Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Bemutatkozik a Fon-Trade Kft., a Pulzus tehetségkutató fő támogatója

2011.10.23. 23:15 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Fon-Trade Music Kft-t 1990-ben alapította Csider Károly fafúvós hangszerész mester és Novotny Antal rézfúvós hangszerkészítő mester.
Fő célkitűzésük a fúvós zenészek és zenekarok szükségleteinek maximális kielégítése - beleértve a fa- és rézfúvósok és tartozékaik teljes palettáját. A művészek elvárásainak megfelelő professzionális hangszerek mellett fontos szerep jut a gyerekek zeneoktatásához szükséges, jó minőségű iskolai hangszerek forgalmazásának is. A Magyarországon egyedülálló raktárkészletnek köszönhetően bármikor kézbe vehető, kipróbálható és így összehasonlítható a különféle márkájú és minőségű hangszerek sokasága.
Fúvós zenekar persze elképzelhetetlen ritmus- és ütőhangszerek nélkül. A Fon-Trade Music Kft. az óvodai zeneoktatásban nélkülözhetetlen Orff hangszerek, a könnyű- és jazz zenében használatos dobszerelések    és ritmushangszerek, illetve szimfónikus ütőhangszerek és tartozékok teljes kínálatát nyújtja.
Olyan ismert márkák magyarországi képviseletét is ellátják, mint a Paiste, a Pearl,a Ludwig, és a Yamaha. A cégről bővebb információ a honlapon található, ahol online vásárlásra is lehetőség van.

http://www.fontrademusic.hu/

1081 Budapest, Kiss József utca 10-14.
Tel. (+36-1) 210 2790, e-mail
Nyitva tartás:
hétfő - péntek 900-1730

Címkék: pulzus

Back To Mowar - Cadaveres, El Pollo Loco, Cojones, Éjfény

2011.10.23. 21:45 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Már megint november 19. és már megint egy jó buli. Az már biztos, hogy nekem ez egy kicsit messze van, de ez a kijelentés ne befolyásoljon senkit sem, mert hiszen nem kimondottan engem várnak majd oda. És főleg kik!

Szerintem a Cadaverest nem kell bemutatnom senkinek sem. Ismeritek őket, jók, klasszak, megtöltik a klubot és nem hagyják,hogy unatkozz. A Cojones  fél éve járt utoljára Mosonmagyaróváron és sikerült mély nyomot hagyniuk a móvári közönségben. A győri El Pollo Loco a következő zajkeltő ezen az estén. Átruccannak majd a szomszédból, és nagyot fognak majd szólni.

Olyan nagyot,mint a veszprémi Éjfény, akinek a stílusa motscharmetal. Nem tudjátok, hogy az milyen? Akkor épp itt az ideje. Azaz itt lesz az ideje november 19-én.

2011.11.19.
Mosonmagyaróvár, Faház
CADAVERES
El Pollo Loco
Cojones
Éjfény

Kezdés: 21 óra
Belépő: 1000 HUF

Címkék: ajánló

Szökevény bemutatkozó koncert- 2011.10.29. Rézmál

2011.10.23. 20:41 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Jövő héten szombaton a Rézmálban fogja bemutatkozó koncertjét tartani a Szökevény zenekar. Bár a zenekar 2010 májusa óta létezik, sőt már egy néhány számos demóval is bír, október 29-én bemutatkozik a Rézmál közönségének is.

Segítségükre lesz két fura nevű zenekar, az A Mi voltunk azok és a Zoli nem iszik, illetve az Éjfény lesz. Az Éjfényt remélhetőleg addig többezer rockrajongó megismeri majd, hiszen az október havi RockinforM válogatás cd-n meghallgatható az egyik szép daluk, a Szólíts meg.

 



A buli este 8-kor kezdődik és a belépés ingyenes!

Mi voltunk azok
ZoliNemIszik
Éjfény
Szökevény

https://www.facebook.com/event.php?eid=268739919821961

Címkék: ajánló

Szelleműzés a Hangárban - Suicide Rockers,Wall of Sleep, Giant Horizont - október 30.

2011.10.23. 19:58 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Október 30-án vasárnap fergeteges Halloween Partyval vár mindenkit a soproni Hangár. Három remek zenekarral készülnek erre a jeles eseményre:  A Wall of Sleep, a Giant Horizont és a Suicide Rockers fogja majd az előbújni készülő szellemeket meghátrálásra kényszeríteni.


A Wall Of Sleep zenekar minden ősszel ad egy szabású koncertet Sopronban, és ez mára már komoly hagyománnyá nőtte ki magát. A 2011-es bulijukra a Suicide Rockers és a Giant Horizont is meghívást kapott.

 

 

21.30: Suicide Rockers
22.30: Wall Of Sleep
24.00: Giant Horizon
Kapunyitás: 21 óra
Belépő: 900 HUF

Menjetek sokan! Jó lesz!

https://www.facebook.com/event.php?eid=204632382938545

Címkék: ajánló

Cryptic Remains-Exodikon-Morgue-Scerra - November 19. Tokodaltáró

2011.10.23. 14:02 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az élet folyamatosan választások elé állítja az embert. Mikor már majdnem biztos voltam benne, hogy hol fogom a születésnapomat megünnepelni, hát nem kapok egy újabb remek ajánlatot?
November 19-én Tokodaltárón négy zenekar koncertjét tekinthetik majd meg az érdeklődők. A négyből kettőt, Morgue és Scerra zenekart már láttam színpadon, és biztosíthatok mindenkit, hogy nem fog csalódni, ha elmegy. És remélem,hogy elmegy.
A Scerra nemrégiben szabadította rá a világra első profi videoklipjét, illetve a dalt is, amiből a klip készült. Aki megvette az október havi RockinforM-ot, az keresse ezt a válogatás cd-n. A Morgue egy szombathelyi death metal banda. Ők  A Pokol kapujában címmel készítettek nemrégiben egy néhány számos demót,amibe  még a vájtfülüek sem tudtak nagyon belekötni. Az Exodikon és a Cryptic Remains únyi zenekarok, így remélhetőleg ők fogják majd a helyi erő szerepét betölteni. Menjetek sokan, mert jó lesz!

    
Klub Hungarikum
Tokodaltáró
József Attila út 14.
2011.11.19.
    
Cryptic Remains - death metal
http://www.crypticremains.atw.hu/

Exodikon - melodic death/black metal
http://www.exodikon.uw.hu/

Morgue - deathmetal (Szombathely)
http://www.myspace.com/morguehun

ScerrA - szimfónikus extrém metal (Budapest)
http://www.myspace.com/scerramusic

BELÉPŐ: 500 Ft
KEZDÉS: 20:00

Címkék: ajánló

Kis magyar zenei körkép - a Decaying Incest koncertje Tokodaltárón

2011.10.23. 12:53 | Metalkilincs | 1 komment

Sokféle érzés kerített már hatalmába egy-egy koncert során. Voltam már boldog, szomorú, csalódott de dühös még soha.
A Decaying Incest zenekar koncertjére érkeztem Tokodaltáróra. Ismertem a helyet, így tudtam, hogy nagyjából mire számíthatok. Sajnos tömegekre nem, még akkor sem, ha a klub tulajdonosa szinte minden opciót kipróbált már arra vonatkozólag, hogy az embereket becsábítsa a klubba. Nincs messze sem Esztergom, sem Tokod, de az előző alkalommal sem volt lényegében senki sem a "kemény magon" kívül. Ezzel számoltam is, azzal viszont nem, hogy a Decaying Incest által lekötött időpontra egy olyan zenekar jelentkezett társnak, akinek nem kellett volna. Vagy legalábbis a "zenész-kódexben" utána kellett volna nézniük, hogy a több zenekaros bulikra milyen szabályok vonatkoznak. Még ha mi adjuk a technika nagy részét, akkor sem mi vagyunk a főzenekar. Betartjuk a kiírt kezdést és nem játszunk többet, csak azért mert annak a néhány embernek tetszik amit csinálunk.

No, és számomra ez volt a düh alapja. A Szupergép  egy hakni zenekar. Nemrégiben elfilozofálgattam a tribute és a hakni zenekar közti különbségen, és bár a "tribute zenekar" kifejezést általában az ismert külföldi előadók hazai képviselőire szokták mondani, talán be lehet sorolni azokat a zenekarokat egy közös nagy kategóriába,akik nem saját dalokkal próbálják szórakoztatni a közönségüket. Tribute zenekart láttam párat nemrégiben és mivel tegnap este belefutottam egy hakni zenekarba, a különbség számomra innentől kezdve kézzel fogható. És borzasztóan lehangoló.
 Szóval ültem egy fotelben és néztem a Szupergép zenekar produkcióját. Miskolc, Becsület, Kétforintos dal és közkívánatra a Kopaszkutya. Ültem és azon gondolkodtam, hogy mit keresek én itt? Félreértés ne essék, nincs ezekkel a nótákkal semmi gondom és maga a produkció sem volt rossz. Hallottam a Miskolcot az Edda előadásában, voltam P.Mobil koncerten is. De amikor napi 20 órában azon dolgozom, hogy tehetséges zenészek saját szerzeményeit próbáljam minél szélesebb körben megismertetni...na akkor ezt az én gyomrom nem nagyon veszi be. A végső döfést azzal vágták belém, mikor közölték, hogy a lemezük  a honlapjukról letölthető. És tényleg! Letöltöttem - Utolsó cigaretta, Menj tovább, Zöld csillag, Rocktóber, Kopaszkutya..... Nyitva hagyom a kérdést...
 Dühös voltam, mert az a néhány ember ( átlagéletkor 40) aki ott volt, annak tetszett. Táncoltak, énekeltek és én pontosan tudtam, hogy a Decaying Incestnek milyen nehéz lesz ezután a színpadra állnia. Biztos nehéz volt. Beszélgettem előtte a srácokkal, de beszélgethettem volna azzal a sok száz zenekarral is, akiknek hasonló a törekvése. Átadni és megszeretetni azt az emberekkel ami " belőlük jön". És ami a Decaying Incestből jön, az igen jó. Nem véletlen, hogy lemezüket a Nail Records jegyzi. Próbáltam magam a sörfesztivál-hangulatból ( amire egyébként nem járok) visszarángatni egy jó kis koncertre. Többé kevésbé sikerült, de közben folyamatosan azon járt az eszem, hogy minek??? Minek próbálkozunk új nótákkal, jó és izgalmas dalokkal, ha ezek, a több mint 30 éves dalok tarolnak még mindig? Hol van az a közönség, aki nyitott az újra? Egyáltalán hol van a közönség?
A tegnap estének sok tanulsága volt számomra. Fontos az, hogy kivel játszunk, hol és mikor játszunk és mit játszunk. Bár a csuda tudja....Tudja egyáltalán valaki, hogy kivel kell játszanunk, hogy mikor és hol kell játszanunk, no meg azt, hogy mit? Nyitva hagyom ezt a kérdést is.
Az viszont, amiért tegnap Tokodaltáróra mentem, abban nem csalódtam. A Decaying Incest egy remek banda. Egy újabb remek zenekar, aki többre lenne érdemes.

 

Címkék: beszámoló

Samhain 2011 - Halloween Belgrádban a Nevergreennel!

2011.10.21. 19:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Október 30-án a Dark Revolution szervezésében, Belgrádban  megrendezésre kerül a Samhain 2011. A headliner Nevergreen zenekar mellett fellép még a Tamerlan, a Groteska a dreDDup és a Rain Delay is.
A Samhain a kelta nyelvi kultúra egyik legjelentősebb ünnepe, ezt  hívjuk mi, az angolszász területről  átvéve, Halloweennek. A Nevergreen nem sokkal éjfél előtt lép majd színpadra, és bár a szellemek előmerészkedése csak a következő éjszakára várható, remélhetőleg a Nevergreen muzsikájának köszönhetően elállnak majd ettől a tervüktől.


Gun Club, Miloša Pocerca 10, Beograd

20:00 Tamerlan
20:45 Groteska
21:45 dreDDup
22:45 Rain Delay
23:45 Nevergreen

http://www.darkrevolution.org/samhain/

 

Címkék: ajánló

„BLACK-OUT és a Csodák Temploma” nagy koncert a Barba Negrában!

2011.10.20. 16:00 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A 2011-es év utolsó hangos, zúzós koncertjére készül a Black-Out, amit ezúttal egy különleges atmoszférájú helyen, az ősszel megnyitott, csodás beltéri dekorációval, kiemelkedő fény- és hangtechnikával ellátott Barba Negra Klubban tartják.
Az elmúlt két évben, amióta Kowalsky visszatért a zenekar frontemberi posztjára, több nagy koncertet is adtak eredeti felállásban, viszont ez lesz az első olyan alkalom, amikor meghívják a régi zenésztársaikat, barátaikat, hogy együtt játsszák ezeket a remek dalokat!
November 5-én Jamie Winchester, Temesi Berci és Andrics Laci is a húrok közé csap pár szám erejéig!  

A legutóbbi koncerteken sorra meglepték a közönséget sok éve nem játszott dalokkal, és ezúttal is készülnek számos meglepetéssel! A régi ereklyék mellett természetesen nem maradhatnak el az elvárt slágerek, és reményeink szerint ismét megmutatnak 1-2 készülő új gyöngyszemet!
A zenekar előtt az Alteriah forrósítja a hangulatot! A 2011-ben alakult Melodic Metal ötös fogat, női énekkel, ikergitárral és húzós tempókkal várja a zenekedvelőket.

Időpont: 2011.november 05.
Helyszín: Barba Negra - XI. ker, Prielle Kornélia utca 4.
Jegyár: 2000Ft


Kezdés:

Alteriah – 21:00
BLACK-OUT – 22:00



 

Címkék: ajánló

Accord Management hírlevél - szeptember/október

2011.10.19. 19:57 | Metalkilincs | 1 komment

Jól kezdődött az ősz az istálló legtöbb zenekara számára. A Rubicon, az Alias és a Borgia egy-egy nótája felkerült a szeptemberi RockinforM válogatás cd-jére, A Hangerilla, a Cherokee, a Thornwill és az Éjfény pedig az októberi lemezre delegálta kedvenc nótáját. Ezzel a húzással közel 7000 ezer rock rajongóhoz jutottak el, jutnak majd el a srácok dalai.

Több banda dolgozik már a következő, illetve az első lemezén. Ha a munkálatok jól haladnak, akkor a Hangerilla, a bugZ, a Cherokee, a Nevergreen, a Thornwill, az Alias, az Éjfény és a Rubicon hamarosan megörvendezteti rajongóit első, következő illetve sokadik albumával. Természetesen mindenről időben értesíteni fogunk mindenkit.

A bugZ elkészítette első profi klipjét a Render Media segítségével, a Twister pedig a Junkies-al indult őszi/téli koncertkörútra. Ők is hamarosan elkezdik forgatni első profi klipjüket, ami igazi megkoronázása lesz az első lemez generálta sikernek. A Hangerilla is belefogott a várva várt első lemezbe, ami biztosan meg fogja számukra hozni a megérdemelt népszerűséget. A Cherokee is dolgozik az új lemezen, az ő esetükben egy jövő tavaszi megjelenésre számíthatunk. A Nevergreen háza táján viszont hamarosan elkezdődik egy erőteljesebb média kampány, hiszen ők már a munkálatok vége felé járnak.

A Thornwill már néhány dalt rögzített a készülő új albumra és talán nem véletlen, hogy az album és a zenekar iránt külföldről is van érdeklődés. A tárgyalások még folynak, egy biztos, az új album nagyon ütős lesz. Az Alias is szépen dolgozik. Miután nyáron trióra csökkentek, néhány átalakítás szükségessé vált a csapatban, és ez kiterjed a design-ra is. Sőt, az új formációnak és a stílus átgondolásának következtében a srácok egy kissé be is keményítettek :) Az új album mindenféleképpen egy sokkal erősebb anyag lesz, mint az első volt.
A Borgia rajongói bázisa jelentősen megnőtt a RockinforM-os szereplésnek köszönhetően. Sajnos a klipversenyt nem tudták megnyerni, de a második hely is igazán megtisztelő. Ennél csak az jobb hír, hogy a Rédió című daluk átment az első rostán a Class FM-en. Reménykedjünk:)
A Flúg őszi koncertszervezését kissé megnehezítette a bedőlt Rockdays-sztori, de azért a srácok nem keseregnek. Hamarosan új albummal jelentkeznek ők is, ami majd egy igazán különleges darabnak fog számítani.  Nemrég csatlakozott az Accord Managementhez a Day of Joy. A srácok még nagyon az út elején járnak, már ami a formációt illeti, október végén készül majd el az első néhány daluk felvétele. A D. O. J. muzsikája, stílusát tekintve keresztény rock és bár az Egyesült Államokból indult stílusnak nálunk nincs túl sok követője, a Day Of Joy tagjai szeretnék ezt a stílust minél szélesebb körben terjeszteni itthon is.
Az Éjfény végre megtalálta a megfelelő dobosát, így minden akadály elhárult az elől, hogy végre elkészítsék következő albumukat. Róluk is sokat fogunk még hallani a jövőben. A Rubicon decemberen újra elkezdi a koncertezést, de addig sem tétlenkednek. Készülnek az új nóták és már a jövő tavaszi turnét szervezik.

Az Accord Management honlapja is készülőben van illetve meghirdetésre került a Pulzus tehetségkutató is. Amíg a honlap elkészül és felkerülnek rá az információk, itt találjátok meg a legfontosabb híreket a zenekarokkal és a tehetségkutatóval kapcsolatban:

https://www.facebook.com/accordmanagement.hu
https://www.facebook.com/Pulzus

Címkék: hírlevél

POP84 - A 80-as évek legnagyobb slágerei!

2011.10.18. 16:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Nincs ma olyan 30-as vagy 40-es, akinek nem élnek  elevenen az emlékezetében a 80-as évek nagy slágerei. Aha, Depeche Mode, Duran Duran,Wham, Communards és még sorolhatnánk a jobbnál jobb csapatokat és nótákat, amiket és akiket az az  évtized hagyott ránk.

A nagyszámú feldolgozásoknak, no meg természetesen a dalok örökérvényűségének köszönhetően, a fiatalabb nemzedék is ismeri és szereti ezeket a nótákat.

Nemrégiben megalakult egy formáció, akik arra hivatottak, hogy ezen remek évek nótáit koncertről koncertre felelevenítsék számunkra. A csapat tagjai ismert zenészek, akikben szintén nyomott hagytak a 80-as évek:    
Boros Péter - dob, Csordás Levente - ének, Lévai Hangyássy László - bass, Vilmányi Gábor - gitár, Erdély Gábor Jr. - billentyűs hangszerek

A POP84-re keresztelt zenekar bemutatkozó koncertje 2011. november 12-én lesz a Barba Negra Music Clubban. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, menj és énekeld a csapattal kedvenc slágereidet!

https://www.facebook.com/pages/POP84/226278850753321?sk=wall



http://www.hangyaprodukció.hu/

Köszönet a fotókért Haberl Panninak!


 

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása