Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Twister - Az Ördög lánya hamarosan rendelhető!

2011.09.30. 11:04 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Közel 9000 példányszámban kelt el az a HammerWorld magazin,melynek a Twister zenekar első lemeze volt a melléklete. Hamarosan azok a rajongók és érdeklődök is hozzájuthatnak a lemezhez, akik nem vásárolták meg az újságot, vagy szeretnének belőle még egy példányt:)

A lemez várhatóan 800 forintba fog kerülni  ( + postaköltség ) és 1 hónapon belül rendelhető lesz. Azoknak, akik az elsők között szeretnék megrendelni az Ördög lányát, nem kell más tenniük, mint írni egy levelet ide: musicbox1992@gmail.com és akik így tesznek, azoknak a zenekar dedikált példányt küld majd.

http://www.twistermusic.hu/
https://www.facebook.com/twisterrocks

Címkék: hírek

Éljenek a nők! - Elkészült a bugZ klipje!

2011.09.30. 09:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Render Media jóvoltából elkészült a bugZ első profi videoklipje. A zenekar 2002-ben alakult és 2009-ben jelent meg első lemezük, a Nem várt lebegés az Edge Records gondozásában. A lemez slágerdala az Éljenek a nők!, amiből most a klip is készült.

A kliphez a forgatókönyvet a zenekar alapítója, énekes/gitárosa Fischer Róbert álmodta meg, és aki valaha volt már bugZ koncerten, az tudja, hogy minden egyes koncerten ugyanaz a vidám hangulat uralkodik, ami a klip forgatását jellemezte. Aki viszont még nem volt bugZ koncerten és a klip megtekintése után kedvet kapott hozzá, az sétáljon le  a Városligetben szombaton, keresse a PeCsa Cafét és ott a bugZ és a MAnökken ProlEtarZ közös koncertjét.


http://www.bugz.hu/
http://www.rendermedia.hu/

 

Címkék: hírek

Bemutatkozik a No more gravity!

2011.09.29. 22:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A No more gravity zenekar örömmel prezentálja minden kedves érdeklődőnek 6+1 számos, Falling with style című kislemezét, illetve a Jerking off című számukra forgatott videoklipet! A klip teljesen saját erőből forgott, a kislemez pedig, a szintén saját készítésű borítókkal együtt, ingyen letölthető (studió információk a borítón)!
A zenekar 2005-ben alakult de mostani, véglegesnek tekinthető formáját csak idén januárra érte el, az eddig megtett "út" és összeszedett tapasztalatok lecsapódása ez a kislemez. Számos helyen megfordultunk már, több vidéki városban, tehetségkutatókon de szeretnénk még több helyre eljutni és még több emberrel együtt bulizni. Akinek tetszik a lemez annak érdemes követnie a zenekar facebook oldalát (ahol meghallgathatjátok az összes számunkat egy egyszerű "Like" gomb nyomás után) és ellátogatni valamelyik bulinkra. Garantáltan nem fogja megbánni!"


Szilva János-basszusgitár, ének
Baranya Márton-dobok
Fábián Tamás-gitár
Lőrinczi Balázs-"MC"

kislemez letöltés:http://www.mediafire.com/?t9sb90cz80729sb

zenekari facebook:
https://www.facebook.com/pages/No-more-gravity/319336187997?ref=ts
 

Címkék: bemutatkozik a

1 éves a Pecsa Café rock klubja!

2011.09.29. 14:08 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Egy Blues Company bulival indult tavaly október 6-án és az első hónapban mindössze négy koncert volt. Azután felpörögtek az események, egyre szélesedett a paletta és hamarosan már nyolc-tíz bulit rendeztek havonta, majd 2o11-től  tizenötöt. A zenei kínálat is egyre színesebb lett, a hagyományos hard rock estek mellett mind több fiatal banda érkezett , a klub igazi rockcentrum lett, ahol a műfaj minden stílusa otthonra talált.

Olyan neves bandák koncerteztek  a klubban az elmúlt esztendőben, mint az S-Modell, a Rock Band, a Belmondó, a ZBB, Roy és Ádám, Slamó, a HIT Pink Floyd tribute, az ős P.Box, a Kugli, Takáts Tamás, Vörös István és zenekara, a hagyományos rockzenét játszó Kedélyes Urak, Mr. Basary,  Tengs Lengs és számtalan fiatal csapat, köztük a Fat Cat Band, A Milleneum Hippies, az iScream, a Breakthru, a Rockets, az Engine, az FG-4, a Super Bad Heroes a Twister, a Bugz és még rengetegen.
 Rendeztek Tunyó emlékestet Bill és Bajnok fellépésével, rock and roll énekes csajok estjét és egy fantasztikus emlékbulit az egykori Budai Ifjúsági Park tiszteletére, amelyen többek között Bródy János, a Liversing, Komár László, Bergendy István, Zalatnay Sarolta és a P.Mobil is színpadra lépett. Itt kapott állandó otthont a Radics Béla emléktársaság, akik havonta egyszer a Tűzkerék XT állandó fellépése mellett, riportalanyokat hívnak és fiatal blues bandákat mutatnak be. A vendégek sorában olyan legendás zenészekkel találkozhattunk, mint Szörényi Levente, Somló Tamás, Póka Egon, Charlie, Som Lajos, Ráduly Mihály.

Az ünnepi hét a klasszikus rockzene előtt tiszteleg, október 5-én a klubnyitó Blues Company játszik, 6-án az ős P.Box és előzenekara a Nevermind, 7-én a Kedélyes Urak és vendégei, Csiga Sándor a Black Box-ból, Kalmár Géza a Tunyogi Rock Band-ből,Csikós Csaba a Team-ből, Kocsi Miklós a Bajnok Rock Team-ből, Móré Imre a P.Box-ból csapnak egy jó kis jammelést, szombaton pedig a Zefi vezette Rock Band következik, akik az ősz folyamán havonta egyszer rendszeresen fellépneka Pecsában.

A hónap hátralévő részében többek között a Rolls Frakcióval, a Protekcióval, a Papp-Sárdy NBB-vel,  az Ultravaló-val,Vörös Pistivel, a Keep Floyding-gal, a Zapruder-rel találkozhatnak a látogatók.

http://www.pecsacafe.hu/

Címkék: hírek

50 éves a Budai Ifjúsági Park - filmtörténeti ritkaságok szeptember 30-án a M1-en!

2011.09.29. 00:14 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Ötven esztendeje, 1961. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a Várkert Bazárban a Budai Ifjúsági Park. A fiatalok szórakozásának színtere volt ez a hely, amely hamarosan kultikus találkozóhely és a magyar rockzene bölcsője lett.

Huszonhárom évet élt... Ez alatt az öltöny-fehér ing-nyakkendő korszaktól eljutott a tízezres, a fájdalomküszöb fölötti hangnyomású koncertekig. A „Rajnák nevű klubvezető” (Cseh Tamás: „Désiré bottal üti saját nyomát”) néhány esztendeig pofonokkal és gumibottal oktatta a fiatalokat a helyes magaviseletre és állapította meg a sör és zsíros kenyér árát. (1974-ben csalásért hat év börtönt kapott…) A hatvanas évek végére az „én mondom meg, hogyan szórakozol” már tarthatatlanná vált és a „zenés-táncos szórakozóhely” egyszeriben koncertarénává, kultikus találkozóhely lett.

A 2500 férőhelyesre tervezett szórakozóhelyen 7125-en szorongtak a Londonból hazaérkezett Omega Red Star (!) koncertjén. Megváltozott az előadók névsora. A házi zenekarnak szerződtetett Bergendy háttérbe szorult és jöttek az új kedvencek: 1978-ban robbant be a parkban a Piramis, a Korál, a P. Mobil, a Beatrice, a Color és a Tűzkerék. 1979-ben a Hobo Blues Band, az Edda, a Karthago és a Dinamit. 1980. május 27-én egy Edda koncert alkalmával a park bejáratához vezető lépcsők kőfalai leomlottak, s a baleset során öt fiatal megsérült.

... Ez már előre jelezte a közelgő véget: a Park nem bírta a terhelést és az állagmegóvás teljes hiányát. Hiába cserélgették egymást a kezelők és a tulajdonosok, csak a hasznot vitték, de a fennmaradásra mit sem áldoztak. A világörökség része, 1987 óta a vároldal lejtőjének látványa. Ennek közepén éktelenkedik egy szánalmas romhalmaz, bedeszkázott bejárattal, falrésekből kinövő gazzal… Kapuvári Gábor filmje az ötven éve született Ifiparkról: zenés múltidézés, a jelen siralmas állapotának bemutatása és a jövő esetleges lehetőségeinek felvázolása is. És itt már nem csak arról a 23 évről van szó, hanem a Várbazár egész 130 esztendejéről, amely idő alatt soha nem lehetett valódi funkciót adni Ybl-építményének, kivéve ezt a néhány esztendőt, amely azonban éppen a magyar beat-pop-rockzene hőskora volt!

A film igazi ritkaságokat is bemutat: sosem látott felvételeket a legendás Radics Béláról, vagy Baksa-Sós Jánosról, a Kex vezéregyéniségéről. Megszólalnak zenészek, történészek, építészek, de az alkotók még Nagy Kennedyt, a Nagyfa galeri vezéralakját is felkutatták! A filmből kiderül: ártatlanul ült…

A film bemutatója szeptember 30-án, 23:30-kor lesz az m1-en.

Szerkesztő-riporter: Kapuvári Gábor
Szerkesztő: Duray Réka, dr. Takács Dávid
Operatőr: Reich László
Vágó: Székely Attila
Rendező: Seres Tamás
Gyártásvezető: Császár Júlia

Címkék: ajánló

Flúg - készül a harmadik!

2011.09.28. 18:12 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar immáron 12 éves múltra tekint vissza. A jelenlegi felállás 2006 óta változatlan:
Barta Dani - dob
Dombi Ádám - basszusgitár
Lőrincz Zoltán - ének
Major Róbert - gitár

A 12 év alatt a Flúg számos sikert könyvelhetett el. Olyan zenekarok társaságában koncertezett mint a Black-Out, Lord, P.Mobil, Zorall és a Beatrice.Játszottak az EFOTT-on, a Félsziget fesztiválon és az Azfeszten.

Számos tehetségkutatón értek el szép eredményeket,aminek folyományaként az Universal ajánlott fel számukra előszerződést. A zenekar 2010-ben elkészített első videoklipjét, a Joggal & Örömmel című dalra, melyet a Black-Out-al közös lemezbemutató koncerten rögzítettek.
A legfontosabb állomás viszont 2009-ben történt a zenekar életében, mikor is megjelent második albumuk az Elviszlek magammal címmel. A lemez az Edge Record gondozásában jelent ment és mindenhol pozitív kritikát kapott. Idén nekiálltak a következő albumnak, de azért a munkálatok közben lesz idejük koncertezni is. Legközelebb október 29-én, Miskolcon a Cornerben láthatjuk majd őket.

https://www.facebook.com/pages/Fl%C3%BAg/143174972388306





 

Címkék: hírek

Bodriszatva a Shadowban!

2011.09.28. 16:26 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Tudjátok mi az a Bodriszatva? Gerencsér Károly egy szál gitárral.

Gerencsér Károly gyerekkora óta gitározik. Több alternatív-, progresszív-, psychedelikus-, folk-rock stb. formációban játszott már gitáros-szerzőként. 2000-től az InterPál zenekar énekes-gitáros-zeneszerző-frontembere volt, amellyel országszerte számos sikeres klub- és fesztiválkoncertet adtak.
Mostanában Bodriszatva néven, egyszálgitáros - általában "alternatív balladák" fedőnevű - akusztikus esteket ad.
Rendszeres fellépője  a Mediawave fesztiválnak, a győri NetVersFesztiválnak, a győri Rómer Háznak, egyéb budapesti és vidéki kluboknak, de játszott a Balatonfüredi Gitárfesztiválon, a Fishing on Orfűn is, írt még reklámzenét is.

A saját szerzemények mellett a külföldi és hazai „alternatív” zenei élet klasszikusai, gyöngyszemei, ritkaságai, valamint régi magyar slágerek átdolgozásai is békében megférnek egymás mellett a repertoárban, különös hangulatú egységet alkotva.

Ha kíváncsiak vagytok valami igazán különlegesre, akkor nézzetek le október 7-én pénteken a győri Shadow Rock Caféba.
A belépés ingyenes!

Bodriszatva
2011.10.07.
Shadow Rock Café
Kezdés: 19:00

Címkék: ajánló

KISS FOREVER BAND - A felnőttkor határán

2011.09.28. 13:30 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

16 év, 23 ország, több mint 800 koncert, 250 000 rajongó. Ezzel a néhány adattal lehet jellemezni a KISS FOREVER BAND munkásságát.

Az elmúlt 16 évben többször bizonyította  a zenekar, hogy érdemes az "Európa legnépszerűbb KISS emlékzenekara" címre, amit kemény munka és a KISS töretlen szeretete fémjelez. A kezdeti nehézségek után, mindenütt elismerően nyilatkoznak KISS rajongók a zenekarról, ami - a KISS rajongók nagyon kényesek - nagy dolognak számít. Még az eredeti banda is elismeri hogy az egyik legjobb alteregójuk a KISS FOREVER BAND.
A 16 év munkáját megkoronázandó, újra átélhetik a varázslatot a rock-és KISS rajongók a legendás KISS együttes "magyar hangjának" - KISS FOREVER BAND -  16.születésnapi koncertjén, 2011.október 7.-én a budapesti Barba Negra Music Club-ban!

Jöjjön el mindenki aki szereti a KISS-t, a rockzenét és "áldozzon" együtt a rock and roll oltárán!

Keep KISSin'
KISS FOREVER BAND

https://www.facebook.com/event.php?eid=278625012155740

Címkék: ajánló

Péntektől újra Hangfoglalás!

2011.09.28. 10:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Immáron hatodik éve rendezi meg a Hangszeresek Országos Szövetsége a Hangfoglalás kiállítást. Az eltelt időszak alatt az esemény Közép-Kelet Európa egyik jelentős zenei eseménye és a térség legrangosabb kiállítása lett.
A Hangfoglalás név ma már nem pusztán egy kiállítást takar, hiszen az esemény szervezője a Hangszeresek Országos Szövetsége az elmúlt öt év minden napján azon dolgozott, hogy ez az üzenet a lehető legszélesebb körbe terjedjen el és egész évet átfogó esemény-sorozattá váljék.
Országjáró roadshow, nyomtatott és elektronikus hangszer- és hangtechnikai magazin, nemzetközi zenei oktató tábor, országos ének-zenei verseny és számos egyéb közvetett és közvetlen zenei esemény, tartja folyamatosan frissen a Hangfoglalás nevet és a szellemiséget. Természetesen a legkiválóbb hazai és nemzetközi sztárvilág és szakemberek aktív közreműködésével, támogatásával.
A rendezvény soha nem látott médiafigyelmet kapott az elmúlt években, amelyből gyakorlatilag lehetetlen lenne felsorolást készíteni, hiszen a hazai televíziós stábok (híradós, kulturális, közéleti és zenei műsorok) folyamatosan forgattak.
A nyomtatott média is jelentős felületen foglalkozott az eseménnyel, mind előzetes, mind pedig beszámolók, értékelések formájában. Az internetes megjelenések pedig igazán káprázatosak voltak, hiszen a keresők százezres nagyságrendben ontották a Hangfoglalás név keresésekor a találatokat.

A kiállítás a látogatók számára 2011-ben is ingyenesen megtekinthető!

2011. 09.30-10.02.
SYMA Sport és Rendezvényközpont

A Hangfoglalás kiállítás szervezője:
Hangszeresek Országos Szövetsége
1132 Budapest, Visegrádi u. 32-34.
Tel: 06/1-330 9991
E-mail: hanosz@hanosz.hu
Web: www.hanosz.hu

 

Címkék: hírek

A magyar Rock TV a Hot Bird TV Awards 2011 jelöltje!

2011.09.27. 23:16 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Fantasztikus hírt kaptunk. Csatornánk a magyar RockTV két francia és egy lengyel csatorna mellett jelölést kapott az év zenecsatornája kategóriában a Hot Bird TV Awards 2011 versenyen, ahol 19 ország 159 csatornája indult 10 különböző kategóriában a jelölésért.Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra november 25-én kerül sor az olaszországi Velencében. Nagyon büszkék vagyunk a jelölésre, mivel a díj eddigi története során Magyarországról csak a Duna TV került korábban a díjazottak közé, és jelenleg is olyan nemzetközileg elismert csatornák vannak a további kategóriák jelöltei között, mint a Mezzo Live HD, a BBC Knowledge vagy az ESPN UK. A zenecsatornák kategóriája mellett, ebben az évben indult csatornaként, az év legjobb új csatorna díjára is esélyesek vagyunk.

Bölcskey Mike
vezérigazgató
Skyble Media Zrt

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása