Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

augusztus 2011
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Két éves lett a Rockélet Magazin! Születésnapi party a Dürer Kertben! 2011.08.27.

2011.08.22. 18:08 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

A második születésnapját ünneplő Rockélet Magazin augusztus 27-én mindenkit szeretettel vár a Dürer Kertben, amit azon a napon teljes egészében birtokba vesz.

Azt is mondhatnánk, hogy mi kapunk ajándékot az ünnepelttől, hiszen teljesen ingyen nézhetünk meg remek koncerteket, vehetünk részt hangszerbemutatón,  közönségtalálkozón és a zenészek számára ingyenes hangszerdiagnosztika is rendelkezésre áll majd.

 

 


A program időrendben:

nagyterem:
CONAN'S FIRST DATE 19:00
SLYTRACT (Existing Unreal lemezbemutató koncert) 20:00

kert:
LEANDER (addig a nagyterem szünetel) 20:45

nagyterem:
GORILLA 21:50
CADAVERES 23:00
APEY AND THE PEA 00:10

kisterem:
DREYELANDS 20:00
PLASTIC BITCH 21:00
WRONG SIDE OF THE WALL 22:00
STIFF BASTARD 23:00
MAGMA RISE 00:10

A Kertben 12 órától hangszerbemutó és közönségtalálkozó a következő zenészek részvételével: Vörös Attila, Kállai János, Ifj. Tornóczky Ferenc és Kovács Attila részvételével (a lista nem végleges). Meg ingyenes hangszerdiagnosztika! Gyere és hozd a hangszered, jammelj, tanulj, okosodj:)

https://www.facebook.com/event.php?eid=196789700367560

http://www.rockelet.hu/

Címkék: ajánló

IV. Zorall Sörolimpia – 2. nap – Sörivó verseny, eső, Wisdom

2011.08.22. 14:08 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Mondhatnám azt, hogy öreg vagyok már a sátorban alváshoz, de 20 évvel ezelőtt is sokkal kényelmesebb voltam annál, hogy ilyenre vetemedjek. Hogy most mégis miért? Mert akkor még nem jelentett semmit sem az a mondat, hogy egyszer élünk:)

Augusztus 19-én egy vidám motoros erőteljes hangjára ébredtem. Ő már fent volt és úgy gondolta, hogy más sem szeretne már aludni. Ez reggel fél 8-kor volt…Hát legyen.
Nekiálltam a napi rutinnak. Mosakodás, fogmosás, mindezt nyílt terepen, mostanra legalább 500 statiszta közreműködésével. Majd kávé, reggeli, miegyéb és már indult is a Zorall Sörolimpiai csapatjáték. Kedves, ötletes játékokkal, mint a sörivó verseny, kötélhúzás és kanáldugdosás. Az utóbbi nem magyarázom el.

A sörivó verseny viszont kegyetlen volt a résztvevők számára, hiszen három, dögmeleg dobozos sört kellett letolniuk időre. Ja, és mindezt kánikulában. Volt, akinek sikerült és persze volt, akinek nem. És volt olyan sör is, amit hamarosan viszontláttunk:)


A csapatjáték miatt, csak szakaszosan tudtam figyelni a nagyszínpadon fellépő zenekarokat, viszont egyre határozottan felfigyeltem. Az Antherydium zenekar a facebook profilja szerint pszihedelikus experimentális melankólikus folk-fusion klasszikus doom art-metál. Hát én ezt lerövidítettem reneszánsz metalra.

A színpadon egy énekes/gitáros, egy hegedűs és egy dobos volt. A zene az biztos metal, de végig olyan érzésem volt, mintha Mátyás király udvarában vendégeskedne az Opeth. Az utolsó számnál az énekes/gitáros egy duplanyakú gitárt dobott a nyakába és boszorkányokról énekelt. A punkok ették :)
 A zenekar mindenféleképpen figyelemreméltó, de ez, ebben a stádiumban még nagyon nincs készen. Azért majd figyelem őket, hátha kisül belőle valami jó dolog:)


A délutáni zenekarok közül a kis színpadon fellépő Ördögárok volt az első, aki a padhoz tudott szegezni.  Sajnos a zenekart a közelgő vihar elég hamar lezavarta a színpadról, de még mielőtt bőrig áztunk volna, kértem tőlük egy cd-t.


 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután kb. 2-2,5 órára mindenki számára ugyanaz volt a program. Várni, hogy elálljon az eső. Elállt. Mire a Wisdom fellépése következett, kitisztult az ég. Bár megkockáztatom, hogy az a körülbelül 100 ember, aki odatódult a színpad elé, ezt esőben is bevállalta volna.


Wisdom: Nagy Gábor, az új frontember kitűnő választás volt. Tökéletes hang, mozgás, teljesen uralta a színpadot. Nem volt olyan érzésem, hogy új fiú jött az osztályba. A színpadkép egy összeszokott, együtt remekül működni képes zenekarról tanúskodott.

 

 

Este még várt egy nagyon ötletes és kedves program minden vállalkozó kedvűre. Kívánságlámpás eregetés. Ha nem voltál vállalkozó szellemű, Hangya egy pillanat alatt meggyőzött az ellenkezőjéről. A lámpások a közepes erősségű szél segítségével pillanatokon belül apró pici világító pöttyök lettek az égen. Nagyon szép látvány volt.
Sajnos a néhány órás esőzés egy időre betett az aggregátornak, így az esti Zorall koncertet már nem tudtam ébren megvárni…
Szerencsére az eső Weisz Kicsi és Koós Icuka esküvőjét nem zavarta meg. Sok boldogságot nekik még egyszer!

Egy fárasztó, de élményekben gazdag napot zártam és már alig vártam a következőt.
 

Címkék: beszámoló

Helgrind turné - kezdődik! - 1. állomás - Black Rock Győr - 2011.09.02.

2011.08.22. 13:19 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Szeptember 2-án olyat látnak a győriek, amit még soha. Ezt bizton állíthatom, hiszen először lép fel a Black Rock színpadán a brit Helgrind. A zenekar tavasszal már járt Magyarországon, egy rövid, négy  állomásos turnén, amit ősszel  hétre bővítenek.

Ennek a turnénak az első állomása lesz  Győr, ahol az állandó vendégeken kívül ( Mutator, Blasted Age) a Thornwill zenekar fog a segíteni a hangulatfokozásban.


Aki jó helyet akar magának, annak ajánlott időben érkezni.
 

 

 


2011.09.02.
Black Rock Győr

Thornwill - http://www.thornwill.com       
Blasted Age - http://rockerek.hu/zenekarok/BlastedAge
Mutator - http://www.myspace.com/brabazon05
Helgrind -http://www.helgrind.co.uk        

Kapunyitás : 19:30
Belépő: 800 HUF

https://www.facebook.com/event.php?eid=182263555173410

Címkék: ajánló

Grindcore Party a Savaria Ifjúsági Centrumban - 2011. szeptember 3.

2011.08.22. 11:50 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

 

Beindul az őszi szezon Szombathelyen.  A Savaria Ifjúsági Centrum első nyárbúcsúztató/őszköszöntő partyja igazán ütős lesz. Grinding 1.0 - Grindcore Party néven felvonultatják a stílus néhány képviselőjét.


Fellép az igazán figyelemreméltó névre hallgató Vaginal Penetration Of An Amelus With A Musty Carrot Ausztriából, a budapesti Paediatrician, akiknek ez egyben a lemezbemutató koncertjük is lesz, Győr városát a Freedom Is a Lie fogja képviselni, a helyi erő pedig a Youth Violence lesz.

Grinding 1.0 – Grindcore Party
Szombathely - Savaria Ifjúsági Centrum
Kapunyitás: 20:00
Belépő: 1000 HUF

Vaginal Penetration Of An Amelus With A Musty Carrot - http://www.myspace.com/kkmetal
Paediatrician (Budapest - http://www.myspace.com/paediatricia
Freedom Is A Lie - http://www.myspace.com/freedomislie      
Youth Violence - http://youthviolence.blog.hu


https://www.facebook.com/event.php?eid=185059278225283

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása