Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Cherokee - mindent feltettek egy lapra

2012.04.01. 22:37 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A 2000-ben alakult zenekar történetének fontos fordulópontjához érkezett. Bár a zenekar életében máskor is voltak fontos események, hiszen már megalakulásuk után nem sokkal szép eredményeket értek el tehetségkutatókon, zenéltek a Budapest Sportarénában, felléptek a Rockmaratonon és az EFOTT-on és 2007-ben az Arany Nyíl díjátadón, az akkor Wigwamban Év Reménysége és az Év Énekesnője kategóriában is az első három közé jelölte a zenekart a közönség. 2009-ben a női énekest férfihang váltotta fel és a zenekar jelenleg ebben a felállásban muzsikál: Gombás László - ének, Altordai Zoltán - gitár, Priskin Viktor - gitár, Kéri Zoltán - basszusgitár, Somogyi Attila - dob.

12 évvel a megalakulásuk után mindent feltettek egy lapra. Ugyanis ez, a várhatóan májusban megjelenő lemez címe: Egy lapra téve. 
 
Az elkövetkezendő hetekben sok mindent meg fogunk tudni még a lemezről, de ami már biztos, hogy június 15-ére egy Cherokee rajongó se csináljon programot magának. Akkor lesz ugyanis a zenekar lemezbemutatója koncertje a Club 202-ben, ahol találkozhattok mindenkivel, aki valaha a zenekarban zenélt. 
 
Addig is figyeljétek a Cherokee honlapját és a Facebook profilját a friss hírekért.
 
 

Címkék: hírek

Farcry - Slaves of Chaos - lemezkritika

2012.04.01. 20:46 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A thrash irányzat mindig is a szívem csücske volt, akár hallgatni, akár művelni kell a muzsikát. Így nem nehéz kitalálni, hogy azonnal rákaptam a mézesmadzagra, mikor erről a munkáról értesültem. Hamar neki is álltam kicsomagolni a kapott zip adagot, mely általában a kritikára váró hanganyagon kívül jobb esetben egy csoportképet tartalmaz. Majd leestem a székről, mikor észrevettem, hogy ez a csomag egy valóságos információ tárház, így a zenekar már az első dal első hangja előtt kivívta elismerésem.

A 2003. évben alakult, jelenlegi formájában 2008 óta működő Farcry tagjai idén márciusban egy igen ütősre sikerült, tíz tételt tartalmazó cséphadarással álltak elő kifejezetten extreme metalra hangolt, szerb illetőségű Grom Records gondozásában. A nemzetközi kiadónak köszönhetően, világszerte piacra kerülő első lemez, a "Káosz rabszolgái" egy minden felesleges sallangtól mentes, szög egyszerű, mégis hatásos borítóval ellátott anyag. Egy sokat sejtető intro után nyomban bele is csapnak a sűrűjébe. A dalok hossza is az ideálisnak mondható nem egész négy perces átlagot hozza, az első perctől az utolsóig földbe döngöl, mégsem folyik össze egy zúzdamaszlaggá.
 
A lemezt hallgatva rengeteg név beugrott a Casketgarden, Kreator, Obituary és még sorolhatnám. Sok mindenre emlékeztet, amit hallok, mégis egyedi. Tömény darálás és progresszív zenei határokat súroló komplex megoldások jellemzik az anyagot, a sodró blastbeat áradattól kezdve a teljesen beteg kiállásokig. A szövegek témái, mint például a vallás, félelem, élet és halál hűen követik az irányzat alapelveit.
 
Minden elvetemült extrém thrash rajongó számára kötelező ezzel a zenekarral megismerkedni, garantáltan nem okoznak csalódást. Ez maga a minőségi agyhalál.
 
Kis Tamás-gitár, ének
Kis János Benedek-gitár
Patkós Péter-bőgő
Abonyi Attila-dob
 
 
 
Szerző: Novák Árpád
 

Címkék: lemezkritika

Ramones Mania a Pecsa Music Caféban, vendég: Dr. Melancholia - 2012.04.03.

2012.04.01. 09:58 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Április 3-án, kedden újra Ramones Mania koncert lesz a Pecsa Music Caféban. Az előző buli jó volt, és úgy tűnik a kávézó lehet a Ramones fanok bázisa. Persze, ha Ti is eljöttök. Mert eljöttök, ugye? :)

Ez alkalommal néhány új dallal is bővül a repertoár, amire a rajongók már régóta várnak, az est vendégzenekara pedig a Pulzus tehetségkutatón megismert Dr. Melancholia zenekar lesz. 

Itt a tavasz, aminek biztos jele, hogy a Pecsak Music Café terasza is üzemel már. Buli előtt dobj be ott egy sört vagy egy fagyit, aztán jöhet a Hey! Ho! Let's Go!
 
2012.04.03.
Pecsa Music Café
Ramones Mania koncert
Vendég: Dr. Melancholia
Kezdés: 21 óra
Belépő: 1000 HUF

Címkék: ajánló

Gary Moore Emlékkoncert - Pecsa Music Hall - 2012.04.04.

2012.04.01. 09:50 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Április 4-én, Gary Moore 60. születésnapja alkalmából a Pecsa Music Hall emlékkoncertet rendez közösen a nemzetközi Gary Moore fanclub csapatával. A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues muzsika meghatározó alakjává vált. 

A koncert fő programját Gary Moore utolsó blues zenekarának előadásában élvezhetjük majd, mely felállás az emlékezetes budapesti koncert alkalmával is biztosította a tökéletes hátteret Gary Moore felejthetetlen játékához. Erre az alkalomra generációjának egyik legjobb gitárosa, a Németországból érkező Henrik Freischlader csatlakozik Gary Moore zenészeihez.
 
Henrik Freischlader - gitár, ének
Pete Rees - basszusgitár (Gary Moore Band 1999-2001 és 2006-2010)
Vic Martin - billentyűs hangszerek (Gary Moore Band 1999-2001 és 2006-2010)
Steve Dixon - dob (Gary Moore Band 2009-2010)
 
Vendégként fellép majd Gary testvére Cliff Moore, valamint Oroszország egyik legismertebb blues előadója Sergei Voronov is. Ibizáról érkezik Gary Moore egyik legközelebbi barátja, Ian McDonald, korábbi rádiós műsorvezető/muzsikus, aki egy rövid akusztikus blokkal emlékezik majd barátjára, további közreműködők bevonásával. A programot a budapesti T. Rogers nyitja, de fellép az este során Vámos Zsolt és zenekara is. További hazai vendégek felbukkanása is várható.
 
Kezdés: 19 óra
Belépő:
elővételben: 3500 HUF
helyszínen, aznap: 3900 HUF
 

Címkék: ajánló

Pulzus döntő a Zorallal - 2012.04.08.

2012.04.01. 09:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Április 8-án, húsvét vasárnap kerül megrendezésre a Pulzus tehetségkutató döntője, melynek sztárvendége a Zorall zenekar lesz.

Az este folyamán koncertet ad még a bugZ és a Flúg is, illetve az érdeklődők megtekinthetik a négy döntős - Southern Comfort, Semi Holsen, No More Gravity és a Contour produkcióját és az ünnepélyes díjátadást is.

Az esemény a Pecsa Music Hall színpadán kerül megrendezésre. Kapunyitás 17 órakor lesz és a belépő 1500 forint. 

 
Pulzus döntő / Zorall koncert
Pecsa Music Hall
Április 8., 18:00
Belépő: 1500 Ft
 

Címkék: pulzus

Crucify Fesztivál a Mentában - 2012.04.08.

2012.04.01. 09:45 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Mentában eddig ritkán volt igazi zúzda, abból a hörgősös fajtából. :) Eddig. Április 8-án a Crucify Fesztivállal veszi kezdetét egy olyan koncersorozat, amin lehetőséget kapnak a picit erőteljesebb stílusokat képviselő zenekarok is. Havonta egyszer. Lesz majd death metal, metalcore, némi thrash, ilyesmi, szóval minden, ami egy picit hangosabb a megszokottnál. Április 8-án, a Crucify Fesztiválra összehoztunk nektek 4 remek bandát, nézzük is őket szépen sorjában!

A budapesti The Fibonacci Project 2009-ben alakult, de az első igazi bemutatkozásra 2011-ig kellett várniuk. Tavaly megjelent az első EP-jük is, Equations címmel, mely a honlapjukról letölthető.  A srácok főleg a metalcore stílusjegyeit követve írják dalaikat. Az est második fellépője a szintén budapesti Eye For I zenekar lesz. Őket is, ahogy a The Fibonacci Projectet, a Pulzus tehetségkutatóról ismerhetjük, de az Eye For I 2009-es megalakulása óta több budapesti klubban előfordult már. Az Eye for I szintén metalcore stílusban nyomja, és ők is nemrégiben jelentkeztek első EP-jükkel. A dalhoz a zenekar Soundcloud profilján fértek hozzá.

 A harmadik fellépő a csornai Decaying Incest lesz. A zenekar már a második lemezén dolgozik, és nagyon várja már a találkozást a budapesti közönséggel. A stílusuk a thrash metalhoz áll legközelebb, így e stílust kedvelőit mindenféleképpen elvárjuk a bulira! Hamarosan belefognak első profi klipjük forgatásába és második lemez munkálatairól is folyamatosan tájékoztatunk majd Benneteket. Lesz náluk az első lemezükből, amit ha tetszett a produkció, akciós áron meg is vásárolhattok majd.  Az este negyedik zenekara a Revenge of the Moment lesz. Ők szintén egy budapesti banda, metalcore/deathcore stílusban muzsikálnak és tavaly novemberben alakultak. Nemrégiben rögzítettek első dalukat és a folytatást, legalábbis a Facebookon, több mint 400 rajongójuk várja.
 
Nos, ezzel a picit hangos programmal várunk Benneteket április 8-án, a Menta Teraszon. A belépő a helyszínen 1000 forint lesz, de elővételben 800 forintért is hozzájuthattok. Ha szeretnétek spórolni, menjetek a Mentába és vegyétek meg a jegyeteket most! 
 
2012.04.08.
Crucify Fesztivál
The Fibonacci Project
Eye for I
Decaying Incest
Revenge of the Moment
Kapunyitás: 18 óra
Belépő: helyszínen 1000, elővételben 800.
 
 

Címkék: ajánló

Team Rock Band a Pecsa Music Caféban, vendég: Sorbonne Sexual & Overcast-2012.04.06.

2012.04.01. 09:42 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 „Békét találsz a bolyongás után…”  A harminchárom év után újra megzenésített Horváth Attila vers, az Emberi szóval kezdő sorai még a legharcedzettebb rockereket is megindítják. A Team Rock Band nevével összeforrt egykori Taurus-dal mellett persze nem hiányozhatnak a külföldi és hazai rock klasszikusok mára kultikussá lett tételei sem az egri-felsőtárkányi-budapesti csapat április 6-i PeCsa Music Café-beli koncertjén. S mindez megtűzdelve neves sztárvendégekkel.     

A tavasz közeledtével a Team Rock Band muzsikusain csak úgy, mint feltétlen hívein a hard rock akut elvonási tünetei jelentkeztek. Bizony rég volt már december… Miután a gyógyszeres terápia ez esetben köztudottan hatástalan, az egyetlen gyógymód a Deep Purple, a Uriah Heep, Radics Béla Tűzkerék és Taurus interpretációi, valamint némi utókezelés - saját nótákkal.
 
A várhatóan (eddig szokásosan) emelkedett hangulat előkészítéséről két fiatal tehetséges társulat is gondoskodik. ½ 9-kor a Sorbonne Sexual élesíti be hangszereit; az ifjú titánok jellemzői, hogy a dallamok mellett komoly hangsúlyt fektetnek a dalszövegekre is. A szexis mennyország után – a sokszínűség jegyében - rövid látogatást tehetünk a pokolban is az Overcast szakavatott kalauzolása mellett. Jelen esetben, Lucifer birodalmában senkit nem főznek puhára, mindössze a muzsika vált némileg keményebbre – no meg szükség is van mindenkire a Team Rock Band produkciójához. A rock dzsembori tökéletesítéséhez olyan barátok sietnek a patinás csapat segítségére, mint a Karthago és a saját nevével fémjelzett Blues Band örökifjú frontharcosa Takáts Tamás, de ott lesz a 2011-es Csillag születik igazi sztárja, azóta a Slamo Revans érces hangú énekese Mr.Joe is. 
 
A Team Rock Band április 6-án estére a PeCsa Music Café klubjába hívja minden régi és kevésbé régi rajongóját, barátait; vagyis mindenkit, aki szereti a hamisítatlan rockzenét. Mert ott „Békét találsz a bolyongás után”.   
 
- Hegedűs István -
 

Címkék: ajánló

Amaranth bemutatkozó koncert, vendég: Cherokee, Álomút - 2012.04.06.

2012.03.31. 19:36 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
Április 6-án, pénteken tartja az Amaranth ( Nightwish cover band) bemutatkozó koncertjét a Crazy Mamában. A nemrégiben alakult Nightwish cover zenekar különlegessége, hogy a dalokba, az eredeti zenekarhoz hasonlóan igazi szimfonikus betéteket alkalmaznak. A zenekar tagjai: Magyar Zoltán - gitár, Lengyel Zsolt - basszusgitár, Pad Richárd - billentyűs hangszerek, Pallás Gyula - dob, Fehér Zsolt - ének és Geier Ildikó - ének. Az este két vendégzenekara, a Pulzus tehetségkutatón megismert Álomút zenekar, és a Cherokee, akiknek hamarosan megjelenik első nagylemezük, Egy lapra téve címmel. 
Az este mindenképpen ígéretesnek tűnik és a belépő is mindösszesen 800 forint. 
 
 
2012.04.06.
Crazy Mama Music Pub
Amaranth bemutatkozó koncertek
Vendég: Cherokee, Álomút
Kapunyitás: 19 óra
Belépő: 800 HUF
 

Facebook esemény: www.facebook.com/events/255358467879535/

Címkék: ajánló

Multikulti ereszdelahajam a belváros szívében - Győr, április 30. / május 1.

2012.03.31. 16:16 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Rómerkvelle 2012 elnevezéssel két napon át tartó rendezvénysorozattal várják az érdeklődőket Győr belvárosában, április 30-án és május 1-én. A finom borokon és pálinkákon túl házias ételekkel és persze zenei programokkal is készülnek a szervezők. A fellépők között olyan zenekarokat találunk mint a Carbonfools, Akkezdet Phiai, Intim Torna Illegál, Marco Sbarbati, Palotai, Fine Cut Bodies, Sikztah, Járai Márk és a Nikson.

A részletes programot és bővebb információkat az alábbi helyeken találhattok:
 
 

Címkék: ajánló

Overcast - Törjön szét! - az új EP április 5-től elérhető!

2012.03.29. 15:54 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Április 5-én este 8 órakor, a Soundcloud-on teszi publikussá új EP-jét az Overcast. A zenekar még 1999-ben alakult és a 2000-es évek elején sok sikeres koncertet adott országszerte. 2001-ben jelent meg az első hangzóanyaguk,  Sötétségben címmel. A zenekar 2004-ben feloszlott majd 2008-ban újjáalakult és a 2011-es tagcseréket követően újra helyet követel magának a magyar rockzenei életben.

A most megjelenő EP , a Törjön szét! négy dalt tartalmaz: Ego, Mindig, Örömlány, Törjön szét. 

 A zenekar legközelebb  április 6-án, a Pecsa Music Caféban ad koncertet, ahol a rajongók élőben is meghallgathatják az új nótákat. Április 5-én este pedig figyeljétek az alábbi weboldalakat, hogy elsőként lehessetek részesei az új album születésének. A dalok a Soundcloudról letölthetőek lesznek.

 
 
 

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása