Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Molics Zsolt - Interjú

2011.10.16. 21:51 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Szeretek olyan emberektől kérdezni, akiknek bőven van mondanivalójuk. Molics Zsolt ilyen ember. 1998-ban megalapította a Cool Head Clan zenekart, de zenei pályafutásának kezdete ennél jóval korábbra tehető.

Mivel egyidősek vagyunk, nagyjából van elképzelésem arról, hogy milyen lehetett 1982-ben megalapítani egy metal bandát. De ne hagyjuk az olvasókat az én elképzelésemre hagyatkozni. Mesélj!

Akkoriban csak képekről láttuk a bandákat, videó még nem volt vagy ide legalább is nem jutott el. Mi mégis megszállottként hallgattuk az agyonmásolt kazettákat vagy jobb esetben hozzájutottunk jugoszlávnyomású lemezekhez, a szocialista blokkban érdekes ott kapható volt sok metal és hard rock banda lemeze Hangszerhez meg egyenesen lehetetlenség volt hozzá jutni kapcsolatok nélkül. Volt a TRIÁL hangszerüzlet ott vettünk a rosszabbnál rosszabb bulgár cseh vagy NDK gitárokat. Nekem is volt egy hegedű alakú Orpheus bass gitárom, emlékszem, hogy örültem mikor az első lapgitárom meglett. Az sem volt jó, de legalább hasonlított a nyugati bandák hangszereihez.

Egy kukatárolóban próbáltam az első bandámmal a Cross Fire-al, aminek a dobosa Kovács Ákos volt az Ákos Ákos.. Rendszeresen menekültünk a házmester elöl, egyszer elkapott, jól elvert minket, de nem hatott meg minket, próbáltunk tovább másnap. P mobilra, Stressre jártunk és mindig jól berúgtunk elkeseredésünkben. Mikor jutunk mi is ilyen színpadra!?! A hunki punki boltban szegecsekre költöttem a bukott tanulmányi eredményem csekély 150 ft os havi díját. Nem érdekelt, hogy a zenével pénzt lehet keresni, eszünkbe sem jutott. Örültünk, mint majom a farkának, mikor az első dalunkat egyben el tudtuk játszani, és járkáltunk, mint kakas a harmatban. Elszántak voltunk és odaadóan csináltuk a rock n rollt.

1986-ban lettél a Sámán tagja. A Sámán a 80-as évek egyik meghatározó metal bandája volt Magyarországon, mégsem tudott 7 évnél tovább fennmaradni. Lehet tudni ennek az okát? Érdemes egyáltalán ezt kutatni? Neked mit adott ez a három év?

Nem három, hanem egy kis megszakítással 5 évig voltam a Sámán tagja. Túl őrültek voltunk ahhoz, hogy a komcsik lemezt nyomjanak nekünk. Közönség volt, és ez tartott minket életben. Nekem a Sámán akkoriban a mindent jelentette. Soha semmi nem érdekelt, csak a zene akkoriban pedig még nagyobb fanatikus voltam. Köszönet a Hammernek és a régi tagoknak, hogy megvalósult 95-ben a banda álma, és újra játszottuk a sámán demókat és ez lemezen meg is jelent. Persze ez már egészen más íz, hiányzik belőle a tinédzser erő, helyette viszont megjött a rutin.

1998-ban megalapítottad a Cool Head Clant, aminek a mai napig a tagja vagy. A Facebookon található bióban ez olvasható: A Cool Head Klan mintaképe a kitartásnak, az őszinteségnek és az odaadásnak a magyar zenei palettán. Kifejtenéd ezt bővebben? Főleg a fiatal zenész nemzedék számára lehet fontos ez a mondat.

 A Coolt sokan ki akarták nyírni, többek között a zenei magazinok is, akik mai napig bojkottálják a csapatot. A fennmaradásunkhoz kellett a kitartás, és a zene iránti törhetetlen elkötelezettség. Sok kilátástalan helyzet elé állított minket az élet, de mint említettem edzett, faszi vagyok és paprikajancsik engem nem tudtak sarokba szorítani. Hol vannak azok, akik fikáztak, hol vannak most? Sehol és a Cool még mindig él, és ez azért van, mert én a zenei világban nem turista vagyok. Fiataloknak pedig azt üzenem, hogy szóljanak be az arcnak.xd.


13 éve dübörög a Cool Head Clan. Te, belülről hogy érzed, mi a zenekar sikerének a titka? Mit tesztek ezért?

A titkunk abban rejlik, hogy csináljuk a dolgunk, deszkáról deszkára utazva be az országot, mutatjuk meg az embereknek abban a másfél órában, hogy kik is vagyunk. Egy szókimondó, szívét lelkét a közönségért kitevő csapat. Szeretjük, amit csinálunk, és ami a legfontosabb mi egy nagy család vagyunk ahol még a sofőr is felléphet egy szám elejéig, mert hozzánk tartozik.

Mamut. 2006-ban alakult, 2007-ben született egy album. És azóta?

Kicsit megragadt a Mamut, de már vannak új dalok, amiket rögzítettünk is. Az utóbbi 2 évben kizárólag a Cool új lemezein dolgoztunk, és ez minden energiánkat lekötötte.. Szeretnénk egy új albumot mi is a mamutnak, dolgozunk rajta.

Barátságot ápoltál Daczi Zsolttal. Mindig a jók mennek el, ezt tudjuk. Hogyan lehet ezeket a veszteségeket feldolgozni? Egyáltalán fel lehet?

Zsolt egy csodálatosan őszinte ember volt, egy igazi Rocktestvér. Páratlan gitáros. Nálam még mindig úgy van, mintha élne egész egyszerűen hihetetlen, hogy már nincs, és ezért én úgy gondolok rá, mintha valahol külföldön dolgozna vagy ilyesmi. Nehéz elfogadni, hogy elment..A zenei világnak, a családjának és a barátainak nagyon hiányzik. Jó utat barátom!

Zsűriztél a Bandák Csatáján és mindig határozott véleményed volt a bandákkal kapcsolatban, aminek persze hangot is adtál. Mennyire tartod fontosnak ezeket a megmozdulásokat és így 30 év távlatából, amit Te magad a zenében eltöltöttél, hogy látod, milyen a mai felhozatal?  


Mindig elmondom a bandáknak, hogy nem az itteni végeredmény határozza majd meg a jövőjüket. Persze az egy jó indulás, könnyebb út, talán ha egy banda egy ilyen zenei vetélkedőn sikereket ér el, viszont az elkötelezettség a kitartás az, ami sikerhez jutatthatja majd el őket a valódi sikerekhez. És mi az, valódi siker talán az, ha tízezer embernek játszik? Szerintem az is valódi siker, ha akár egy embernek is örömmel játszik, és szereti és kitart, amellett amit csinál.

Mit üzennél azoknak a zenészeknek és zenekaroknak, akik még csak most keresik a helyüket a zenei palettán?

Viccelsz? Amit a Rolling Stones gitárosa szokott mondani. Buli előtt menjen ki még egyszer hugyozni..
Csókoltatok mindenkit! Rock n roll!
 

Címkék: interjú

RockinforM - október 20-án jön a következő!

2011.10.15. 08:15 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Már nyomdában az október lapszám.
A tartalomból: A címlapsztoriban Balázs Fecó, aki nem áll meg soha. A Magyar Rocklegendák rovatban három gitár-virtuóz: Radics Béla, Bencsik Samu és Barta Tamás.  Folytatódik a Huszonhetesek Klubja sorozatunk. Az e havi híresség, aki a huszonnyolcat már nem tudta betölteni: Janis Joplin. Olvashattok az újra hazánkban koncertező Rammsteinről, a 60 éves Stingről,és  a R.E.M-ről, aki végleg befejezte a zenélést. A New Kids on the Rock vol. 2 válogatás cd-n ismét 12 feltörekvő tehetség kapott lehetőséget és az új lapszámban  Rammstein, Sting, Wisdom, Los Vegas, Born of Osiris, és a Taurus posztert is találhattok.

http://www.rockinform.hu/

Címkék: hírek

Pulzus tehetségkutató - Felhívás!

2011.10.14. 17:32 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 2012-ben először kerül megrendezésre a Pulzus tehetségkutató. A tehetségkutató, ahol a cél nem csak az, hogy megismerjünk új tehetségeket, hanem az is, hogy a nyertes zenekarok olyan tárgy-és egyéb nyereményekkel legyenek gazdagabbak, amik segítik majd az előrejutásukat.

 Ebben lesznek segítségünkre támogatóink:

A Fon-Trade Kft, a Paiste, a Render Média, a Gitárcentrum, a Bigson, a Rádió 17, a Rockvilág, Rockpanoráma műsora, a Csepel Zeneművek és nem utolsó sorban a Hangya Produkció.

 

 

A jelentkezéshez a következő adatokat kérjük:

A zenekar alapadatai: név, honlap, város, alakulás éve, stílus, tagok neve + hangszer
 Lehetőség szerint egy dal és egy youtube link.
1 darab fotó a zenekarról.
Az anyagot a következő email címre kell küldeni: pulzus2012@gmail.com

Jelentkezni október 17. és december 31. között lehet.

A nevezési díj 10 000 forint, amit csak a bejutott zenekaroknak kell kifizetni.Ők  emailban kapják majd meg a versenyszabályzatot, mely minden egyéb információt tartalmazni fog a verseny menetét illetően.

Akkor nézzük, hogy miért megy a verseny:

1. díj:
- 1 darab 200 ezer forint értékű Ludwig Accent CS Custom Elite dobfelszerelés a Fon-Trade Kft jóvoltából (18x22 bass drum, 16x16 floor tom (oldal tom), 11x13 tom, 10x12 tom, 6.5x14 snare drum (pergő), Shown in High Gloss Black)
 - Egy videoklip a Render Media jóvoltából
- Fellépési lehetőség a 2012-es Zorall Sörolimpián
- Fellépési lehetőség a Petőfi Csarnok nagyszínpadán egy ismert zenekar előtt
- 3 hónap ingyenes próbatermi lehetőség a Csepel Zeneművek próbatermeiben
- Interjú lehetőség a Rádió 17 Rock n’ride és a Rockvilág, Rockpanoráma műsorában.
- Interjú lehetőség a Lánchíd rádióban

2. díj:
1 komplett cintányér szett a Paiste jóvoltából 200 ezer forint értékben.
- 2 hónap ingyenes próbatermi lehetőség a Csepel Zeneművek próbatermeiben
- Fellépési lehetőség a 2012-es Zorall Sörolimpián
- Interjú lehetőség a Lánchíd rádióban

3. díj:
1 darab Bigson gitár a Bigson felajánlásával 30 ezer forint értékben.
- 1 hónap ingyenes próbatermi lehetőség a Csepel Zeneművek próbatermeiben
- Fellépési lehetőség a 2012-es Zorall Sörolimpián

A zsűri:
Lévai Hangyássy László
Hajnal Gábor, a Piramis menedzsere
Schwartz Gábor, a Fon-Trade képviseletében
Fordulónként további ismert zenészek

A selejtezők 2012 februárjában indulnak és a PeCsa Café ad otthont a rendezvénynek. A döntő, az első három helyezett fellépésével illetve sztárvendégek közreműködésével a Petőfi Csarnok nagy színpadán lesz.

https://www.facebook.com/Pulzus
 

 

Címkék: hírek

Rubicon hírlevél

2011.10.13. 12:52 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar leforgatta legújabb videoklipjét, amihez ismét a Render Mediat választotta partnernek. Az első klip már túl van a 12 ezres nézettségen, amivel a Render Media által forgatott klipek  között is az élménymezőnyben vannak. A vadiúj klip még nem publikus, hiszen először a decemberi HammerWorld Magazin dupla számában lesz majd  látható és hallható.
Nyáron Tomi betegsége kissé felborította a zenekar terveit, pár koncertet vállaltak beugró énekesekkel ( amiért nagy köszönet), de végül is úgy döntöttek, hogy Tomi nélkül nem koncerteznek. Szerencsére Tomi felépült és a zenekar körül  az élet addig sem állt meg. Sikerült felkerülniük a megújult RockinforM szeptemberi válogatás lemezére, hallhattunk velük interjút a Rockvilág rádióban és a Motoroshangban és a Mindenen át című klipjük rendszeresen látható a Rock TV Metal Hero című műsorában.
Decembertől indulnak a koncertek, de a zenekar addig sem tétlenkedik, hiszen immáron a második lemezükön dolgoznak. Az első lehetőség, ahol élőben is láthatjátok őket, december 3-án a Dürer kertben lesz. De addig is jövünk még friss infókkal!

http://rubiconrock.hu/


 

Címkék: hírlevél

Lájkoltatási hadművelet - Flúg

2011.10.12. 20:45 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A nevük ellenére a srácok nem flúgosak. Legalábbis nem jobban, mint bárki más. Sok-sok éve összetartja őket a zene szeretete. Voltak már fent és voltak már lent is. Most ismét elindultak felfelé, gyűrik az akadályokat, mert hisznek abban, amit csinálnak.2006 óta változatlan felállásban zenélnek és ez az összetartás már félsiker. Remélhetőleg a másik felére sem kell már sokat várni :)
Készül a harmadik lemez, aminek a koncepciója szokatlan és izgalmas. Különböző  filmalkotások rockzenei adaptációja lesz a következő anyag. Erről egyenlőre többet nem árulnak el, de előtte még elkészül egy maxi, amit várhatóan ez év végére lesz majd "kézzel fogható".
Addig is koncertek és ha tetszenek a srácok, örömmel fogadják a lájkokat:)

https://www.facebook.com/pages/Fl%C3%BAg/143174972388306

Címkék: lájk

TRB koncert Tunyóval! – 2011.11.19. Petőfi Csarnok

2011.10.12. 15:45 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Igazán különleges és megható eseményre készül Zeffer András a Fonogram díjas Mobilmánia együttes vezetője és a TRB.
 2011 november 19-én, a Petőfi Csarnokban egy rendhagyó koncert keretében és a technika segítségével  Tunyogi Pétert láthatjuk és hallhatjuk majd újra énekelni. Még egyszer utoljára.Az esemény vendége lesz  Tunyó lánya, Tunyogi Bernadett színművésznő is, aki édesapjával, duettet fog énekelni.

Tunyogi Péter 2008 november 9-én hunyt el, betöltetlen űrt hagyva maga mögött. Tunyó a hazai rockzene kiemelkedő egyénisége volt, halála nagy veszteség a magyar rockzene számára.
A rendhagyó koncerten neki állítanak emléket zenésztársai.
 


Petőfi Csarnok, Nagyszínpad
2011.11.19.
Belépő: 5000 HUF
Kezdés: 20 óra

https://www.facebook.com/event.php?eid=116601885110761


 

Címkék: ajánló

Wisdom hírek és egy kis játék!

2011.10.12. 14:22 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Szombaton indul a 10 éves jubileumi turnénk, az X WISE YEARS TOUR. A 10 állomásból 8 INGYENES, az első és az utolsó belépős. Egy fantasztikus koncerttel kezdünk Kiskunfélegyházán, a Tirana Rockers és a Thunderbolt társaságában.
Egy kis Facebook játék  is kapcsolódik a turnéhoz:
Amennyiben a turné 9 vidéki állomásának Facebook esemény oldalán jelölöd magad, hogy "Ott leszek" és az eseményt legalább 1x megosztod üzenőfaladon, tiéd lehet 1 Judas CD és 1 koncertjegy a december 17-i budapesti lemezbemutatóra! Részletek itt:

http://www.facebook.com/wisdommusic

Fontos itt megjegyeznünk, hogy a Szolnoki Művház váratlan bezárása miatt, az október  22-i turnéállomásunk Keszthelyen lesz az 512 klubban. A klub új helyszínen, a Csík Ferenc sétány 2. szám alatt üzemel jelenleg.

A december 17-i Club202-es lemezbemutatóra már kaphatóak a jegyek elővételben. Itt is van egy akciónk, nevezetesen, hogy aki elővételben vásárolja meg jegyét a koncertre, a helyszínen egy Wisdom pólóval lesz gazdagabb. Annyi a kitétel, hogy az első 300 elővételes érkező között kell lennetek. A jegyek a Ticketportal hálózatán keresztül, illetve a Club202, Headbanger, Hammer, CD Pince helyszíneken kaphatók, valamint honlapunkról rendelhetők.

Webshopunk bővült pár funkcióval, mostantól négyféleképpen tudtok Wisdom cuccokat rendelni, nem csak utánvétellel. Így jóval olcsóbban meg lehet úszni 1-1 rendelést. Nagyon sokan kerestétek, ezért pár napon belül kapható lesz a Judas pulcsi  is, várhatóan egy másik fajta kapucnis megoldásban, mint az eddigiek.

Bő 2 hete leforgattuk az új videoklipünket a HEAVEN AND HELL dalunkra. Hamarosan jön is a videó, de előtte itt egy kis szösszenet a kulisszák mögül:

Címkék: hírek

Szavazz a magyar Rock TV-re! Mert a rock örök!

2011.10.11. 17:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A magyar Rock TV megszületése egy olyan űrt próbált betölteni, ami régóta tátongott  már a magyar rock életben. A 2004-es P.Mobil szülinapi koncerttel kezdődött a története, hiszen az volt az első, amit a magyar Rock TV rögzített. Az elmúlt 7 évben lassan, de biztosan beindult a dolog, bár sokszor olyan akadályokba ütközött az indulása, ami legyűrhetetlennek tűnt. Most, 2011-ben, a magyar Rock TV  saját gyártású műsorokkal és állandó stábbal rendelkezik. Videoklipeket és interjúkat készít, jelen van a nagyobb zenei rendezvényeken és ápolja a hagyományokat is, amire a legszebb példa a Rockpanoptikum sorozat.
A magyar Rock TV, az évek során sok zenekart támogatott már és most neki lenne szüksége egy kis támogatásra. Az első hazai rockzenei csatornánk a  szakmai zsűri szavazata alapján  felkerült a Hot Bird TV Awards 2011 listájára. A szakmai szavazás mellett elindult a közönségszavazás is.
Kérünk mindenkit, hogy szavazzon a magyar Rock TV-re, ezen a linken: http://www.hotbirdtvawards.com/voting/country/HU
Szavazni november 17-ig, naponta lehet.

Magyar Rock TV, mert a rock örök!    

http://www.rocktv.hu/rocktv/
 

Címkék: hírek

Cool Head Klan a Fáklyában - vendég: Twister & Éjfény

2011.10.11. 17:11 | Metalkilincs | Szólj hozzá!


Nem semmi bulinak ígérkezik a november 4-i, Fáklya klubbeli Rock Weekend. A vezérvonalat a Cool Head Klan viszi majd, és ha  létezik rocker, aki nem ismeri őket, azoknak csak annyi, hogy 1998 óta nyomják az őszinte rock'n'rollt és nem hajlandóak behódolni senkinek és semminek sem. Az őszinteség pedig hosszútávon kifizetődő. Erre élő példa a Cool Head Klan.

 Az est két vendége a Twister és az Éjfény zenekarok lesznek. A Twister idén nyáron rukkolt elő első lemezével, aminek sikerére többen felkapták a fejüket. A zenekar a héten kezdi meg őszi turnéját a Junkies-al ,de a Cool Head Klan-al olyan  jó barátságot ápolnak, hogy  mindig örülnek az ilyesfajta meghívásoknak. Az Éjfény zenekar sem ma kezdte a pályafutását és remélhetőleg a kiugrásra sem kell már sokat várni. A csapat most végre szert tett egy olyan dobosra,aki szívvel-lélekkel teszi a dolgát. Csak vigyázzanak rá, mert nagyon jó!

Ha november 4-én nincs jobb dolgod ( és miért lenne? ) akkor gyere a Fáklya klubba.

2011.11.04.
Fáklya, Budapest
Éjfény
Twister
Cool Head Klan

Belépő: 1300 HUF, ebből 500 lefogyasztható


 

Címkék: ajánló

Vissza a 7o-es évekbe!

2011.10.10. 21:36 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Réges- régi hagyományt elevenít fel a Pecsa Café október 14-én, pénteken. A 7o-es években rendeztek jam session bulikat, amelyeken a korszak legkiválóbb hangszeresei és énekesei álltak össze egy-egy alkalmi örömzenélésre, de ezek az estek kiváló alkalmat jelentetettek a fiatal muzsikusoknak is, hogy bekerüljenek a köztudatba, a közönség és a szakma is megismerje őket. Olyan ismert arcok léptek akkoriban színpadra, mint Deák Bill Gyula, Orszáczky Jackie, Török Ádám, Póka Egon, Charlie, Tátrai Tibor valamint Papp Gyula, aki így lett igazán befutott zenész és a későbbiekben a Miniben, a Dinamitban, a Skorpióban és a P.Mobilban játszott és játszik a mai napig.

A pénteki buli házigazdája a Papp-Sárdy N.B.B.., amelyben Gyula partnerei Sárdy Barbara, Móczár Péter, Szebelédi Zsolt és Tarnai Dániel. A zenekar "Magyar akarok maradni" című albuma 2oo9-ben jelent meg és azóta sok-sok alkalommal mutatták be, számos esetben a Kárpátia együttes vendégeként.
A Papp-Sárdy N.B.B. koncertje után kezdődhet a kötetlen, laza örömzene, amelybe mindenki beszállhat, akinek kedve van és aki úgy érzi, hogy bizsereg a talpa és a keze egy jó kis muzsikálásra. Jelentkezni előzetesen is lehet a pappgyula15@freemail.hu címen, de ott a helyszínen is beszállhatnak a zenészek.
A közönségnek pedig egyszeri és megismételhetetlen élményben lesz része, hiszen ezeknek a buliknak az az igazi izgalma és érdekessége, hogy minden ott születik abban a pillanatban a színpadon és ez legközelebb már nem lesz ugyanaz...

http://www.pecsacafe.hu/

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása