Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Pulzus tehetségkutató, ötödik forduló - összefoglaló

2012.03.06. 10:19 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Rendben lement az utolsó elődöntő is. Láttuk és hallottuk az összes zenekart, elkészült a végső sorrend, megvannak a középdöntősök. Mielőtt összefoglalnám a tegnap este történteket, el kell, hogy mondjam, mind a 44 zenekar, aki vállalta a megmérettetést, felkészülten érkezett és a maximumot hozta ki magából. Sok fiatal zenekart ismertünk meg, akik előtt még hosszú út áll, de ha szorgalmasan és alázattal állnak hozzá a zenéhez, közelebb fognak kerülni a céljaikhoz. Találkoztunk olyan, régóta muzsikáló zenekarokkal, akik a tehetségkutató adta lehetőségeket szerették volna kihasználni a szélesebb körben való bemutatkozáshoz és hallottunk olyan tehetségeket, akik esetében csak egy kérdést tudtunk feltenni: Ti hol voltatok eddig?

A tegnap este első zenekara a budapesti Reverse Distortion volt. Úgy emlékszem egyszer már leírtam ezt: fiatalság és energia. A legjobb párosítás. Az egyik daluk száma Feel the music volt. Srácok, én éreztem. :) 
Az utánuk következő Solid Icon nekem nagyon bejött. Talán picit izgulhatott a frontember, Lugosi Domokos, hiszen a produkciót megtisztelte jelenlétével édesapja, Lugosi László is, és milyen érdekes az élet, a zenekart a tesó, Lugosi Dani hangosította.
A Niburta beállása kicsivel több időt vett igénybe, mint a többi zenekar sound checkje. De amikor 9 muzsikus próbál összehangolódni egy klubszínpadon, ez teljesen érthető. De tudjuk, sok jó zenész kis helyen is elfér. :)
Volt itt furulya, hegedű, duda, gitárok, koboz és természetesen volt dob és basszusgitár is. A frontlányt csodaszép hanggal áldotta meg a teremtő, és érdekes módon ez volt az egyik olyan produkció, ami a legjobban megosztotta mind a zsűrit, mind a közönséget. 
 
A következő zenekar esetében, egy személyes megjegyzéssel kezdeném. A Tűzvihar zenekart fél éve már láttam színpadon. Akkor nem a legjobb formájukat hozták, de nyitottak voltak a változásra, a fejlődésre. Most meg kellett állapítom, hogy sokat fejlődtek az elmúlt fél évhez képest. Csak így tovább!
A várpalotai Visioned Frailty frontemberét és dobosát már megismerhettük a Pure Tears of Dolori zenekarban. Ők nagyon tetszettek és a Visioned Frailty is nagyon tetszett. Palotás Péter egy Jokeres pólóban (nem a kártyás, hanem a betmenes) állt a színpadra és közölte, hogy most valami igazi elmebetegség fog következni. Stimmelt. :) Péter nagyon energikus frontember, és rendben van mindkét zenekara mögötte.
A kaposvári Renegade is nagyon felkészülten jött el a tehetségkutatóra. Nekem egy nagyon összeszokott, sokat koncertező banda benyomását keltették és ennek megfelelően profin tolták le a dalaikat.
Stormraizer: Nagyon sajnálom, hogy lecsúsztak a középdöntőről. A debreceni Stormraizer az a zenekar, akikre érdemes odafigyelni. Tehetséges zenészek, remek frontember, klassz zene (power metal). Nem véletlen, hogy már nyertek tehetségkutatót és egy gyengébb mezőnyben most is a legjobb 10 között lennének. Figyeljétek őket! Érdemes!
Az estét a szerencsi Rock Fusion zenekar zárta. Az énekest, Krajczár Ferencet az Echonald zenekarból már ismertem és most sem csalódtam benne. Őt is frontembernek teremtette a jóisten. A srácok fiatalok, ügyesek és nagyon élvezik, amit csinálnak. Ez már fél siker.
Mindig nehéz elfogulatlannak maradni, hiszen az ember óhatatlanul megkedvel zenekarokat, zenészeket. Néha magáért a zenéért, néha a hozzáállásuk miatt. Remélem, hogy a verseny végső kimenetelétől függően hallok még azokról a bandákról, akik az elődöntők folyamán a kedvencemmé váltak. Nézzük akkor a középdöntősöket:
 
No More Gravity
Semi Holsen
Southern Comfort
Contour
Nuklea
Dr. Melancholia
Paradigm Shift
Battery Band
Progtyca
What's Up?
 
Róluk hamarosan egy hosszabb ismertetőt is olvashattok majd és indul a közönségszavazás is, ahol a rajongók egy zenekart bejuttathatnak a középdöntőbe.
Figyeljétek a történéseket a Facebookon, hiszen 1 hónap múlva döntő, aminek a programja is nemsokára ismertetésre kerül.
 
 

Címkék: pulzus

A bejegyzés trackback címe:

https://metalkilincs.blog.hu/api/trackback/id/tr894292353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása