Facebook

Utolsó kommentek

Suicide Rockers - az utolsó buli 2011-ben, ne hagyd ki!

2011.11.06. 23:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

November 11-én a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Pubban tartja idei utolsó koncertjét a Suicide Rockers. A jövő pénteki bulin a felvidéki  Phoenix lesz a házigazda és fellép még a Holtidő és a Giant Horizont is. A Suicide Rockers bár erre az évre befejezi a koncertezést, nem fognak tétlenkedni a maradék másfél hónapban.Komoly munka vár a fiúkra, hiszen készülnek az új dalok és egy vadiúj  video is tervben van.

Ha nem akarsz lemaradni a zenekar utolsó koncertjéről, akkor jövő pénteken irány Dunaszerdahely,ha pedig folyamatosan informálódni akarsz a Suicide Rockers körüli történésekről, akkor figyeld a honlapjukat vagy keresd őket a facebookon.

http://suiciderockers.com/
https://www.facebook.com/pages/Suicide-Rockers/166305243427506

Címkék: ajánló

Cimbaliband - Ablakimba lemezbemutató koncert

2011.11.06. 21:42 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

“A népzene tehát a természet tüneménye” - mondta Bartók, és lekapcsolta gramofonját mellyel éppen Pest-megyei Tura község határában rögzítette az Ablakimba, ablakimba című népdalt. Gyűjtőútjai során rengeteg muzsikát hallott, de legmerészebb álmaiban sem gondolta volna,  hogy a modern civilizáció milyen hatással lesz majd a népzenére. Ahogy a gramofonból száz év alatt mp3 rögzítő lett, úgy módosult a népdal fogalma is napjainkra. A Cimbaliband utazásai során számtalan országban járt, még ha nem is végzett mindenhol népzenei gyűjtést, mint ahogyan Bartók tette, viszont a banda tagjai együtt muzsikáltak az évek során magyarokkal, románokkal, spanyolokkal, szerbekkel, olaszokkal, és még folytathatnám a népek, és műfajok sorolását, szinte a végtelenségig. Mindenhonnan hoztak magukkal egy kis szuvenírt, zene formájában. Így a mostani lemezbemutatón  a cimbalom nem csak megszokott környezetében, hanem latinos bossa-novában, vagy török dallamban, vagy akár rock’n’rollban is megszólal, így talán még találóbb lehet az újságírók által Unger Balázsra aggatott titulus, “a cimbalom Chuck Berryje”. Nem szabad elfelejtkezni a banda többi tagjáról sem, akik egyre kiforrottabb stílusban muzsikálnak, garantálva ezzel az eredeti Cimbaliband hangzást. A korongon pedig igazi unikum Ferenczi Gyuri blues-szájharmonika játéka, a páratlan lüktetésű balkáni zenében, vagy a varázslat melyet a Csík zenekar fúvósának Makó Péternek  köszönhetünk a lemez több összeállításában. A Millenáris Fogadóban tartandó lemezbemutatójukat színesíteni majd a Fricska Táncegyüttes fergeteges koreográfiája, Tóth Gergely virtuóz brácsajátéka, a fiatal hegedűs tehetség Solymosi Máté “Rigó” , Farkas Zsolt roma énekes, és természetesen a Makó Péter szaxofonon. Előzenekaruk is lesz az estén, a fiatalok körében méltán híres Tárkány Művek. A fenti összetevőket fűszerezzük még egy pohár igazi testes magyar borral, Gere Attila pincészetének köszönhetően, valamint egy kupica Panyolai Elixírrel, melyeket a közönség kényére-kedvére kóstolgathat a koncert szüneteiben. Aki kíváncsi, hogy milyen is a fenti összetevőkből kikevert, eredeti kelet- európai cimbalom rock’n’roll, annak feltétlenül ott a helye a Cimbaliband lemezbemutatóján!

2011. december 3.
Millenáris Fogadó
Kapunyitás 19.30

Web: http://www.cimbaliband.hu
Facebook: http://www.facebook.com/cimbaliband

Címkék: ajánló

Játssz és nyerj Rubicon cd-t!

2011.11.06. 19:02 | Metalkilincs | 2 komment

A Rubiconnal mindig történik valami. Ha nem koncerteznek, akkor lemezt és videoklipet készítenek. Ha koncerteznek, akkor azt teszik például  a Kalapáccsal a Club 202-ben és a Depresszióval országszerte. Már a második profi klipjük és szintén a második lemezük készül. Viszont ez az első nyereményjáték, amelyen Rubicon cd-t nyerhetsz, szóval ne maradj ki. Három kérdés, három jó válasz és három " A holnap tüze" cd.



1. Kivel készítettétek el első videoklipjüket?
2. Melyik rádióban voltak utoljára interjún?
3. Mikor lesz a következő koncertjük és hol?


A megfejtéseket ide várjuk: metalkilincs@gmail.com, eddig: november 13.

https://www.facebook.com/rubiconofficial
http://rubiconrock.hu/

 

Címkék: játék

Moby Dick "A Holnapok Ravatalán" - rendelj jegyet elővételben!

2011.11.06. 18:47 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

December 10-én, a Club 202-ben tartja 30 éves jubileumi koncertjét és a "A Holnapok Ravatalán" lemezbemutatóját a Moby Dick. Az esemény két vendégzenekara a Thornwill és az Eye Beyond Sight lesz. A rendezvényre a helyszínen 2999 forint lesz a belépő, de az ismert helyeken, a Hammer Zenebarlangban és a metalshop.hu-n elővételben is megvásárolhatod , 2499 forintos akciós áron.
Ha már most a  kezedben akarod tartani 2011 egyik legfontosabb  bulijának a belépőjegyét és spórolni is akarsz, vedd  meg a jegyed elővételben.

 



http://www.metalshop.hu/
http://www.moby-dick.hu/

Címkék: hírek

Retronome 5. születésnap, Hobóval!

2011.11.06. 17:12 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Különleges esemény színhelye lesz november 10-én a debreceni Suttogó. A Retronome zenekar ünnepli majd az ötödik születésnapját és erre az eseményre nem akármilyen sztárvendéggel készülnek. A Kossuth-díjas Földes László alias Hobó lesz az est vendége és egyben fellépője is.
A közös koncertet az érdeklődök ingyenes látogathatják, így a zenekar és persze Hobó is, mindenkit nagy szeretettel várnak!

Retronome 5. születésnap Hobóval
Debrecen, Pallagi út 2.
Kezdés: 21 óra
A belépés ingyenes!
http://www.retronome.hu/


https://www.facebook.com/event.php?eid=293266180691385

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása