Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Tribute fesztivál a Kaptárban - 2011.12.17.

2011.12.04. 22:47 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

December 17-én Tribute fesztivált rendeznek a debreceni Kaptárban, felvonultatva a magyarországi tribute zenekarok színe-javát, különös tekintettel a keményebb vonalra. Fellép a Szepultúra (Sepultura Tribute), a Bastards Of Bodom (Children Of Bodom Tribute), és a 213 (Slayer Tribute).

A rendezvényre jegyek elővételben kaphatók a Rock-Ness hanglemezboltokban 800 forintért és jól jár az, aki ez előre beszerzi, mert a helyszínen a belépő 1000 forint lesz.
 
2011.12.17.
Debrecen, Kaptár
Tribute Fesztivál
Kezdés: 19 óra
 
 
 

Címkék: ajánló

Rockkarácsony Szőgyén! - 2011.12.17.

2011.12.04. 19:47 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Rockkarácsonyt rendez a STRoke zenekar Szőgyén december 17-én. Szőgye Párkánytól 25 kilométerre fekszik és a STRoke zenekar két tagja is onnan származik. A karácsonyi bulin négy zenekar húzza majd a talpalávalót. A szintén felvidéki Connektor, akit jól ismerhetnek azok, akik gyakori vendégek a révkomáromi Rock Club 25-ben, a váci Spenie Ants és a tatai  Brockolee. A STRoke idén harmadik helyezést ért el a komáromi KZE tehetségkutatón és jövőre találkozhatunk velük a Pulzus tehetségkutatón is.

A buli este 6-kor kezdődik és 1,5 Euro lesz a beugró.
 

Címkék: ajánló

End of Paradise - Nem adják fel!

2011.12.04. 18:27 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az End of Paradise 2008-ban alakult Székesfehérváron. Első éveiket, mint sok más zenekar esetében is, tagcserék nehezítették, és talán nem véletlenül lett az első lemezük címe: Ne add fel!  A lemezről, mely idén szeptemberben látott napvilágot, több zenei portál írt kritikát, és egy interjú is készült a zenekarral a zene.hu-n. Fehérvári zenekarként természetesen meghívást kaptak a Fezen rádióba is.

A szerzői kiadásban megjelent lemez, mely igen szuggesztív borítóval bír, teljes hanganyaga letölthető a zenekar honlapjáról, és a kedvenc dalra szavazni is lehet, sőt kötelező!
Az End of Paradise legközelebb december 23-án Dunaújvárosban, a Kaptárban koncertezik. 
 
Tagok:
Schweininger István - ének
Tóth László István - gitár, vokál
Menyhárt Mihály - basszusgitár
Németh Dénes - dob
 
 
Elérhetőségeik: www.endofparadise.hu
www.facebook.com/endofparadise
www.youtube.com/endofparadisemusic
 

Címkék: hírek

Ricse a Pecsában!

2011.12.04. 11:13 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Több mint harminc év után ismét klubot indít a Beatrice, a helyszín pedig nem más mint a Pecsa Café. A legendás zenekar egykori klubja 1978 és ' 80 között a Csepeli Munkásotthonban, közismert nevén a Melósban  volt minden vasárnap, ahol a telt házas közönség soraiban bizony az elhárítás emberei is meglapultak.

Ahogy Feró szokta mondani, "abból tudtuk, ki a megfigyelő, hogy az nem térdelt le, mikor felhangzott a Térden állva című nóta." A Nagy Feró, Lugosi, Miklóska, Gidófalvy, Donászi összeállítású zenekar igazi fekete báránynak számított, így lemezei sem jelenhettek meg abban az időben.

 A Ring kiadó azután 1987-ben a rendszerváltás közeledtének időszakában kiadta a Beatrice 78-88 dupla albumot, amelynek egyik korongján a hetvenes évek végének, a másikon a nyolcvanas éveknek a dalai szólaltak meg. Most újra megjelent a dupla lemez, korszerű hangzással és extrákkal, így az első buli tulajdonképpen ennek a bemutatója lesz.
 
December 7-e, szerda a nyitóest dátuma, amelynek vendége az egykori bandából Lugosi László, lesz beszélgetés, dedikálás és koncert, igazi hamisítatlan Ricse hangulattal. (külön érdekesség, hogy a Pecsa Café koncertmenedzsere, Hajnal Gábor volt az egykori Ricse-klub vezetője, így sok év után ismét együtt a "csapat".)
 
 

Címkék: ajánló

Flúg és vendégei az érdi Blues Tanyán - 2011.12.09.

2011.12.03. 20:35 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Már hagyomány, hogy a Flúg bizonyos időközönként megjelenik az érdi Blues Tanyán és iszonyat bulit csap. Ezek a bulik általában ingyenesek és  vendégzenekarok bevonásával történnek. A december 9-én  a Boogie Men és az Angelheart zenekarokat látja majd vendégül a  Flúg, és igyekezzen mindenki időben odaérni, ha jó helyet akar magának kifogni :)

2011.12.09.
Érd, Blues Tanya
Boogie Men
Angelheart
Flúg
Kezdés: 21 óra
A belépés ingyenes!
 
 

Címkék: ajánló

Bemutatkozik az Overcast!

2011.12.03. 19:02 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 "Az Overcast egy pofátlan és cinikus rock n' roll gépezet, ami úgy döngöl a földbe, hogy közben kegyetlenül élvezed, amit kapsz..."

 Ez a rövid, de nagyon találó bemutatkozás található az Overcast  facebook profilján. A zenekart 1999-ben alapította az énekes Novák Árpád és a gitáros Kispál Gábor. 2001 márciusában elkészült az első hanganyag is, Sötétségben címmel, mely ismertté tette a zenekart országszerte. 2003 nyarán jött a "Rémálomvilág", de sajnos időközben, a zenekaron belüli feszültségek lehetetlenné tették a további közös munkát. 
4 év hallgatás után az Overcast 2008-ban újjáalakult, mert a két alapító tagnak sikerült olyan zenészeket találniuk, akik partnerek voltak terveikben. A legutolsó tag, hosszú keresés után, 2011 őszén érkezett a zenekarba. Az Overcast nyár óta folyamatosan koncertezik, hiszen végre sikerült egy 100%-ban a közös célért küzdő csapatot összehozniuk.
 
http://overcast.uw.hu/
 

Címkék: bemutatkozik a

Pulzus nevezettek - STRoke

2011.12.02. 19:48 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar 2008-ban alakult, de a folyamatos tagcserék miatt csak 2010-től aktív. Saját meghatározásuk szerint alternatív rock/metal játszanak.Főleg saját, magyar nyelvű dalokat játszanak, de a repertoárjukban szerepelnek Red Hot Chili Peppers, Steppenwolf,feldolgozások is. Idén tavasszal Komáromban a KZE tehetségkutatón harmadik helyezést értek el.

 Tagok:

Hamerlik Endre - gitár,ének
Szórád Zoltán - basszusgitár
Dávid Zoltán - gitár
Sűli Tamás - dob
 
https://www.facebook.com/pages/STRoke/120056824726733

Címkék: pulzus

Let's See I'm Bleeding - az első három dal!

2011.12.02. 09:10 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A várgesztesi székhelyű Let's See I'm Bleeding zenekar 2010-ben alakult. A stílust tekintve a thrash és a metalcore áll hozzájuk a legközelebb. Dalaikra a következő zenekarok voltak nagy hatással: Killswitch Engage, As I Lay Dying, Amon Amarth és Ektomorf.

A dalszövegek szélsőséges érzelmeket fogalmaznak meg és a repertoár főleg saját számokból áll. A Let's See I'm Bleeding zenekar 2010 nyarától koncertezik.
Idén nyáron házi stúdióban rögzítették első három dalukat - Nyomorból nyomorba, Az én harcom, Nem elég - melyek a zenekar facebook oldalán meg is hallgathatók. A srácok jövőre tervezik első nagylemezüket.
 
Maróti Ádám - basszugitár, ének
Rizing János - gitár
Wéber Zsolt - gitár
Réz Ádám - dob, ének
Magos Krisztián - ének
 
 
http://www.lsib.atw.hu/
https://www.facebook.com/pages/Lets-See-Im-Bleeding/145043978860170
 
 

V. Rock Fesztivál - Fegyvernek - 2011.12.17.

2011.12.01. 18:21 | Metalkilincs | 1 komment

 A fegyverneki művelődési ház immáron 5. alkalommal rendezi meg rock fesztiválját. A helyi és környékbeli zenekarokból összeállított program remélhetőleg sok fiatal rockert vonz majd december 17-én.

A szolnoki Tűzerő zenekar, hivatásos katonákból verbuválódott 2009-ben. Saját, rock nótákat játszanak. A fegyverneki Anonym zenekar néhány éve már létezett és jól ismert volt a környék fiataljai számára. 2007-ben feloszlottak, de mivel nem élhettek muzsikaszó, no meg persze koncertek és rajongók nélkül, a zenekar, néhány új taggal kibővülve idén újra alakult.

Szintén helyi erő lesz a Rozzy Hozbort, akikről fura nevük ellenére (vagy dacára) mely erősen Ozzy Osbourne-ra hajaz, sajnos sok mindent nem találtam, csak annyit, hogy a zenekar 2009-ben alakult és a környéken gyakran koncerteznek. A jászberényi Krízis zenekar története egészen 1988-ig nyúlik vissza, több kiadott lemezzel büszkélkedhetnek. A banda rendszeres fellépője hazai fesztiválok és bővelkednek klub bulikban is. Az est utolsó fellépője a szintén fegyverneki Dogs lesz, akik rendszeres résztvevői különböző motoros találkozóknak, mely széles repertoárjuknak és jó hangulatú bulijaiknak köszönhető.
 
2011.12.17.
V. Fegyverneki Rockfesztivál
5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 184.
 
Tűzerő
Anonym
Rozzy Hozbort
Krízis
Dogs
 

Címkék: ajánló

Rockmaraton - az utolsó

2011.12.01. 08:42 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Itt van a pillanat, amiről nem hittük, hogy valaha is eljön. 22 évvel ezelőtt indult útjára Magyarország legrégebbi és legnagyobb ROCK fesztiváljának története, és elérkezett a nap, hogy bejelentsük ez a történet a végéhez ért.

2012-ben az Apokalipszis évében, a világ pusztulása előtt megrendezzük az UTOLSÓ Rockmaraton fesztivált. Sokan nem értik majd, bár vannak, akik évek óta azt hajtogatták, hogy nem lesz többet. Sokan szomorúak lesznek, de vannak olyanok is, akik alig várták ezt a pillanatot, főként a nehezen alvó környékbeliek! Ám a lényeg, hogy egy legenda, amit valószínűleg az összes magyar rocker megismert az elmúlt években, most eljárja a hattyútáncát, a legdurvább hattyútáncot, amilyet még nem látott a világ.

2012 július 9-15 között Pécs mellett, a jól megszokott helyen, a Malomvölgyben, a rock és a metál völgyében, UTOLJÁRA gyűl majd össze a válogatott társaság. Hét teljes nap alatt végig bulizzuk az összes koncertet, megiszunk minden piát és méltóképpen megünnepeljük egy legendás történet befejezését. Fellép majd egy csomó magyar és külföldi banda, olcsó lesz a pia, lesz egy csomó dögös csaj, és ami a legfontosabb, hogy itt lesz az ország legjobb közönsége is, mert bizony ti tettétek ezt a fesztivált ekkorává.

A hetijegyek akciósan elővételben már kaphatóak mindössze 9.990 forintért, a fellépő zenekarokat és az új infókat folyamatosan hozzuk majd nyilvánosságra, ezért érdemes figyelni a facebookot és a hivatalos weboldalt. Gyertek el és mulassunk egy UTOLSÓ igazit a világvége előtt!

 

http://www.rockmaraton.hu/

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása