Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Wisdom - interjú

2011.09.12. 21:10 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Nehéz dolgom van, hiszen az új énekessel, az új lemezzel és egyáltalán az új Wisdommal kapcsolatban már mindent megkérdeztek, amit meglehet. De persze, nem adom fel:)

Mikor először találkoztunk, számomra az jött le a veled való beszélgetésből, hogy minden eszméletlen tudatos és pontosan megtervezett a zenekarral kapcsolatban. A tudatosság ebben a szakmában nem mindig elég. Mi kell még?

Sokan azt mondják a tudatosság nem biztos, hogy jó, sőt talán még rossz is, jöjjön inkább minden ösztönből, és úgy csinálja az ember, ahogy éppen abban a pillanatban érzi. Előnye és hátránya is van mindkét megoldásnak, de én több előnyét látom annak, amikor egy zenekar kitalál egy koncepciót, és azt követi. Persze, ha már látszik, hogy az út nem vezet jó irányba, akkor nyilván nem kell tovább menni rajta fejjel a falnak, össze kell ülni a csapatnak, és kitalálni, hogy merre tovább.
Amúgy meg rengeteg minden kell még, a tudatosság csak egy téglája a várnak. Viszont lehet, hogy egy egész interjú is kevés lenne ezt megbeszélni.

 Az új lemez mellékletként látott napvilágot. Ez most a legpraktikusabb és legcélravezetőbb módja annak, hogy egy lemez eljusson a célközönséghez. Viszont annak "megmérése" hogy hány embernél talált célba, mindig nehéz. A megjelenést követően, mostanáig miben volt érezhető a növekedés? Vagy ezt majd igazán az októberben induló turné során lehet lemérni?

Elég sok visszajelzés jön a nyári fesztiválszezonban is, de persze majd az önálló turné fogja megmutatni, hogy mennyi az annyi. Rengeteg levelet kapunk, sok az interjú, a média is odafigyel ránk, szóval érezzük a lemez pozitív hatását, de ez még csak egy lépés a sok közül. Nagyon alulról kellett kezdenünk, szinte kezdetektől, újra felépíteni a Wisdom nevet, úgy néz ki jól haladunk, meglássuk...

Megmondom őszintén, hogy mikor először hallottam arról, hogy a Wisdom újra aktív, azt volt az első gondoltam, hogy nehéz lesz. Nehéz volt?

Nem mondom, hogy nehezebb, mint gondoltam, de nagyon nehéz. Szerencsére 1x már ezt végigjártuk, mármint a nagyon mélyről fölfelé utat, és ugyanazt, vagy egész hasonló módszereket követve, nagyon úgy tűnik, hogy másodszorra is működik a stratégiánk. Persze ehhez kellett egy jó lemez, meg sok minden más, úgy néz ki sikerült.

Bár nem szeretem, mert értelmetlen, bárki népszerűségét facebook lájkok alapján lemérni, de Ti belülről a visszajelzések, rajongói levelek stb. alapján azért meg tudjátok ítélni, hogy az a több mint 2000 ember, aki Titeket szeret, kimozdítható a számítógép elől és elmegy egy Wisdom koncertre?

Pontosan ezen vagyunk. A mi közönségünk mondjuk mindig is mozdítható volt, sosem volt gond az önálló bulikkal, mindig sokan voltak. Most egy kicsit más a helyzet, sokkal több a homerocker, és ez köszönhető az egyre soványabb pénztárcáknak is, viszont az októberben induló jubileumi turnénkat ingyenessé tettük, így legalább az nem lehet kifogás, hogy valakinek nincs pénze a belépőre:)

Zorall Sörolimpia. A koncert tökéletes volt. Az új frontember profi, sőt az egész produkció egy hosszú évek óta együtt zenélő csapat benyomását keltette. Mennyi munka van e mögött? No, meg főleg fegyelem.

Köszi, örülök, hogy ez jött le a színpadról. Rengeteg munka is van benne, de az is fontos, hogy mindannyian el szeretnénk érni a kitűzött célokat, és ezért megtesszük, amit a haza megkövetel.

Nyilván, ha van egy egységes koncepció, akkor a tagoknak alá kell vetniük magukat annak, különben szétesik a produkció. Amúgy azt veszem észre, hogy sok zenekar kezdi ezt észrevenni, és dolgoznak is rajta. Sokszor a kitartás még nem az igazi, de szerintem egyszer el kell kezdeni komolyan csinálni, amit csinálsz, különben nem sok értelme van.

A februárban megjelent videoklipben Gábor még álarcot visel. Mennyire növelte az érdeklődést a zenekar iránt ez a fajta titkolózás? Bejött a terv?

Elég erőteljesen, pedig sok célja valóban nem volt azon kívül, amit mindig is mondtunk az interjúkban. Egy korszakot kellett lezárnunk, és egy újat nyitnunk, és mi így hidaltuk át. Sokan azt hitték, valami ismert énekes van a maszk mögött, sőt a legtöbben Nahira tippeltek, de senki nem számított egy új arcra. Szerintünk pedig ezzel dobtuk a legnagyobbat; egy olyan énekesünk lett, aki tiszta lappal indul, nincsenek hozzá fűzött előítéletek, nagyon fiatal és nagyon tehetséges; benne van a jövő.

Dél-Amerikai, japán és román kiadók. Dolgozó emberek vagytok. Mi lesz, ha ezek a dolgok komolyra fordulnak?



Javítok. Észak és Dél-Amerika és Japán, azaz Ázsia. Romániában terjesztőnk van. Én úgy vagyok vele, hogy az ember egyszer él, hülye lennék kihagyni, ha jönne egy olyan lehetőség, hogy azt csinálhassam, amit igazán szeretek, ha van egy kis esély a kiemelkedésre.

Kell persze az anyagi háttér, de én mindig azt mondom, hogy ha az ember igazán akar valamit, akkor meg tudja oldani, hogy azt csinálhassa. Vagy így, vagy úgy, de meg tudnám oldani, csak akarni kell. Beszéltem és beszélek pár zenésszel és tudnék mesélni kinek milyen lemondással jár az, hogy azt csinálhassa, amit szeret, de megteszi, mert különben mitől lenne boldog? Átlagos életet bárki tud élni, az az élet velejárója, kicsit kiemelkedni ebből, az az igazi boldogság.
 

Köszönöm az interjút!

http://www.wisdom.hu/

 

Címkék: interjú

EGO hétvége

2011.09.12. 14:23 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Pénteken először lép fel a  pécsi  Inferno színpadán az EGO Project. Ezzel a koncerttel veszi majd kezdetét az EGO hétvége, melyben négy vendégbanda is segíti majd a csapatot. Pécsett a Noctis és a Sick Room végzi el majd a bemelegítést, szombaton pedig a Balddog és a Phlegethon zenekar lesznek az EGO vendégei.

Az Inferno több apropóból is első lesz, hiszen a debütáláson túl, egy vadiúj dal ősbemutatójának is fültanúi lehetnek az érdeklődők.
Szombaton hazai pályán találkozhatunk a zenekarral, hiszen a Big Bike szinte második otthonuk. Itt ami még  biztos, a jó hangulaton kívül, az olcsó sör és az ingyenes belépés! Természetesen az új dalokból itt is hallhatunk majd ízelítőt.

2011.09.16.
Inferno - Pécs
vendég: Noctis,  Sick Room

2011.09.17.
Big Bike - Budapest
vendég: Balddog, Phlegethon


http://www.ego-project.hu/
http://www.facebook.com/EGO.Project.hu


 

Címkék: ajánló

Thornwill - interjú

2011.09.12. 12:08 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Izgalmas és eseményekben gazdag évetek volt, legalábbis az első 9 hónapra ezt már bátran kijelenthetjük.

Kezdjük talán a Bandák Csatája tehetségkutatóval. Miért határoztátok el, hogy indultok ezen a megmérettetésen?
 

 
Azért, hogy rock sztárok legyünk, és felfedezzenek minket, és befussunk:) no, meg jó dolgokat hallottunk a Bandák Csatájáról, több helyről is. De ez tuti, hogy idén volt egyáltalán? :)
 
 Az összesítésben a 12. helyen végeztetek 45 zenekar közül. Mennyire érzitek ezt jó eredménynek?

Nekem megfelel :) Igazából nem nagyon szeretnénk már tehetségkutatókkal foglalkozni.
 
Februárban Kalácska Gábor látott Titeket vendégül a Magyar Hangok című műsorában. 1 óra tömény metal:) Milyen visszajelzéseket kaptatok ezzel az interjúval kapcsolatban?

Az egyik legkiugróbb visszajelzés az volt, hogy a következő néhány napban a honlapunk látogatottsága megtriplázódott, közel 300 albumletöltés volt naponta. Ez elég nagy szám a mi esetünkben. Ilyen látogatottság csak akkor van, ha sikerül kiadnunk valami újdonságot, kipet, számot, lemezt, vagy valami más érdekességet.
 

 

Szintén az év elején derült ki, hogy az egyik X-box játékfejlesztő cég a Ti  zenéteket választotta az egyik játékához? Van tudomásotok arról, hogy magyar zenekart ilyen megtiszteltetés ért volna?

Nem hallottam róla, de elképzelhető. Majd ha az Electronic Arts választ minket, vagy a Guitar Heroban lehet tolni a Thornwillt, akkor leszek igazán büszke a dologra.De a lényeg ebben is az, hogy a Creative Commons licensz működik, ugyanis az ilyen eseteket ennek köszönhetjük. Megtalálják a zenénket, és elterjesztik anélkül, hogy nekünk kellene foglalkozni vele.
 
 Metalfest. Hogy jutottatok be? Milyen élményekkel távoztatok a fesztiválról? Mi az, amiért megérte ott lenni?

Előző évben különdíjként nyertük a fellépési lehetőséget a fesztiválon. Nekem nagyon jó emlék a Metalfest, egyrészt maga a fesztivál is nagyon jó volt, csúnyán berúgtunk, mindhárom nap, másrészt, jó volt egy ilyen profi színpadon játszani, ilyen jó körülmények között. Főleg hogy az ex dobosunk hangosított minket :) Így aztán szóltunk is mocskosul :) Viszont sajnálom, hogy ennyivel kevesebben jöttek, mint előző évben.
 
Tavasszal kiderült, hogy a Paiste a Thornwill zenekar anyagát meghallgatva, úgy döntött, hogy endorseri szerződést ajánl. Mit jelent ez az együttműködés számotokra? Mit szóltatok a döntéshez? Hogyan éltétek meg?


Először nagyon meglepődtünk, természetesen nagyon örülünk a dolognak. Az együttműködés azt jelenti, hogy kapunk cintányérokat, nemsokára megkapjuk a második szériát, egy készletet már kaptunk, valamint van egy 50%-os kedvezmény vásárlásra. Ezen kívül felkerülünk a Paiste oldalára, mint hivatalos endorser.

Ezért cserébe nekünk a Paiste cineket kell használnunk, fotókon nem illik más márkával megjelennünk. Valamint jelentkeznünk kell félévente egy aktuális sajtóanyaggal, hogy mik történtek velünk, stb stb, hogy lássák az aktivitásunkat. Ennek tükrében döntenek arról, hogy módosítanak.e a szerződésen, vagy nem. A módosítás lehet pozitív is, mondjuk, magasabb kategóriába sorolnak minket, ha aktívabbak vagyunk.
 

 Néhány nappal ezelőtt személyesen is találkoztatok a Paiste képviselőjével. Milyen volt ez a találkozó? Milyen hangulatban telt?

Nagyon jó hangulatban telt, a Paiste képviselője egy észt arc, aki szintén zenél is, és ismer nagyon sok embert a szakmában, össze tud hozni pl. találkozót más ismert dobosokkal. Sok mindenről beszélgettünk, fellépések, workshop, reklám, molinó. Küldenek nekünk egy ajándékcsomagot is, pólókkal, reklámanyagokkal, zászlókkal, ilyesmi.
 
 Nemrégiben együtt léptetek fel a brit thrash bandával, a Helgrinddel. Mennyivel volt másabb ez a koncert, a hangulatát tekintve? Másabb volt egyáltalán?

Én nem éreztem nagy különbséget hangulatban, nagyon jó buli volt, jó arcok, kicsit fáradtak voltak szegények, a 24 órás út miatt, de tolták rendesen :)
 
Ezerrel dolgoztok az új albumon. Mit lehet erről elárulni?

10 nótát tervezünk, két - három videót, felveszünk egy számot az első Thornwill demóról is újra. Dolgozunk ezerrel az anyagon, sajnos lassan haladunk, de mostanában kicsit belehúztunk. Mindenkinek megvan a titkos polgári élete, ami kicsit lassítja a haladást, úgyhogy nehéz néha összeegyeztetni dolgokat, de kifejlesztettünk egy munkamódszert, amivel elég jól tudunk haladni. Ez pedig úgy néz ki, hogy Álmossal  szinte mindent ketten csinálunk:)

Egy dolgot viszont 100%-ra ki tudok jelenteni a készülő anyag kapcsán, mégpedig azt, hogy sokkal, de sokkal erősebb anyag lesz az előzőnél, kőkemény számok lesznek, sokkal gyorsabb lesz az anyag, olyan témákat hoztunk eddig, amikben nagyon nagy potenciált érzek. Technikás is rendesen, szóval előadni sem lesz könnyű. Kíváncsian várom, hogy ki milyen hatásokat fog majd belehallani:) 
 
Az albummal párhuzamosan készül az új honlap is, egy letisztult, egyszerűbb, de a közösségi oldalakkal jobban együttműködő holnapot csinálunk.
Remélem, büszkék lesznek ránk itthon is, annak ellenére, hogy továbbra sem magyarul toljuk.

http://www.thornwill.com/


 

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása