Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Lájkoltatási hadművelet - Twister

2011.11.13. 21:27 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Twister zenekar első lemeze idén nyáron jelent meg a HammerWorld magazin mellékleteként. Egy sikeres lemezbemutató koncert után a Junkies-al indultak őszi turnéra, de játszottak a Cool Head Klan vendégeként is, valamit az a megtiszteltetés érte őket, hogy a zenekar Lizzy Borden supportja lehet november 30-án a Rocktogonban. Már dolgoznak a második lemezen, mely várhatóan 2013-ban lát majd napvilágot, de addig készüljön az, aki nem jutott hozzá az elsőhöz, mert hamarosan megrendelheti majd a zenekartól. Addig is, aki még nem tette: Lájk!

https://www.facebook.com/twisterrocks
http://www.twistermusic.hu/
 
 

Címkék: lájk

Lájkoltatási hadművelet - bugZ

2011.11.13. 20:46 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A bugZ jó. A bugZ vicces és szeretik a nőket:) Ez már egy szerethető tulajdonságuk. Persze van több is, de ehhez meg kell őket nézned vagy meg kell őket hallgatnod. Kezdésnek mondjuk nézd meg a vadiúj klipjüket,amit a Render Media készített a számukra. Ha ezt tetszik, és tetszeni fog, akkor készülj,mert jövőre a Zorallal turnéznak, így ha akarnád sem tudod majd  őket kikerülni. De addig is figyeld az eseményeket a facebook profiljukon, hiszen hamarosan egy új EP-vel jelentkeznek ,melynek már a címe sem lesz semmi :)

RoBBie - gitár/ének
Bob - dob/ütőshangszerek
Balázs - bass/vokál
 
https://www.facebook.com/pages/bugZ/347756880511
http://www.bugz.hu/
 
 
 

Címkék: lájk

Profik vs. trónkövetelők - Thornwill & Reason -X koncert a győri Shadowban

2011.11.13. 14:41 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Nagyon vártam ezt a koncertet. A Thornwillt áprilisban láttam utoljára színpadon, a Reason - X-et pedig még soha. Kíváncsi voltam a Shadowra is, ahova már több koncertet szerveztem és egyike azoknak a helyeknek, ahol tudom, hogy a szervező mindent megtesz a koncert sikeréért. A szabályok szigorúak, zenélni este 10-ig lehet, mert a környéken lakó idősebb korosztály legkedvesebb szórakozása az aláírás-gyűjtés és a feljelentgetés a zaj miatt. Feltételezem, hogy ennek a korosztálynak nincs unokája, aki szórakozni szeretne szombat este, és sajnos Magyarországon a népesség elöregedése miatt egyre nehezebb helyzetben vannak fiatalok, ezen belül is a rockerek. De hagyjuk a demográfiát :)

A helyre megérkezve konstatáltam, hogy tényleg kicsi. De ettől függetlenül biztos voltam benne, hogy a koncertet én csak a lépcső tetejéről fogom majd hallgatni, mert ez a pici hely tele lesz. Tele lett. A hely maximális befogadóképessége 70 fő körül van és mielőtt a Reason - X elkezdte volna a koncertet, már egy gombostűt nem lehetett volna leejteni. A szkeptikusok most mondhatják, hogy jó-jó, könnyű egy kicsi helyet megtölteni. Őket biztosíthatom, hogy három ember mindenhol három ember, és mindenhol nagyon kellemetlen, ha csak ennyien állnak-ülnek egy zenekar előtt és 50 ember ma, Magyarországon, bármelyik kisebb  klubban tömegnek számít. Ez van.

És lehetnék elfogult is, de nem vagyok. Lehetnék, hiszen a Reason - X-ben a fiam a basszusgitáros, de tegnap este nem tekintettem a zenekarra máshogy ,mint egy újabb trónkövetelőre, akik megpróbálnak a képzeletbeli tortából egy szelethez hozzájutni. Tudtam, hogy a srácok izgulnak, hiszen az első alkalom, legyen bármiről is szó, mindig különleges. Ehhez képest egy elég jó kis koncertet hoztak össze, és bár nem tudtam tisztán kiszűrni, hogy a zenére tomboló fiatalok a hely törzsvendégei vagy a Tatabányáról érkezett szép számú rajongótábor, de a lépcső tetejéről nézve a látvány megnyugtató volt.

Tisztességgel lejátszották a nekik járó 40 percet, és átadták a "színpadot" a Thornwillnek. A Thornwillnek, akiknek már rég sokkal nagyobb színpadokon kellene játszani. Persze, tudom, nem csak nekik, de most a tegnap estéről van szó és tegnap este a Thornwill zenélt a Shadow Rock Café színpadnak kialakított egyik sarkában. Én csak álltam, néztem őket és 1 szó dübörgött az agyamban: profik. Jó érzés volt, mikor az egyik tatabányai ismerősöm ezt, felfelé tartott hüvelykujjával a tudomásomra hozta. Igen, tudom :)

Most elkezdhetnék okoskodni. Kielemezhetném  a rock jelenlegi sanyarú helyzetét, a profikat, akik nem a nekik megérdemelt helyeket játszanak, a közönséget, akik tetszik, nem tetszik, nem nyitottak az újra, és azokat az embereket, akik a "becsületkassza" feliratra nézve nem gondolták azt, hogy pár forinttal támogatniuk kellene az élőzenét. De nem teszem.
Nem teszem, mert vannak olyan klubok és klubosok,akik lehetőséget adnak mind a profiknak, mind a trónkövetelőknek. Vannak olyan profik, akik koncertet adnak olyan pici helyen, ahol szó szerint testközelbe kerülnek a rajongóikkal. Vannak olyan trónkövetelők, akik tudják, hogy az első időszakban örülni kell minden lehetőségnek és vannak olyan zeneszeretők, akik tudják, hogy az élőzenét honorálni kell. És vannak olyan bulik, ami után másnap reggel felkelve, az első kávét szürcsölgetve, az ember jó szívvel és megelégedettséggel gondol vissza. Számomra ilyen volt tegnap este, a Reason - X és a Thornwill közös koncertje a győri Shadow Rock Caféban.

 

Címkék: beszámoló

Eurock Christmas 2011 - Marosvásárhelyen a debreceni Szepultura!

2011.11.12. 13:10 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A marosvásárhelyi OLi! Management nyolc év szünet után újból Rock Karácsonyt szervez, immár magyarországi és helyi bandák fellépésével. A főszervező, Boros Olimp 1999-ben szervezte meg az első karácsonyi rock koncertet, akkoriban egy akusztikus Tornado  koncert keretén belül, majd 2003 óta külföldön tartózkodása miatt kénytelen volt átadni más helyi szervezőknek a ROCK X-MAS eseményt.

Idén, december 18-án, a marosvásárhelyi Jazz & Blues klubban, az EUROCK CHRISTMAS 2011 név alatt lesz megrendezve a karácsonyi Rock Fesztivál, ahol a debreceni Szepultura lesz a főzenekar, mellettük még fellépnek a következő helyi csapatok: Loudrage,  Kontrax, Trauma  (ex-Kremator), Virus, Subcultura és a P.O.V.


 http://www.facebook.com/event.php?eid=270814979629200

http://www.olimanagement.com/

Címkék: ajánló

Dirty Dogs - Fekete Mámor - megjelent a tatabányai kutyák második lemeze!

2011.11.12. 12:56 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Fekete Mámor címmel megjelent Tatabánya legmocskosabb Rock'n'Roll kutyáinak második albuma. Ezzel egy időben napvilágot látott egy új videoklip is, melyet az Itt az idő című dalukra forgattak.

Az új lemez, regisztráció után letölthető a zenekar honlapjáról : http://www.dirtydogs.hu/, de akik részt vesznek a Dirty Dogs november 18-án, a Roxxyban tartandó lemezbemutatóján, baráti áron meg is vásárolhatják a lemezt, ezzel támogatva kedvencüket.

A november 18-i buli két vendégzenekara a szintén tatabányai Crusted és a veszprémi Stoneblade lesz.

 

 

További vendégek:
Maya (Cross Borns)
Kun Anita (Ideas)
Mikus Tamás Tass (Agregator)
Balázska (Bonito)

Belépő: 600 HUF

http://www.dirtydogs.hu/
https://www.facebook.com/pages/Dirty-Dogs/270279593771
https://www.facebook.com/event.php?eid=291677797523438

Címkék: ajánló

MOZSO avagy Mostoha Zsoldos – Molnár Zsolt új zenekara

2011.11.11. 23:46 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Molnár Zsolt és a Fekete Sereg útjai 16 év után szétváltak. Az élet viszont nem áll meg, itt van Zsolt új zenekara, a MOZSO.


A honlapodon ez az idézet olvasható: „Nem siratom a múltat, mert nem véletlen, hogy nincs a jövőmben”. Kinek szeretnél ezzel üzenni?

Ezzel a volt zenekaromnak üzenek elsősorban.

 


A  biográfiádba azt olvastam, hogy az Answer és a Deathwish zenekarokkal a lehetőségekhez mérten elég szép sikereket értetek el. Ez alatt mit kell érteni? Mit tekintettetek akkor sikernek?

A tehetségkutatókon jó eredményeket értünk el és a megyében már ismert zenekar voltunk! Azokban a metal ínséges időkben sokan jártak a koncertjeinkre. Az egység volt a titka, és az, hogy mindig figyeltünk, hogy a koncerteken többet adjunk, mint sok mai zenekar, hogy csak eljátssza a dalokat egymás után. Számomra nem ez a koncert. A dalok szövegvilágában is figyeltünk a hitelességre és talán nem nagyképűségből mondanom, hogy az első igazán magyar érzetű zenekar mi voltunk, nem pedig a mai "nemzeti rocknak " titulált zenekarok.

 Sokat adtatok a külsőségekre. Nálatok ez koncepció volt az első perctől kezdve?

1995-ben még nem volt ilyen zenekar, és mi a történelmet az igaz oldaláról mutattuk be, amire büszke lehet a Magyar! Tudatosan építettük fel ezt a koncepciót, az öltözködéssel, a dalokkal a színpadi munkával együtt.

2011-ben megváltál a zenekartól. Létezik még a Fekete Sereg?

Igen létezik a zenekar, 3 új taggal dolgoznak tovább, és sok sikert kívánok nekik tiszta szívemből!!! Mégis csak a részese lehettem 16 évig, és ezt, illetve azt a sok sikeres koncertet országszerte nem lehet csak úgy kitörölni, ez az egy élet kevés lesz hozzá.

Alapítottál egy új zenekart, MOZSO néven. Miben különbözik ez a Fekete Seregtől? Milyen stílust képvisel a zenekar?

A seregből csak egy van és én nem is törekszem még egy ugyanolyat csinálni. Ez más lesz, ez az én saját világomat mutatja be, mind zeneileg, mind szövegileg. Nem határolnám be, de talán a thrash metalhoz áll a legközelebb Úgy érzem, nem kell nulláról kezdenem hisz a régi arcok, a régi seregesek kíváncsiak rám. Ha nulláról kéne kezdenem teljesen ismeretlenül, nem vágnék bele így 40 évesen.

 

Számíthatsz a régi kapcsolataidra a koncertszervezés kapcsán?

Igen persze számíthatok a régi kapcsolataimra, sőt mára már sokkal szélesebb körben mozgok, mint akkor és nagyon sokan segítik a munkám: pl. Katona főnök. Smici és  Kalapácsékkal is jóban vagyok. Novemberben 4 új dalt veszünk fel és ezeknek a népszerűsítése a cél. Természetesen koncert koncert hátán, mert én fanatikus koncertező vagyok, én csak ebben hiszek. Szerintem az élő reklámnál nincs célravezetőbb. Ha sokan az látják, hogy Mozso itt is ott is, akkor csak odafigyelnek, hogy ki ez, mi ez a zenekar:)

http://www.mozsomusic.hu/

Címkék: interjú

RTL Klipverseny - a Borgia klipje a szerkesztői videók között!

2011.11.11. 18:21 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az RTL Klub Klipverseny szerkesztői a legjobbak közé választották a Borgia zenekar Rédió című nótájára készített videoklipjét.  A zenekart ennek okán Budapestre hívták egy interjúra. Reméljük, hogy az interjút hamarosan láthatjuk az RTL klub műsorán.
A Borgia jelenleg második lemezén dolgozik és hamarosan felkerül a Youtube-ra egy újabb bemutatkozó anyag is. Az első lemez, az Adélok és Edék a metalkilincs.blog.hu-n megrendelhető.

https://www.facebook.com/theborgia2

Címkék: hírek

Jótékonysági rockfesztivál Kisújszálláson - Fellépők: Dogs, Anonym, Roar, Tűzvihar

2011.11.11. 17:09 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az autista gyerekek javára adakozhat az, aki november 19-én részt vesz a kisújszállási Művházban tartandó rockfesztiválon.

A belépő 500 forint, mely összegért az érdeklődők 4 zenekar koncertjét nézhetik és hallgathatják meg. Közülük ketten, a Dogs és az Anonym Fegyvernekről érkeznek majd, a Tűzvihar zenekar Szolnokról a kisújszállási Roar pedig helyi erőként képviselteti magát a fesztiválon.

Ha szívügyed a jótékonykodás és szereted a rockot és a metalt, akkor ott a helyed!

 

 

 

Dogs - http://dogs-zenekar.gportal.hu/
Anonym - https://www.facebook.com/pages/Anonym/175916852456757
Roar - http://roarmetal.hu/
Tűzvihar - http://www.tuzvihar.hu/

 https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=137753469663623

Címkék: ajánló

No more gravity - kész az új klip

2011.11.11. 09:24 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Elkészítette második videoklipjét, ismét saját erőből, a No more gravity. A dal, melyből a klip készült, zárótétel az augusztus végén megjelent Falling with style című  kislemezen, mely a zenekar honlapjáról ingyenesen letölthető.

Hamarosan új dalokkal és klippel jelentkeznek, addig is keressétek őket a Facebookon és a bandpage oldalukon:
https://www.facebook.com/pages/No-more-gravity/319336187997
http://nomoregravity.bandcamp.com/

Címkék: hírek

Az évtized lemeze - Kowalsky meg a Vega

2011.11.11. 08:59 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Kowalsky meg a Vega tizedik születésnapja alkalmából november 25-én jelenik meg a zenekar dupla albuma a legnagyobb slágerekkel és tíz új szerzeménnyel. Az évtized lemeze anyagát a megjelenés napján a budapesti Barba Negra Music Clubban, az Illegál Fesztiválon már élőben is hallhatja a közönség.

A Kowalsky meg a Vega november 25-én megjelenő dupla albumának egyik fele az elmúlt tíz év számvetése. A zenekar az interneten szavaztatta meg a rajongóit arról, hogy a legnagyobb slágerek közül melyek kerüljenek Az évtized lemezére, de a végeredmény még a legfelkészültebb rajongókat is meg fogja lepni.

– Tizennyolc dal került a válogatásba, de nem a megszokott formában. Valamennyi új mastert kapott, egységessé tettük a hangzást, és a poposabb dalainkat is rockosítottuk. A Forradalom Rt.-t például annak idején sokkal zúzósabbra terveztük, és most valósítottuk meg az eredeti ötletet. Hat-hét számot pedig újragondoltunk, és belecsempésztünk néhány új hangszert vagy stílusjegyet. A rock mindenhol megmaradt, de még színesebb, izgalmasabb, hitelesebb lett a zenénk – mondta Kowa, a zenekar dalszerző-énekese.

Az évtized lemeze másik felén tíz új dal van, vagyis ez a Kowalsky meg a Vega hatodik stúdióalbuma. A rádiókban a Mindhalálon túl című számot lehet majd elsőként hallani, videoklip pedig az Ébresztő című, pörgősebb dalhoz készül. A koncerteken már játszották a Még nem Éden, a Magadban Másokat, a Szentlélek Network és a Születésnapodra című szerzeményeket, de a lemezátadó bulin is lesznek még ősbemutatók. Az évtized lemeze megjelenése napján, november 25-én a Kowalsky meg a Vega és az Ocho Macho közösen lép fel az Illegál Fesztiválon a budapesti Barba Negra Music Clubban. Azok a rajongók, akik november 22-én éjfélig elővételben vásárolják meg a belépőjüket, az élmény mellé ingyen megkapják Az évtized lemezét.

http://www.kowa.hu/

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása