Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Télűzés Republic módra a Club 202-ben - 2012.01.21.

2012.01.15. 20:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
Január 21-én tartja Télűző koncertjét a Republic zenekar, a Club 202-ben. Egyenlőre nincs olyan kemény tél, amit el kellene űzni, de ez igazából ne zavarjon meg senkit sem. És azt sem gondolom, hogy túlságosan noszogatni kellene az embereket e koncert kapcsán. Hiszen a Republic az Republic.
A zenekar Facebook profilján a következő bejegyzés található: „Az elmúlt 20 évben minden megtörtént velünk, amit szerettünk volna, amire vágytunk, néha több is…". Azt gondolom, hogy ha egy zenekar olyan slágerekkel ajándékozza meg a zeneszeretőket, mint az Engedj közelebb, a Hozd el azt a napot, a Rózsák vére, az Aki az én barátom, vagy a 67-es út, az ne is csodálkozzon ezen :)
 
Szóval?
 
2012.01.21.
Republic koncert
Club 202
Belépő: 2400 HUF
 
 
 

 

Címkék: ajánló

Egy este Ken Hensleyvel - Pecsa Cafe, 2012.02.07.

2012.01.13. 15:30 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Pecsa Café 2011-ben jobbnál jobb programokkal várta látogatóit. Ez 2012-ben sem lesz másként. Ennek bizonyítékául február 7-én egy igazán különleges vendéget lát majd vendégül a kávézó, aki a Livesound produkció jóvoltából érkezik hozzánk.

A Uriah Heep egykori dalszerzője, Ken Hensley lesz a vendég, egy akusztikus gitár és egy zongora társaságában. Gyertek, hallgassátok és beszélgessetek vele!

2012.02.07.
Past, present & future - egy este Ken Hensley-vel
Petőfi Csarnok - Pecsa Café

 

www.livesound.hu/

www.ken-hensley.com/

www.pecsacafe.hu/

Címkék: ajánló

Rubicon hírlevél - január

2012.01.13. 13:35 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Mozgalmas 2011-es évet zárt a Rubicon. Különösen az év vége volt eseményekkel teli, hiszen a lemezmunkálatok közepette lecserélték a ritmusszekciót és elkészítették legújabb videoklipjüket, a Te vagy a válasz című dalra. A december közepén elkészült klipet eddig több mint 1600-an nézték meg a Youtube-on. 

December 30-án, Érden a Borgödörben búcsúztatták az évet, és a 2012-es év első hónapjaiban is a lemez elkészítésére fognak koncentrálni. Az idei első koncertjük február 14-én lesz a Club 202-ben, a House of Lords vendégeként.
A tavaszi koncertdátumok is alakulnak már, hamarosan kiderül, hol és mikor találkozhatunk a zenekarral. Figyeljétek a zenekar honlapját és Facebook profilját a friss infókért és ha még nem tettétek meg, nézzétek meg klipet!
 
 

Címkék: hírlevél

Flúg - Visszafordíthatatlan - 400 felett a letöltés!

2012.01.13. 12:04 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az elmúlt három hétben több mint 400 érdeklődő töltötte le a Flúg új kislemezét, a Visszafordíthatatlant. A dalszöveg, a 2002-ben készült francia film, az Irréversible ötlete alapján készült, így a koncepció pontosabb megértéséhez érdemes megnézni a filmet.

A lemezről, már a megjelenés napján, december 23-án, napvilágot látott egy remek kritika és hamarosan jön a többi is :)

A zenekar az év elején megvált dobosától, de ez a lendületből semmit vett vissza. Keresik a számukra megfelelő dobost és készülnek a koncertekre.
 
Ha még nem töltötted le a kislemezt, itt megteheted:
 
 

Címkék: hírek

Kecskeméti Fringe - idén újra!

2012.01.12. 14:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Kecskeméti Ifjúsági Otthon 2012-ben ismét megrendezi a 14-30 éves fiatalok összművészeti fesztiválját. Több napon, több helyszínen, szerkesztett műsorok keretében, professzionális technikával kínálunk bemutatkozási lehetőséget a 14-30 éves alkotó fiataloknak minden művészeti ágban: zene, tánc, színjáték, film, képző- és iparművészet, fotó, stand-up comedy, illetve egyéb, a kreativitásra építő műfajokban és színpadi megvalósításokban. 

A rendezvény tervezett időpontja: 2012. március 29- április 1.
Regisztráció 2011. november 1-jétől: www.kio.hu
Jelentkezési határidő: 2012. február 1.
 
A fesztiválban való részvétel feltételei:
 
Korosztályi határok: 14-30 év
A politikai tartalmú, mások személyiségi jogait és érzékenységét sértő, a fesztivál szellemiségével nem összeegyeztethető programokat, nem tudjuk befogadni. 
Nevezési díj: nincs
A Kecskemét Fringe fesztivál biztosítja: a fellépés helyszínét professzionális alaptechnikával, a fesztivál általános promócióját, lehetőséget a szereplőknek, saját programjaik reklámozásához az egyes helyszíneken. Minden egyéb költség a fellépőket terheli. 
A Kecskemét Fringe programok mindenki számára díjtalanul látogathatók.
A Fesztivál résztvevői jelentkezésükkel hozzájárulnak, hogy az információs anyagukban elküldött, és a Kecskemét Fringe rendezvényen készült fotókat, videófelvételeket a Kecskeméti Ifjúsági Otthon a rendezvény reklám-propaganda anyagához felhasználhatja.
 
A 2012. februárig 1-jéig jelentkező szereplők programjait műsorba szerkesztjük, hogy az alkotók és az alkotások számára legalkalmasabb környezetben valósuljanak meg. A fellépés helyszínét és időpontját egyeztetjük az alkotókkal.
 
 
További információk: Zum Erika, Kecskeméti Ifjúsági Otthon, Tel.: 76/481-523
 

Címkék: hírek

Dirty Dogs hírek

2012.01.12. 12:56 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Dirty Dogs zenekar üzenete régi és új rajongóinak:

Boldog új esztendőt kívánunk mindenkinek! 
 
Reméljük idén is sokszor találkozunk sok-sok koncerten, fesztiválon, vagy csak úgy.
Mint tudjátok, megjelent második albumunk "Fekete mámor" címmel az EDGE Records gondozásában. Elvileg országszerte kapható, de aki tőlünk rendeli meg e-mailben a dirtydogsmusic@gmail.com-on annak dedikálva küldjük a lemezt 1000 Ft-os áron, ami már a postaköltséget is tartalmazza, ezzel a zenekart támogatja egyenes ágon!
A lemezre felkerült még a Kutyaként Élsz album 9 dala is bónuszként, így közel 80 perces lett a CD, ami nem nevezhető rövidnek! Természetesen továbbra is ingyen letölthető mindkét album a honlapról, a Fekete mámort a "Regisztrált tagoknak" menüpont alatt találjátok meg.
Készült egy videoklip is az "Itt van az idő" című dalhoz, amit már több mint 3000-en néztetek meg a Youtube-on, A "Bánj velem úgy" pedig már a 20000-hez közeledik! További jó nézelődést és zenehallgatást a dalokhoz!
Szerveződnek a koncertek és beindulnak a szavazások is a fesztiválokra, akinek van ideje és energiája azt megkérnénk, hogy támogassa a zenekart egy-egy szavazattal, előre is köszönjük! A részleteket a Facebookon és a honlapunkon is meg fogjátok találni, mind a koncertekkel, mind a szavazásokkal kapcsolatban.
Februárban ellátogatunk Szegedre, a Club Noirba a Crazy Dayz társaságában és Nemesvámosra, ahová már szinte hazajárunk, köszönet érte ottani barátainknak és ismerőseinknek. 
Márciusban pedig Tatabányán a Roxxyban gyűjtünk, immár másodjára a Tappancsnak. Reméljük, sokan eljöttök és segítségetekkel ismét hozzá tudunk járulni a kutyusok etetéséhez, gondozásukhoz.
Köszönjük eddigi figyelmeteket, támogatásotokat és persze látogatásaitokat koncertjeinken, oldalainkon!
Várjuk ötleteiteket, javaslataitokat hogy hol, kivel, mikor és miért, illetve miért ne!
 
 

Címkék: hírek

Poison Of Marvel - Mitől félsz?

2012.01.11. 23:10 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Azt mindenki tudja, hogy Veress Marci remek dobos. De azok biztosan, akik tavaly december 30-án részt vettek a Pokolgép évzáró buliján. Veress Marci egy másik formációban is dobol, mégpedig a Poison Of Marvel elnevezésűben, melynek nemrégiben jelent meg az első lemeze. A csapat dallamos, modern metalcore-t játszik és és első albumukat ingyenesen elérhetővé tették mindenki számára. Ehhez csak a Facebook oldalukat kell lájkolni, majd download!

 

 

 
 

Címkék: hírek

Folk-Rock-Maraton 2012.01.14. Budapest - Dürer Kert

2012.01.11. 22:54 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Január közepén, egy eddig példa nélküli, nagyszabású, két színpados, csak hazai bandákra építő Folk-Rock-Metal esemény kerül megrendezésre fővárosunkban, Folk-Rock-Maraton néven! A legnagyobb magyar Rock-Metal fesztivál, a Rockmaraton támogatásával megvalósuló rendezvény először 2012.január 14-én, szombaton kerül megrendezésre, Budapesten a Dürer Kertben! 9 + 1 banda lép fel, és szinte mindegyik készül valami különlegességgel.

A Dalriada eleve a Fajkusz Banda népzenészeivel kiegészülve érkezik majd hosszú idő után a fővárosba, és teljesen új dallal is készülnek. A The Moon and the Nightspirit felbukkanása idehaza nem túl gyakori, az idei év koncertszezonját viszont most a Folk-Rock-Maratonon elkövetett különleges hangulatúnak ígérkező koncertjével kezdi.

A Bohemian Betyars a vidám dallamokat hozza el az este folyamán és a LochNesz is ezt a vonalat követve zárja majd az estét, és még zenéjükhöz passzolva, "ír táncos lányokat" is ígérnek. A Niburta új felállásban érkezik, csakúgy, mint a KerecsenSólyom, és a közönségszavazatoknak köszönhetően, először léphet fel ilyen nagyszabású eseményen az Isatha, az Elanor és az Astur csapata. Érdemes lesz időben érkezni!

 
 Folk-Rock-Maraton
2012.01.14. szombat
Budapest - Dürer Kert 
Kapunyitás: 17:00 
 
Program: 
17:20- 18:00 (Kisterem) 
Astur 
18:20 - 19:00 (Kisterem) 
Elanor 
19:20 - 20:00 (Kisterem) 
Isatha 
20:00 - 21:00 (Nagyterem) 
The Moon and the Nightspirit 
21:00 - 21:40 (Kisterem) 
Niburta 
21:40 - 22:40 (Nagyterem) 
Bohemian Betyars 
22:40 - 23:20 (Kisterem) 
KerecsenSólyom 
23:20 - 00:30 (Nagyterem) 
Dalriada + Fajkusz Banda 
01:00 (Nagyterem) 
LochNesz 
 
Belépő: 2.500.- Ft (Csak a helyszínen, a rendezvény estéjén váltható) 
Fontos! Az eseményt a 16 éven aluliak, a Dürer Kert szabályzata alapján csak állandó szülői felügyelet mellett látogathatják! És FIGYELEM! Az életkorotokat igazolni kell!!!
 
Infó:
 
 Az esemény Facebook oldala:
 

Címkék: ajánló

Deák Bill Blues Band a ZION-ban - 2012.01.13.

2012.01.11. 22:44 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Két év kihagyás után érkezik önálló klub koncertre Pécs városába, Kőbánya legendás alakja, az ugyancsak legendás "Kopaszkutya" és "Könnyű testisértés" filmek, valamint az "István, a király" illetve "Attila, Isten kardja" rockoperák ünnepelt sztárja, a nem kevésbé legendás Hobo Blues Band zenekar egykoron meghatározó és oszlopos tagja, háromszoros életmű-díjas (2007 - Blues Patika Életmű-díj, 2008 - Pont FM Életmű-díj, 2009 - Fonogram Életmű-díj);  a "legfeketébb hangú fehér énekes" (Chuck Berry).

Hölgyeim és uraim, pénteken a pécsi Zenész Ifjúsági OtthoN színpadán Deák Bill Gyula és zenekara!

 

Deák Bill Blues Band koncert

2012-01-13 Péntek
Pécs - ZION (Zenész Ifjúsági OtthoN)
Kapunyitás: 19:30
 
20:00 Bluesgarden 
 
21:00 Deák Bill Blues Band 
 
Jegyár: 
2.500.-Ft 
 
Jegyelővételi helyszínek: 
 
Partyzoo jegyiroda 
7621, Pécs, Ferencesek utcája 26. 
Tel.: 20/551-3416       
Web: www.partyzoo.hu/jegyiroda 
E-mail: liveprod@freemail.hu 
Nyitva tartás: 
Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00 
 
További infók:
www.zionpecs.hu
www.facebook.com/zionpecs
www.zombie11.hu
 

Címkék: ajánló

Távirati stílusban - Vörös Gábor (Omen) válaszolt

2012.01.10. 09:37 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Régen játszottatok Budapesten. Utoljára a Szigeten. Tudatosan így alakítottátok, hogy legyen idő és energia a lemezre?

Nem. Karácsonyra akartunk egy a mostanihoz hasonló bulit összehozni, de ember tervez… Ha jól belegondolok, a sors egész profin megszervezte az „őszünket”, mert a lemez előkészületei elhúzódtak október végéig és az év végi történet, sem jött össze úgy, ahogy szerettünk volna.
 
VILÁGVÉGE-ELEJE Fesztivál. Itt mire számíthatnak, a mára már igazán kiéheztetett rajongók?
 
Természetesen a kihagyhatatlan Omen himnuszok (Fagyott világ, Visszük a sújt, Hajsza a tűzzel, Pokoli évek, Csillaga hívja, stb.) mellett az új anyagból is eljátszunk egy vagy két dalt. Még nem döntöttük el, hogy mennyi legyen. Nem akarjuk nagyon megtörni a buli lendületét sok új számmal, de azért már tényleg nagyon várják az új dalokat.
 
Nyár végén még csak egy "sima" albumról volt szó. Honnan jött a szimfonikus lemez ötlete?
 
Amennyire én tudom, spontán jött a dolog, mégpedig úgy hogy Derzsi Gyuri, aki komolyzenében nálunk nagyságrendekkel járatosabb, Korinak küldött egy vázlatot – ha jól emlékszem - a Fagyott világot. Ez teljesen fellelkesített minket és a kiadónkat is, úgyhogy átgondoltuk a koncepciót. A kiadó javasolta, hogy legyen dupla lemez, aminek az egyik korongja az új dalokat, a másik pedig tíz régi dal szimfonikus átiratát tartalmazza.
 
Hogy állnak a lemezmunkálatok? Mikor tarthatjuk végre a kezünkben az új, dupla lemezt?
 
A Denevér stúdióban a napokban fejeződnek be a felvételek. Kb a PECSÁ-s Fesztivál körül kezdjük el keverni az anyagot szintén a Töfi-nél. Terveink szerint április elején, azaz húsvét előtt kapható lesz. De azért itt is bejöhet még az „Ember tervez,…” effektus. J
 
Tavaszi koncerttervek?
 
Két nagyobb bulink lesz a január 21-i koncert után: február 4-én Dabason és március 16-án Egerben és valamikor májusban a lemezbemutató koncert.
 
 
További infókat a weboldalunkon (www.omen.hu) valamint a Facebook-os oldalunkon (www.facebook.com/omenzenekar) lehet találni.
 

Címkék: távirati stílusban

süti beállítások módosítása