2011.08.09. 21:52 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Pecsa Café e heti műsora is a rockzenei "mindenevőknek" kedvez, lesz itt minden: tribut, Feró lánya. indiánok, flúgosok, tengődők és egy húron pendülők.

1o-én, szerdán Magyarország és egész Európa egyik  legjobb  Pink Floyd tribute bandája, a Hit mutatja be látványos koncertjét. Az egykori legendás csepeli rockzenekarból alakult csapat ma már nagy elismertségnek örvend határainkon túl, bizonyítja ezt az is, hogy decemberben belga és holland turnéra indulnak. Másnap, csütörtökön Nagy Feró lánya, Nagy Gaby lép föl saját bandájával a Last 4 Chance bemelegítője után és külön érdekessége a bulinak, hogy Gaby énekiskolájának növendékei is bemutatják mit is tanultak az elmúlt időszakban.

 Pénteken kemény órák várhatók, a Cherokee az egyik fellépő, akiknek "Te vagy a trófeám" című klipjét rendszeresen játssza a Rocktv, a másik banda pedig a már több környező országban, fesztiválon és tehetségkutatón bizonyított Flúg zenekar. A hét utolsó buliján, szombaton a klublegenda Tengs Lengs a fő műsor, akik már 1984-ben is az egyik leghíresebb és legfontosabb klubzenekarnak számítottak, előttük  pedig két csapat is nyomja a bluest és a rockot, mégpedig a Custom Blues Band és az Egy Húron Pendülünk.
 

 

Címkék: ajánló

Helgrind - újra Magyarországon

2011.08.09. 20:01 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

A sikeres tavaszi turné után a brit Helgrind ősszel  ismét hazánkban koncertezik.
Ez alkalommal két hetet fognak Magyarországon tölteni és hét városban zúzzák majd szét a thrash rajongók agysejtjeit.

Magukkal hozzák a walesi Mutatort is, akik fiatal koruk ellenére  elég jól tolják. Nem véletlen, hogy lehetőséget kaptak, hogy elkísérjék a Helgrindt a kontinensre. Természetesen minden állomáson helyi erő is besegít majd.

A Helgrindt a 2008-ban megjelent Religious Persecution és Digital Media Records-al való szerződése tette világszinten is ismertté. Az egyesült államokbeli Digital Media Records kitolta a lemezt a zene világpiacára, ezzel megnövelve a Helgrind amerikai és európai rajongóinak a számát.
Idén elkészült a Helgrind negyedik lemeze, az Inquisition, mely alapjaiban tér el az első három albumtól. A zenekar tagjai most először érzik úgy, a 2000-es megalakulás óta, hogy teljes egységet képeznek és ez pozitívan befolyásolta az utolsó lemez munkálatait és a végeredményt is.

A magyarországi turné állomásai:

09.02. Black Rock Győr
09.03. Diamond Club Kazincbarcika
09.04. Malom Club Radastyán
09.07. Dürer kert, Budapest
09.08. Club noir, Szeged
09.09. Nagykanizsa, művház
09.10. Club 512, Keszthely

Címkék: ajánló

ZORALL ARMY -Megjelent a Zorall legújabb lemeze!

2011.08.09. 17:56 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Itt a legfrissebb Zorall lemez!  A magukat lakodalmas rockként aposztrofáló zenekarnak ez már a hatodik albuma és biztosíthatlak Benneteket, hogy most sem fognak csalódást okozni.

A lemez kizárólag a zenekartól vásárolható meg, baráti 500 forintért. Ha egy hangulatos hosszú hétvége keretében szeretnél hozzájutni, gyere el a Zorall Sörolimpiára, Megyerre, augusztus 18 és 20 között, vagy ha ez az időpont és helyszín nem megfelelő, akkor a lemezbemutatóra, ami augusztus 23-án lesz a Zöld Pardonban.  Gyertek! Zorallkodjunk együtt! :)

http://www.zorallzenekar.hu/

 

Metalkilincs

2011.08.08. 21:55 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Miért pont Metalkilincs? Miért ne? :) Egy nagyon kedves barátom találta ki ezt a nevet, célozva arra, hogy sok zenei portál fut elképesztő és megmagyarázhatatlannak tűnő névvel. Jól van. Akkor legyen Metalkilincs. Számít a név egyáltalán? Nem. Lényegtelen. A tartalom a fontos. ( Amfora, jegyzem meg azoknak, akik már tudattal rendelkeztek a 80-as években:)).
Szóval ez itt a Metalkilincs, ami megpróbál majd értéket közvetíteni. Hogy sikerül-e, azt majd Ti eldöntitek.
 

süti beállítások módosítása