Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

február 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29

Pulzus tehetségkutató - II. forduló - 2012.02.13.

2012.02.07. 19:32 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A sikeresen lezajlott első forduló után már itt is a második. Február 13-án kerül megrendezésre a Pulzus tehetségkutató második fordulója és a helyszín ismét a Pecsa Music Café. A stílus ezen a fordulón az alternatív rock lesz. 

Mivel a Sziluett zenekar ezen a fordulón egy balesetből kifolyólag nem tud részt venni, ezért 9 zenekar versenyez ezen az estén.
 
Kilincs (Budapest), Fool's Paradise (Budapest), Contour (Budapest), Miheztartás Végett (Pécel), Arizona (Dunaszerdahely), Semi Holsen (Királyhelmec), NoVeL (Sopron), DEB (Szigetszentmiklós), és What's Up? (Budapest).
 
 
 
 
 
A zsűri tagjai a második fordulón:
 
Lévai Hangyássy László - Hangya Produkció (Zorall, Rock'n Roll Swindle,Macskajaj)
Hajnal Gábor - a Piramis zenekar menedzsere
Képíró Sándor - Rockerek.hu, főszerkesztő
Molics Zsolt - Cool Head Klan
 
A rendezvény 17 órakor kezdődik és a belépés továbbra is ingyenes!
 
Köszönet támogatóinknak: Fon-Trade KFT, Paiste, Gitárcentrum, Render Media, Csepel Zeneművek, Hangya Produkció, Kontakt Rádió, Rockerek.hu, Rádió17, Rockpanoráma, Pecsa Café, Pecsa Music Hall
 
www.facebook.com/Pulzus

Címkék: pulzus

Dobosok figyelem! - DobMánia Tábor és verseny

2012.02.07. 13:23 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Már lehet jelentkezni a 2012 július 10 és 15 között megrendezésre kerülő DobMánia táborba. A jelentkezési lapokat itt tudjátok letölteni:dobmaniatabor.hu és ide kell kitöltve visszaküldeni: dobmaniatabor@gmail.com. A táborba a részvételi díj 38 000 forint. 

A helyszín: Vác, Boronkay kollégium (2 éve volt felújítva, 3-4 ágyas szép szobák,15 tanterem, ebédlő).
Tanári kar: alapcsapat, kurátorok, döntéshozók: Martonosi György, Nesztor Iván, Korompay Zsolt, Bordás József, Goóz László.
Meghívott tanárok: Szendi Gábor, aki beindítja az ütős szakot 2012-től.
Kurzusadók: Kármán Sándor, Perger Guszti GUSTAVITO, Zsoldos Béla, és egy rock-metál dobos akiről a srácok szavazhatnak.
A kollégiummal szemben található a Főnix Pizzéria, és abban egy 100 fős koncertterem. Zenekari gyakorlaton a srácok-lányok az esti vendégművész dalait tanulják meg, és közönség előtt koncert formájában adják elő. A koncert családtagoknak is látogatható, és lesz DOBMÁNIA PIZZA is!
 
A táborban ingyen is részt vehetsz, ha pályázol.
 
 
A nyeremény: 
6 nap teljes ellátással, étkezés, szállás
6 dobtanárral 24 dobóra, 5 kurzus, 5 koncert
felejthetetlen zenei élmények, barátságok kezdete
 
Készítsd el videódat és küldd el a linkjét a dobmaniatabor@gmail.com címre.
 
A videó címe: III. DobMánia Tábor Dobverseny-(neved)
A videó maximum 5 perces lehet
Szabadon választható témák ( zenére való játék, dobszóló, zenekari felvétel, stb.)
 
Töltsd fel a YOUTUBE-ra és a linkjét küldd el a címünkre( dobmaniatabor@gmail.com)
 
A levél tárgya: III. DobMánia Tábor Dobverseny
A levél címzettje: DMT. Szervezők
A levél tartalma : név, cím, telefonszám, e-mail cím, link.
 
Elbírálás:
 
Beadási határidő 2012. május 1.
Elbírálás, értesítés 2012. május 31.
Elbírálás szempontjai : muzikalitás, kreativitás, pontosság, nem a gyorsaság számít!
Zsűritagok: Martonosi György, Nesztor Iván, Korompay Zsolt, Bordás József.
 
További információ: dobmaniatabor@gmail.com, telefonszám: 06-30-9756-843      
 
 

Címkék: hírek

Pulzus tehetségkutató, első forduló - összefoglaló

2012.02.07. 12:21 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 

A kezdeti hópánik ellenére minden zenekar időben megérkezett a Pulzus tehetségkutató első fordulójára.  Bár az "időben" kifejezés ebben az esetben nem helytálló, hiszen az esemény, az eredetileg kikalkulált idő előtt fél órával véget ért, úgy, hogy még egy rövid szünetet is be tudtunk iktatni, hogy a Zugló Televízió fiatal munkatársai interjút készíthessenek. Az ok, pedig a zenekaroknak az átállás és lepakolás terén tanúsított profizmusa volt. Nem volt időhúzás, bénáskodás, egyik cucc le, a másik pedig fel és már dübörgött is a következő banda.

A dübörgés volt a tegnap estére a legjellemzőbb kifejezés, hiszen metal/metalcore stílusban zenélő bandák tolták a színpadon. A székesfehérvári Ephorosz remek dobosát két zsűritag is kiemelte, a tatai Pscyho Angels bár nem hozott megfelelő cuccot magának, a zenekarok összefogásának köszönhetően ők is elő tudták adni a produkciójukat. Ez az " egy mindenkiért, mindenki egyért" hozzáállás jó érzéssel töltött el. Bár underground szinten az ember néha belefut kisebb csoportosulásokba, akik összefogva próbálnak meg előrébb jutni, de globális szinten ez sajnos nem létezik. A zenekarok többsége a saját pecsenyéjét próbálja sütögetni, kizárólag a saját érdekeikkel tőrödnek és az elvárásaik sok esetben még csak köszönő viszonyban sincsenek a képességeikkel. Mivel ezt napi szinten megtapasztalom, kimondottan jó érzés volt azt látni, hogy mikro szinten azért létezik összefogás. De hagyjuk is ezt a filozofikus gondolatmenetet.....
 
A harmadiknak következő Eye for I nagyon meglepett. Láttam már a srácokat színpadon néhány hónapja, de azt kell, hogy mondjam, rettentő sokat fejlődtek. A Lost című nótájuk szinte mindenkit lenyűgözött. A fiatal tatabányai formáció, a Reason-X is elég jó pontszámokat kapott, a várpalotai Pure Tears of Dolori pedig koncertezhetne gyakrabban és közelebb hozzám, mert biztosan számíthatna a részvételemre.
 
A géderlaki Delirium zenekar szintén, technikai okok miatt, nem tudott cuccot hozni, de ők is számíthattak a többi banda segítő kezére. Az est folyamán az ő csapatukat erősítette egyedül billentyűs. Az őket követő No More Gravity a profik magabiztosságával lépett a színpadra és ezt a formát az utolsó percig tartották is. Ők voltak azok az első fordulóban, akik a rövid, nekik jutott idő ellenére egy kerek produkciót mutattak be. Nem véletlen, hogy Gyurcsik Gyuri is kiszúrta őket. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan interjút hallhatunk velük a Rockpanorámában.
A The Fibonacci Project volt számomra az est legérdekesebb versenyzője. A második nóta nekem nem nagyon volt egyben, de az utolsó dal, amit én át is kereszteltem eposznak, nagyon ütött!  Ezt hallgatva többször kirázott a hideg, pedig rendesen volt fűtés a Pecsa Music Caféban. :) A srácok, saját elmondás szerint modern metal tolnak.
Az utolsónak fellépő Over Help csinos énekes lánya nagy hatással volt a zsűri férfitagjaira. A szépségén kívül természetesen kiemelték remek hangját is. De hát a sok hörgő fiatalember után, ez valahol teljesen természetes :)
Egy zenekar, a kaposvári Stream marad távol, belső problémákra hivatkozva. Remélem, azért még hallok róluk.
 
A rendezvényre ingyenes volt a belépés (és ez a további fordulók esetében sem lesz másként) így bárki beeshetett az utcáról, akit érdekeltek a jövő feltörekvő zenekarai. Be is estek, szerencsére. Voltak rajongók, érdeklődők, a sajtó képviselői, szervezők, sőt eljött olyan zenekarok tagjai is, akik a későbbi fordulókban fognak megmérkőzni. Az eseményt videóra rögzítette az Underground magazin és Törősné Kolozsy Erika remek fotókat készített. Az egész estére jellemző volt a "klubhangulat", ha értitek, hogy mire gondolok. 
 
A dohányosoknak annyit még elmondok (nehogy ezért távol maradjanak a további fordulóktól), hogy a Pecsa Music Café vezetősége nem zavart ki senkit se a súlyos mínuszokba, hanem a kávézó fűtött előterében lehetett hódolni ennek, a természetesen roppant káros szenvedélynek. Respect!
 
A következő forduló azon érdeklődők számára lehet érdekes, akik a lágyabb rock hangzást kedvelik. Zúzás nem lesz, de abban biztos vagyok, hogy újabb kedvencekre lelhet az, aki február 13-án délután/este eljön a Pecsa Music Caféba, ahol is a második fordulóval folytatódik a Pulzus tehetségkutató.
 

Címkék: pulzus

süti beállítások módosítása