Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Hangerilla - 2011 a változás éve

2011.09.20. 21:16 | Metalkilincs | 1 komment

A 2008-ban alakult zenekar első éveit , mint oly sok más zenekar esetében, a tehetségkutatózás tette ki. A legutolsó olyan jól sikerült, hogy Tatabányáról elhozták a Peron első díját, mely egy videoklip volt.  Ez a videoklip azóta már elérhető  volt a Music Channel, 1 like rock című műsorának nézői  számára is, sőt egy interjú is tartozott a bemutatkozáshoz, melyet a Hegyalja Fesztiválon rögzítettek. Sajnos a zenekar idén nem volt a fellépők között, de ami késik az nem múlik. Eddig is voltak a zenekarnak szép pillanatai, hiszen komoly közönség előtt mutatkozhattak be a tavalyi SzeptEmberfeszten, illetve a Káosz fesztiválon, ahol a Neo FM rádió élőben közvetítette a velük készült interjút.
A zenekar most egy komoly fordulóponthoz érkezett, hiszen készül az első lemez, amire már oly régóta készülnek. Ami viszont friss történés, hogy felkerültek az újjászületett RockinforM magazin "New kids on the rock" elnevezésű válogatás lemezére. Így még a lemezmegjelenés előtt egy daluk biztosan eljut több ezer zeneszeretőhöz.


A zenekart legközelebb szeptember 23-án pénteken, a kecskeméti Kilelében láthatjuk és hallhatjuk.

http://www.hangerilla.hu/
http://www.facebook.com/hangerilla

Címkék: hírek

Bemutatkozik az All Falls Down zenekar!

2011.09.20. 20:02 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Szabadszállási All Falls Down zenekar 5 éve indult útjának, azóta kitartóan járják a metal bandák rögös útját. A számos tagcserét megélt formáció zenéjében a dühös modern metal riffek mellett ízes dallamokat és hardcore hatást fedezhetünk fel.


Eddigi egyetlen hangzóanyagukon 3 szám található, melyek le is tölthetőek a zenekar weboldaláról. Még ebben az évben újra beköltöznek a stúdióba, hogy felvegyenek pár újabb szerzeményt.


A banda jelenleg éppen gitárost keres Szabadszállás és Kecskemét környékéről. Ha valaki érez magában elég kreativitást és elszántságot, akkor keresse fel őket bátran.

Következő koncert: I. Southern Core Unity Minifest - 2011. október 17., Szeged, Garaboncziás Borozó

Tagok:
 Kilencz András - ének
 Balogh Dávid - gitár
 Fekete Gábor - dobok
 Szabó Ádám - basszusgitár

Elérhetőségek:
http://www.allfallsdown.atw.hu/
http://www.facebook.com/pages/All-FallsDown/107001479376835?sk=app_178091127385
 

Címkék: bemutatkozik a

Renovage - Interjú

2011.09.20. 17:33 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A kezdeti években sok zenekar dönt úgy, hogy tehetségkutatókon méreti meg magát.

Sajnos vannak ,akik hiába futják  a köröket, de vannak akiknek előbb-utóbb bejön a dolog. Ez utóbbi  történt a Renovage zenekarral is.
 



 Én még  Draped in Sun néven ismertem meg a zenekart ez év elején. Az első találkozásom veletek egy fikarcnyival sem volt kevésbe sokkoló, mint a  szombat délutáni:)  Mi késztetett Benneteket az állandó névváltoztatásra?

Először is köszönjük az interjú lehetőséget és üdvözlünk minden olvasót!
A névváltoztatásoknak semmilyen különösebb oka nem volt, minthogy az eddigi variációk már valamilyen formában foglaltak voltak. A Beyond The Rave időszakban nem voltunk különösebben aktívak, ezért nem éreztük súlyát annak, hogy nevet változtatunk, sok veszteni valónk nem volt.


Már Draped In Sun néven neveztünk be a Bandák Csatája tehetségkutatóra. A selejtező kapcsán megjelenő cikkben olvashattuk, hogy zenénkben megtalálhatóak a '90-es évek és a modern rock zene hatásai. Nagy segítség volt ez számunkra, mivel ez a ’besorolás’ nekünk eddig nem sikerült.(ha-ha)
E kapcsán született meg a Renovage név, ami tulajdonképpen a renovation és a vintage szó általunk kreált formája.

Beyond the Rave, Draped in Sun és most Renovage. Ezt most már hosszú távon is megjegyezhetjük?

Igen, ez már nem fog változni. Az igazi működésünket ezen a néven kezdtük el, és aki eddig megjegyzett magának minket, az már a Renovage nevet jegyezte meg. Nem szeretnénk ez után senkit megkeverni, hogy havonta nevet változtatunk, mert ez már a vicc kategóriába tartozna.

Tavasszal elkészült egy háromszámos demo. Ha jól tudom, a felvétel lehetőségét a Légrádi Antal tehetségkutató fesztiválon elért második helyezésért kaptátok cserébe. Milyen gyorsan jutottatok hozzá a nyereményhez és mennyire voltatok elégedettek a stúdiómunkálatokkal?

A balatonboglári tehetségkutatón szerzett nyereményünket még nem használtuk fel. (Ez sajnos a demóról megjelent cikkben volt elírva, amit utólag nem jeleztünk.) Így hogy Tatabányán is nyertünk, ráadásul mindkét lehetőséget a DC Promotion biztosítja nekünk, a két alkalmat egybe fogjuk kihasználni. Így reméljük egy komplexebb anyagot sikerül majd kiadnunk a kezünk közül.


A demó anyagot egy házi stúdióban vettük fel Kremán Patrik barátunknál. Minőségileg teljesen meg vagyunk elégedve az anyaggal, az akkori 3 legütősebb számunkat rögzítettük. A 3 track csak annyit vesztett az aktualitásából, hogy ezeket a legelső énekesünkkel rögzítettük, aki - miután elváltak útjaink- nem egyezett bele, hogy az anyag az ő énekhangjával szólaljon meg a jövőben. Ezért nem hallgatható most online sehol az anyag.

Várható még  a felbukkanásotok különböző tehetségkutatókon vagy ennyi elég volt?

Idén még a paksi tehetségkutató van egyelőre tervben, de ha közben adódik valami, akkor azt is szívesen bevállaljuk. Mindig hasznos, ha az ember hall magával kapcsolatban pozitív és negatív véleményeket, ezek mozgatják igazán a zenekar (rock 'n' roll) rugóját.(ha-ha)

Hétvégén  kisegítő énekessel jöttetek a Peronra, és a csere annyira jól sikerült,hogy meg is nyertétek a tehetségkutatót. Mi történt az előző énekessel?

Az előző énekesünkkel igen jól indult a kapcsolatunk, hiszen egy próba után játszottunk le vele 4 koncertet egyhuzamban, ami nem kis teljesítmény, ám elfoglaltsága miatt viszont nem tudtunk gördülékenyen együttműködni, így elváltak útjaink.

 A tehetségkutatókon kívül idén merre jártatok még?


Rendszeres fellépői vagyunk a siófoki ArtRockCafé-nak, amit már szinte hazai pályának is tekinthetünk. Fesztiválokon és klubokban is egyaránt játszottunk. Budapesten a Rocktogonban, Dunaújvárosban a Club Nova-ban; Tamásiban az X.Feszt-en, Csákváron a MésziStock-on,stb.



 Merre fogtok még járni idén?


A fent említett paksi tehetségkutatót terveztük, ezen kívül sajnos nincs fix koncert leszervezve.

 Lesz-e a háromszámos demonak folytatása? Mondjuk egy nagylemez képében?


Ezen még nem gondolkodtunk el igazán, de azon leszünk, hogy minél előbb rögzítsünk egy érettebb, nagyobb hangvételű anyagot, amit talán majd nagylemeznek is hívhatunk.

http://www.myspace.com/renovage

http://www.facebook.com/renovage
 

Címkék: interjú

Tűzmadár hírek!

2011.09.20. 11:24 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A nyárnak sajnos vége, de új lendülettel vetjük magunkat az őszbe!


A Rockdays szervezésében egy 10 állomásos turné keretei között járjuk végig az ország főbb városait, és ez mellett a Wisdom zenekarral karöltve is megjelenünk pár rock clubban, művelődési házban.
De mindenek előtt egy ősz-nyitó zúzást mindenképpen rendezünk szeptember 23-án, pénteken, Budapesten,  a Rocktogonban!

Előttünk a Crew from hell, az egyik legjobb magyar Pantera tribute melegíti a headbang-izmokat!



Ahol biztosan találkozhatsz velünk:

2011. szeptember 23, péntek, 19.00
Budapes    Rocktogon (VI. ker. Mozsár u. 9.)
Crew from hell - Pantera tribute

 
2011. október 28, péntek, 19.00
 Tatabánya, Roxxy
X Wise Years tour - Ingyenes!
Wisdom, Audio love nation

2011. november 12, szombat, 19.00
 Balassagyarmat,  Mozi (Bajcsy Zs. u. 8.)
X Wise Years tour - Ingyenes!
 Wisdom, Fragment Of The Past, Fall Attack

 
2011. november 26, szombat, 19.00
Pécs, Zion (Zsolnay Vilmos út 109.)
X Wise Years tour - Ingyenes!
Wisdom, Fall Attack, Triton

2011. december 10, szombat, 19.00
Szombathely, Oladi Művelődési Központ (Simon István u. 4.)
 X Wise Years tour - Ingyenes!
Wisdom, Audio Love Nation

http://www.tuzmadar.hu/


 

Címkék: ajánló

Megjelent a RockinforM magazin - New kids on the rock melléklettel!

2011.09.20. 10:36 | Metalkilincs | 1 komment

Több hónapos szünet után újra kapható a RockinforM magazin. Színesebb és változatosabb és talán kicsit rockosabb. Aki megvásárolja az újságot, változatlan áron, interjút talán a lapban többek között  Nagy Feróval, Leanderrel, a Wisdommal, bemutatkoznak a Rock TV munkatársai, illetve Török Ádám és Hajnal Gábor nosztalgiázik a Budai Ijfúsági Parkról.


Újdonság a lapban a New kids on the rock melléklet, amiben az első alkalommal a következő 13 zenekar egy-egy dalát ismerhetjük meg: Rubicon, 5 Yards, Lovreck, Superego3, Wetwood, Hangerilla, Alterdistrict, Alias, Sicambria, Borgia, Wolfgang, Crazy Granat és Everwood.


A zenekarokról egy rövid bemutatkozás és egy fotó is található a lapban és velük hamarosan a Rock TV-ben is találkozhatunk illetve néhányukkal  egy hosszabb lélegzetételű anyagot olvashattok majd a Metalkilincsen is.

http://www.facebook.com/pages/RockinforM-Magazin/141838249179165


 

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása