Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Távirati stílusban - Vörös Gábor (Omen) válaszolt

2012.01.10. 09:37 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Régen játszottatok Budapesten. Utoljára a Szigeten. Tudatosan így alakítottátok, hogy legyen idő és energia a lemezre?

Nem. Karácsonyra akartunk egy a mostanihoz hasonló bulit összehozni, de ember tervez… Ha jól belegondolok, a sors egész profin megszervezte az „őszünket”, mert a lemez előkészületei elhúzódtak október végéig és az év végi történet, sem jött össze úgy, ahogy szerettünk volna.
 
VILÁGVÉGE-ELEJE Fesztivál. Itt mire számíthatnak, a mára már igazán kiéheztetett rajongók?
 
Természetesen a kihagyhatatlan Omen himnuszok (Fagyott világ, Visszük a sújt, Hajsza a tűzzel, Pokoli évek, Csillaga hívja, stb.) mellett az új anyagból is eljátszunk egy vagy két dalt. Még nem döntöttük el, hogy mennyi legyen. Nem akarjuk nagyon megtörni a buli lendületét sok új számmal, de azért már tényleg nagyon várják az új dalokat.
 
Nyár végén még csak egy "sima" albumról volt szó. Honnan jött a szimfonikus lemez ötlete?
 
Amennyire én tudom, spontán jött a dolog, mégpedig úgy hogy Derzsi Gyuri, aki komolyzenében nálunk nagyságrendekkel járatosabb, Korinak küldött egy vázlatot – ha jól emlékszem - a Fagyott világot. Ez teljesen fellelkesített minket és a kiadónkat is, úgyhogy átgondoltuk a koncepciót. A kiadó javasolta, hogy legyen dupla lemez, aminek az egyik korongja az új dalokat, a másik pedig tíz régi dal szimfonikus átiratát tartalmazza.
 
Hogy állnak a lemezmunkálatok? Mikor tarthatjuk végre a kezünkben az új, dupla lemezt?
 
A Denevér stúdióban a napokban fejeződnek be a felvételek. Kb a PECSÁ-s Fesztivál körül kezdjük el keverni az anyagot szintén a Töfi-nél. Terveink szerint április elején, azaz húsvét előtt kapható lesz. De azért itt is bejöhet még az „Ember tervez,…” effektus. J
 
Tavaszi koncerttervek?
 
Két nagyobb bulink lesz a január 21-i koncert után: február 4-én Dabason és március 16-án Egerben és valamikor májusban a lemezbemutató koncert.
 
 
További infókat a weboldalunkon (www.omen.hu) valamint a Facebook-os oldalunkon (www.facebook.com/omenzenekar) lehet találni.
 

Címkék: távirati stílusban

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr873533404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása