Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Lájkoltatási hadművelet - Cherokee

2011.10.09. 23:32 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Mit kell tudni a Cherokee zenekarról? Szeretnek zenélni. Nyitottak minden lehetőségre, és nem félnek a kihívásoktól. Zenéltek már nagyszínpadon, de nem riadtak vissza attól a feladattól sem, hogy egy villamoson szórakoztassák közönségüket. A cél: minél több emberhez eljuttatni  dalaikat,minél több ember szórakoztatni.
Idén elkészült első profi videoklipjük ( lásd a cikk alján) és jövőre végre jön a nagylemez! A lemezbemutatót ütösre tervezik: meglepetés-hegyek és sok vendégzenész, de előtte még sok munka vár rájuk. Egy igazán profi anyagot szeretnének kiadni a kezükből és a megjelenést sem bízzák majd a véletlenre.
Legközelebb október 21-én láthatjátok őket Miskolcon a Cornerben, jön majd velük egy interjú a Rockerek.hu-n és az októberi Rockinform CD mellékletén megtaláljátok majd a Cherokee egyik dalát is!

https://www.facebook.com/pages/Cherokee/119077794794344

Címkék: lájk

Black-Out és a csodák temploma - 2011 utolsó hangos koncertje!

2011.10.09. 10:46 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Két hónappal a Club 202-beli koncert után a Black-Out beveszi Budapest legújabb klubját, a Barba Negrát is. Ahogy a Club 202-ben, most is a 5 Yards tölti majd be a vendégzenekar szerepét, de ezen a különleges  helyen három további vendég, Jamie Winchester, Temesi Berci és Andrics Laci  is emelni fogja majd az est színvonalát.

Gyertek el 2011 utolsó hangos Black-Out koncertjére!

2011.11.05.
Barba Negra - Budapest
21:00 - 5Yards
22:00 - BLACK-OUT

 

További vendégek:

Jamie Winchester
Temesi Berci
Andrics Laci

Jegyár: 2000Ft

http://www.black-out.hu/

Címkék: ajánló

New kids on the Rock vol. 2. - Újabb tehetséges bandák a RockinforM válogatás cd-jén!

2011.10.08. 22:16 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A szeptemberihez hasonlóan, a megújult  RockinforM októberi száma is tartalmazni fog egy válogatás cd-t, amire 12 feltörekvő  zenekar egy-egy nótája kerül majd fel. Szintén az előző számhoz hasonlóan, a zenekarokról egy fotó és egy rövid bemutatkozás is található majd a lapban. Ebben a hónapban a következő zenekarok kaptak lehetőséget a megjelenésre:

Rotten Tomatoes, Hangerilla, Scerra, Éjfény, Cherokee, Thornwill, Aetrigan, Battery Band, Dirty Dogs, Eye Beyond Sight, Steroid és Suicide Rockers.


Ha szeretnéd őket jobban megismerni és az általuk legjobbnak tartott dalukat meghallgatni, illetve hozzájutni egy olyan válogatás cd-hez, amin 12 tehetséges zenekar legjobb nótája található, akkor nem kell más tenned, mint október 20-tól keresni a megújult RockinforM magazint az újságárusoknál!

Címkék: hírek

Debrecen vigyázz! - Jön Nagy Feró és a Beatrice!

2011.10.06. 19:56 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Október 24-én beköltözik a vidámság és a Rock & Roll a debreceni Lovardában. Érkezik ugyanis Nagy Feró és a Beatrice. Május elején jelent meg a Beatrice új lemeze, Vidámság és Rock & Roll címmel. Azóta a zenekar több helyen bemutatta már új lemezét és most Debrecen van soron.

Feró idén töltötte be a 65-öt, amiből sok-sok évet simán letagadhatna. Fiatalon tartja a rock és természetesen a fiatalok, akiknek a mai napig is ( az X-Faktoron kívül is) szívesen ad tanácsot, ha megkérdezik.
Jegyek elővételben kaphatók a szokásos helyeken.

 

 


2011.10.24.
Nagy Feró és a Beatrice
Lemezbemutató nagykoncert
Kezdés: 19:00

http://www.beatrice.hu/

Címkék: ajánló

II.Death 'n' Roll All Night Fesztivál az Agregatorral a Roxxyban!

2011.10.05. 14:41 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A nyári fesztiválok és az ősznyitó - ezúttal erdélyi klubkoncertek után - az Agregator zenekar lassan hagyományosnak mondható, neves zenekarokat felvonultató eseménnyel tér vissza szülővárosába, Tatabányára.

 Tavaly, az első Death'n'Roll All Night névre keresztelt fesztivált Éjfél felé című videoklipjük ősbemutatójával tették feledhetetlenné, most pénteken pedig a hazai és külföldi extrém metal underground vezető csapatait látják vendégül az idén ismét megújult Roxxy Music Caféban.
Az estét kilenc óra tájban nyitó Just Four zenekar nagyban hasonlít az este kiemelt vendégére, a Cadaveresre. Idén megjelent, Goddess című kislemezükkel robbantak be a köztudatba. Energikus dalaik meghallgathatóak a zenekar weboldalán, de élő produkciójuk is mindenképpen figyelmet érdemel.
A folytatásban a cseh Swordfish zenekarral evezhetünk majd az északi dallamos death metal vizeire. Zenéjükben gyakran idézik a göteborgi stílusalapító In Flames és Dark Tranquillity hangulatait, s a feldolgozások mellett számos saját dalt is bemutatnak majd a brünni zenészek.
Őket a fesztivál kiemelt zenekara, a hazai underground metal egyik zászlóvivője, a Cadaveres követi. A banda már két éve nem játszott a városban, így a mostani buli kiváló alkalom lesz arra, hogy kitöltsék az extrém metal híveiben hagyott űrt. Közel egy órában kapjuk majd meg Körmi csapatának könyörtelen dühét, haragját - átitatva a hat zenész sajátos hangulatú rezdüléseivel.
A fesztivált a vendéglátó Agregator zenekar zárja majd. A hazai és külföldi klubkoncerteken, valamint nyári fesztiválokon megedződött új felállás első tatabányai koncertje lesz a pénteki. A program az Emberség album dalai köré épül majd, de biztosan elhangzanak majd olyan, a városban videoklipbe öntött klasszikusok is, mint a Gyökerek nélkül vagy a Zuhanás.


Búcsúztassuk együtt ezt a kissé elnyúlt nyarat - súlyos zenékkel - pénteken a Roxxy Music Caféban!

2011. 10. 07. (péntek) - Tatabánya, Roxxy Music Café

Fellépők (sorrend):

JUST FOUR
SWORDFISH (CZ)
CADAVERES
AGREGATOR

Kezdés: 20.00 óra
Beugró: 1000 Ft
 

Címkék: ajánló

Bemutatkozik a Just Four!

2011.10.04. 17:19 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Just Four 2008-ban alakult metal zenekar, de hívható propeller metalnak is, a koncerteken megállás nélkül pörgő hajak, a zene sebessége és dinamikája miatt. Trash/extreme/hardcore elemek fedezhetők fel a fejletépős riffekben és ugrálós Groove-okban. Céljuk kezdetben az iskolai tehetségkutatón való szereplés volt, azonban hamar rájöttek, hogy ez az egész jóval túlmutat egy egyszerű garázszenekaron. Két tagcsere után kialakult a jelenlegi felállás és több versenyen is sikereket értek el: A Just Four a 2009-es pécsi Rockmaraton Local Heroes Tehetségkutató napi győztese, Metal School tehetségkutató 2009 második helyezettje, és a 2010-es budapesti XIII. kerületi tehetségkutató első helyezettje, illetve legjobb gitáros és basszusgitáros címet bezsebelő zenekar lett.

Koncerteztek Magyarország nagyobb városaiban, Pécsett a 2010-es Rockmaraton Fesztivál programját nyitották, játszottak főzenekarként a Depresszió helyett a csolnoki Szeptemberfeszten, a Ganxsta Zolee és a Kartel után. 2010 őszén csatlakoztak a Wackor zenekar ingyenes turnéjához is, de ezek csak a jelentősebb fellépések a több mint 50, hátuk mögött levő koncertből.

2011 tavaszán a Blind Myself, Cadaveres és a Cojones társaságában járják az országot, emelet gyakran játszanak a Wackorral és az RKH-val, de önállóan is sikeres koncerteket adnak. 2011 február 19-én megjelent az első EP, Goddess címmel, melyet több mint 120 fő előtt mutattak be Esztergomban!

2011 nyara Kristóf (gitár)és Slukk (ének) műtéteivel teltek, ezért a fesztivál idényből a zenekar kimaradt. Nyár végére azért sikerült a bandának rendeződnie, így lenyomtak néhány koncertet, többek között a WMD előzenekaraként és részt vettek a Karasna fesztiválon is.
Ősszel ismét csatlakoztak a Blind Myself zenekarhoz, hogy részt vehessenek a „Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért” névre keresztelt turnéjukon, amivel Németországba is eljutottak.

Letöltő link a Goddass EP-hez:
http://www.mediafire.com/?gc164j9abpiz470


http://www.myspace.com/justfour


 

Címkék: bemutatkozik a

A Twister lecsap Kazincbarcikán is!

2011.10.04. 16:29 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Jövő héten kezdetét veszi a Junkies-Twister közös zajongás, de október 22-én a Twister önálló koncertet ad majd a kazincbarcikai Diamondban.

A zenekar, a HammerWorld magazin mellékleteként megjelent lemezével komoly rajongótáborra tett szert vidéken is, és a kelet-magyarországi rajongók már nagyon várják az első találkozást. Remélhetőleg addigra már kapható lesz a zenekar cd-je,  így az is meg tudja majd vásárolni,aki lemaradt az újságról. A cd természetesen megrendelhető lesz a zenekartól is, erről bővebb információt majd a Twister honlapján találnak az érdeklődők.

 


Október 22-én pedig mindenkit várnak szeretettel a kazincbarcikai Diamondba!

http://www.twistermusic.hu/
http://www.diamondclub.hu/
 

Címkék: ajánló

Zorall Tour 2011- a következő állomás a Club 202!

2011.10.04. 15:35 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Augusztus elején jelent meg a Zorall legújabb lemeze,amihez a szerencsések először a Zorall Sörolimpián juthattak hozzá. Egy új lemezhez turné is dukál, amit a Zorall rendben meg is kezdett szeptember elején. A turné következő állomása, most szombaton a Club 202 lesz, amit a Zorall rajongók minden esetben tisztességesen meg is töltenek.

Azért egy kis biztatás nem árt, hiszen elvétve még lehetnek olyan emberek, akik eddig kimaradtak ebből az élményből. Nekik mondom és azoknak is, akik már nagyon jól tudják, hogy mit jelent: SZOMBATON ZORALL A CLUB 202-BEN! MENET VAN! :)
 

 

Kezdés: 20:00
Belépő: 1500 HUF

http://www.zorall.hu/

Címkék: ajánló

Rocktusa Fesztivál a Viper Roomban - Rockdays' túlélők is a programban!

2011.10.03. 20:00 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Rocktusa koncertek rendszeresen felbukkannak Budapest egyik-másik rock klubjában. Ez azért jó, mert így a rockszerető közönség bármerre jár, bele tud szaladni jó pár olyan tehetséges feltörekvő zenekarba, akiket éppen ideje lenne megismernie:)

Október 13-án és 14-én a Viper Room ad majd otthont a rendezvénynek. Öröm látni, hogy a Rockday's túlélő zenekarok is lehetőséghez jutnak majd ezen a két estén. Reméljük, hogy ezen túl is lehetőséghez jutnak majd és reméljük, hogy ezen a két napon sokan fognak a Viper Roomba ellátogatni és meghallgatni ezeket a bandákat.

 

Akkor lássuk a programot:

2011.10.13.

18:00 FlatBand
19:00 Másnapos Keselyű
20:00 Fater-Rock
21:00 BackBeet
22:00 Early Morning Vision

2011. 10. 14.

18:00 Gagarin
19:00 Szívritmus
20:00 The Royal Flesh
21:00 Ham&X
22:00 Hearts On Probation
23:00 Elemi Állapot

Viper Room, XIII. Váci út 168/B.

Kapunyitás: 18:00
Belépő: 600 Ft

Info:
www.rocktusa.hu
Valamint:
http://www.facebook.com/event.php?eid=155307344563447

Címkék: ajánló

Rubicon - Interjú

2011.10.03. 17:37 | Metalkilincs | 1 komment

Sok zenekar biográfiájában olvasom azt, amit a Tiétekben is, persze más évszámokkal.  2003-ban megalakultatok, de lényegében 2008-ig nem történt semmi sem. Úgy döntöttem, hogy Titeket most már megkérdezlek ezekről a halott évekről. Mi tartott 5 évig? :)

 Sajnos a megfelelő zenészeket, embereket, akik minden kritériumnak megfelelnek nem egyszerű megtalálni. Mivel már a legelején is tudtuk mit akarunk csinálni, nagyon komoly célokat tűztünk ki magunk elé, így nem mindenki tudta tartani a tempót.
Amikor végre összeállt a zenekar, akkor tudtuk elkezdeni a repertoár gyakorlását, ami óriási melót igényel ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ez idő alatt mindig akadtak olyanok, akik beleuntak az egészbe, így az adott hangszeres helyére keresnünk kellett egy újabb zenészt, ami hosszabb időt vett igénybe, ami felőrölte az akkori felállásokat. 2008. év végén sikerült megtalálni a megfelelő embereket mind emberileg, mind zeneileg, akikkel tud működni a Rubicon.
 
Ti is mint minden zenekar végigjártátok a szokásos lépcsőfokokat. Demo,tehetségkutató, újságmelléklet, nagy zenekarral turnézás. Nincs más út?

 Én úgy gondolom, ezek a dolgok egy olyan zenekarnak aki teljesen az elejéről indul el létfontosságúak ahhoz, hogy minél több emberhez tudja eljuttatni az üzenetét, zenéjét. Az újság melléklet esetében, a zenekarnak lehetősége van arra, hogy több ezer olyan embernek jusson el a zenéjét, akik a célközönség soraiba tartoznak, ami nagyon nem elhanyagolható!!!
 A nagyzenekarral való turnézás során rengetegen megismerhetik a zenekart színpadon is, így ha a produkció jó, rajongókat is lehet gyűjteni. Biztosan létezik más út is, de mi ebben hiszünk, így jövőre is várható országos turné élvonalbeli zenekarral.

Mit profitáltatok a Depresszió előzenekaraként? Mennyi új rajongót tudtatok ezzel a turnéval szerezni?

 Rengeteg tapasztalatot sikerült gyűjtenünk, és mondhatom bátran, hogy elég sok rajongót is, aki nem feltétlenül jár el az összes saját szervezésű koncertjeinkre, de néha felbukkan és végig énekli az egész bulit. A Depresszió turné folyamán óriási érzés volt, hogy bármelyik városban játszottunk, mindenhol ismerték a dalainkat és énekelték, köszönhető ez az előző kérdésben említett mellékletes megjelenésnek.Azt gondolom a jövő évi turné során sokkal több rajongót sikerül szereznünk, a zenekar érettebb lett, a zenénk is egy kissé keményebb, érettebb, átgondoltabb az első lemez dalainál, amivel reményeink szerint több embert tudunk magunk mellé állítani.

 Hogy jutottatok be a Metalfestre?

 A Hammerworld stábjából Moldoványi Jancsi hívott fel, hogy van egy megüresedett hely, ha van, kedvünk játszhatnánk a fesztiválon, természetesen igent mondtunk.

 Az első profi videoklipeteket a Render Media készítette. Elégedettek voltatok a végeredménnyel?

 Egy lemez elkészültekor vagy egy klip esetében, az ember mindig talál utólag olyan dolgokat, amit másképp csinált volna. Ezért én úgy gondolom, hogy egy lemezt vagy klipet csak abbahagyni lehet, befejezni nem. Egyébként teljesen elégedettek vagyunk a végeredménnyel, eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, és a youtube-on is nagyon sok dicsérő kritika látható.

Olyannyira jól sikerült a klip, hogy a mediába való bejuttatásával sem volt probléma. Az Mtv- Headbangers Ball, M1- Összhang, Rock Tv- Metal Hero, és más televíziós csatornák különböző műsoraiban is látható volt, illetve a mai napig is látható ( Rock Tv )
 Szeptember végén, szintén a Render Mediaval forgattunk klipet egy vadiúj dalra, reméljük a fogadtatása legalább annyira lesz pozitív, mint a Mindenen át esetében.

A legfrissebb történés, hogy rajta vagytok a megújult Rockinform válogatás cd-jén. A lájkoláson túl milyen visszajelzéseket kaptok a rajongóktól?

 Eddig szintén csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. A Mindenen át című dalunk került fel a válogatásra, amelyre 2010. év végén forgattuk első storys klipünket, így már sokan ismerhetik a dalt. Külön örülünk annak, hogy a cd nyitó nótája lett, talán ez is jelent valamit:)

Nagyon szimpatikus az, hogy az elmúlt két évben nem sajnáltatok se időt, de főleg se a pénzt sem arra, hogy a zenekar minél ismertebb legyen. Mit gondoltok, meddig kell még áldozni a zenekarra? Azaz általában mennyi az az idő, véleményetek szerint, amíg muszáj beletenni a pénzt egy produkcióba és Ti mikortól várjátok/várnátok azt, mikor már talán hoz is a konyhára?

 Azt gondolom, és ezzel nem mondok meglepő dolgot, ha az ember valamit el akar érni, ahhoz idő, kitartás, befektetett energia és pénz is szükséges.
 Mind az ötünknek az élete legfontosabb része a zenekar, így egyértelművé válik, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Rubicon egyre magasabb szintekre fejlődjön.
  Nagyon sokszor gondot okoz a bizonyos lépésekhez szükséges anyagiak megteremtése, de ha az ember fanatikus, mindig megtalálja a megoldást.
A jövő évben, még szükségesnek érezzük a nagybandával való turnézást, a 2. nagylemezünk mellékletes megjelenését, ezért még nem jött el az ideje annak, hogy teljesen a saját lábunkra álljunk, ezt 2013-ra tervezzük, de majd kiderül.
  

Tamás betegsége mennyire borította fel a terveiteket? Ha jól tudom, elég gyorsan találtatok megoldást.

Az igazat megvallva a betegség kicsit leállította a gépezetet, de ez ezzel jár, senki sem tehet róla! Sokkal több koncertünk lehetett volna, nagyon sok lehetőséget kellett visszamondanunk, mert a vendég énekesek időbeosztásához kellett igazodnunk.

 Két énekessel dolgoztunk Tamás betegsége alatt, Schrott Petivel a Tűzmadár zenekar frontemberével, és Balázs Olivérrel. Mind a ketten remekül megoldották a problémát, óriási köszönet nekik ezúton is.

Készül az új lemez. Hála istennek Tamás is felépült. Milyen tervekkel vágtok neki az év hátralévő részének illetve 2012-nek?

Tamással augusztus közepétől gőzerővel elkezdtünk próbálni, egy kis idő kell még ahhoz, hogy a dalok újra a régi formájukban szólaljanak meg. November közepétől, indulnak a klub koncertek az év végéig. Ezen kívül egy vadiúj dalra leforgattuk az új klipünket, ami a Hammerworld magazin decemberi számában fog megjelenni, vagy az oldalukon 1 hónapig premierben lesz látható. Jelenleg a 2. nagylemezünk felvételei folynak, a tervek szerint a Hammerworld magazin 2012. március vagy áprilisi számában mellékletként fog megjelenni.
 Valamint tavasztól országos turnén veszünk részt egy élvonalbeli zenekar társaságában, a nyár folyamán a fesztiváloké a főszerep, ősztől pedig ismét becsatlakozunk egy országos turnéba. Lényeg, hogy minél több városban tudjuk bemutatni az új lemezünket, ezért a hangsúly 2012-ben a koncertezésen lesz.

http://rubiconrock.hu/
https://www.facebook.com/rubiconofficial
 

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása