Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Suicide Rockers - az utolsó buli 2011-ben, ne hagyd ki!

2011.11.06. 23:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

November 11-én a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Pubban tartja idei utolsó koncertjét a Suicide Rockers. A jövő pénteki bulin a felvidéki  Phoenix lesz a házigazda és fellép még a Holtidő és a Giant Horizont is. A Suicide Rockers bár erre az évre befejezi a koncertezést, nem fognak tétlenkedni a maradék másfél hónapban.Komoly munka vár a fiúkra, hiszen készülnek az új dalok és egy vadiúj  video is tervben van.

Ha nem akarsz lemaradni a zenekar utolsó koncertjéről, akkor jövő pénteken irány Dunaszerdahely,ha pedig folyamatosan informálódni akarsz a Suicide Rockers körüli történésekről, akkor figyeld a honlapjukat vagy keresd őket a facebookon.

http://suiciderockers.com/
https://www.facebook.com/pages/Suicide-Rockers/166305243427506

Címkék: ajánló

Cimbaliband - Ablakimba lemezbemutató koncert

2011.11.06. 21:42 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

“A népzene tehát a természet tüneménye” - mondta Bartók, és lekapcsolta gramofonját mellyel éppen Pest-megyei Tura község határában rögzítette az Ablakimba, ablakimba című népdalt. Gyűjtőútjai során rengeteg muzsikát hallott, de legmerészebb álmaiban sem gondolta volna,  hogy a modern civilizáció milyen hatással lesz majd a népzenére. Ahogy a gramofonból száz év alatt mp3 rögzítő lett, úgy módosult a népdal fogalma is napjainkra. A Cimbaliband utazásai során számtalan országban járt, még ha nem is végzett mindenhol népzenei gyűjtést, mint ahogyan Bartók tette, viszont a banda tagjai együtt muzsikáltak az évek során magyarokkal, románokkal, spanyolokkal, szerbekkel, olaszokkal, és még folytathatnám a népek, és műfajok sorolását, szinte a végtelenségig. Mindenhonnan hoztak magukkal egy kis szuvenírt, zene formájában. Így a mostani lemezbemutatón  a cimbalom nem csak megszokott környezetében, hanem latinos bossa-novában, vagy török dallamban, vagy akár rock’n’rollban is megszólal, így talán még találóbb lehet az újságírók által Unger Balázsra aggatott titulus, “a cimbalom Chuck Berryje”. Nem szabad elfelejtkezni a banda többi tagjáról sem, akik egyre kiforrottabb stílusban muzsikálnak, garantálva ezzel az eredeti Cimbaliband hangzást. A korongon pedig igazi unikum Ferenczi Gyuri blues-szájharmonika játéka, a páratlan lüktetésű balkáni zenében, vagy a varázslat melyet a Csík zenekar fúvósának Makó Péternek  köszönhetünk a lemez több összeállításában. A Millenáris Fogadóban tartandó lemezbemutatójukat színesíteni majd a Fricska Táncegyüttes fergeteges koreográfiája, Tóth Gergely virtuóz brácsajátéka, a fiatal hegedűs tehetség Solymosi Máté “Rigó” , Farkas Zsolt roma énekes, és természetesen a Makó Péter szaxofonon. Előzenekaruk is lesz az estén, a fiatalok körében méltán híres Tárkány Művek. A fenti összetevőket fűszerezzük még egy pohár igazi testes magyar borral, Gere Attila pincészetének köszönhetően, valamint egy kupica Panyolai Elixírrel, melyeket a közönség kényére-kedvére kóstolgathat a koncert szüneteiben. Aki kíváncsi, hogy milyen is a fenti összetevőkből kikevert, eredeti kelet- európai cimbalom rock’n’roll, annak feltétlenül ott a helye a Cimbaliband lemezbemutatóján!

2011. december 3.
Millenáris Fogadó
Kapunyitás 19.30

Web: http://www.cimbaliband.hu
Facebook: http://www.facebook.com/cimbaliband

Címkék: ajánló

Játssz és nyerj Rubicon cd-t!

2011.11.06. 19:02 | Metalkilincs | 2 komment

A Rubiconnal mindig történik valami. Ha nem koncerteznek, akkor lemezt és videoklipet készítenek. Ha koncerteznek, akkor azt teszik például  a Kalapáccsal a Club 202-ben és a Depresszióval országszerte. Már a második profi klipjük és szintén a második lemezük készül. Viszont ez az első nyereményjáték, amelyen Rubicon cd-t nyerhetsz, szóval ne maradj ki. Három kérdés, három jó válasz és három " A holnap tüze" cd.



1. Kivel készítettétek el első videoklipjüket?
2. Melyik rádióban voltak utoljára interjún?
3. Mikor lesz a következő koncertjük és hol?


A megfejtéseket ide várjuk: metalkilincs@gmail.com, eddig: november 13.

https://www.facebook.com/rubiconofficial
http://rubiconrock.hu/

 

Címkék: játék

Moby Dick "A Holnapok Ravatalán" - rendelj jegyet elővételben!

2011.11.06. 18:47 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

December 10-én, a Club 202-ben tartja 30 éves jubileumi koncertjét és a "A Holnapok Ravatalán" lemezbemutatóját a Moby Dick. Az esemény két vendégzenekara a Thornwill és az Eye Beyond Sight lesz. A rendezvényre a helyszínen 2999 forint lesz a belépő, de az ismert helyeken, a Hammer Zenebarlangban és a metalshop.hu-n elővételben is megvásárolhatod , 2499 forintos akciós áron.
Ha már most a  kezedben akarod tartani 2011 egyik legfontosabb  bulijának a belépőjegyét és spórolni is akarsz, vedd  meg a jegyed elővételben.

 



http://www.metalshop.hu/
http://www.moby-dick.hu/

Címkék: hírek

Retronome 5. születésnap, Hobóval!

2011.11.06. 17:12 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Különleges esemény színhelye lesz november 10-én a debreceni Suttogó. A Retronome zenekar ünnepli majd az ötödik születésnapját és erre az eseményre nem akármilyen sztárvendéggel készülnek. A Kossuth-díjas Földes László alias Hobó lesz az est vendége és egyben fellépője is.
A közös koncertet az érdeklődök ingyenes látogathatják, így a zenekar és persze Hobó is, mindenkit nagy szeretettel várnak!

Retronome 5. születésnap Hobóval
Debrecen, Pallagi út 2.
Kezdés: 21 óra
A belépés ingyenes!
http://www.retronome.hu/


https://www.facebook.com/event.php?eid=293266180691385

Címkék: ajánló

Tatabánya beveszi Tokodaltárót - Dirty Dogs & Black Jack koncert a Klub Hungarikumban!

2011.11.05. 17:58 | Metalkilincs | 3 komment

November 26-án két tatabányai zenekar lesz felelős a hangulatért a tokodaltárói Klub Hungarikumban. A Dirty Dogs és a Black Jack koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők egy jelképes 400 forint ellenében. A Dirty Dogs zenekart nem nagyon kell bemutatnom, de ha valakinek mégis kétsége támadta, akkor jöjjön el november 18-án a Roxxyba, ahol is immáron második lemezük lemezbemutató koncertjét nézheti meg.

A Black Jack zenekar tagjai különböző zenekarokból verbuválódtak össze, abból a célból, hogy azt játsszák,ami nekik jól esik illetve ami mindenkinek tetszik. Tanúsíthatom, hogy ez nagyon bejött nekik. A zenekart olyan zenészek alkotják, mint Boros Pöpi, aki sokáig a Hedonist Roosterst erősítette dob-fronton illetve Kerekes László ( L.a.cika) aki a Twin Six zenekar basszusgitárosa volt.


Szóval november 26-án Dirty Dogs és Black Jack Tokodaltárón. És Ti is, ugye? :)

http://www.dirtydogs.hu/
https://www.facebook.com/pages/Black-Jack-Zenekar/187792317929991

Címkék: ajánló

Pulzus nevezettek - Battery Band

2011.11.05. 17:18 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Battery Band 2010 januárjában alapult 16 évesekből álló alternatív-rock banda. Az elmúlt évünk során több nagyobb rendezvényen és tehetségkutatón volt szerencsénk részt venni.Játszhattunk többek között a Dürer kertben, a Syma csarnokban és a néhai Zöld Pardonban is. Bemutatkozó anyagunkat nyáron készítettük és szeptemberben nagy sikerrel mutattuk be az A38 hajó közönségének.

Péterffy Lili – ének
Füstös Bálint – szólógitár
Fehér Áron – ritmusgitár
Törőcsik Kristóf – basszusgitár
Czeglédi Tamás – dob

http://www.facebook.com/batteryband
http://www.soundcloud.com/batteryband

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Reason - X

2011.11.05. 17:05 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A tatabányai Reason-X zenekart 5 barát alkotja. Az őket inspiráló zenekarok között találjuk a Bullet for My Valentine-t, az Avenged Sevenfoldot és a System of a Down-t, ennek megfelelőlen saját dalaik is hasonló stílusjegyeket mutatnak. Ezek a dalok már csak a rögzítésre várnak, a  zenekar pedig a közönségére, ami, remélik,hogy nem csak a baráti körből fog állni. Ennek első próbatétele november 12-én Győrben lesz, ahol is a Thornwill zenekar előtt kaptak lehetőséget a debütálásra.
    
Gál Rajmund - Ének
Kirschner Ádám - Szólógitár
Kovács Norbert - Ritmusgitár
Boltsek Erik - Basszusgitár
Árvai Máté - Dob

https://www.facebook.com/ReasonX

 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Corelosa

2011.11.05. 16:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

2008 tavaszán a két lelkes komáromi fiatal (a Kuc volt a fiatal és a Kupica a lelkes) hosszas kínlódás után, úgy döntött, hogy felhagy a szarakodással és maguk mellé vesznek egy szólóst, egy dobost, meg egy énekes/szövegírót. Pár nappal később csatlakozott a duóhoz Jozsó - mint kreatív szólógitáros, és egy hónappal később (egyetemi időszak után) Milán - mint szövegíró és billentyűs. Kupica azt az ötletet hozta elő, hogy Milánnal előző közös zenekaruk nevét mentsék át erre a formációra. Az ötlet ellen a tagoknak sem volt kifogása így jött létre a komáromi Corelosa. Sajnos a megfelelő dobost megtalálni nem volt egyszerű feladat, de novemberben sikerült leszerződtetni (leitatni) Arnikét, úgyhogy ezek után már nem volt akadály nekiállni a nagy feladatnak. Sajnos a billentyűsüket (Milán) az egyetemi elfoglaltságai eltávolították a zenekarból, így 2009 januárjától már csak négyes fogatként száguldott tovább a Corelosa gépezete.

2010 nyarán a zenekar ismét öttagú lett, ugyanis Somogyi Előd vállalta el az énekes szerepét. Nem sokkal később, 2010 telén elkészítik hét számos, első demójukat Születés címmel.
2011 nyarán ismét változás áll be a zenekarban, a basszer (Kupica) helyét Gáspár Hangya Krisztián váltja fel.
A jelenlegi felállásban gőzerővel folynak a próbák, koncertek, újabb számok készítése, rögzítése.
A CORELOSA zenekar tagjai :

ARNIKE (Szabó Arnold) - Dobok
JOZSÓ (Tóth József) - Szólógitár
KUC (Kukor Tamás) - Gitár
HANGYA (Gáspár Krisztián) - Basszusgitár
ELŐD (Somogyi Előd) - Ének

http://www.corelosa.hu/

Címkék: pulzus

Nagyfi László - Interjú

2011.11.04. 16:27 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Nagyfi László, alias Bigson. Zenélt a Pokolgépben, megalapította az Oment, majd saját üzletet nyitott. Megvalósult álmok, címszavakban.


Az olvastam rólad, hogy 6 évesen kezdtél hegedülni. Ez szülői indíttatásra történt vagy Te magad választottad ezt a hangszert?


 
Valahogy ének-zenei általánosban kezdtem, ennek szellemében hangszert is kellett választani, és a hegedűre esett a választás, asszem' valami viccből kifolyólag, mert, hogy a hegedűvel majd jól lehet csatázni... :) Persze a szüleim támogatták, és szerették, hogy zenélni tanulok, a lehetőségeikhez mérten maximálisan támogatták is.
Emlékszem 14 évesen az első "Musima" gyártmányú igen komoly "NDK" gitárt is tőlük kaptam...

1984-tól 1990-ig voltál a Pokolgép tagja. Mondhatni, hogy a legszebb éveitek adtátok egymásnak a zenekarral.  Publikus, hogy mi volt az oka a kiválásnak? Szerettél volna egy saját bandát? Nem érezted jól magad? Szakmai vagy inkább személyes oka volt a kiválásnak?

 Bizony, ezek szép évek voltak, mert saját erőből építettünk - sokszor keservesen - valamit.
A kiválás okát már sokszor, sok helyen elmondtuk, érdekes módon semmi személyes oka nem volt, - más stílusú metált szerettem volna játszani, mint a Kukovecz Gabi, ezért úgy döntöttem, hogy egy saját formációt alakítok, és ehhez csatlakozott Kalapács Józsi is, így kiváltunk, és megalakítottuk 1990-ben az Oment.
Személyes (kedő) oka nem volt, a mai napig normális emberi kapcsolatban vagyunk. Ez a hat év meghatározó korszaka az életemnek, úgy érzem sokat köszönhetünk egymásnak.

Az Omen 1991 és 2006 között 10 albumot adott ki.  Ez minden térben és időben egy igen termékeny és életképes zenekarra vall. Mit adott neked személy szerint ez a 15 év?

Hogy mit adott? - Hát a mai napig az Omen az életem!
Több időszakra lehet bontani az Omen fennállását.
Az első tíz évben - amíg Kalapács Józsi velünk volt -, hat albumot készítettünk, jártuk az országot, rengeteget koncerteztünk, szóval ment a banda. A Józsi kiválása után persze megtorpantunk, nehéz az "eredeti" frontembert pótolni, kísérleteztünk is néhányszor, de jó sok év telt el addig, míg végre megtaláltuk Korit, (Koroknai Árpád) jelenlegi énekesünket.
Úgy, hogy most kösz jól vagyunk, új célokkal, megújult energiákkal állunk az új kihívások elé!

2006-ban viszont belefogtál egy másik vállalkozásba. Megnyitottad a Gitárcentrumot. A saját márka kifejlesztésének ötlete rögtön adott volt, vagy az csak később került a képbe?

Igen, egy régi álmom vált valóra, saját hangszerboltom van, amire azért is vágytam nagyon, mert a "mi időnkben", '70-es '80-as években csodájára jártunk, ha véletlenül valami tisztességes hangszer érkezett abba az egy-két hangszerboltba, ami akkoriban egyáltalán létezett. Az egész meseszerűen alakult, mert az elején, amíg nem volt meg a bolt, egyszerűen csak összegyűlt az évek során néhány gitárom, és a zenész barátaim kérdezgették, hogy nem tudnék-e nekik is segíteni szerezni ilyen-olyan hangszert Amerikából. Mivel Gyenizse András barátom pár évtizede már amcsiban él, így beszereztünk jó néhány gitárt, basszusgitárt... (Andrással együtt játszottam a  Pokolgépben a kezdetekkor, majd '84-ben "disszidált")
Így aztán adta magát az ötlet, hogy legyen egy bolt is, és persze legyen a legjobb, és a legszebb is...:)
Úgy érzem, - legalább is a visszajelzések alapján talán mondhatjuk is - hogy ezt sikerült megvalósítani.
Mára már egy óriási árukészlettel, szakértelemmel rendelkező bolttá váltunk, és úgy érezzük, hogy a zenészpalántáktól a "profi" zenész-barátainkon át szívesen járnak ide az emberek.
Persze van miből válogatni, itt van mindig úgy 4-500 gitár... :)

 Mesélj egy kicsit a Bigsonról!

Úgy '92-93 táján a Bigson lett (volna) a művésznevem egy kint megjelenő Omen albumon. Persze a megjelenésből nem lett semmi, csak az angol nyelvű demóig jutottunk, de a név maradt... :)
Azt hiszem, a Szekeres Tomi a "keresztapám", mert az egész úgy indult, hogy ugye a Nagyfi nevet hogyan is ejtse ki egy angol? A manager kérte, hogy találjunk ki magunknak valami angolul egyszerűen is kimondható nevet. Tamás egyszer csak a homlokára csapott, - megvan b...tok meg! Hát, ha úgy vesszük, a Nagyfi angolul Bigson-t is jelenthet, jót röhögtünk, és ennyiben maradtunk. Ekkor még szó sem volt semmiféle hangszerboltról, hát még saját márkájú gitárgyártásról!
Aztán tavaly felmerült bennem, hogy erős középkategóriájú gitárokat biztosan olcsóbban is ki lehet hozni, mint amennyiért a forgalmazók kínálják. Utánajártam a dolgoknak, és sikerült olyan kínai gyártót találnom, aki odafigyel az általam elvárt minőségre, és mondhatom, hogy az elvárás szerint készülnek a gityók.
Na de mi legyen a neve?
Ezen jó sokat agyaltam, és egyszer csak beugrott az a bizonyos Bigson...
Mára már több tucat gitár eladásán vagyunk túl, és abszolút pozitívak a visszajelzések, ez nagyon nagy örömmel és büszkeséggel tölt el!
Mást ne mondjak, egy hófehér Bigson Les Paulon játszik Alapi Pisti (Edda) barátom, és Koós Joci (CoolHeadKlan) is egy Bigson LP-n tolja a rock and rollt! :)

Kanyarodjunk vissza az Omenre. 2007-ben elveszítettétek Daczi Zsoltot, majd 2009-ben Gubás Tibivel váltak el az útjaitok. Mekkora csapás volt ez a zenekar számára? Koroknai Árpi "megtalálása" után visszaállt az egyensúly?

Daczi Zsolt barátom elvesztése nagyon nagy törést okozott mindannyiunkban. Az Isten nyugosztalja!
Ezután az is felmerült, hogy abbahagyjuk, minek így ez az egész...
A barátaink azonban arra biztattak, hogy csináljuk tovább, Zsolt is így akarná... Nehéz időszak volt, de felálltunk, és fél tempóban, akadozva, de folytattuk. Aztán kiderült, hogy Gubás Tibivel nem az igazi, és elváltak útjaink...
Elkezdtünk énekest keresni, nyilvánosan meghallgatást szerveztünk, ahová eljött Kori is. Hamar kiderült, hogy ő a mi emberünk! Nem akartuk elkapkodni a dolgokat, két évig csak koncerteztünk, és elkezdtük írogatni a dalokat.

 

A néhány "lemeztelen" év után jön az új album. Mit lehet erről tudni illetve lehet-e arról a különleges vállalkozásról, amiről nekem már meséltél?

Igen, már kész az anyag, november közepén megyünk stúdióba. Közben Kori barátja, Derzsi György kísérletképpen megcsinálta a Fagyott világ című nótánk szimfonikus hangszerelését, és átküldte, hogy hallgassuk meg... Hát ez olyat ütött, hogy megfűztük, hogy azonnal álljon neki 10-12 régi Omen dal meghangszerelésének! :) A kiadónknak (Hammer Records) is rohadtul tetszik, úgy döntöttünk, hogy ebből dupla album legyen! Így aztán nagy meló vár ránk a stúdióban, felvesszük az új anyagot, - ez lesz az egyik album, a másikon pedig az Omen Szimfonik lesz!

Egy új lemezhez, főleg ennyi év után, egy ütős lemezbemutató koncert és egy turné dukál. Hogy állnak az ezzel kapcsolatos szervezések?

Jövőre szeretnénk minél több koncertet játszani, és ahova csak lehet, elvinni az új anyagot.
Persze álmodozunk egy élő szimfonikus koncertről is, de ezt nem egyszerű tető alá hozni, ez még a jövő zenéje. A lemezbemutatóról sem tudok egyenlőre konkrét dátumot mondani, de egy méltó koncertet szeretnénk, az biztos!

Támogatója vagy a Pulzus tehetségkutatónak.  Ez mindenféleképpen azt jelenti számomra, hogy törődsz a felnövekvő, új rock nemzedékkel. Mennyire tudod nyomon követni a feltörekvő bandákat illetve van-e köztük esetleg személyes kedvenc?

Az Omennel is mindig figyeltünk az új, feltörekvő bandákra, ahol nem ütközik a szervezésbeli akadályba, rengeteg bandának adtunk lehetőséget a közös koncertekre. Csak jöjjenek, játszanak, mutassák meg magukat!
A tehetségkutatót is azért támogatom a lehetőségeimhez mérten, mert nincs annál szebb, amikor látok-hallok egy 20 év körüli gityóst, akin látszik, hogy lehet belőle valaki. Hadd szóljon!


Köszönöm az interjút!

http://www.gitarcentrum.hu/
http://www.omen.hu/

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása