Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Távirati stílusban - Kis Tamás (Farcry) válaszolt

2012.02.12. 14:51 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Márciusban jelenik meg az első albumotok. Miért kellett erre ennyit várni?

A felvételek Olaszországban készültek, egy ottani management cég intézte volna a teljes kiadási mizériát. Sajnos az eredetileg megállapodott feltételekhez nem tartották magukat, így más megoldásban kellett gondolkodnunk. Ez egy időigényes folyamat volt, de végül révbe értünk.

 

 A lemezt a Grom/Tmina Records adja ki. Hogy kerültetek ehhez a kiadóhoz?
 
Miután "szakítottunk" az olaszokkal, a felvételeket újrakevertettük/mastereltettük Töfivel a Denevér Stúdióban. A kész albumot szétküldtük európai kiadóknak. Többen érdeklődtek, de a Grom/Tmina Records ajánlata volt a legkorrektebb.
 
Magyarországon is próbálkoztatok kiadóval? Vagy ezt a lehetőséget eleve elvetettétek?
 
Őszintén szólva már a kezdetekkor külföldi kiadóban gondolkodtunk. Nem is a nemzetközi CD eladás a döntő szempont egy hazai metal banda számára, hanem az, hogy minél többen megismerjék a zenekart. A magyarországi terjesztést mi, a zenekar vállalta magára.
 
Bár az ország pici, azoknak a zenekaroknak, akik távol élnek a fővárostól, nehéz a dolguk. Mennyire nehéz?
 
Nehéz az biztos, kitartás, elhivatottság, de mindenek előtt kapcsolatok nélkül pedig szinte lehetetlen érvényesülni. Közhely, de ha a kitartás minőséggel párosul akkor azért a befektetett munka előbb utóbb meghozza gyümölcsét.
 
Mit vártok a nemzetközi terjesztéstől? 
 
A kiadó jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, ezért az anyag sok emberhez el fog jutni. A fizikális terjesztés mellett az anyag digitális formában is elérhető lesz a neten. Természetesen turnékban is gondolkozunk országon belül és kívül egyaránt.
 
 
 

Címkék: távirati stílusban

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr304096817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása