Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

március 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Zenészek, zenélni vágyók figyelem - indul a Rockakadémia!

2012.03.08. 20:11 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Magyarországon először indul valódi Rockakadémia.

Több nyugat európai országban, így például Angliában, több mint tíz éve működik hasonló, igen kiválóan és elismerten, jelenleg már 14 városban vannak szakiskolái. A hazai Rockakadémia  ötlete Szigeti Ferenc nevéhez fűződik, aki a Karthagó  együttes vezetője, de emellett 26 évig hanglemezkiadó vezető, rádiós szerkesztő és zenei rendező, producer, tévés szerkesztő, a Mahasz főtitkára, és nem utolsósorban az első rockzenei tábor, a Tokaji Rock Gyermekei Tábor alapítója, vezetője volt.
 
Szigeti Ferenc ötlete találkozott Andor Edit operaénekes, a THÉBA Művészeti Akadémia vezetőjének gondolatával, miszerint az iskola fejlesztése, fejlődése szempontjából egy könnyűzenei szekció indítása hasznos és érdekes lenne. Így találkozott az „ötlet és a megvalósíthatóság” lehetősége a két fél együttműködéséhez. A hátteret a THÉBA Művészeti Akadémia biztosítja 30 év tapasztalatával és az emeltszintű oktatáshoz szükséges engedélyével. A Rockakadémia megvalósítása és szervezése így már közös projekt, az indulás lehetőségét pedig, - a nagy értékű hangszereket - a Roland East Europe Kft. nagyvonalú támogatása biztosítja.  
 
A Rockakadémia  elsősorban kiemelt, egyedi, felső szintű oktatást ad a növendékeinek, csakis és kizárólag a rockzene és a minőségi popzene területén. Olyan különleges elméleti és gyakorlati módszereket alkalmaz, amelyeket Magyarországon eddig nem használtak. Az oktatás alapja és minőségének biztosítása elsősorban természetesen a tanári kar függvénye, ugyanis aRockakadémián  csakis a hazai zenei szakma legelismertebb és szakmailag leg-kvalifikáltabb zenei személyiségei tanítanak, akiket Szigeti Ferenc mozgósított a nemes cél érdekében.  Csupán néhány példa a névsorból: 
 
Németh Gábor dob (Skorpió, Bikini, Dinamit, P.Mobil), 
Donászi Tibor (Beatrice, P.Mobil, Edda, TRB) 
Fekete Samu Tibor basszusgitár (Korál, Ákos Band, Megasztár zenekar, eMerTon és Artisjus díjas művész), 
Alapi István gitár (Edda) 
Zsoldos Béla (Zeneakadémiai docens) Összhangzattan, zeneelmélet, hangszerelés, ütős hangszerek, 
Jankai Béla ( Prognózis, Dinamit) rendszertechnika, digitális programozás, Pro-tools felhasználás, billentyű programozás, 
Gidófalvy Attila (Karthago, Lord) billentyűs hangszerek, 
Takáts Tamás (Karthago, TT. Blues Band) ének, 
Tollár Endre (Roland) rendszertechnika, színpadi fellépés és stúdió használati technika,
Rozsonits Tamás (Universal Music Kft.) zenetörténet, rockzenei lexikális ismeretek, 
 
A zenei hangszer-szekciók szakóráin kívül, lesznek szervezett zenekari próbanapok, összpróbák, stúdió gyakorlat- napok, valamint az akadémia nyílt koncerteket, roadshow-kat is szervez, közönség előtt.
Az Akadémia oktatási periódusa két éves, 1 év pedig három, 3 hónapos kurzusból áll. A sikeresen elvégzett második esztendő végén, vizsga után a THÉBA Művészeti Akadémia OKJ-s diplomáját kapják a végzősök.  A Rockakadémia  szakmai képzési szintje azért egyedülálló, mert nem csupán egy általános zenei tudást ad át a növendékeinek, hanem elméleti és főként gyakorlati szinten mutatja be, oktatja a rockzene legmagasabb értékeit, hagyományait, újdonságait, titkait, a zeneszerzéstől, a hangszerelésen keresztül a hangszerkezelés, a stúdió felvételi gyakorlatok, és végül a valódi élő koncertezés területéig. 
 
Az iskolába sikeres felmérő, illetve felvételi szintvizsga után lehet jelentkezni 16 éves kortól. 
 
Információ és jelentkezés a következő elérhetőségeken:
 
telefon: 06-30-9994828  
mail: iskola@theba.info  
fax: 06-1-7876674
 
Jelentkezési határidő a 2012 évre: március 13.   
Felvételi 2012.március 13. 15 h 
 

Címkék: hírek

Nomen Est Omen - Előrendelhető az Omen új albuma!

2012.03.08. 13:41 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

6 év után új Omen album! Koroknai Árpád énekessel megerősödött banda visszatérése a klasszikus lemezek világához! 

10 hatalmas új Omen dal és a Daczi Zsolt emlékére írt Jó utat barátom! emlékdal! 
Limitált első széria - bónusz CD-vel, ajándék poszterrel! 
Bónusz CD: Omen - Szimfonik 
Tíz Omen alapvetés és egy új dal szimfonikus átiratban, a Metallica-féle S&M szellemében! Ajándék fesztivál belépővel.
 
 
CD1 
 
Remélem rémálom, Láthatatlan holnap, Eltűnt 2007-ben, Unom, Kísértet az utcán, Világvége talponálló, Van élet...?, Patkányok járnak, Elválasztva, Késztermék 
+ bónusz: Jó utat barátom! 
 
Szimfónik: 
 
CD2
 
Könnyű szívvel, Vámpírváros, Eltűnt 2007-ben, Padlón vagyok, Fagyott világ, Pokoli évek, Ne a pénz, A hetedik nap,  Szólj, hogyha vagy!,  Anarchia, Szelíden
 

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása