Facebook

Utolsó kommentek

Napvirág Zenekar - Nevet a föld

2011.11.30. 15:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Nevet a Föld címmel megjelent a Napvirág Zenekar első lemeze. A duó formájában 2007 nyarán alakult zenekar tagjai Farkas Ildikó és Kozma Tamás, akiknek zenei tevékenységét alapvetően meghatározta, hogy korábban zenés, mondókás és képességfejlesztő foglalkozásokat tartottak gyermekeknek, ami jelenleg is műsoraik egyik meghatározó eleme.

A gyerekekkel kialakult jó kapcsolat és a rengeteg tapasztalat ösztönözte őket az önálló dalok megírására. Saját gyermekeik pedig igazi kontrollcsoportként segítették munkájukat. Szerzeményeik számos népszerű zenei stílusirányzatot képviselnek, szövegeik alapja a kíváncsi „gyermekvilág”. Koncertjeik élményteli szórakozást kínálnak kicsiknek és nagyoknak, egyáltalán mindazoknak, akik lendületes és vidám kikapcsolódásra vágynak.
 
Hogyan jött létre az új lemez? Milyen dalok közül válogattatok?
 
Az elmúlt négy év igen termékeny volt, rengeteg szerzeményünk született. Mindenképp szerettük volna megmutatni a nagyközönségnek a „Napvirág-világot”. Új albumunkon a zenehallgatóval együtt utazunkföldrészeken, országokon, kultúrákon át. A dalok témái változatosak, vidámak és izgalmasak is egyben, így felkeltik a gyerekek kíváncsiságát.
 
Mi a dalok megírásának legfontosabb szempontja? Van olyan szerzemény, ami különösen kedves számotokra?
 
A dalok megírásakor, hangszerelésekor fontos szempont volt, hogy a kicsik mellett a felnőttekszámára is befogadható legyen, minden korosztály számára jó szórakozást és kikapcsolódást nyújtson. Nekünk természetesen minden dal nagy kedvenc a maga külön történetével, hangulatával. A szövegek segítségével táncolunk, nevetünk, vonatozunk, számolunk, szülinapozunk vagy épp állatokkal ismerkedünk.
 
Mi jellemzi a dalok hangszerelését?
 
Dalainkon érezhető, hogy mely zenei stílusok voltak ránk nagy hatással, mi magunk gyerekként milyen zenét hallgattunk. A népzene, a country, a latin zene, a raggee és a rock’n’roll zeneiségünk fontos részét képezik.Úgy gondoljuk, szülőként lehetőséget kell adni egy lurkónak arra, hogy ezeket megismerhesse és megszerethesse.
 
Hogyan fogadta, fogadja a gyermek és a felnőtt közönség koncertjeiteken ezeket a dalokat?
 
Koncertezni jó, s a legőszintébb közönség előtt muzsikálni mindig nagy kihívás. Megható látni a reakciókat, a szeretetet, és jólesik, amikor egy-egy buli után a gyerekek úgy döntenek, hogy például hazavisznek bennünket, vagy velünk akarnak jönni. A szülőktől is sok elismerést, biztatást kapunk. Ez minden alkalommal óriási élmény.
 
Kiknek ajánljátok ezt a lemezt?
 
Szeretettel ajánljuk a lemezt és koncerjeinket kicsiknek és nagyoknak, egyszóval mindenkinek, aki vidám időtöltésre vágyik.
 
www.alexandra.hu/
 
www.napviragzenekar.hu/
 
 

Címkék: hírek

Cherokee és Rock Stone a Rock Club 25-ben - 2011.12.02.

2011.11.30. 14:46 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
Most pénteken először mutatkozik be a Cherokee zenekar a révkomáromi Rock Club 25-ben. A helyi erő szerepét a Rock Stone zenekar fogja betölteni és remélhetőleg ezen a péntek estén is  egy igazán jó buli kerekedik majd a klubban. Aki esetleg nem ismerné a helyet vagy még sohasem járt ott, azoknak javaslom a szeptember RockinforM megszerzését, hiszen abban található egy interjú Gáspár Krisztián alias Hangyával, aki mesél a klub születéséről, a fellépő zenekarokról és terveiről. Az interjút egyébként Lauer Gábor alias Tim követte el, aki szintén volt már fellépő a Rock Club 25-ben, a Tirpunk zenekarral.
Most pénteken viszont a budapesti Cherokee zenekart látja vendégül Hangya és a vendégszeretetben nem lesz hiány. Reméljük, hogy vendégseregben sem :)
 
2011.12.02.
Rock Club 25, Révkomárom
Rock Stone, Cherokee
Belépő: 1 Euro
 

 

Címkék: ajánló

Wackor - Új év, új lemez!

2011.11.30. 11:37 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A székesfehérvári Wackor idén szilveszterkor tölti be a 15. szülinapját, ezért a trió decemberben több meglepetéssel készül a hithű Wadkörte fanoknak és az igényes metál kedvelői részére. A mostanában készülő 3. lemezről felkerült a rendkívül súlyos Time című új dal a zenekar facebook oldalára, lehet hallgatni, kommentelni.

 Ezen kívül egy egészen különleges jubileumi Mini Tour is lapul a puttonyukban. Hat városban adnak koncertet, ahol a klasszikusok mellett néhány új szám is felcsendül a 2012 elején megjelenő albumról. Ráadásul mindenhová a lehető legkedvezőbb jegyárakon lehet bejutni, nehogy valaki a jelenlegi gazdaságai helyzet miatt lemaradjon egy igazi mészárlásról. Arra is külön figyelmet fordítottak, hogy a koncertlátogatóknak megfelelő körítésben tálalják az ünnepi menüt, ezért olyan bandákat sorakoztattak maguk mellé, akik atomjaira szedik a világegyetemet.
A turnézáró hepaj, egyben a szülinapi nagykoncert Székesfehérváron lesz  a Fezen klubban, a kétnapos Előszilveszteri Metál Fesztivál keretein belül. A Wackort itt  sok egyéb banda mellett olyan zenekarok társaságában láthatjátok, mint a Mangod, Cadaveres, Stiff Bastards, Joystix, stb.. A további fellépőkről és a kedvező belépő árakról a Wackor facebook oldalán tudtok tájékozódni, keressétek az eseményeket az üzenőfalon. Amíg köröm rágva várjátok az új lemezt addig látogassatok el év végén valamelyik Jubileumi Wackor koncertre, garantáltan lezúzza az arcotokat.
 És ne feledjétek: új év, új lemez! 
 
 

Címkék: hírek

Az Irie Maffia újra Győrben - 2011.12.02.

2011.11.29. 21:45 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az Irie Maffia idén még egyszer ellátogat Győrbe, december 2-án a helyi Zion Guide Crew-val és a Fixi4 csapatával. Ez lesz az Irie Maffia Monster turné harmadik országos állomása és mivel idén több lehetőség nem lesz Irie Maffia koncertre menni Győrben, mindenki ragadja meg a lehetőséget és pénteken irány a Bridge!

2011.12.02.
Győr, Bridge 
Kapunyitás: 20:00
Jegyár elővételben: 1500 Ft
Helyszínen: 1800 Ft
Jegyek elővételben még kaphatóak:
Híd Ifjúsági Iroda, Bridge Kávézó, McDonalds CD bolt
 
 
 
Under The Music Booking
www.underthemusic.hu

Címkék: ajánló

Backstage, avagy hogyan működik a zeneipar? - Tanfolyam az Org4Org Egyesület szervezésében

2011.11.29. 21:35 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 A tanfolyam a még pályájuk elején járó zenészek, zenekarok, DJ-k, menedzserek számára kíván segítséget nyújtani. A jelentkezők sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberek előadásain keresztül nyerhetnek betekintést a zeneipari háttérfolyamatokba.

Az első előadássorozaton elsősorban a fellépők, az előadók és szervezőik szemszögéből vizsgáltuk a „kulisszatitkokat”, most megszólal a másik oldal is: a jogdíjkezelő szerv, a producer, a klubszervező, a fesztiválszervező, a rendezvények biztonságtechnikájáért felelős cég, a színpadi hangtechnikus és a színpadmester is, de a középiskolák tananyagából hiányzó poptörténelem-óra is lesz Jávorszky Béla Szilárd előadásában.
 
Előadók:
 
Pándi Balázs (ex-A38, fucktothemusic booking), Szvoboda László (Gyárfeszt), Tóth Péter Benjamin (Artisjus), Zsonó Zsidei János (színpadi hangtechnikus, a Magyar SzínházTechnikai Szövetség szerkesztőségnek tagja, a Ghymes és a Napra hangmérnöke), Varga Zoltán – (SuperSize Recordings), Bökönyi István – (In-kal), Jávorszky Béla Szilárd (újságíró, szerkesztő, rocktörténész) és Kovács Péter (színpadmester - PAFE, VOLT Fesztivál, SZIN, FEZEN, Stagediving Fesztivál).
 
A tanfolyam ideje: 2011. december 10-11.
 
Az előadások minden nap 9.30-18.30-ig tartanak, napközben (13.45 és 14.45 között) 1 órás ebédidővel.
A tanfolyam helyszíne: imPro School (http://www.improschool.com/), Budapest, IX. kerület, Lónyai utca 29.
 
A tanfolyam részvételi díja: 15.000 Ft.
Jelentkezési határidő: december 5.
 
Információ: 20/9625-429 vagy peter.kovacs@org4org.eu 
Facebook esemény: 
http://www.facebook.com/event.php?eid=240098156051483 
 
Org4Org Egyesület
www.org4org.eu

Címkék: hírek

Kényes Foltok koncert a Gödör Klubban!

2011.11.29. 20:01 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

A Nagy Dávid (ex-Pokolgép), Csányi Szabi (Black-Out), Bánfalvi Sanya (Ákos), Roboz Réka és Kálló Péterből álló izgalmas, könnyed dalokat játszó Kényes Foltok ezúttal a budapesti Gödör Klubban koncertezik! A zenekar szabados szövegeiről, kellemes muzsikájáról, és fergetegesen jó hangulatú koncertjeiről híres. Aki egyszer belekóstolt milyen velük egy igazi önfeledt kacagós buli, az biztosan nem hagyja ki ezt sem!

A zenekar vendége a hajdani Sing Sing zenekar énekese, mára a Class Fm Rádió népszerű műsorvezetője: Abaházi Csaba, aki egy régi sláger mellett Kényes Foltok dalt is énekel ezen az estén! 
 
Az előttük zenélő Kollaps egy moszkvai glam énekes-gitáros Oleg „Tooff” Zubkov és Sarkadi Miklós zenei találkozásából jött létre 2007-ben, egyike a kevés magyar poszt-punk zenekarnak.
 
Várunk titeket december 5-én az Erzsébet téren!
 
2011.12.05. (hétfő) 20.00
jegyár: 1000Ft
vendég: Kollaps
különleges vendég: Abaházi Csaba (ex-Sing-Sing)
 

Címkék: ajánló

ALCOHOL- Dobos, gitáros kerestetik!

2011.11.28. 18:28 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Húr-nyúzók, bőrszaggatók, figyelem!

Aki szeretne gitárosként vagy dobosként játszani a zenekarban, a lenti elérhetőségek valamelyikén jelentkezzen és írjon néhány szót magáról! Olyan emberre lesz szükség, akinek van elég ideje a hétköznapi próbákra, hétvégi koncertekre, klipforgatásra, lemezfelvételre, interjúkra, saját cuccal rendelkezik, és  nem játszik másik zenekarban! Tehát akinek tanulmányai, munkái, családi kötelezettségei nem ütköznek, egy rock'n roll banda ”teendőivel” és zene szerető, profi, hímnemű gitáros, dobos, annak szívesen veszem a jelentkezését!

 
rockandroll85@freemail.hu
 
alcoholmusic@freemail.hu
 
facebook: http://www.facebook.com/pages/Alcohol-hivatalos/153938454655653
 
 

Címkék: hírek

Segélykoncert egy kisfiúért a Pecsa Caféban - 2011.12.01.

2011.11.28. 10:17 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

December 1-én, csütörtökön jótékonysági koncertet rendeznek egy beteg kisfiúért a Pecsa Caféban. 

Remete Matyi, az Országos Mentőszolgálat sümegi állomása egyik gépkocsivezetőjének 12 éves kisfia, súlyos csontvelőbetegségben szenved, amely az utóbbi időben súlyosbodott. A Szt. László kórházban ápolt gyermek ellátása fél steril körülményeket igényel, amelyben a szülők közreműködése is szükséges, így munkájukat nem tudják teljes értékűen ellátni, bevételi lehetőségeik egyre csökkennek.A drága gyógyszerek, kezelések tovább nehezítik a szülők problémáját, már az ő megélhetésük is veszélybe került.
 
 Négy együttes, a Fejbőr, a Csillagsólyom, a Frommer Baby és az Oi-Bois fogott össze, hogy egy közös koncert bevételével segítse a szülőket és hozzájáruljon Matyi kezelésének költségeihez.
 
Kérjük, hogy minél többen gyertek el a koncertre és belépőjegy megváltásával segítsetek Matyinak és szüleinek.

Címkék: hírek

Black-Out akusztik a Gödörben - 2011.12.13.

2011.11.27. 14:06 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Black-Out zenekar idén is különleges atmoszférájú előkarácsonyozós akusztikus koncerttel készül, aminek ismét a Gödör Klub ad otthont. A Kowalsky, Csányi Szabi, Csányi Zoli és Fehérvári Attilából álló négyes mellett két hangszeres zenész és látványos vetítés színesíti a programot. 

A hagyományokhoz híven idén is vendégül látják jó barátjukat Jamie Winchestert!
Előttük zenél a DáNia, ami Nagy Dávid (ex-Pokolgép) és Gaál Xénia akusztikus formációja saját dalokkal és ismert, könnyed slágerekkel. 
 
Mindenkit várunk szeretettel december 13-án!
 
 
 
Black-Out téli Akusztikus koncert
2011.12.13. (kedd) 20:00
Közreműködik: Kondella Krisztián, Major Robi (Flúg)
Különleges vendég: Jamie Winchester
Előzenekar: DáNia
Jegyár: 1600Ft
 

Címkék: ajánló

Pecsa Café - decemberi programajánló

2011.11.27. 13:30 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Szinte a hónap minden napjára és minden korosztály számára kínál programot a Pecsa Café decemberben is. Szerdánként ismét Nagy Feró és a Beatrice illetve a Blues company rajongóit  várják. 22-én, csütörtökön a már megszokott és kedvelt Club 68 tartja gyűlését a kávézóban. 13-án, kedden, Luca napján az idén újjászületett Rolls Frakció, 8-án, csütörtökön pedig az ős Pandora's Box zenél majd. Nem lesz hiány tribute koncertekből sem. 15-én Gery Moore, 26-án pedig a Queen nagy slágerei csendülnek fel magyar zenészek előadásában. A feltörekvő rock nemzedék is időről időre lehetőséget kap a Pecsa Caféban. Decemberben ismét a klubban koncertezik többek között az ARTatlanok és az Éjfény. December 30-án, pénteken a P.Mobil koncertjével búcsúzik az óévtől Budapest egyik legnépszerűbb kávézója.

 
A részletes program: 
 
1. csütörtök - Fejbőr-csillagsólyom - Oiboys
2. péntek - Team Rock Band - Sitting Bull- Mr. Joe -Szebelédi
3. szombat - (iScream) - Ártatlanok - Madsen Models 
7. szerda - Nagy Feró és a Beatrice
8. csütörtök - ős Pandora's Box - Red Vájling
9. péntek - Napoleon Boulevard - Solaris klubest
10. szombat - Steel Orange- X-Elite
13. kedd - Rolls Frakció
14. szerda - Blues Company
15. csütörtök - Empty Rooms - D.O.J.- Gázrózsák
16. péntek - Kedélyes Urak - GMT
17. szombat - The Rock Band
21. szerda- Nagy Feró és a Beatrice
22. csütörtök - Club 68 (Tűzkerék XT)
23. péntek - Éjfény- Reason X- Eye for I
26. hétfő - Queen karácsony
27. kedd - Classic Beat Band
28. szerda - Blues Company
29. csütörtök - Papp - Sárdy + évzáró jam session
30. péntek - P.Mobil 
 
 
 

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása