Facebook

Utolsó kommentek

Lájkoltatási hadművelet - Twister

2011.11.13. 21:27 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Twister zenekar első lemeze idén nyáron jelent meg a HammerWorld magazin mellékleteként. Egy sikeres lemezbemutató koncert után a Junkies-al indultak őszi turnéra, de játszottak a Cool Head Klan vendégeként is, valamit az a megtiszteltetés érte őket, hogy a zenekar Lizzy Borden supportja lehet november 30-án a Rocktogonban. Már dolgoznak a második lemezen, mely várhatóan 2013-ban lát majd napvilágot, de addig készüljön az, aki nem jutott hozzá az elsőhöz, mert hamarosan megrendelheti majd a zenekartól. Addig is, aki még nem tette: Lájk!

https://www.facebook.com/twisterrocks
http://www.twistermusic.hu/
 
 

Címkék: lájk

Lájkoltatási hadművelet - bugZ

2011.11.13. 20:46 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A bugZ jó. A bugZ vicces és szeretik a nőket:) Ez már egy szerethető tulajdonságuk. Persze van több is, de ehhez meg kell őket nézned vagy meg kell őket hallgatnod. Kezdésnek mondjuk nézd meg a vadiúj klipjüket,amit a Render Media készített a számukra. Ha ezt tetszik, és tetszeni fog, akkor készülj,mert jövőre a Zorallal turnéznak, így ha akarnád sem tudod majd  őket kikerülni. De addig is figyeld az eseményeket a facebook profiljukon, hiszen hamarosan egy új EP-vel jelentkeznek ,melynek már a címe sem lesz semmi :)

RoBBie - gitár/ének
Bob - dob/ütőshangszerek
Balázs - bass/vokál
 
https://www.facebook.com/pages/bugZ/347756880511
http://www.bugz.hu/
 
 
 

Címkék: lájk

Profik vs. trónkövetelők - Thornwill & Reason -X koncert a győri Shadowban

2011.11.13. 14:41 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Nagyon vártam ezt a koncertet. A Thornwillt áprilisban láttam utoljára színpadon, a Reason - X-et pedig még soha. Kíváncsi voltam a Shadowra is, ahova már több koncertet szerveztem és egyike azoknak a helyeknek, ahol tudom, hogy a szervező mindent megtesz a koncert sikeréért. A szabályok szigorúak, zenélni este 10-ig lehet, mert a környéken lakó idősebb korosztály legkedvesebb szórakozása az aláírás-gyűjtés és a feljelentgetés a zaj miatt. Feltételezem, hogy ennek a korosztálynak nincs unokája, aki szórakozni szeretne szombat este, és sajnos Magyarországon a népesség elöregedése miatt egyre nehezebb helyzetben vannak fiatalok, ezen belül is a rockerek. De hagyjuk a demográfiát :)

A helyre megérkezve konstatáltam, hogy tényleg kicsi. De ettől függetlenül biztos voltam benne, hogy a koncertet én csak a lépcső tetejéről fogom majd hallgatni, mert ez a pici hely tele lesz. Tele lett. A hely maximális befogadóképessége 70 fő körül van és mielőtt a Reason - X elkezdte volna a koncertet, már egy gombostűt nem lehetett volna leejteni. A szkeptikusok most mondhatják, hogy jó-jó, könnyű egy kicsi helyet megtölteni. Őket biztosíthatom, hogy három ember mindenhol három ember, és mindenhol nagyon kellemetlen, ha csak ennyien állnak-ülnek egy zenekar előtt és 50 ember ma, Magyarországon, bármelyik kisebb  klubban tömegnek számít. Ez van.

És lehetnék elfogult is, de nem vagyok. Lehetnék, hiszen a Reason - X-ben a fiam a basszusgitáros, de tegnap este nem tekintettem a zenekarra máshogy ,mint egy újabb trónkövetelőre, akik megpróbálnak a képzeletbeli tortából egy szelethez hozzájutni. Tudtam, hogy a srácok izgulnak, hiszen az első alkalom, legyen bármiről is szó, mindig különleges. Ehhez képest egy elég jó kis koncertet hoztak össze, és bár nem tudtam tisztán kiszűrni, hogy a zenére tomboló fiatalok a hely törzsvendégei vagy a Tatabányáról érkezett szép számú rajongótábor, de a lépcső tetejéről nézve a látvány megnyugtató volt.

Tisztességgel lejátszották a nekik járó 40 percet, és átadták a "színpadot" a Thornwillnek. A Thornwillnek, akiknek már rég sokkal nagyobb színpadokon kellene játszani. Persze, tudom, nem csak nekik, de most a tegnap estéről van szó és tegnap este a Thornwill zenélt a Shadow Rock Café színpadnak kialakított egyik sarkában. Én csak álltam, néztem őket és 1 szó dübörgött az agyamban: profik. Jó érzés volt, mikor az egyik tatabányai ismerősöm ezt, felfelé tartott hüvelykujjával a tudomásomra hozta. Igen, tudom :)

Most elkezdhetnék okoskodni. Kielemezhetném  a rock jelenlegi sanyarú helyzetét, a profikat, akik nem a nekik megérdemelt helyeket játszanak, a közönséget, akik tetszik, nem tetszik, nem nyitottak az újra, és azokat az embereket, akik a "becsületkassza" feliratra nézve nem gondolták azt, hogy pár forinttal támogatniuk kellene az élőzenét. De nem teszem.
Nem teszem, mert vannak olyan klubok és klubosok,akik lehetőséget adnak mind a profiknak, mind a trónkövetelőknek. Vannak olyan profik, akik koncertet adnak olyan pici helyen, ahol szó szerint testközelbe kerülnek a rajongóikkal. Vannak olyan trónkövetelők, akik tudják, hogy az első időszakban örülni kell minden lehetőségnek és vannak olyan zeneszeretők, akik tudják, hogy az élőzenét honorálni kell. És vannak olyan bulik, ami után másnap reggel felkelve, az első kávét szürcsölgetve, az ember jó szívvel és megelégedettséggel gondol vissza. Számomra ilyen volt tegnap este, a Reason - X és a Thornwill közös koncertje a győri Shadow Rock Caféban.

 

Címkék: beszámoló

süti beállítások módosítása