Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Metalkilincs.hu - elköltöztünk!

2012.04.11. 17:41 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Mától a Metalkilincs híreit itt találod: www.metalkilincs.hu

Pulzus 2012 - a péceli No More Gravity vitte el a fődíjat

2012.04.10. 09:37 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

Április 8-án lezajlott a Pulzus tehetségkutató döntője a Pecsa Music Hall színpadán. Az első díjat a péceli No More Gravity kapta, második helyen a nagykaposi Southern Comfort végzett, a harmadik, egyben az idei Hangfoglaló delegált zenekara a királyhelmeci Semi Holsen lett. 

A versenyző zenekarok produkciója után a zsűri visszavonult, és amíg a Flúg zenekar szórakoztatta a közönséget, döntött. A rendezvényen tiszteletét tette Újfalusi Gábor, a Magyar Művelődési Intézet igazgatója is, aki a díjátadás során bejelentette az idei Hangfoglaló delegáltját. Mivel ezen a vetélkedőn elvárt a magyar dalszöveg és a győztes No More Gravity szövegei angol nyelven íródnak, illetve a Southern Comfort első helyezést ért el a SzobRockon, így idén ősszel, a Syma Csarnokban megrendezendő Hangfoglaló versenyre a Semi Holsen kapott meghívást.
A díjátadás után a bugZ szórakoztatta a közönséget, majd a Zorall zenekar nagykoncertjével zárul a 2012-es Pulzus tehetségkutató. 
 
További képek és beszámolók hamarosan itt: 
 
 

Címkék: pulzus

Rock'n Roll Swindle - Péntek13 Party

2012.04.09. 19:15 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az örök kérdés: szerencsés-e a péntek 13. avagy nem. Nos, annak aki 2012. április 13-án, pénteken részt vesz a Rock'n Roll Swindle zenekar Péntek13 Party névre keresztelt buliján, semmi rossztól nem kell tartania. Sőt! Első és főleg szakavatott kezekből illetve torokból kapja majd a 90-es évek legnagyobb rockslágereit. Szóval én azt mondom, hogy no para, inkább irány a Club 202 és bulizzatok egy nagyot a Rock'n Roll Swindle legénységével!

2012.04.13.péntek
Rock'n Roll Swindle - Péntek13 Party
Club 202
Kezdés: 22 óra
Belépő: 1500 HUF
 
 

Címkék: ajánló

Alteriah - itt a második!

2012.04.09. 16:06 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 


Elkészült a tatabányai Alteriah zenekar második demója. A 2011-ben alakult melodic death metal / metalcore zenekar nemrégiben két új hanggal bővült, Solymos Tünde és Gombik Dominik személyében.

Ezek a felvételek már velük készültek: soundcloud.com/ashtair/sets/alteriah-megvaltas-2012

A teljes csapat, akikkel legközelebb április 21-én, Tatán találkozhattok:

Solymos Tünde - ének
Gombik Dominik - ének
Nedermann Dénes - bőgő
Nagy Zoltán - gitár
Rózsavölgyi Tamás - gitár
Horváth Gábor - dob

 

A zenekarról több infót itt találtok: www.facebook.com/Alteriahband
 

Címkék: hírek

Gary Moore emlékkoncert - Pecsa Music Hall - 2012.04.04. beszámoló

2012.04.09. 15:10 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Ez a cikk egy élménybeszámoló, nem több és nem kevesebb. Ha elemzésekbe és nagy megfejtésekbe próbálnék kezdeni, azzal megölném az est varázsát, és ez nagyon távol áll tőlem. Ezen az eseményen életre szóló zenei élményben volt részem és egészen biztos vagyok benne, hogy ezt minden jelenlévő hasonlóan élhette meg. Itt a zenét nem csupán meghallgattuk, nem tomboltunk, ahogy azt egy átlagos koncerten szokás, nem „műkedveltünk”, mint általában egy hangversenyen, itt a zenét szinte tapintani lehetett. Minden egyes leütött ütem, egy szívdobbanás, minden egyes lefogott hang egy érzés, minden dal egyszerre sírt és nevetett, minden egyes előadó volt egyben virtuóz és alázatos. Ez az este maga volt a tisztelet, egy olyan zenész előtt, aki történelmet írt és kortalan csodát alkotott. Az Ő vászna a gitár volt, és „festményeit” lemezek őrzik az utókor számára.  Gary Moore (teljes nevén: Robert William Gary Moore) 1952. április 4. napján, Észak-Írországban született rock- és blues-gitáros, aki 2011. február 6-án hunyt el spanyolországi vakációja alatt.

2012 április 4-én, Gary Moore 60. születésnapját ünnepelték barátai és Talán nem él a világon olyan Blues és vagy Rock zenész akire Gary valamelyik dala ne gyakorolt volna hatást, mindenhol élnek követői és csodálói, akik elsődleges példaképükként emlegetik. 
 
 
Gary Moore 60. születésnapja alkalmából a  Pecsa színpadán számos külföldi barát és hazai követő rótta le tiszteletét és emlékezett meg a Blues zene egyik legismertebb alakjáról a hétköznap este ellenére igen szép számban összegyűlt nézőközönség előtt.
 
Fantasztikus koncertet adott, magyar barátai kíséretében, Garyhez hasonló kvalitásokkal rendelkező tetvére, Cliff Moore is. 
 
Az este ékes bizonyítéka annak, hogy ez a műfaj mennyire nem függ az életkortól, hisz egyszerre voltak jelen egészen fiatalok és lélekben örökké fiatal rajongók.
B.B. King, Jimmi Hendrix és George Harrison. Néhánysokat mondó név, akikkel Gary Moore felvételt készített és talán egy egész könyv is kevés lenne rá, hogy felsoroljuk azok neveit, akiket alkotásra inspirált. Úgy szólaltatta meg hangszerét, ahogyan arra senki más nem képes, és ezen az estén mégis méltó módon idézték meg azt a hangulatot az est fellépői, amit egykoron Gary teremtett. Jómagam sosem hallottam élőben, valahol mégis úgy érzem, hogy hiteles képet kaptam arról, amit egykor előadott.
 
 
Az estét a budapesti illetőségű T. Rogers Blues Band nyitotta remek koncertjével, megteremtve a hangulatot az ekkor gyülekező közönségnek. Az ő fellépésüket egy remek akusztikus Blues trió hangulatos előadása követte.  A fellépők között hihetetlen karaktereket ismerhettünk meg, mint pl. Gary orosz barátja és zenész kollégája,  Sergei Voronov, akinek egyik lemezére Gary még egy szólót is feljátszott.  Az Ő műsorukat követően viszont már egy percre sem volt leállás, dübörögtek a Blues/Rock dallamok, briliáns szólókkal és fantasztikus átéléssel. Vérbeli örömzenélést láthattunk az itt fellépő zenészekkel, olyan kiváló vendégénekesekkel kiegészülve, mint Takács Tamás vagy a többek közt az EGO Projectből ismert Kiss Zoli.
 
 
Hihetetlen élmény volt meghallgatni az olyan klasszikusokat, ekkora tehetségek előadásában, mint pl. a Still Got The Blues. Maga az est struktúrája is maximálisan el lett találva, a zenekarok sorrendjével és az átszerelések alatt vetített életrajzi DVD-vel együtt. Az est fő műsorszáma Gary Moore utolsó blues zenekarának színpadra lépése volt. Gary az emlékezetes budapesti koncertjén szintén ezzel a felállással kápráztatta el közönségét, így a hazai nézők már ismerős arcokat köszönthettek a színpadon.
 
 
 
A Gary után maradt űrt ezen az estén generációjának egyik legjobb gitárosa, a Németországból érkező Henrik Freischlader hivatott betölteni, és erre a szerepre alkalmasabb karaktert talán nem is találhattak volna.
 
Ekkor lépett színpadra Takács Tamás is, aki hihetetlenül nagyot énekelt és Kiss Zoli szintén hihetetlen alázattal és fantasztikus előadással örvendeztetett meg minket, a koncert végére a színpad egy hatalmas közös örömzenélésnek adott teret felvonultatva az est vendégeit.
 
 
 
 
 
 
Köszönjük nekik ezt a fantasztikus megemlékezést.
 
 
Beszámoló: Novák Árpád
Képek: Tőrös András
 

Címkék: beszámoló

Pecsa Music Café - 2012. április 10-14.

2012.04.08. 09:15 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Öt fantasztikus este következik a Pecsa Caféban, a hét mindegyik bulija hatalmas élményeket ígér. Április 10-én, kedden a Pop ' 84 varázsolja vissza a ' 80-as éveket, olyan világhírű előadók  slágereivel mint a Depeche Mode, a Duran Duran, az Alphaville, a Spandau Balett és a korszak többi nagy előadója. Szerdán évadzáró Beatrice buli lesz a Nagy Gaby Band vendégszereplésével és az is előfordulhat, hogy Feró ezúttal a lányával énekli el a "Gyere kislány, gyere" című felejthetetlen Ricse discó nótát. Csütörtökön Sáfár Öcsi P.Box bandája lép színpadra, sok ismert nótával és egy pár új dallal, vendégük sem akárki, az Időgép érkezik Kecskemétről, hogy saját dalai mellett elnyomjon egy-két igazi rock világslágert. Péntek, 13-a nem ígérkezik szerencsétlen napnak, hiszen a magyar beat és rock egyik legnagyobb legendája, a Liversing  idézi vissza a csodálatos 60-as éveket, olyan előadók nótáival mint a Rolling Stones, a Pretty Things, a Them és az Animals.  A hét zárásaként beáll a teljes őrület, szombaton este a Mystery Gang eszeveszett bulija tetőzi be a hét műsorát.

Címkék: ajánló

Flood in the Desert / Steroid / Twister a Dürerben - 2012.04.13.

2012.04.08. 09:05 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Tegye fel a kezét, aki látta már ezt a hármast egy este, egy színpadon. Sokan vagytok, tudom. :) Nos, az élet mindig megismétli önmagát, ezt tudjuk, viszont azóta sok víz lefolyt már a Dunán. No, de hagyjuk szép magyar nyelvünk szólás-mondásait. Térjük a lényegre! Újra együtt, egy színpadon zenél a Flood in the Desert, a Steroid és a Twister. Most a Dürerben.

Meg lehet-e ismételni a megismételhetetlent? Ez csak rajtatok múlik! A Flood in the Desert azóta még jobb lett és nemsokára nekiállnak a lemezfelvételeknek. A Steroid tavaly befejezte Skrizoféniás névre hallgató EP-jét, ami igen jó kritikákat kapott. A Twister bejárta az országot a Junkies zenekarral, fellépett a Lizzy Borden előtt, hamarosan elkészíti első profi videoklipjét, és már dolgozik a második lemezén.

 Április 13-án, pénteken ez a remek hármas vár Benneteket a Dürer kistermében. Ne hagyjátok ki! :)

 
2012.04.13.
Dürer Kert
Flood in the Desert / Steroid / Twister
Kezdés: 20 óra
Belépő: 500 HUF
 
 

Címkék: ajánló

Thornwill koncert a müncheni Garage Deluxe Clubban, vendég: Mr.Eddie Krueger & Pikes Edge - 2012.04.13.

2012.04.08. 09:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

New Rock Generation. Ez várja minden pénteken a müncheni Garage Deluxe vendégeit. Teret adnak a picit keményebb zenének és az ezt művelő zenekaroknak. Ebben a hónapban a fellépők között találjuk a japán Blood zenekart, az ír Eamonn McCormacket és a magyar Thornwill zenekart. A Thornwill itthonról a Mr. Eddie Kruegert viszi magával a klubba, a helyi erő szerepét pedig a Pikes Edge fogja majd betölteni. 

A klub honlapján egy részletes bemutatkozást találhatnak a német rockerek a Thornwillről, így időben felkészülhetnek a jófajta magyar muzsikára. A zenekar nagy várakozásokkal indul neki a német koncertnek és mi pedig örüljünk, hogy a Thornwill hírét viszi a tehetséges magyar zenészeknek. Természetesen, ha április 13-án valamelyikötök Münchenben tartózkodik, ne felejtsen el benézni a város egyik legnépszerűbb klubjába, a Garage Deluxeba.
 
 

Címkék: ajánló

Cadaveres klipforgatás, Don Gatto új EP megjelenés a Dürerben - 2012.04.14.

2012.04.08. 09:02 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Április 14-én, szombaton a Dürer Kert kistermében csap le a Digitour 2012. A két hónapon keresztül tartó ámokfutás főbandája a Cadaveres, akik nemrég adták ki DigitalStream című EP-jüket, hátha a csajok is megszeretik őket, nem csak a marcona rockosok.

Ezen a koncerten viszont nem lesz elektronikus prüntyögés, gitárdzsidzsi viszont annál inkább. A turné állandó vendégei a szekszárdi Don Gatto zenekar, akiknek lehet, hogy minden számuk egyforma, de legalább hangosak, az Éjfény, akik a nevük alapján nem ilyen fodros inges vámpírbuzik, hanem igazi tökös metálosok, illetve a Just Four, akik zsenge koruk ellenére sem lacafacáznak, ha fémzenéről van szó.

 

 Gyere április 14-én a Dürerbe, hogy személyes is lásd és halld ezt a nem mindennapi különítményt! :)
 

Címkék: ajánló

Iron Maidnem a Roxxyban, vendég: Nickelblack - 2012.04.13.

2012.04.08. 08:59 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Április 13-án, pénteken azt kapod, amit biztosan szeretsz. Az Iron Maidnem (Iron Maiden tribute)  ad koncertet a tatabányai Roxxyban, és vendége a Nickelblack (Nickelback tribute) lesz. Magyarország legismertebb Iron Maiden tribute zenekara ritkán koncertezik Tatabányán, sőt Magyarországon is, ezért mindenféleképpen ragadd meg ezt a különleges alkalmat. Ha pedig az Iron Maiden mellett a Nickelback is nagy kedvenc, akkor már tudod, hogy hol a helyed április 13-án.

2012.04.13.
Tatabánya, Roxxy
Iron Maidnem, vendég: Nickelblack
Belépő online: 900 HUF
Belépő a helyszínen: 1200 HUF
 
 

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása