Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Bemutatkozik a No more gravity!

2011.09.29. 22:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A No more gravity zenekar örömmel prezentálja minden kedves érdeklődőnek 6+1 számos, Falling with style című kislemezét, illetve a Jerking off című számukra forgatott videoklipet! A klip teljesen saját erőből forgott, a kislemez pedig, a szintén saját készítésű borítókkal együtt, ingyen letölthető (studió információk a borítón)!
A zenekar 2005-ben alakult de mostani, véglegesnek tekinthető formáját csak idén januárra érte el, az eddig megtett "út" és összeszedett tapasztalatok lecsapódása ez a kislemez. Számos helyen megfordultunk már, több vidéki városban, tehetségkutatókon de szeretnénk még több helyre eljutni és még több emberrel együtt bulizni. Akinek tetszik a lemez annak érdemes követnie a zenekar facebook oldalát (ahol meghallgathatjátok az összes számunkat egy egyszerű "Like" gomb nyomás után) és ellátogatni valamelyik bulinkra. Garantáltan nem fogja megbánni!"


Szilva János-basszusgitár, ének
Baranya Márton-dobok
Fábián Tamás-gitár
Lőrinczi Balázs-"MC"

kislemez letöltés:http://www.mediafire.com/?t9sb90cz80729sb

zenekari facebook:
https://www.facebook.com/pages/No-more-gravity/319336187997?ref=ts
 

Címkék: bemutatkozik a

1 éves a Pecsa Café rock klubja!

2011.09.29. 14:08 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Egy Blues Company bulival indult tavaly október 6-án és az első hónapban mindössze négy koncert volt. Azután felpörögtek az események, egyre szélesedett a paletta és hamarosan már nyolc-tíz bulit rendeztek havonta, majd 2o11-től  tizenötöt. A zenei kínálat is egyre színesebb lett, a hagyományos hard rock estek mellett mind több fiatal banda érkezett , a klub igazi rockcentrum lett, ahol a műfaj minden stílusa otthonra talált.

Olyan neves bandák koncerteztek  a klubban az elmúlt esztendőben, mint az S-Modell, a Rock Band, a Belmondó, a ZBB, Roy és Ádám, Slamó, a HIT Pink Floyd tribute, az ős P.Box, a Kugli, Takáts Tamás, Vörös István és zenekara, a hagyományos rockzenét játszó Kedélyes Urak, Mr. Basary,  Tengs Lengs és számtalan fiatal csapat, köztük a Fat Cat Band, A Milleneum Hippies, az iScream, a Breakthru, a Rockets, az Engine, az FG-4, a Super Bad Heroes a Twister, a Bugz és még rengetegen.
 Rendeztek Tunyó emlékestet Bill és Bajnok fellépésével, rock and roll énekes csajok estjét és egy fantasztikus emlékbulit az egykori Budai Ifjúsági Park tiszteletére, amelyen többek között Bródy János, a Liversing, Komár László, Bergendy István, Zalatnay Sarolta és a P.Mobil is színpadra lépett. Itt kapott állandó otthont a Radics Béla emléktársaság, akik havonta egyszer a Tűzkerék XT állandó fellépése mellett, riportalanyokat hívnak és fiatal blues bandákat mutatnak be. A vendégek sorában olyan legendás zenészekkel találkozhattunk, mint Szörényi Levente, Somló Tamás, Póka Egon, Charlie, Som Lajos, Ráduly Mihály.

Az ünnepi hét a klasszikus rockzene előtt tiszteleg, október 5-én a klubnyitó Blues Company játszik, 6-án az ős P.Box és előzenekara a Nevermind, 7-én a Kedélyes Urak és vendégei, Csiga Sándor a Black Box-ból, Kalmár Géza a Tunyogi Rock Band-ből,Csikós Csaba a Team-ből, Kocsi Miklós a Bajnok Rock Team-ből, Móré Imre a P.Box-ból csapnak egy jó kis jammelést, szombaton pedig a Zefi vezette Rock Band következik, akik az ősz folyamán havonta egyszer rendszeresen fellépneka Pecsában.

A hónap hátralévő részében többek között a Rolls Frakcióval, a Protekcióval, a Papp-Sárdy NBB-vel,  az Ultravaló-val,Vörös Pistivel, a Keep Floyding-gal, a Zapruder-rel találkozhatnak a látogatók.

http://www.pecsacafe.hu/

Címkék: hírek

50 éves a Budai Ifjúsági Park - filmtörténeti ritkaságok szeptember 30-án a M1-en!

2011.09.29. 00:14 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Ötven esztendeje, 1961. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a Várkert Bazárban a Budai Ifjúsági Park. A fiatalok szórakozásának színtere volt ez a hely, amely hamarosan kultikus találkozóhely és a magyar rockzene bölcsője lett.

Huszonhárom évet élt... Ez alatt az öltöny-fehér ing-nyakkendő korszaktól eljutott a tízezres, a fájdalomküszöb fölötti hangnyomású koncertekig. A „Rajnák nevű klubvezető” (Cseh Tamás: „Désiré bottal üti saját nyomát”) néhány esztendeig pofonokkal és gumibottal oktatta a fiatalokat a helyes magaviseletre és állapította meg a sör és zsíros kenyér árát. (1974-ben csalásért hat év börtönt kapott…) A hatvanas évek végére az „én mondom meg, hogyan szórakozol” már tarthatatlanná vált és a „zenés-táncos szórakozóhely” egyszeriben koncertarénává, kultikus találkozóhely lett.

A 2500 férőhelyesre tervezett szórakozóhelyen 7125-en szorongtak a Londonból hazaérkezett Omega Red Star (!) koncertjén. Megváltozott az előadók névsora. A házi zenekarnak szerződtetett Bergendy háttérbe szorult és jöttek az új kedvencek: 1978-ban robbant be a parkban a Piramis, a Korál, a P. Mobil, a Beatrice, a Color és a Tűzkerék. 1979-ben a Hobo Blues Band, az Edda, a Karthago és a Dinamit. 1980. május 27-én egy Edda koncert alkalmával a park bejáratához vezető lépcsők kőfalai leomlottak, s a baleset során öt fiatal megsérült.

... Ez már előre jelezte a közelgő véget: a Park nem bírta a terhelést és az állagmegóvás teljes hiányát. Hiába cserélgették egymást a kezelők és a tulajdonosok, csak a hasznot vitték, de a fennmaradásra mit sem áldoztak. A világörökség része, 1987 óta a vároldal lejtőjének látványa. Ennek közepén éktelenkedik egy szánalmas romhalmaz, bedeszkázott bejárattal, falrésekből kinövő gazzal… Kapuvári Gábor filmje az ötven éve született Ifiparkról: zenés múltidézés, a jelen siralmas állapotának bemutatása és a jövő esetleges lehetőségeinek felvázolása is. És itt már nem csak arról a 23 évről van szó, hanem a Várbazár egész 130 esztendejéről, amely idő alatt soha nem lehetett valódi funkciót adni Ybl-építményének, kivéve ezt a néhány esztendőt, amely azonban éppen a magyar beat-pop-rockzene hőskora volt!

A film igazi ritkaságokat is bemutat: sosem látott felvételeket a legendás Radics Béláról, vagy Baksa-Sós Jánosról, a Kex vezéregyéniségéről. Megszólalnak zenészek, történészek, építészek, de az alkotók még Nagy Kennedyt, a Nagyfa galeri vezéralakját is felkutatták! A filmből kiderül: ártatlanul ült…

A film bemutatója szeptember 30-án, 23:30-kor lesz az m1-en.

Szerkesztő-riporter: Kapuvári Gábor
Szerkesztő: Duray Réka, dr. Takács Dávid
Operatőr: Reich László
Vágó: Székely Attila
Rendező: Seres Tamás
Gyártásvezető: Császár Júlia

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása