Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Viking – albán invázió októberben

2011.09.06. 21:20 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

D-khant a Tirana Rockers basszusgitáros/zenekarvezetőjét kérdeztem a lemezről és az őszi turnéról.


Hogy állnak a lemezmunkálatok? Készen lesz időre?


Szarul. Tulajdonképpen augusztus közepére kellett volna készen lennie mindennek és sajnos nem tudtuk tartani a szoros határidőt. Így egy lassú nóta véletlenül lemaradt, amit holnap játszik fel Mikky Slade és Matt. Ez egy akusztikus verzió lesz. Minden dal készen van már és a végstádiumban kocogunk…jön a maszterelés.

Nagyon brutal lett minden régi Tirana dal, atom a hangzás, egyedi gitársoundok meg ilyesmi… és hát Gubi egy Istenkirály hanggal megáldott fazon! Az biztos, hogy nagyon meg fog lepődni úgy a közönség, mint a vájt fülű szakma.

Az esetleges fikázókra is felkészültünk, pont azért csináltunk mindent jól: D.Nem hagyunk támadási felületet.
Érzésem szerint ilyen hard rock itthon nincs máig sem és büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek annak, hogy Daczi Zsolt gitárművész dalait játszhatom és vihetem országról országra. Ezzel egyébként minden zenekari tag pont így van.

Október közepén indul a turné. Mely országokat érinti majd a Thunderbolt és a Tirana Rockers közös "támadása"?

Jaa,: D jönnek a vikingek meg az albánok: D :D.
Bánatunkra, először technikai okok miatt elmaradt a szeptemberi Skandináv turnénk, most meg sok-sok tényező miatt elmarad az európai és marad a Kelet-és dél európai rész, egyfajta tisztességből. Nem érkezett meg időben az a támogatói vonal, aminek már itt kellett volna lennie, illetve egy csomó híres és nyilván nagy banda bulijait kereszteztük volna Európában, ha végigcsináljuk október elejétől a turnét.

Öngyilkosság lett volna. Ráadásul jó lett volna a magunk részéről friss lemezzel ott lenni a turnén, az meg valószínűleg addigra meg sem lett volna… úgyhogy a biztosat választotta nagyon helyesen managerünk Roger és áttettük az egész turnét tulajdonképpen 2012 késő tavaszára.
Lett közben egy holland segítőnk is, így bővülni fog a 2012-es naptár holland helyszínekkel.

Gondolhatod, ez a pálfordulat ezer tennivalót hozott magával. Például nyilván innen intézünk buszt magunknak. Ezúton kell kiemeljem Gellér Tamás gitárost az AVATAR-ból aki a T.T.S. Travel Team Kft.-nél segít nekünk a busz dolgokban időt nem sajnálva.

Szerettem volna ha reklámot csinálhattunk volna az INVMUSIC magyarországi képviseletének is,de ők pld érthetetlen módon egész egyszerűen válaszra sem méltattak,pedig 1000 üzenetet hagytam nekik és ráadásul jó kapcsolat van velük a tavaly márciusi híres Tim Owens buli óta.Talán naív vagyok,de még mindig várom a válaszukat a mostani turnéval kapcsolatban.Felfoghatatlan számomra hogy az ingyen reklámot hogyhogy nem értékelik hazánkban akkor,amikor egy sor szövegért is fizetni kell a cégeknek mindenütt?

Úgyhogy most, ez a végső jelenlegi felállás, amennyiben választ kapunk Zentáról:

14-10-2011 Crazy Mama, Budapest, HUNGARY
15-10-2011 Rocktar, Kiskunfelegyhaza, HUNGARY
16-10-2011 Garaboncias, Szeged, HUNGARY
19-10-2011 Oldies Pub, Sibiu, ROMANIA
20-10-2011 Thunder Rock Club, Odorheiu, ROMANIA
21-10-2011 ??? Zeppelin Club, Zenta, SERBIA ???
22-10-2011 Zeljeznicar, Zagreb, CROATIA

A két zenekaron kívül mely zenekaroknak adtok még lehetőséget? Úgy tudom, hogy számodra nagyon fontos, hogy ez tényleg lehetőség legyen és ne üzlet.

Így van. Köztudott hogy annál vékonyabb bőr van az arcomon, hogy lehúzzak bandákat elő zenekari pénzzel… és hozzáteszem, néhány gázsiért dolgozó „művészünk” szégyene ez az állapot, hogy „fizetni kell”. Régen nem volt ilyen és én visszaerőltetem a sötét agyakba, hogy most sem muszáj ezt csinálni… no meg hölgyek, urak… tessék emlékezni honnan indultatok valaha és főleg hogyan!
Nem csak hogy nem kell fizetni a lehetőségért, de még a buszban való utazásért sem kell.
Személyes jó barátom a basszeros Güzü a Crossholder-ből és mi annyiszor segítjük egymást, hogy én az Ő zenekarát hívtam és a szegedi bulin már ott lesznek supportnak.
Minden helyszínre beengedünk magunk elé 1 esetleg 2 support bandát, de ne kérdezd hol illetve ki lesz, mert én ezt átpasszoltam az adott helyeknek. Van lehetőség, tessék kihasználni!
Azt tudom, hogy Kiskunfélegyházán Wisdom lesz. De van, ahol azt olvasom, hogy ingyenes bulit adnak, ami furcsa mert ők ott support és a buli belépős (igaz vicc áron) hol meg azt, hogy ők a fő banda és mi a turnézók a support. Persze én semmin nem lepődöm már meg: D.
Azon sem emelném a szemöldököm, ha netán be sem engednének Kiskunfélegyházán: D, vagy netán fizetnünk kellene, hogy felléphessünk egyáltalán: D.
 
Ki szervezte le ezeket a turnéállomásokat?


Van, amit a management, van ahova hívtak bennünket konkrétan. és nagyon… és van, amiben én segítettem. A 2012-re való átköltöztetésben viszont minden egyes koncerthelyszín egyetértett, így ugyanazok a helyszínek lesznek /plusz néhány/ amik lettek volna most.Én egyébként örülök, mert addigra a nép hallgathatja, megismerheti a dalainkat és nem egy ismeretlen magyar bandára jön majd be, hanem a TIRANA ROCKERS-re…”tudod, arra a magyar bandára”: D

Milyen fogadtatásra számítotok Romániában és Szerbiában?

Tökéletesre, mivel az ottani közönség még mindig megmaradt igazi tisztességes rockernek. Én Romániában pld. soha nem találkoztam gumirockerekkel, itthon viszont rengeteggel… sajnos.
Ugye nem baj, ha ezt kimondtam?
Egyébként meg nem érdekel senki ellenvéleménye, mert igazam van. Horvátországban meg komoly közönsége van a Thunderbolt-nak, ráadásul egy kisebb fesztivál lesz az ott egy csomó bandával… úgyhogy király lesz az is.
Itthon meg az lesz, ami lesz… ami szokott lenni. Vagy 50 ember, vagy 250.Amilyen szép volt a klubélet, úgy lett mostanra szar az is és ennek a helyzetnek is van egy pár bűnöse.

A Facebook-on látható az új koncertszerkód. Valóban hastáncosnőkre való csilingelőkkel leszel felvértezve? :) A többiek is átalakulnak?

Igen, a piros kendőscsilingelős cucc az kell, az albános: D, én meg roma vagyok: ) Nem kell félteni a többieket sem, egyik öltözéke sem szokványos és igazából kell, hogy felismerjenek és kiemeljenek az emberek az átlagból. Mi sem zenében, sem kinézetben, sem semmiben nem akarunk átlagosak lenni.Egyikünk sem a leányneveldében végzett (pedig jártunk oda csak másért: D) a mi fazonunk már rég kialakult én úgy gondolom.

Cselesen ki lett téve nemrég az egyik Tirana dalból egy szólórészlet, és aki megmondja melyik dalból való, az kap egy dedikált cd-t. Lett nyertes végül?

Nem: D, nem lett hála Istennek és ez király, hiszen ennyire lesz brutal az új hangzás. :D…majd meghalljátok!





 

Címkék: interjú

Superbutt: Music For Animals DIGI 2 CD! - Rendeld meg!

2011.09.06. 18:59 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Rendeld meg a Superbutt új lemezét, hogy Tiéd legyen az egyik exkluzív limitált DIGI PACK példány, már a megjelenéskor!

A pólós csomaghoz egy koncertbelépőt adunk ajándékba, amely felhasználható bármelyik tetszés szerinti Superbutt-koncertre október 1-től december 31-ig! Így a pólóért és a szabadon felhasználható koncertjegyért csupán 2499 Ft-ot kell fizetned a CD árán felül! A koncertjegy a szeptember 30-i lemezbemutatóra NEM érvényes!

Lemezbemutató koncertjegyes csomagot is választhatsz, így a szeptember 30-án, a Dürer-kertben megrendezésre kerülő lemezbemutató koncertre 400 Ft-tal, olcsóbban, mindössze 1499 Ft-ért juthatsz be! A koncertjegyes csomagot, csak a megjelenés napjáig lehet előrendelni, hogy időben el tudjuk juttatni hozzád!

A Dupla Cd tartalma:

Tracklist:

Disc 1:
1. Cleaver
2. Best Plays
3. The Devil You Run With
4. Natasha
5. Out Of Reach
6. Of This Gloom
7. Ugly Head
8. Evil Blues
9. Revolting Kids
10. The Murder Of Socrates

Disc 2:
1. Pont középre
2. Túlütés
3. Pokolra kell
4. Szikra
5. She's A Lady
6. Panic
7. Rockin' In A Free World

http://www.myspace.com/superbutt

http://www.superbutt.net/

http://www.metalshop.hu/
 

Címkék: hírek

Sörolimpiai lázban égve - Faragj verset!

2011.09.06. 16:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Sörolimpiai Csapatjátékok számomra egyik legmókásabb és talán legnehezebb feladata a versfaragás volt.


A hét csapat (Bogyók, Zetor, Rossz szokás, Vegyes Horda, Steroid, Vasmacska, Sördögök ) 12 általunk meghatározott szóból próbált valami értelmeset összehozni. A szavak a következők voltak: másnap, sör, sátor, zorall, mágnes, konferencia, züllés, keksz, stex, babfőzelék, bőr, orr.
A zsűri nem csak a verseket, hanem azok előadásmódját is értékelte. A septiben összedobott alkotások általában lényegre törőek és méltán tükrözik azt a remek hangulatot, amit a táborban uralkodott.
Vigyázat! A versekben lévő szavak és szóösszetételek megzavarhatják az érzékenyebbeket! :)


Bogyók:

Mert a legjobb történetek a másnappal kezdődnek,
És Zorall este után a viszontlátott babfőzelékkel végződnek.
Nem emlékszünk, miért, de bőrünk és orrunk kekszben fürdött,
S a stex hatása alatt MZ/X egy mágnest küldött.
Ez a mágnes elrepített egy konferenciára,
És ez a sátor volt a züllés palotája.
Folyt a sör, bor, pálinka,
Ez volt 2011 Sörolimpiája.


Zetor:


Újabb másnap dől a sátor,
Zorallkodjon aki bátor,
Igyál, oszt ha van rá stexed,
Zabálnod kell, egyél kekszet,
Megfingat a babfőzelék,
De züllésből van itt elég,
Bőrödön a tetoválás,
Orrcimpádon folyik hányás,
Elfogyott a puncimágnes,
Nem mos véres ruhát Ágnes,
Van itt minden, kaja, pia,
Kezdődik a sörkonferencia.

Rossz szokás:

Rossz szokás volt oly bátor,
Eljöttünk Megyerre, áll a sátor
Tegnap másnap volt keményen,
Orrunk a sörtől a földig ér le,
Zorall tábor, mint a mágnes,
Itt van motoros, paraszt, s nemes,
Három napos durva züllés,
Sáros a bőröd, lehányva az ülés,
Kéne egy kis babfőzelék,
Facsarja mindenki belét,
Hétfőn vár ránk konferencia,
Ott nem lesz sajnos ennyi jó pina,
Otthon szól anyád, ne fiam, ne
Addig keksz, pina, stex, rum
Az életünk, oh, jeh.

Vegyes horda:

Első nap mágnesként vonzott a sörsátor,
Csajok gyorsan megszabadultak a ruhától,
A konferenciára nem értem oda,
A züllés lett ennek az oka,
Másnap a zsebemből kifogyott a stex,
A sátramban a babfőzeléktől sok lett a keksz,
Az orrom már nem bírta a szagot,
A popóm bőre meg kipattogott,
Vigasztal a tudat, hogy zorall volt ez a tábor.

Steroid:

Zorall koncert lesz a héten,
Elindultunk mind a négyen,
Sörrel teli a kocsi,
A lengéscsillapító sem bírja már,
Sátort vertünk másnap éjjel,
Orromon jött ki a babfőzelék léje,
Konferenciát tartottunk az éjjel,
Ki kekszelt az exemmel?

Vasmacska:

Fú de rossz ez a másnap,
A sörtől majdnem behánytam,
A zorall vonz, mint a mágnes
Nálunk meg van egy Ágnes,
Maradt tegnapról egy csomó pia,
Kezdődhet a konferencia
Babfőzeléktől lebeg a sátor,
Szagától leesik az orr,
Ki a fasznak kell még keksz,
Ha van még egy csomó stex.

Sördögök:

Zorallal buliztam tegnap este,
Másnaposan ébredtem ma reggel,
Adjatok egy kis kekszet,
Utána meg egy kis stexet,
A sör mágnesként vonzott engem,
A sátramban babfőzeléket ettem,
Jani felkiált: züllés
És akkor beindult a pörgés,
orrba rúgott a csajom
És még mégsem csalom,
A bőrt is lenyúzta rólam,
És mégsem maradok józan,
A konferenciáról pedig elkéstünk
Mert Megyeren jól betéptünk.

http://www.zorallsorolimpia.hu/




 

Címkék: beszámoló

süti beállítások módosítása