Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

A Twister újra Budapesten!

2011.09.07. 23:21 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar augusztus elején tartotta lemezbemutatóját a Club 202-ben. Az Ördög lánya megjelenése várakozáson  felüli néző számott vonzott a régi Wigwam falai közé.

A Twister szeptember 30-án újra lecsap, de most a PeCsa Café színpadán. A zenekar korai kezdést tervez, előzenekar nélkül, hiszen a koncert után rögtön indulnak Székelyudvarhelyre,  a Thunder Rock Club meghívásának eleget téve.

Twister koncert

2011.09.30.
PeCsa Café, Városliget
Kezdés: 20:00
Belépő: 500 HUF

 http://www.twistermusic.hu/
 

Címkék: ajánló

Eyes of Insanity Night Tiszaföldváron!

2011.09.07. 21:20 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Október 22-én a tiszaföldvári Kis-Sportban bekövetkezik majd az Eyes of Insanity Night elnevezésű zenés hangoskodás. Négy zenekar fogja ez elkövetni. Név szerint: Progness, DeviANT, Over My Dawn, Ecleptyca.
A Prognessről azt kell tudni,hogy négy szimpatikus magyar fiatalember alkotja a csapatot, a facebook profilukon a bió mégis spanyol van. Aki rá akar jönni ennek a dolognak a nyitjára, nézzen utána, aztán szóljon nekem:) A füzesgyarmati  DeviANT  zenekarról már hallottam, sőt láttam is őket a Bandák Csatája tehetségkutatón, illetve azt is tudom,hogy az első album után,ami az End of Revolution nevet kapta, készül a második is.
Hogy az Over My Dawn produkciója remek lesz, azt már most borítékolom. A srácok nagyot alkottak Kengyelen is és ha kitartóan és kellő alázattal teszik a dolgukat, sokan fogják ismerni hamarosan a nevüket. Az Ecleptyca zenekar 2006-ban alakult és zenéjükben sok fajta stílus keveredik a klasszikusabb metáltól, a hardcore-on át a modern metalcore-ig. Fontosnak tartják viszont azt,hogy szövegeik mindennapi dolgokról mesélnek és talán erőt adhat másoknak a nehézségek leküzdésében.

Ők négyen várnak mindenkit itt:
Tiszafoldvar Kis -Sport Kossuth ut
Belépő: 500 HUF
Kapunyitás: 19:00

 

Címkék: ajánló

Nem csak a húszéveseké a világ - A Smith and Friends zenekar

2011.09.07. 17:40 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Van egy zenekar Magyarországon, amiben a tagok átlagéletkora 50 év. Hát ilyen van több is, mondhatná bárki. Az lehet, viszont ez a zenekar két éve alakult! Ismerkedjünk meg a Smith and Friends zenekarral.


 Honnan jött az ötlet, hogy zenekar alapítsatok?  Nagyon találó a név. Van köze bármihez is, vagy csak ez pattant ki?


A zenekar alapításának gondolata 2009 tavaszán kezdődött, egy kedves ismerős kollégával, akivel egy telephelyen dolgoztunk. Egy beszélgetésünk alkalmával valahogy szóba került a zene, és megemlítette, hogy dobol, na, ez a jel, mert én meg csak otthon magam szórakoztatására játszottam gitáron. Sajnos Ő már nincs a zenekarba, mert munkabeosztása mellett nem tudja vállalni. 

Eleinte csak egy faházban /ketten / játszogattunk, ő dobolt én meg gitároztam.  Nemsokára felmerült mindkettőnkbe a zenekar alapítás vágya. Sokszori próbálkozás után, hirdetés útján megtaláltuk a megfelelő embereket, így 2009 őszén elkezdődött a számtanulás és elindult a Smith and Friends zenekar a rögös úton. Nevünket a dobos barátunk /aki már nincs közöttünk / ajánlotta a nevet, miután engem Kovácsnak hívnak. Aránylag nagyon korán 2010 márciusában beugrottunk a mély vízbe, mert ekkor volt az első koncertünk, a Mániában. Nagy sikerünk volt, igaz csak barátok és a családjaink előtt.
 
 Van-e a zenekar bármelyik tagjának komoly zenész múltja?


 Zenekarunkban érdekes módon mindig a basszus gitárosok rendelkeztek zenész múlttal, de Ők is hobbi szinten játszottak különböző zenekarokban.


Beszéljünk kicsit az Ifi Parkról, hiszen annak kapcsán találkoztunk másodszorra. A zenekar színpadképe is azt mutatja, hogy a mély nyomot hagyott bennetek a 60-évek. Mennyire mélyet?

 Zenekarunk összetétele határozta, meg hogy milyen zenét játszunk. Az első időszakban még nem, mert a basszusgitáros barátunk csak 36 éves volt /Ő sincs már a zenekarban, de jelenleg a pengetős szekció átlag életkora 57év 6 hónap, énekesünk 52. évét tapossa, egyedül a dobosunk fiatal. Azt hiszem ebből is lehet látni, a 60-as évek zenéje mélyen beivódott  a bőrünkbe, a Teenager Party az Ifjúsági Park, a Goli, az Eklub ,a KEK  Radió Luxemburg stb /sorolhatnám egész nap /, a vérünk részévé vált. Ezt tükrözi a színpadképünk is, hiszen a klasszikus felállásban játszunk.

Nagyon bejött nektek ez a stílus. Tudatos volt a "beöltözés" ötlete, vagy ez is csak úgy jött?

Részt vettünk a Bandák Csatája tehetségkutató versenysorozatban, azzal a tudattal, hogy a sok remek fiatal zenésszel nem tudjuk felvenni sikerrel a harcot, de megmutattuk, hogy a zenében nincs sem korhatár sem kor, a zene nem korfüggő a zene az mindig zene marad. A tetszési index jó volt, hiszen a "sörényüket" lóbálva hallgatták zenénket, akik ott voltak.

A zenei irányzatnak megfelelő öltözék szinte adta magát, mert számaink döntő többsége a hippi korszak zenéje. Cream és Eric Clapton meghatározója ennek az időszaknak.

A zenekar átlagéletkora 50 körül jár. És a közönségeteké?

 Pár  zenekart  ismerünk ill. szervezőktől tudjuk hogy nagyon nehéz még nagy sztároknak is a közönséget odavonzani, mert az embereknek a megélhetésük is bizonytalanná vált ezekben az években. Ha közönségről beszélünk, akkor majdnem csak a barátok és ismerősök, ill. a családról beszélhetünk, mert még mások nem igazából ismernek minket, és a zenénket. Mi szinte mindent megteszünk azért, hogy egyre több és több emberhez jusson el a hír, van egy zenekar, aki ilyen és ilyen számokat játszik.

Természetesen nem csak mi játsszuk ezeket a zenéket, hiszen több "öreg rocker" zenekar van szerte az országban. Az átlag életkora a hallgatóságunknak kb. 50 év. A tehetségkutató versenybe illúziók nélkül neveztünk be, szerettük volna megmutatni azt, hogy a rock 50 feletti előadókkal is rock marad, hiszen a szlogen is így szól, a rock örök és elpusztíthatatlan.

 A repertoárotokban látok két saját dalt? Van több is?

Természetesen vannak saját számaink összesen 9, amiből "stúdió felvétel" csak 4-ből készült. Sajnos nehéz összehozni a házi "stúdiói" felvételeket, de szándékunkban áll a többit is elkészíteni. A My Music oldalain hallható 3 számunk.

Hol láthatunk benneteket legközelebb?

Szeptember 18. 10:30 Delírium Music Pub


http://smithandfriends.uw.hu/

Címkék: interjú

Szeptember 11- én Magyar Dal Napja!

2011.09.07. 12:50 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Vasárnap hét vidéki városban és tizenhét budapesti helyszínen, azaz közel negyven színpadon várják rajongóikat a honi előadók, a vokális magyar zene ünnepén.

Idén Nyíregyháza a Magyar Dal fővárosa. A szabolcsi megyeszékhely a város szinte minden pontján állít majd színpadot.  A nagyszínpad műsorát Presser Gábor nyitja meg, és a  Dimenzió együttes utcabálja zárja. Nyíregyházán még másnap is tartanak az ehhez kapcsolódó rendezvények, hiszen hétfőn Karácsony János tart énekórákat a helyi fiataloknak, helyi iskolák tanórái keretében.
Egerben Kovács Kati koncertje lesz a a fő szenzáció, de színpadra lép az Első Emelet és a Kerekes Band is.  Salgótarjánban a KFT koncertje lesz az est fénypontja.
Budapesten tizenhét helyszínre várják a magyar dal szerelmeseit és mindenkit, aki vágyik a közös ünneplésre. A Camponában olyan előadókkal találkozhat a közönség, mint a Bikini, a 100 Folk Celsius és a Karthagó. Itt egy különleges kiállítás is várja majd a látogatókat: relikviagyűjtemény a magyar rock és popzenei élet nagyjainak a tárgyaiból.
A Bem Rockparton idén is rocktörténeti múltidézésre hívnak a szervezők: koncertfilmeket vetítenek, majd akusztikus zene csendül, és a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek rock-életének kulisszatitkait fedi fel vendégeivel az est házigazdája, Török Ádám és a Mini Trió.
 
A Gödör Klubban húsz tehetséges fiatal zenekar mutatkozik be a közönségnek. A délután kettőtől, hajnali kettőig tartó buli újszerű hangzást, friss, lendületes, fiatalos programot ígér, nem csak fiataloknak. Ismét lesz Szerzők Színpad a Zöld Pardonban. A programot délután 5-kor Caramel nyitja, aztán este 10-ig népszerű előadók váltják egymást a deszkákon. Ott lesz a Supernem, a FreshFabrik, Belmondo, és Akkezdet Phiai, Éliás Junior, a Mystery Gang, és a Turbo zenekar is.

A részletes program, helyszínekkel és előadókkal megtalálható a Magyar Dal Napja honlapján.

http://www.magyardalnapja.hu/


 

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása