Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Limbless - interjú

2012.02.08. 20:31 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
A zenekar a Fair Play romjain alakult Limbless néven. Angol névhez angol ének is dukál?
 
Ha már szóba került a Fair Play nevű formáció, fontosnak tartanánk leszögezni, hogy attól függetlenül, hogy a 3 alapító tag e zenekarban töltött együtt zenélés során kötött ismeretséget, zeneileg semmiféle párhuzam nem vonható a két csapat között.
Hogy a kérdésedre is válaszoljunk, igen angol nyelven íródtak az eddigi saját nóták, melyekért teljes mértékben Kilencz Andris mikrofonmester a felelős. Volt szó arról is, hogy magyar nyelvű szerzemény is készül majd, úgy véljük, ezeket a közönség sokkal közvetlenebbül veszi, mivel az ember az egész szöveget megérti, így az Énekessel is könnyebb kapcsolatot kialakítania.
 
Nekem komoly problémát okozna megfelelő és kifejező nevet találnom, ha zenekart alapítanék. Ti hogy voltatok ezzel? Miért pont Limbless?
 
Mi is elég sokat gondolkodtunk a megfelelő név kiválasztásán, főként azért is nehéz, mert rengeteg zenekar van már.  Ez az ötlet egyébként Szaszkó Mátyás (ex-gitáros) öccsétől származik. Ha a száraz tényeknél maradunk, jelentése „végtag nélküli”. Lehet, hogy vannak zenekarok, akiknek a nevük rejt valami mögöttes tartalmat, illetve egy jó sztori kapcsolódik hozzá, nos, a miénk nem ilyen.
 
Ez csak egy név, amit használunk, hogy valahogy tudjanak emlegetni az emberek (már ha egyáltalán akarnak: D), de semmi jelentőséget nem kell ennek tulajdonítani, nem akarjuk semmiféle logóban, lemezborítón, a zenénkben vagy bármilyen formában megjeleníteni a tényleges jelentését vagy utalni rá. A két Andris csatlakozásával egy időre ismét terítékre került a zenekar nevének kérdése, de aztán maradtunk a Limblessnél. 
 
Kicsivel több, mint 1 éve alakultatok. Merre jártatok az óta?
 
A szigorúan vett megalakulás 2010 márciusa volt, amikor is hárman elhatároztuk, hogy alapítunk egy zenekart, meghallgattunk énekeseket, aztán gitárosokat, végül 2011 októberében állt össze a jelenlegi formáció. Előtte is volt 1-2 koncertünk „béta” verzióban, tudatosan nem annyira kerestük akkor még a lehetőségeket, de ha volt felkérés azt nem utasítottuk el. A jelenlegi ötös fogattal is eljutottunk már Kiskunfélegyházára, a Rocktárba (ahol a legjobb hangulatú bulit adtuk, szívesen visszatérnénk ide), a SZ.A.R. Fesztiválra és Budapesten, a Dürer Kertben többször is volt lehetőségünk megmutatni magunkat. Mostantól pedig szeretnénk igazán elindulni, és a lehető legtöbb helyen megmutatni magunkat. Nagy célunk (ha idén nem marad el) bejutni az Azfeszt tehetségkutató döntőjébe.
 
Milyen volt a zenekar fogadtatása? Gondolom a feldolgozásokat ették. És a saját nótákat?
 
Hát egyértelmű visszajelzéseket még nem könyvelhettünk el, első koncertjeink (a már említett „béta” verzióban, vagyis igazából énekes nélkül) elég gyér látogatottsággal zajlottak le. Utóbbi 2-3 koncertünkre, azonban már úgy érezzük, lehet azt mondani, hogy jól sikerültek, és nem volt annyira családias a légkör, mint eleinte :) . A feldolgozások természetesen így első körben jobban mennek. Ezekből is elég vegyes a paletta, megtalálhatóak régi klasszikus Pantera-nóták, de az újabb vonal kedvelőinek említhetném a Parkway Drive-ot vagy a Lamb Of God-ot, akiktől szintén játszunk feldolgozásokat. Mindenképpen szeretnénk ezeket a számokat is rotálni és még színesebbé tenni a választékot. Az pedig, hogy a saját számoknak milyen a fogadtatása, most fog igazán kiderülni, hisz elkészült a 3 számot tartalmazó EP, ami reméljük, minél több emberhez eljut majd és kíváncsian várjuk mi is a visszajelzéseket.
 
 By the way. hogy álltok a saját nótákkal?
 
Az interneten is hozzáférhető, szabadon letölthető és hallgatható 3 nótán kívül 1 van még teljesen kész, ám ez már csak felvételek után állt össze, így nem került fel a hangzóanyagra. Az előző időszakban is készült 3 szám, de ahogy kialakult a végleges felállás és összeálltak az új témák, ezeket szépen lecserélgettük és már egyáltalán nem játsszuk őket. Stílusban is különböztek némileg a mostaniaktól, bár a jelenlegiek is elég eklektikusak. Ezek mellett pedig írunk újabbakat.
 
Általában elég sok macera egyet összerakni, mert a megírásuk elég sok időt vesz igénybe és azt még elfogadható minőségben is el kell tudnunk játszani, ami szintén időigényes folyamat. De írjuk őket szép sorjában. Úgyhogy most az elkövetkezendő időszak célja - amellett, hogy minél több hallójáratot érintsen a 3 számos bemutatkozó anyag - mindenképpen az, hogy írjuk a saját számokat, és idővel a koncertprogramban a mérleg nyelve az általunk írt nóták felé billenjen a feldolgozásokkal szemben. És mindezt persze úgy, hogy az emberek élvezzék az előadásainkat.
 
Rengeteg zenekar van ma Magyarországon és ráadásul rengeteg jó. Mit próbáltok azért tenni, hogy a Limbless kitűnjön a többi közül és adott esetben komoly sikereket érjen le?
 
És a sok jó zenekar száma eggyel még nőtt is színre lépésünkkel :). Komolyra fordítva a szót, valóban nagyon sok zenekar van és nehéz újat adni, de igazából szerintem nem szabad azzal foglalkozni, hogy ki akarjunk tűnni, és ennek érdekében meglovagolni valamilyen trendhullámot. Meg persze az is kérdéses mit értünk komoly siker alatt. Azzal tisztában vagyunk, hogy az általunk képviselt zenével rádióban, tv-ben nem fogunk szerepelni, vagy tömegeket megmozgatni.  Ahhoz pedig, hogy minél sikeresebbek legyünk, annyit teszünk, hogy írjuk a számokat, próbáljuk minél több fórumon, koncerten, közösségi oldalon megmutatni magunkat. És majd az emberek eldöntik, hogy tetszik-e nekik az, amit mi képviselünk. 
 
Mit tartotok ezek közül a legfontosabbnak?
 
Aktív koncertezést, illetve, hogy folyamatosan halljanak rólunk az emberek, akár közösségi oldalakon, postok, videók, új számok, interjúk formájában, szóval, hogy a lehető legtöbb helyen meg tudjuk mutatni magunkat.
 
Hol láthatunk Benneteket legközelebb?
 
Jelen pillanatban még nem tudjuk megmondani legközelebb hol lépünk színpadra, de most hogy itt az EP, szeretnénk megünnepelni ezt az eseményt valahol a fővárosban, lehetőleg minél olcsóbb jegyárak mellett. A legjobb természetesen egy ingyenes buli lenne. Már említetted te is, hogy rengeteg zenekar van itthon, talán ezért is nem sokan áldoznak a feltörekvő/ismeretlen csapatok koncertjére.
 
Természetesen mi sem különbözünk abban a többi zenekartól, hogy, a nyáron, minél több fesztiválra, tehetségkutatóra szeretnénk eljutni. Eddig két időpont látszik körvonalazódni a nyárra, a Pannónia Fesztivál valamint a SZ.A.R. Fesztivál. Akit kicsit is érdekel a zenekar, érdemes egy Like-ot dobni Facebook oldalunkra, hogy értesüljön az aktuális fellépésekről/eseményekről.
 
Az EP ingyenesen letölthető innen: www.limbless.bandcamp.com
 
 
 
 

 

Címkék: interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr574079709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása