Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

VILÁGVÉGE -ELEJE Metal Fesztivál a Petőfi Csarnokban - 2012.01.21.

2011.12.25. 22:16 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Sokak szerint beteljesedik a maja naptár jövendölése, 2012 végén eljön a világvége, ennyi volt, vége az emberiség történelmének. Ha ez így van, akkor már januárban készülnünk kell az elmúlásra, ezért megrendezzük:

A VILÁGVÉGE -ELEJE Metal Fesztivált a Petőfi Csarnokban, január 21-én (szombat)
Fellépnek: OMEN, AKELA, EGO Project, LongRoad, Dreyelands

 A Koroknai- Nagyfi- Szíjártó-Vörös- Nagyfi (Kisfi") összeállítású OMEN több mint 400 koncert és 10 nagylemez után, most új album kiadása előtt, fennállásának egyik legütősebb összeállításában lép fel és a régi nagy dalok mellett az új lemezről is bemutatnak nótákat.


Az AKELA , amely bár két alkalommal is feloszlott, mégis 2010-ben 20 koncerttel ünnepelte húszéves fennállását, most is könyörtelenül vad koncertre készül, ráadásul ezen a koncerten mutatja be új gitárosát.
Az EGO PROJECT  afféle szupergroupnak is tekinthető, hiszen ismert zenészek alkotják a csapatot,és tavasszal új lemezzel jelentkeznek.
A DREYELANDS  2010-es lemeze elnyerte a legjobb bemutatkozó album címet a Hungarian Metal Awards díjkiosztóján, zenéjük a melodikus, progresszív rock és a power metal színvonalas ötvözése.
A LONG ROAD még a hosszú út elején tart, 2010-ben alakultak, több tagcsere után, immár véglegesnek tekinthető felállásukban, eddigi legjelentősebb fellépésükre készülnek.

Az év első jelentős metál eseménye a VILÁGVÉGE-ELEJE Metal Fesztivál, amelyre szeretettel várunk minden metal rajongót!!

VILÁGVÉGE-ELEJE METAL FESZTIVÁL
PECSA, 2012. január 21. (szombat), 19 óra (kapunyitás: 18 óra)
AKELA, OMEN, EGO-project, Dreyelands, Long Road.
Jegyár: elővételben 2,012,-Ft, helyszínen 2,500,-Ft.

Jegyek elővételben kaphatók (december 27-től): Ticketportal jegyirodáiban (www.ticketportal.hu), Headbanger (V. ker. Múzeum körút 17. és XIX. ker. Pannónia út 1.), CD pince (VII., Erzsébet krt. 37.), valamint a helyszínen.

Címkék: ajánló

Pulzus nevezettek - Visioned Frailty

2011.12.25. 20:27 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Visioned Frailty zenekart Márton Péter dalszerző - gitáros ( ex - Without Face, ex -Guilthee, ex -Septicmen ) saját projektjeként hozta létre 2010 januárjában, hogy azon zenei ötleteit is meg tudja valósítani, melyek nem fértek bele fő zenekara, a Sunseth Sphere stílusába, zenei irányvonalába.

Péter a dalai végleges formába öntését zenekari formában szerette volna véghez vinni, ( ez által lehetségessé téve a későbbiekre vonatkozóan az esetleges élő fellépéseket is a projekt számára ) így elkezdte a megfelelő zenészek után való kutatást. Először Farkas Máté dobos csatlakozott Péterhez, majd a későbbiekben Palotás Péter énekes, és végül Sörös László basszusgitáros kapcsolódott be a munkába. Fontos megemlíteni Gellérfi Bertalan nevét is, aki dalszövegeivel járult hozzá Péter terveinek kivitelezéséhez.

Péter első hangzóanyagként egy három dalt tartalmazó promóciós demót szeretett volna rögzíteni, mely hosszas műhelymunkák után, 2011 júniusában készült el Shades of Past címmel a Farkas Máté által üzemeltetett Farkas - verem hangstúdióban. A demó borítójának művészi munkálatait Sárvári Szilvia és Palotás Péter végezte.

Márton Péter : gitáros / dalszerző
Palotás Péter : ének
Sörös László : basszusgitár
Bujdosó János : dob


www.facebook.com/VisionedFrailty


 

Címkék: pulzus

Tűzmadár - Elkészült a Júdás csókja!

2011.12.25. 17:02 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Sok-sok Tűzmadár rajongó örömére elkészült a zenekar legújabb videoklipje a Júdás csókja. A zenekar ezzel a klippel kíván nagyon boldog ünnepeket minden rajongójának. Aki nem akar lemaradni az idei utolsó Tűzmadár buliról, annak december 28-án az Ipolyságba kell utaznia, a XV. Hardfestre.

 

Bővebb infó a zenekar honlapján.

 

www.tuzmadar.hu/

· 1 trackback

Címkék: hírek

A Road és a Subscribe bemutatja: turnézárás a Bridge-ben

2011.12.25. 13:40 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Második közös turnéjával járta körbe az országot hazánk két vezető metál zenekara a Subscribe és a Road. A turné utolsó állomásai az ország nyugati régiójában a győri Bridgeben lesz, december 27-én (kedden) 19.00 órai kezdéssel. A koncert külön érdekessége, hogy a Subscribe új, Bookmarks címet viselő albumának dalait először hallhatja a nagyérdemű a megyében, míg a Road ismét embert fog teremteni minden bejglitől punnyadó fiatalból.

A turnét ezután már csak Szegeden és Egerben láthatja a közönség, valamint jó ideig a két zenekar nem fog a régióban koncertezni, így vétek kihagyni az eseményt.
 
Az estét két győri illetőségű zenekar foglalja keretbe: a már az országot is körbe turnézó Thornwill, akik többek között a Moby Dick 30. éves születésnapját nyitották meg Budapesten, valamint a LOTS (Lord Of The Strings), akik az elmúlt mintegy egy évben olyan zenekarok előtt bizonyítottak, mint a Fish!, vagy az Insane.
 
Aki biztosan ott szeretne lenni, az jegyét elővételben megveheti a Hangszerarzenál/Hangszerbarlangban (Győr, Tihanyi Árpád út 23. Tel.: 96/311-869). 
 
További részletek a zenekarok honlapján, valamint a Facebookon:
 

Címkék: ajánló

HEY HO LET'S GO - Ramones Mania a Dürerben - 2011.12.29.

2011.12.25. 13:35 | Metalkilincs | Szólj hozzá!


Hosszú szünet után újra Ramones Mánia, ezúttal a Dürerben. 

Hangya, Riki, Raga és Barbie téged is vár 2011. december 29-én este 10 órakor. A négy zenész különböző formációkban zenél, de egy dolog már évek óta összeköti őket : a Ramones Mánia! 
Ha Te is Ramones fan vagy, vagy csak  jó társaságban akarsz egy igazán jót szórakozni, ott a helyed!
 
2011.12.29.
Ramones Mania
Dürer Kert
 
" HEY HO LET'S GO"
 
 
 

Címkék: ajánló

F.A.SZ.A. - FArkasok előSZilvesztere az Akelával!

2011.12.25. 13:25 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Évbúcsúztató bulival készül a maglódi Sport Pub , nem is akármilyen fellépővel.

December 30-án csak azok menjenek Maglódra, akik nem félnek a farkasüvöltéstől, mert ők a 2011-es évet az Akela zenekar közreműködésével búcsúztathatják. Az est vendége a Phoenix Project  zenekar lesz.

2011.12.30.
Sport Pub, Maglód
Kapunyitás: 19 óra
 
Phoenix Project
Akela
 
 
 
 
 

Címkék: ajánló

Pulzus nevezettek - Pure Tears of Dolori

2011.12.22. 19:45 | Metalkilincs | Szólj hozzá!


 

 

 

 

 

A Pure Tears of Dolori 2007 tavaszán alakult Várpalotán. Különböző tagcserék és próbaterem keresgélés után 2008-ban végre komolyan munkához láthattunk. 2009 nyarán felvettük az első, 9 dalt tartalmazó DEMO-t. Megalakulásunk óta számos új dalunk született az általunk kedvelt Melodic Death Metal stílusban. Több koncerten volt lehetőségünk fellépni, köztük a 2010-es Gitárnyűvők - tehetségkutató fesztiválon Pápán, ahol Pápa város különdíját szerezte meg a zenekar.

Zenénket a súlyos riffelés és a dallamos gitárfutamok váltakozása a dobok őrjítő pergése jellemzi, tiszta és hörgős énekkel párosítva.Nagyban hatnak ránk az északi metal zenekarok és még rengeteg nagyszerű csapat, de célunk nem a másolás, hanem hogy valami egyedit hozzunk létre.

www.myspace.com/puretearsofdolori

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Miheztartás Végett

2011.12.22. 19:27 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar Pécelen alakul meg 2005-ban.

Alternatív rockzene kategóriába sorolnánk legszívesebben magunkat, bár sokféle elemből tevődik össze a zenénk. A dalok saját szerzemények, bár az utóbbi időben örömzenélés jelleggel feldolgozásokat is lehet hallani koncertjeinken. 2007-ben a hallgass.hu-n meghirdetett nyereményjáték győzteseként egy 3 számos demót készíthettünk el az Inita hangstúdióban.
2009-ben történt egyetlen változás a zenekarban a gitáros-énekes poszton. Gergő helyett Imi játszik a zenekarban.

2010 végén elkészült első nagylemezünk, az Escape.


Dévai Sarolta - ének
Bálint Ádám - gitár
Dévai Balázs - basszusgitár
Dévai Gábor - dob
Dévai Imre - gitár
Erdős Márton - billentyű
Erdős Péter - hegedű

www.miheztarto.hu/ 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Contour

2011.12.22. 19:01 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Hello! Mi vagyunk a Contour. Kezdjük ott, hogy régóta készülünk a Veled való találkozásra, és sok-sok közös munka után itt az ideje, hogy bemutatkozzunk. Sok idő telt el azóta, hogy a feltűnően szőke énekes, nem túl szervezett körülmények között átesett a gitáros western csizmáján, majd megkapaszkodott volna valakinek a hajában, de az a dobosnak nem volt. Így a földre huppant, ahol rátalált a basszusgitárosra, aki nagy boldogságban volt ott. Összeszokás, dalírás, hangszerelés, próbahegyek, első koncert és még sorolhatnánk...

Hogy mi az a Contour? Négy exhibicionista, céltudatos és nagyon laza fiatalember, akik közösségének a célja, hogy az éterben mozgó decibelszámot jelentősen növelve a nyakad elválassza a fejedtől...magyarán leszakítsa azt. :D

Bartha István – gitár
Kisvári Bence – dob
Kovács Andor – ének
Szamosközi Zoltán – basszusgitár

www.facebook.com/contourband

Címkék: pulzus

Te vagy a válasz - Elkészült a Rubicon zenekar legújabb videoklipje

2011.12.22. 17:07 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Te vagy a válasz című nótára készült el a Rubicon legújabb videoklipje, mely dal a zenekar jövőre, a HammerWorld magazin mellékleteként megjelenő lemezén fog szerepelni. Csak úgy, mint a Mindenen át esetében, a zenekar ismét a Render Mediaval készíttette el a klipet. Januárban kizárólag a lemezmunkálatokra koncentrálnak majd, a 2012-es első fellépésük pedig február 14-én a Club 202-ben lesz, a House Of Lords vendégeként.

 

 

www.rubiconrock.hu/

www.facebook.com/rubiconofficial

 

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása