Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

február 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29

Cadaveres Digitour - csatlakozik a Superbutt is!

2012.02.05. 15:41 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Március 15-én és 16-án a Superbutt is csatlakozik a Cadaveres zenekar Digitour névre keresztelt tavaszi turnéjához. Zalaegerszeg, Sopron és Szombathely népe, azaz a Grabowszky, a Hangár és az Oladi lelkes közönsége egy igazi minifesztivál részesei lehetnek a hosszú hétvégén.

A három napos őrület további résztvevői, ahogy már korábban is hírt adtunk róla, a Just Four, a Don Gatto és az Éjfény. Az ő felbukkanásuk a turné más állomásain is várható, de a pontos helyszínek és időpontok miatt látogassátok sűrűn a bandák Facebook profilját.
 
2012.03.14.
Zalaegerszeg, Grabowszky
Belépő: 1000 HUF
 
2012.03.15.
Sopron,Hangár
Belépő: elővételben: 1300 HUF, helyszínen: 1600 HUF
 
2012.03.16.
Szombathely,Oladi
Belépő: elővételben: 1300 HUF, helyszínen: 1600 HUF
 
 

Hind - interjú

2012.02.05. 15:17 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Hind interjú Sipka Róberttel

 
Beszéljünk először is a nevetekről. Miért éppen Hind?
 
A nevünk eredetileg a zenei koncepció része volt. Az első időben megpróbáltunk amolyan "magyaros" szövegvilágú, népzene-metal crossovert létrehozni és ehhez kapcsolódott az elnevezés, ami a népünk ősi totemállatára utalt. (A honlapunkon található egy próbatermi felvétel ebből az időszakból!) Akkortájt nem sokan nézték jó szemmel ezt a zenei próbálkozást, ezért a negatív visszajelzések és kritikák hatására úgy döntöttünk, hogy irányt váltunk, de a szarvasünő név "rajtunk ragadt". Azért teljesen nem mentek feledésbe a kezdeti dalok. Pld. a Turulfi-t 2005-ben újravettük és azóta is a repertoárunk része, és ahogy az időnk engedi, felelevenítjük a csapat legelső szerzeményét, az 1998 környékén íródott Csodaszarvast is.
 
2000 és 2006 között már működött a zenekar. Mi volt az oka a leállásnak és milyen sikereket könyvelhettetek el ebben a 6 évben?
 
A leállást egy, a zenekaron belül keletkezett, nem publikus feszültség- és a Nógrád megyéből való kitörés képtelenség generálta. Eredetileg ez csak egy egy éves kényszerpihenő lett volna, de mivel ez nem mindenkinek felelt meg, így inkább a megszűnés mellett döntöttünk.
Látványos sikereket ugyan nem értünk el, de helyi szinten a legjobbak között tartottak minket számon és adtunk jó néhány felejthetetlen koncertet, ahol a közönség nemcsak a feldolgozásokat-, hanem a saját dalainkat is betéve tudta és énekelte.
 
 
2005-ben született egy 8 számos demó. Ez volt az egyetlen kiadványotok?
 
Igen. 2005-ben készült el a Legenda című demónk. Ezen kívül 2003-ban volt egy 3 számos is Apáról-fiúra címmel, de a minőségére való tekintettel nem adtunk neki nagy publicitást. Néhány helyre elküldtük ugyan, de még csak visszajelzés sem érkezett, hogy megkapták volna. Ettől függetlenül igen gyorsan elterjedt és népszerű lett a koncertjárók között és a címadó dal valódi slágerré vált. Meglepetésünkre még feldolgozás is született belőle. (Ez a két demó is megtalálható a honlapunkon.)

Az utóbbi időben átestetek néhány tagcserén. Most mennyire egységes a csapat?
 
Természetesen, mint mindenhol, vannak apróbb nézetkülönbségek, de az egységet megoldjuk demokratikus úton. Régen volt rá példa, hogy egy-két tag is megvétózta a zenekari döntéseket, de a jelenlegi felállásban az a gyakorlat vált be, hogy a többség akarata úgymond "szent".
 
Ha jól tudom, Salgótarjánban elég népszerű a csapat. Mi a helyzet az ország többi részével?
 
A salgótarjáni rajongótábor főként az egyes régi tagok baráti- és rokoni kapcsolataiból jött anno létre és alkotott egy kitartó keménymagot. Most a végbement tagcserék után fog majd valójában kiderülni, hogy kik is azok, akik a zenénk miatt jöttek el a koncertekre és kiket vezéreltek oda kapcsolati tényezők. Márciusban debütálunk az új felállással a salgótarjáni Talent klubban. Ott egy szempillantás alatt eldől majd a népszerűség.
Bár az ország többi részén még nem sokan ismernek, de szerencsére vannak biztató visszajelzések. Több megkeresést is kaptunk, hogy tetszik a zenénk és szeretnék jó pár helyen élőben látni, hallani minket.

 
Gondolom az elmúlt években újabb dalok születtek. Készültek esetleg egy új lemezzel?
 
Sajnos a tagcserék kétszer is a startmezőre helyezték a bandát, ezért még csak pár hónapja álltunk neki az új daloknak, de van olyan, amit már játszunk a koncerteken.
Fokozatosan dolgozgatunk az új anyagunkon és a lehető leghamarabb, de az éven mindenképp ki szeretnénk jönni egy demóval, ami már a mostani Hind-ot fogja bemutatni.
 
Ha pár szóban be akarnátok mutatni a muzsikátokat, hogyan jellemeznétek?
 
Ez idáig teljesen a Heavy Metal keretein belül mozogtunk, de az új dalok már egy szélesebb zenei palettáról erednek. Továbbra is a dallamos metál vonalat követjük, csak egy durvább, keményebb verzióban, ahol föllelhetők lesznek más stílusokra jellemző zenei megoldások is.
 
Mik a terveitek a 2012-es évben?
 
Szeretnénk, hogy minél többen megismerjenek minket, ezért a lehetőségeinkhez mérten elmegyünk bárhová, ahol igény van a ránk. Kaptunk egy-két ígéretet nagyobb zenekaroktól, elő zenekari posztra, amikkel szeretnénk majd élni. Mindemellett készülünk az új demóra.
 
Köszönjük szépen a megkeresést!
 
 

Címkék: interjú

Pulzus tehetségkutató - I. forduló - 2012.02.06.

2012.02.05. 10:11 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
Február 6-án, a Pecsa Caféban megrendezésre kerül a Pulzus tehetségkutató első selejtezője, mely a metal és a metalcore jegyében zajlik majd.
 
A versenyző zenekarok az ország különböző pontjairól érkeznek,hogy megmutassák tudásukat a zsűrinek és a remélhetőleg szép számmal megjelenő közönségnek is.
 
Mivel a rendezvényre a belépés ingyenes, így várunk minden zeneszeretőt, akinek nincs jobb dolga hétfő este:)
 

A február 6-án bemutatkozó zenekarok:

 Psycho Angels (Tata), Ephorosz (Székesfehérvár), Eye for I (Budapest), Reason-X (Tatabánya), Stream (Kaposvár), Pure Tears of Dolori (Várpalota), Delirium (Géderlak), No More Gravity (Budapest), The Fibonacci Project (Budapest), Over Help (Budapest).

 

A zsűri tagjai az első fordulón: 

 
Schwartz Gábor - Az első díjat felajánló Fon-Trade KFT képviselője
Lévai Hangyássy László - Hangya Produkció ( Zorall, Rock'n Roll Swindle,Macskajaj)
Gyurcsik György - Rockvilág / Rockpanoráma
Hajnal Gábor - a Piramis zenekar menedzsere
 
Köszönet támogatóinknak: Fon-Trade KFT, Paiste, Gitárcentrum, Render Media, Csepel Zeneművek, Hangya Produkció, Kontakt Rádió, Rockerek.hu, Rádió17, Rockpanoráma, Pecsa Café, Petőfi Csarnok
 
 

Címkék: pulzus

Új lehetőség rock zenekaroknak - Honey Rock Klub a Stadionoknál!

2012.02.05. 09:35 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az eddig, ilyen célokra kevésbé kihasznált Honey Grill történetében február 11-én egy új fejezet kezdődik. Egy underground klubbuli sorozat veszi kezdetét, mely a jelenlegi tervek szerint minden második szombaton fog bekövetkezni. Alkalmanként 3-4 kevésbé ismert, de annál lelkesebb rockzenekar számára adódik lehetőség, hogy bemutatkozzon a publikumnak.Mivel a hely befogadóképessége eléri akár a kétszázat is, ér szólni a haveroknak is :)

A bulik minden esetben ingyenesek lesznek és a helyszínen profi hangosítás áll a zenekarok rendelkezésére. Az első koncert február 11-én a Moszkvics, a Helldiver és a Tűzvihar zenekarok közreműködésével fog bekövetkezni.

 
A zenekarok jelentkezését továbbra is várjuk ide: k-soft@rockerek.hu
 
Az oldalt pedig ér lájkolni itt: www.facebook.com/honeyrockklub

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása